Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Donau in Boedapest
 
Facebook
Youtube
Email

Langs de Donau fietsen

De Donau, een ware levensader van Europa, heeft door de eeuwen heen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitgeoefend op talloze componisten en heeft geleid tot ontelbare legendes. Ontdek tijdens een ontspannende fietstocht langs de Donauradweg zelf waarom deze rivier zo'n magische aantrekkingskracht heeft op mensen van alle tijden. Hoewel de route opgedeeld is in vier etappes, is er onderweg zoveel te zien en te beleven dat het begrijpelijk is dat je meer tijd wilt uittrekken om alles te verkennen.

Van Donaueschingen naar Donauwörth

Verken het Zwabische gedeelte van de schilderachtige Donauvallei, omringd door de imposante pieken van de Alpen. Ontdek een route die je meeneemt door prachtige natuurlijke landschappen, langs charmante historische stadjes en imposante symbolen van het verleden, zoals kloosters, kastelen en burchten. Volg de slingerende weg van de 'Schöne Blauen', soms verborgen en mysterieus, op zijn pad naar Donauwörth.

Van Donauwörth naar Passau

Volg de beroemde Donau terwijl deze dwars door Beieren stroomt, richting de charmante '3-rivierenstad' Passau, gelegen nabij de grens met Oostenrijk. Deze route leidt je langs de rustig meanderende rivier, door de uitlopers van de Fränkische Alb en het uitgestrekte "Gäuboden" gebied. Laat je betoveren door de prachtige natuurlijke omgeving en verken historische steden zoals Ingolstadt en Regensburg, en ontdek het schitterende klooster Weltenburg.

Van Passau naar Wenen

Van Passau tot Wenen strekt zich langs de Donau een van Europa's meest geliefde fietsroutes uit, en niet zonder reden. Tijdens deze tocht kom je langs 'die Schöne Blaue', overblijfselen van oude Romeinse nederzettingen, indrukwekkende kastelen en burchten, charmante boerderijen en majestueuze kloosters. Dit alles tegen de achtergrond van een gevarieerd landschap, met diepe valleien bekleed met steile wijngaarden, donkere bossen en uitgestrekte vlaktes.

Van Wenen naar Boedapest

Langs de befaamde Donau, tussen de iconische steden Wenen en Boedapest, strekt zich een onvergetelijke route uit. Deze tocht voert je door maar liefst drie verschillende landen, elk met hun eigen unieke cultuur. Beginnend in de stad van de wals, peddel je langs prachtige fietspaden naar de Slowaakse hoofdstad Bratislava. Vervolgens leidt de reis je naar Hongarije, waar je over rustige, verlaten landwegen de Donau verder volgt op weg naar Boedapest.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice