Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Twitter
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
Brussel - Brugge
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
BE108010
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Gastronomie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 719
Brussel - Brugge
Bekijk foto's

Brussel - Brugge

Brussel - Brugge

Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België. Dankzij de Vlaamse Meesters was Vlaanderen van de 15de tot de 17de eeuw de bron van de schone kunsten in West-Europa. Daarnaast kent Vlaanderen meerdere prachtige steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge. Gecombineerd met de hoofdstad Brussel is deze reis een aaneenrijging van hoogtepunten.

lees meer >>
route map
Route
Dag 1: Aankomst Brussel
Dag 2: Brussel - Mechelen (ca. 53 km)
Dag 3: Mechelen - Antwerpen (ca. 38 km)
Dag 4: Antwerpen - Dendermonde (ca. 43 km)
Dag 5: Dendermonde - Gent (ca. 67 km)
Dag 6: Gent - Maldegem (ca. 55 km)
Dag 7: Maldegem - Brugge (ca. 50 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Brugge

Dag 1:    Aankomst Brussel

U reist op eigen gelegenheid naar Brussel. Als u op tijd bent, maak dan zeker even een wandeling door de stad. Natuurlijk heeft Brussel het wereldberoemde Manneke Pis en de schitterende Grote Markt, maar ook de allerlekkerst wafels, bieren, pralines en een veel gastronomisch vertier.

Dag 2:    Brussel - Mechelen (ca. 53 km)

Na een laatste rondje over de Grote Markt gaat het door de Brussels agglomeratie richting Grimbergen, beroemd om haar abdij met barokke basiliek die nooit helemaal voltooid is. Door een afwisselend landschap van bomen, water en uitgestrekte akkers fietst u naar Mechelen, niet zo groot als de andere bekende Belgische steden maar wel zo leuk. 

Dag 3:    Mechelen - Antwerpen (ca. 38 km)

Vanuit Mechelen fietst u via Sint Katelijne-Waver naar Duffel, een klein plaatsje gelegen aan de Nete. Over rustige plattelandsweggetjes fietst u langzaam maar zeker de voorsteden van Antwerpen binnen. U passeert in Mortsel aan van de zeven overgebleven Brialmonforten, opgetrokken uit baksteen en zandsteen. Daarna via Berchem naar Antwerpen. Deze stad is een bezoek op zich waard, behalve een lange biertraditie, te zien in de vele cafés in de stad, heeft Antwerpen een prachtige oude binnenstad en is het beroemd als winkelstad. Na de korte etappe van vandaag is er vast nog tijd over de stad te bekijken.

Dag 4:    Antwerpen - Dendermonde (ca. 43 km)

De Schelde wijst u vandaag de weg. Het grootste gedeelte van de route van vandaag volgt u deze rivier. Bij Kruibeke staat Kasteel Wissekerke, in de 10e eeuw was dit nog een waterburcht, onderdeel uitmakend van de versterkingsgordel aan de Schelde. Even verderop steekt u per veerboot de Schelde over. Daarna gaat het over de Scheldedijken verder richting uw eindpunt van vandaag. Breng onderweg nog een bezoek aan het Vlechtmuseum de Zilverreiger waar u de geschiedenis ontdekt van oude ambachten als de mandenmakerij, de visserij, kuiperij en de klompenmakerij.

Dag 5:    Dendermonde - Gent (ca. 67 km)

Al snel na uw vertrek fietst u weer langs de Schelde langs Vlaamse dorpjes en stadjes zoals Dendermonde (met in de kerk een Romaanse doopvont uit de 11e eeuw), Bellekouter en Wetteren. Het kasteel van Laarne is een prachtige pauzeplek voordat u het laatste stuk richting Gent aanvangt. De binnenstad van Gent is een waar openluchtmuseum. Laat u hier in de avond betoveren in de heerlijke Vlaamse sferen.

Dag 6:    Gent - Maldegem (ca. 55 km)

U verlaat Gent richting het westen en fiets al gauw door Meetjesland, een onbekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Peddel ontspannen door dit vlakke land naar Eeklo, een klein stadje dat bekend is om de vele beelden in de stad. Vanaf hier fietst u door de bosrijke domeinen van Het Leen en Drongengoed naar Maldegem waar u hartelijk wordt ontvangen in uw hotel.

Dag 7:    Maldegem - Brugge (ca. 50 km)

Vandaag opnieuw een prachtige route door het vlakke Vlaamse land. Vanuit Maldegem passeert u rustige dorpjes als Knesselare, Maria-Aalter en Moerbrugge. Het laatste gedeelte richting Brugge fietst u langs het kanaal Gent-Brugge. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en heeft meerdere veldslagen tussen Gent en Brugge tot gevolg gehad. Uw eindbestemming Brugge is een ware parel voor België. De stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden.

Dag 8:    Vertrek vanuit Brugge

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke zaterdag van 06.04 – 21.09.2019

geen start op 06.07 in verband met de Tour de France

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

 € 719

toeslag 1 persoonskamer

   € 280

toeslag halfpension

 

 € 245

toeslag huurfiets 

 

 € 150

  toeslag huurfiets e-bike

 

   € 220

  extra nacht 2 persoonskamer

 

   € 75

  extra nacht 1 persoonskamer

 

   € 110

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- toeristenbelasting
 

 

 

 

 

 

slapen & eten

Waar slaapt u?

Hieronder staan de accommodaties waar u overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet u?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. U bepaalt zelf waar u dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. U kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

praktische info

Afstand vanaf Utrecht naar Brussel is ca 170 kilometer. Afstand vanaf Utrecht naar Brugge is ca 220 kilometer. 

Zowel Brugge als Brussel zijn goed bereikbaar per trein, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

reviews
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice