Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Drielanden tour - fietsvakantie tussen Maas en Rijn
 
Facebook
Youtube
Email
3-Landen fietstour - Tussen de Maas en Rijn
niveau :
niveau niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
8 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL06000
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 746.5
3-Landen fietstour - Tussen de Maas en Rijn
Bekijk foto's

Groene heuvels, vakwerk en Rurtalradweg

3-Landen fietstour - Tussen de Maas en Rijn

Vijfentwintig jaar oud en nog steeds een aanrader: de 3-landen route tussen Maas en Rijn. Ontdek het 'Groene Hart van West-Europa', en volg de uitgekiende route door het Nederlands-Belgisch Limburg en de Duitse Eifel. Over fietspaden en binnenweggetjes langs Maas en Roer door de schitterende nationale parken 'Hoge Venen' en 'Eifel'. Langs historisch Maastricht en schilderachtig Monschau.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Vlodrop
Dag 2: Vlodrop - Maaseik (50 km)
Dag 3: Maaseik - Maastricht (52 km)
Dag 4: Maastricht - Eupen (64 km)
Dag 5: Eupen - Heimbach (62 - 72 km)
Dag 6: Heimbach - Düren (35 km)
Dag 7: Düren - Vlodrop (73 km)
Dag 8: Vertrek Vlodrop

Dag 1:
    Aankomst Vlodrop

Je reist op eigen gelegenheid naar Vlodrop, 12 km ten zuidoosten van Roermond. Parkeer je auto kosteloos bij het hotel en check-in. Wellicht heb je nog tijd voor een ‘trainingsrondje' naar het gezellige Roermond of maak je liever gebruik van het zwembad en saunacomplex.

 

Dag 2:
    Vlodrop - Maaseik (50 km)

Vandaag voert de route via het Roerdal en Maasdal naar het Belgische Maaseik. De rit begint met een prachtige lus door Nationaal Park de Meinweg. Via Sint Odiliënberg en Linne kom je in Maasbracht waar je op een mooie dag volop levendigheid ziet op de Maasplassen. Langs de Maas fiets je naar Maaseik. Deze kerkrijke stad is de geboorteplaats van de vermaarde schilders Jan en Hubert Van Eyck. 

 

Dag 3:
    Maaseik - Maastricht (52 km)

Een heerlijke fietsetappe over de LF3 Maasfietsroute. Deze voert je naar het zuiden steeds fietsend dichtbij en langs de Maas. Afwisselend dijkjes, waterpartijen, ontstaan door grindwinning, en dorpjes die verraden dat we steeds dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komen. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie, en bourgondische hoofdstad van Limburg, 'us mestreech'. Of zoals de plaatselijke VVV aangeeft op haar site: "Historische panden en hippe design winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles èn meer is Maastricht".

 

Dag 4:
    Maastricht - Eupen (64 km)

Je verlaat Maastricht door het Maasdal, in zuidelijke richting, naar het pittoreske dorp Eijsden. Nadat je de Belgische grens bent gepasseerd, fiets je door de Voerstreek, een geliefde plek in Vlaanderen. Het hoogste punt op de route ligt ongeveer 300 meter boven N.A.P. Het is dus een beetje klimmen maar je krijgt er prachtige uitzichten voor terug. Het culturele hoogtepunt op deze dag vormt de Abdij van Val Dieu. Je einddoel is het Duitstalige Eupen.

 

Dag 5:
    Eupen - Heimbach (62 - 72 km)

Vandaag staat er opnieuw een heuvelachtige tocht op het programma. Door de schitterende natuur van de Hoge Venen fiets je geleidelijk naar een hoogte van ongeveer 650 m. Vanaf hier gaat het geleidelijk dalend naar het schilderachtige stadje Monschau. Je route vervolgt zicht door het Eifeler natuurschoon, met enkele hellinkjes. De Roer is daarbij de gehele dag je ‘gids’ en brengt je naar de Rursee. Hier heb je de keuze om de dag af te sluiten met een ontspannen boottocht over de Rursee of om ook het laatste deel op de fiets af te werken.

Dag 6:
    Heimbach - Düren (35 km)

Ook vandaag is de Roer de gehele dag je ‘gids’, en loodst je geleidelijk aan, over uitstekende en stille fietspaden, naar het ‘Flachland’. Op de route naar Düren passeer je gezellige dorpjes.

 

Dag 7:
    Düren - Vlodrop (73 km)

Je krijgt je laatste fietsdag nog veel moois voor de wielen! Je vervolgt je tocht langs de Roer, en passeert onder meer de monumentale stad Jülich. De ‘Dalheimer Mühle' is zonder twijfel de leukste en gezelligste plek voor een uitgebreide middagpauze.

 

Dag 8:
    Vertrek Vlodrop

Na het ontbijt is deze Drielanden fietsvakantie ten einde.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

elke zondag van 19.05 t/m 28.09.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 739

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 385

toeslag huurfiets (21-24 versn.)

 

€ 105

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 160

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- boottocht Rursee

 

- Rurtalbahn (optioneel)

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- per persoon) 

 

- bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Vlodrop - Boshotel Vlodrop
Vlodrop - Boshotel Vlodrop****
Maaseik - Hotel van Eyck****
Maastricht - NH Hotel Maastricht****
Eupen - Kloster Heidberg ***
Heimbach - Art Hotel Eifel***
Düren - Dorint Hotel Düren****
Praktische info

  

Utrecht-Vlodrop: ca. 155 km.                                                                                

Dichtsbijzijnde station: Roermond (vanaf station Roermond is het ca 13 km fietsen naar het hotel of per taxi indien je huurfietsen hebt).

De eerste dagen van deze reis verlopen vlak tot licht heuvelachtig. 
Op dag 4, 5 en 6 komt u in het heuvelachtige terrein van de Ardennen en heb je een fiets met minimaal 21 versnellingen nodig.
Een gedeelte van deze tocht gaat door onverhard terrein.

De auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel.

GPS tracks op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

09-06-2024
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

De route is, zeker waar het de omgeving e.d. betreft prima. Wel is er sprake van minder goede fietspaden bij regenachtige weersomstandigheden.

06-06-2023
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

Een paar: - Slapen in een klooster en je fiets stallen in de kapel. - Je ontbijt geserveerd krijgen op een etagère. - Onafhankelijk reizen en toch steeds weer bekende medereizigers tegen komen. - Even van de route afwijken en op de prachtige jaarmarkt van Julich stuiten.

23-08-2022
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

De reis is ons zeer goed bevallen, de route is zonder meer mooi te noemen. Vooral veel natuur, mooi vergezichten en leuke stadjes. Met name dag 3 en 4 zijn pittig voor de klimbenen, zeker als je zonder ondersteuning fietst. De wegen, ook de vele half verharde delen, zijn (op enkele kilometers na) goed befietsbaar. Van belang is wel zelf voor voldoende proviand en accu-capaciteit te zorgen, langs de route vonden we bijna geen gelegenheden (en bereidheid!) om "bij te kunnen tanken". De hotels voldeden prima, het hotel in Heimbach was helaas de negatieve uitzondering...maar dat weerhoudt ons er niet van deze fietstocht van harte aan te bevelen!

10-08-2022
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

Het was een hele leuke week. Goed geregeld wat betreft boekingen van de hotels en vervoer van de koffers. Afwisselende routes. Moet er wel bij vermelden dat we prachtig zomerweer hadden.

10-08-2022
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

Mooie gevarieerde route door drie landen. Vooral traject langs de Rur en door de Eifel is prachtig!

19-07-2022

De prachtige natuur en het fietsen over de talloze autovrije paden is heerlijk relaxt. Het klimmen en (geconcentreerd) dalen maken de dagen afwisselend. Erg fijne vakantie

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice