Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Italië en Kroatië: fietsen van Venetië naar Porec
 
Facebook
Youtube
Email
Van Venetië naar Porec
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0IT009
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Fotografie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 1106.5
Van Venetië naar Porec
Bekijk foto's

Langs de Adriatische zee door 3 landen

Van Venetië naar Porec

Een fascinerende fietsvakantie van Venetië naar Poreč, waarbij eenmaal 'en route' de Adriatische Zee nooit ver weg is. Door drie landen: Italië, Slovenië en Kroatië, waar wij de mooiste fietsroutes voor je aaneengeregen hebben. Na je start, in het onvergelijkbare, Italiaanse Venetië. is er onderweg heel veel te zien, zoals de indrukwekkende Romeinse ruïnes van Aquileia en de imposante architectuur van Triëst. Na een heerlijke fietsweek, bereik je over een voormalig spoorlijntraject je eindbestemming: de middeleeuwse, Kroatische kuststad Poreč.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Venetië (Mestre)
Dag 2: Venetië - Caorle (59-79 km)
Dag 3: Caorle - Portogruaro (30 km)
Dag 4: Portogruaro - Grado (61-74 km)
Dag 5: Grado - Triëst (37-65 km)
Dag 6: Trieste - Portoroz (31-36 km)
Dag 7: Portoroz - Poreč (60 km)
Dag 8: Vertrek Poreč

Dag 1:
    Aankomst in Venetië (Mestre)

Check-in in je hotel in Mestre op het vasteland, waar de 'Republiek van de Serenissima' al op je wacht. Vanuit Mestre is de historische binnenstad van Venetië, eenvoudig per openbaar vervoer te bereiken. 

 

Dag 2:
    Venetië - Caorle (59-79 km)

Rijd Venetië binnen en stap met je fiets op de veerboot, die je over de Venetiaanse baai, naar Punta Sabbioni brengt. Neem, voordat je koers zet naar Jesolo, eerst een kijkje nabij de vuurtoren, gelegen op het uiterste puntje. Fiets dan noordwaarts langs de 'Litorale del Cavallino', een smalle landengte, die de baai van de zee scheidt. De gelegenheden voor een duik in de azuurblauwe zee zijn legio. Vervolg je route langs het water tot aan Caorle met zijn fraaie historisch centrum en haven.

 

Dag 3:
    Caorle - Portogruaro (30 km)

Zeg de zee vaarwel en fiets in de richting van de Julische Alpen, die al zichtbaar zijn in de verte. Langs allerlei waterwegen en boerenvelden bereik je de Renaissancestad Portogruaro, een belangrijke, in het binnenland gelegen haven van de 'Serenssima' ten tijde van de Ventiaanse republiek. Nog steeds heeft de stad met zijn kanaaltjes, nauwe straatjes en voorname paleizen een uitgesproken Ventiaans karakter.

 

Dag 4:
    Portogruaro - Grado (61-74 km)

De dag begint met een treinrit naar Latisana. Fiets je liever? Reken dan op zo'n extra 20 km. Vanaf Latisana fiets je door weids boerenland met oude boerderijen en kleine parochiekerken naar Palmanova, een 9-puntige vestingstad gebouwd tijdens de Renaissance. Rij ook even door naar de ruïnes van Aquileia, een voormalige Romeinse stad met op haar hoogtepunt meer dan 100.000 inwoners. Bewonder de opgravingen en de schitterende mozaïeken. De eindbestemming van vandaag is Grado.

 

Dag 5:
    Grado - Triëst (37-65 km)

Je begint met een bezoek aan de wilde, gevarieerde 'wetlands' van de Isonzo-delta, een beschermd en vogelrijk moerasgebied. Dan verder over kustweggetjes en dijkjes naar Monfalcone. Hier neem je óf de trein naar Trieste óf je verleng je fietstocht met zo'n 28 km. Je passeert dan typische dorpen als Duino en Sistiana, en het paleis van Miramare. Dompel je, in Triëst aangekomen, onder in de Habsburger sferen tijdens een wandeling door historische straten, over imposante pleinen en langs chique boulevards met indrukwekkende paleizen.

 

Dag 6:
    Trieste - Portoroz (31-36 km)

De dag begint met een korte boottocht naar Muggia, waar je op de fiets klimt voor een slechts, enkele kilometers lange rit langs de kust naar Slovenië. Je volgt de weg langs zee via bekende kuststadjes als Koper (Capodistria), Izola (Isola d'Istria) en Pira (Pirano) om te eindigen bij de sfeervolle Portoroz (Piran), gelegen aan de Sloveense Rivièra. Ben je vroeg? Spoel dan hier de fietsvermoeienissen van je af in de azuurblauwe Adriatische zee.

 

Dag 7:
    Portoroz - Poreč (60 km)

Fiets langs de kust naar de zoutmeren van Secovije, waar zeezout wordt gewonnen. Je passeert de grens met Kroatië en volgt de Parenza-route, een voormalige spoorlijn, welke is omgetoverd tot een fraai, gravel fietspad. Door de lieflijke heuvels van Istrië gaat het naar Buje, vanwaar een sterke afdaling je weer terug naar zee voert. Peddelend angs de kustlijn bereik je de Middeleeuwse kustplaats Poreč waar je de Euphrasius basiliek (UNESCO werelderfgoed) echt niet mag missen.

 

Dag 8:
    Vertrek Poreč

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie van Venetië naar Poreč en kun je de boot terug naar Venetië nemen.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start zaterdag van 20.04 - 27.07 en van 31.08 - 28.09.2024

ook start op woensdag van 17.04 - 24.07 en van 28.08 - 25.09.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

17.04 - 11.05 

€ 1099

2 persoonskamer incl. ontbijt   

12.05 - 10.06 / 18.09 - 28.09

€ 1185

2 persoonskamer incl. ontbijt 

11.06 - 30.07 / 28.08 - 17.09 

€ 1210

toeslag eenpersoonskamer

 

€ 300

toeslag alleenreizende

bovenop eenpersoonskamer toeslag

€ 400

toeslag huurfiets (7-21 versn.)

 

€ 155

  toeslag e-bike

    € 275

  toeslag helm

    €  15

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

bagagevervoer

- toeristenbelasting

- Engelstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- Veerboot Porec-Venetië 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Hotel President****, Mestre
Mestre - Hotel President****
Hotel Cleofe***, Caorle
Caorle - Hotel Cleofe***
Hotel Alla Botte***, Portogruaro
Portogruaro - Hotel Alla Botte***
Hotel Villa Rosa***, Grado
Grado - Hotel Villa Rosa***
Triest - Albergo Al Viale***
Hotel Marko****,  Portoroz
Portoroz - Hotel Marko****
Hotel Flores****, Porec
Poreč - Hotel Flores****
Praktische info

afstand vanaf Utrecht naar Mestre is ca 1250 km

informeer naar de mogelijkheden bij de Treisnreiswinkel

Heenvlucht op Venetië (Marco Polo) of Treviso. Terugvlucht ook via deze luchthavens wanneer je met de boot van Porec terug naar Venetië gaat. Terugvliegen vanuit Kroatië (zonder boottocht naar Venetië) kan vanaf Pula (Istrië).

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 14 versnellingen

De auto kan kosteloos geparkeerd worden in de straat rondom het starthotel. Het hotel heeft ook een eigen parkeerplaats, kosten hiervoor bedragen ca € 15,- per dag.

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice