Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje over het IJsselmeer fietsen
 
Facebook
Youtube
Email

Rondje IJsselmeer fietsen

Een echte fietsklassieker van Nederland: het Rondje IJsselmeer. Fietsen over dijken, binnenwegen en fietspaden langs historische Zuiderzee stadjes. Aan jou de keuze: een relaxte variant of een sportieve uitdaging. Mét of zonder Afsluitdijk*. Op deze pagina vind je alle 'Rondjes IJsselmeer' die je bij Fietsrelax.nl kunt boeken. Deze voormalig Zuiderzee fietsroute van ongeveer 300 kilometer neemt je mee door een lappendeken van landschappen, met als constante metgezel het uitgestrekte IJsselmeer.

* Let op: Helaas is de Afsluitdijk vanwege werkzaamheden tot en met einde 2025 afgesloten voor fietsers. Misschien vindt u dit helemaal niet erg want dit betekent dat u, samen met uw fiets, met een bus naar de andere kant van de Afsluitdijk gebracht wordt. 

lees meer >>
`

Fietsen langs historische vissersdorpjes

Rondje IJsselmeer fietsen langs vissersdorpen - Fietsvakantie NederlandHet Rondje IJsselmeer (ook wel Zuiderzeeroute genoemd) is één van de meest populaire lange afstand fietsroutes. Je fietst langs de mooiste historische stadjes en dorpjes zoals Enkhuizen, Hoorn, Volendam en Stavoren. Maak kennis met de tradities van de oude vissersdorpjes. Fiets over dijken en geniet van de prachtige vergezichten over het water. Kom tot rust op één van de gezellige terrassen in de vissershavens.

Beschermde natuurgebieden en oer-Hollandse polderlandschappen

Rondje IJsselmeer fietsen? Boek een fietsvakantie in NederlandNatuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in schitterende natuurgebieden zoals Waterland, de Gaasterlandse bossen, de Weerribben en de heide van de Veluwe. De mooie polderlandschappen kunnen natuurlijk niet ontbreken in deze oer-Hollandse fietstocht. Rondje IJsselmeer is een indrukwekkende fietsroute die je laat inzien hoe prachtig de natuur in ons eigen Nederland is.

 

Fiets op je eigen ritme langs de IJsselmeerdijken, een karakteristiek kenmerk van dit gebied. Hier, waar de woeste Zuiderzee ooit heerste, biedt de rustige omgeving een welkom contrast met het bruisende moderne leven.

De magie van het 'rondje IJsselmeer' zit hem niet alleen in de kilometers die je aflegt, maar in de ontdekking van het rijke verleden dat op elke bocht wacht. Dus, zadel op, geniet van de Nederlandse atmosfeer en laat de geschiedenis je gids zijn op dit bijzondere fietspad.

Wil je meer fietsavonturen ontdekken in Nederland? Bekijk dan al onze fietsvakanties in Nederland. Ontdek de veelzijdigheid van Nederland op de fiets met FietsRelax en geniet van ons prachtige land! Benieuwd naar andere prachtige routes, bekijk dan de mooiste fietsroutes in Nederland.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice