`
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Nederland - Fietsen langs de Parels van Drenthe
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
De Parels van Drenthe
niveau :
duur :
5 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL02001
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Fotografie
prijs vanaf 359
De Parels van Drenthe
Bekijk foto's

Een Provincie gemaakt voor de Fiets

De Parels van Drenthe

Stille, uitgestrekte heidevelden met grazende schapen, zandverstuivingen, bossen, hunebedden, pittoreske dorpen, je vindt het allemaal in Drenthe, dé fietsprovincie van Nederland. Het beschikt over meer dan 1700 km fietspad, door verrassend en afwisselende landschappen, en het herbergt maar liefst drie nationale parken. Genoeg redenen dus voor een Drentse fietsvakantie!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Westerbork
Dag 2: Westerbork - Ruinen (ca. 45 km)
Dag 3: Ruinen - Diever (ca. 56 km)
Dag 4: Diever - Assen (ca. 52 km)
Dag 5: Assen - Odoorn (ca. 52 km)
Dag 6: Odoorn - Westerbork (ca. 49 km)

Dag 1:    Aankomst in Westerbork

Je reist op eigen gelegenheid naar Westerbork, vooral bekend van het gelijknamige Kamp, van waaruit tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim 100.000 in Nederland wonende Joden en 245 Roma per trein zijn gedeporteerd naar concentratie- en vernietigingskampen. Op dag 4 ligt het op de route en kun het nabij gelegen, indrukwekkende herinneringscentrum bezoeken.

 

Dag 2:    Westerbork - Ruinen (ca. 45 km)

Deze dag voert door het natuurrijke Nationaal Park Dwingelderveld. Dit is het grootste, natte heidegebied van West-Europa. Maar liefst 2 schaapskuddes zwerven over de heide om deze in conditie te houden. Als je het park achter je hebt gelaten, peddel je rustig verder door het gemoedelijke, groene Drentse landschap in de richting van Ruinerwold. In Ruinerwold is een bezoek aan de 17e eeuwse Museumboerderij de Karstenhoeve zeker de moeite waard.

 

Dag 3:    Ruinen - Diever (ca. 56 km)

Deze dag maak je een uitstapje naar de Kop van Overijssel. In het 'Venetië van het Noorden', Giethoorn, moet je zeker een tochtje maken met een rondvaart-, fluister- of punterboot. Fiets daarna verder door het prachtige Nationaal park Weerribben-Wieden met haar talloze sloten. Fiets je met kinderen, dan is een bezoek aan het dierenpark Taman Indonesia zeker een aanrader. De eindbestemming van vandaag is het Drentse Diever. Breng, als er nog tijd over is, hier een bezoek aan het OERmuseum.

 

Dag 4:    Diever - Assen (ca. 52 km)

Vandaag fiets je door het Nationaal Park Drents-Friese Wold en over de heide van het Fochteloërveen om aan te komen bij het dorpje Veenhuizen. Dit dorp heeft als voormalige kolonie van Weldadigheid een rijke historie. Rond 1818 werden door de Generaal van den Bosch, arme mensen opgevangen. Hen werd geleerd om in hun eigen levensbehoeften te voorzien middels scholing en een vak. In Veenhuizen waren dit echter gedwongen verblijven. Hieruit is in latere tijden het gevangenisdorp Veenhuizen ontstaan. Daarna is het nog maar even fietsen voordat je in Assen aankomt. 

Dag 5:    Assen - Odoorn (ca. 52 km)

De rit voert langs het natuurgebied Balloërveld richting het Boomkroonpad. Bij Buitencentrum Boomkroonpad beginnen verschillende fiets- en wandelroutes door dit uitgestrekte gebied. Ook kun je in dit bezoekerscentrum terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over het bosleven en een winkel met leuke spullen. Wil je het bos eens vanuit een ander perspectief bekijken? Maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum in Borger. Hier zie je hoe onze hunebedbouwers ca. 5500 jaar geleden hebben geleefd en nog veel meer.

Dag 6:    Odoorn - Westerbork (ca. 49 km)

De laatste dag voert onder meer door het fraaie Nationaal Park de Hondsrug. Door prachtige, pittoreske Drentse dorpjes gaat het via het monumentendorp Orvelte weer terug naar Westerbork waar je vakantie door het onmiskenbare fietsparadijs Drenthe eindigt.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.03 – 31.10.2020

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort

01.03 - 29.03 / 01.11 - 30.11

30.03 - 28.06 / 01.10 - 31.10

29.06 - 30.09

€ 359

€ 389

€ 419

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 150

toeslag huurfiets 

 

€   70

toeslag e-bike

 

€ 140

toeslag halfpension

 

€ 160

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- bagagevervoer

- lunch en diner

- routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- ontbijt (buffet)

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Je overnacht in comfortabele hotels. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. Je kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

 

Westerbork - Abdij De Westerburcht***

Abdij de Westerburcht is een puur en sfeervol hotel. Centraal gelegen in Drenthe op korte afstand van Assen, Hoogeveen en Emmen.

Ruinen - Hotel De Stobbe***

Gelegen op een steenworp afstand van Nationaal Park De Weerribben en Nationaal Park Drents Friese Wold. 

 

 

Diever - Landhotel Diever***


Landhotel Diever ligt midden in de bossen van het Drents-Friese Wold. Het hotel biedt diverse faciliteiten in een warme en gezellig setting.

Assen - Hotel de Jonge****

Gelegen in het centrum van Assen en daardoor omringd door gezellige terassen en restaurants. 

Odoorn - Hotel de Oringer Marke***

U vindt Hotel de Oringer Marke in het centrum van Odoorn en op 7 km van Emmen. Een ideale locatie voor fietstochten door de omgeving van Drenthe. 

Praktische info

Utrecht - Westerbork: ca. 160 km

Voor deze fietsreis adviseren wij een fiets met tenminste 3 versnellingen.

Je kunt de auto kosteloos parkeren bij het starthotel.

Reviews

14-09-2020

Mooie route, alles goed geregeld. Prima hotels. Goed aanbod, snel reageren bij opmerkingen.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice