Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Twitter
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
Brugge - Brussel
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108020
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Gastronomie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 719
Brugge - Brussel
Bekijk foto's

Brugge - Brussel

Brugge - Brussel

Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België. Dankzij de Vlaamse Meesters was Vlaanderen van de 15de tot de 17de eeuw de bron van de schone kunsten in West-Europa. Daarnaast kent Vlaanderen meerdere prachtige steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge. Gecombineerd met de hoofdstad Brussel is deze reis een aaneenrijging van hoogtepunten. 

lees meer >>
route map
Route
Dag 1: Aankomst Brugge
Dag 2: Brugge - Maldegem (ca. 50 km)
Dag 3: Maldegem - Gent (ca. 55 km)
Dag 4: Gent - Buggenhout (ca. 67 km)
Dag 5: Buggenhout - Antwerpen (ca. 43 km)
Dag 6: Antwerpen - Mechelen (ca. 38 km)
Dag 7: Mechelen - Brussel (ca. 50 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Brussel

Dag 1:    Aankomst Brugge

U start deze fietsvakantie in het historische Brugge. Hier zult u zich geen moment vervelen. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen.

Dag 2:    Brugge - Maldegem (ca. 50 km)

Vanaf Brugge fietst u langs het kanaal Gent-Brugge de stad uit. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en heeft meerdere veldslagen tussen Gent en Brugge tot gevolg gehad. Via rustig dorpjes als Moerbrugge, Maria-Aalter en Knesselare fietst u door het vlakke Vlaamse land naar Maldegem waar een gemeentehuis staat wat ontworpen is naar de plannen van de Gentse architect Geirnaert.

Dag 3:    Maldegem - Gent (ca. 55 km)

De tocht van vandaag voert door het Meetjesland, een onbekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Via de bosrijke domeinen van Drongengoed en Het Leen fietst u naar Eeklo, een klein stadje dat bekend is om de vele beelden in de stad. Vanaf hier peddelt u ontspannen door het vlakke land naar Gent. De binnenstad van Gent is een waar openluchtmuseum. Laat u hier in de avond betoveren in de heerlijke Vlaamse sferen.

Dag 4:    Gent - Buggenhout (ca. 67 km)

De Schelde wijst u vandaag grotendeels de weg. Vanaf Gent volgt u deze rivier stroomopwaarts. Na een tijdje buigt u van de rivier af richting Laarne. Het 13e eeuwse kasteel in dit dorp is een ware blikvanger en een mooie plek om de fietstocht te onderbreken. Vanuit hieruit gaat het weer terug naar de Schelde en volgt u de rivier langs Vlaamse dorpjes en stadjes zoals Wetteren, Bellekouter en Dendermonde (met in de kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw). De eindbestemming van vandaag is Buggenhout, hier worden enkele heerlijke bieren gebrouwen.

Dag 5:    Buggenhout - Antwerpen (ca. 43 km)

Al snel na uw vertrek bereikt u weer de Schelde en fietst u heerlijk ontspannen over de Scheldedijken richting Antwerpen. Breng onderweg een bezoek aan het Vlechtmuseum de Zilverreiger waar u de geschiedenis ontdekt van oude ambachten als de mandenmakerij, de visserij, kuiperij en de klompenmakerij. Nadat u per veerboot de Schelde bent overgestoken komt u in Kruibeke. Hier staat staat Kasteel Wissekerke, in de 10e eeuw was dit nog een waterburcht, onderdeel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Schelde. Vanaf hier is het niet ver meer naar Antwerpen. Deze stad is een bezoek op zich waard, behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Na de korte etappe van vandaag is er vast nog tijd over de stad te bekijken.

Dag 6:    Antwerpen - Mechelen (ca. 38 km)

De etappe van vandaag is niet zo lang dus er is nog tijd voor een bezoek aan Antwerpen in de morgen. Eenmaal op de fiets gaat het door de Antwerpse agglomeratie richting Mechelen. U passeert in Mortsel aan een van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Over rustige plattelandsweggetjes en langs de rivier de Nete peddelt u via Duffel en Sint Katelijne-Waver ontspannen naar Mechelen. Deze stad is niet zo groot als de andere Belgische steden maar zeker zo leuk.

Dag 7:    Mechelen - Brussel (ca. 50 km)

Het voordeel van een kleine stad is dat u er ook zo weer uit bent. Al snel na uw vertrek fietst u door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers richting de eindbestemming van deze reis, de Europese hoofdstad Brussel. Onderweg passeert u nog Grimbergen, beroemd om haar abdij met barokke basiliek. In Brussel vindt u een mix van culturen, te zien in het straatbeeld, de gastronomie en de bevolking. Zorg dat u op tijd bent om een rondje te maken door het centrum, natuurlijk langs Manneke Pis en op de Grote Markt, maar ook daaromheen voor een heerlijke wafel, praline of biertje.

Dag 8:    Vertrek vanuit Brussel

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke donderdag van 04.04 – 19.09.2019

geen start op 27.06 vanwege de Tour de France

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 719

toeslag 1 persoonskamer

   € 280

toeslag halfpension

 

 € 245

toeslag huurfiets 

 

 € 150

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 220

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   € 75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 110

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- toeristenbelasting
 

 

 

 

 

 

slapen & eten

Waar slaapt u?

Hieronder staan de accommodaties waar u overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet u?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. U bepaalt zelf waar u dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. U kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Brugge is ca 220 kilometer. Afstand vanaf Utrecht naar Brussel is ca 170 kilometer

Zowel Brugge als Brussel zijn goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

reviews
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice