Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Twitter
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
'Vierlanden Vennbahn' tour
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL06030
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Fotografie
prijs vanaf 615
'Vierlanden Vennbahn' tour
Bekijk foto's

'Vierlanden Vennbahn' tour

'Vierlanden Vennbahn' tour

Unieke rondtocht, ook voor de 'gewone' fietser, dwars door het ruige heuvelland van Ardennen en Eifel. Over één van Europa's mooiste, tot fietspad omgebouwde spoorlijn, de ‘Vennbahn’ en een pienter uitgezet deel van de 'Benjaminse' route naar Zuid-Europa. Start van deze schitterende natuurfietsvakantie door 4 landen is in Nederland, en wel in Maastricht.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren (B)
Dag 2: Maastricht [NL] of 'S Gravenvoeren [B] - Eupen [B] (59 km)
Dag 3: Eupen [B] - Sankt Vith [B] (59 km)
Dag 4: Sankt Vith [B] - Clervaux [L] (32 of 50 km)
Dag 5: Clervaux [L] - Bütgenbach ]B] (65 km)
Dag 6: Bütgenbach [B] - Monschau [D] (38 km)
Dag 7: Monschau [D] - Maastricht [NL] / 's Gravenvoeren (59 km fiets/35 km trein)
Dag 8: Vertrek Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren

Dag 1:    Aankomst Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren (B)

Check-in in uw hotel. Geniet, voor u de oudste stad van Nederland met een bezoek vereert, van de Limburgse vlaai met koffie of thee die als welkom voor u klaar staat.

Wanneer u vertrekt op 25 mei, 15 juni, 22 juni of 7 september vertrekt u vanuit het Belgische 's Gravenvoeren.

Dag 2:    Maastricht [NL] of 'S Gravenvoeren [B] - Eupen [B] (59 km)

Na uw vertrek uit Maastricht toert u al snel het Franstalige deel van het Belgische Land van Herve binnen. Via ’s-Gravenvoeren, Hombourg en het voormalige dwergstaatje Moresnet, onafhankelijk van 1816 tot 1920, zet u door het glooiend land koers naar Raeren. Hier, waar de Iter- en de Periolbeek samenvloeien, werd in het midden van de 14de eeuw de Burcht van Raeren gebouwd. Nu is hierin een pottenbakkersmuseum gevestigd. Genoeglijk verder ‘peddelend’ bereikt u daarna Eupen.

Dag 3:    Eupen [B] - Sankt Vith [B] (59 km)

Het fijne en opmerkelijk van deze dag is dat vrijwel de gehele route ‘verboden terrein’ is voor gemotoriseerd verkeer. Door de schitterende natuur van de ‘Hoge Venen’ stijgt u geleidelijk naar een hoogte van 660 meter boven N.A.P. Vanaf het Duitse Kalterherberg gaat de route over in het ‘Vennbahn’ fietspad. Dat wordt dus lekker ontspannen toeren, o.a. langs het verlaten spoorwegemplacement van Sourbrodt, via Waimes en de Montenauer hammenrokerij naar het aangename stadje Sankt Vith, gelegen op de grens van Ardennen en Eifel.

Dag 4:    Sankt Vith [B] - Clervaux [L] (32 of 50 km)

Vandaag op pad naar Luxemburg, via het ‘Vennbahn’-fietspad. Onderweg is een bezoek aan de burchtruïne ‘Burg-Reuland’ zeer de moeite waard. Even verder passeert u de grens met Luxemburg en arriveert u in Troisvièrges. Hier heeft u de keus om met het lokale treintje verder naar uw bestemming Clervaux af te reizen óf dit bijzonder aangename, historische stadje via een schitterende route te bereiken, maar dan wèl met een paar maal ‘bergop’, die weliswaar weer gevolgd worden door een paar verrukkelijke afdalingen!

Dag 5:    Clervaux [L] - Bütgenbach ]B] (65 km)

Vandaag staat een heuse 'bergetappe' op het programma. U fietst eerst naar het drielandenpunt nabij het plaatsje Ouren waar Luxemburg, België en Duitsland aan elkaar grenzen. Van daaruit gaat het door het dal van de Our, weer terug in noordelijke richting langs o.a. het dorpje Schönberg. Deze wonderschone etappe verlaat wat verderop het Ourdal en klimt dan naar een hoogte van 600 m. Het licht heuvelachtige sluitstuk van dit traject is rijk aan prachtige vergezichten.

Dag 6:    Bütgenbach [B] - Monschau [D] (38 km)

Vandaag doen we het rustig aan, let wel in kilometers. U bereikt eerst het levendige Waalse stadje Robertville over de stuwdam van het gelijknamige meer. Vandaar leidt de route u weer ‘bergop’ naar de landschappelijk zeer fraaie ‘Hoge Venen’. Uiteindelijk gaat het over prachtige fietspaden, via Kalterherberg verder naar het overbekende, knusse Eifelstadje Monschau. U vindt hier mooie vakwerkhuizen, leuke winkeltjes, gezellige terrasjes en goede restaurants.

Dag 7:    Monschau [D] - Maastricht [NL] / 's Gravenvoeren (59 km fiets/35 km trein)

Op deze slotdag volgt u weer een deel van de ‘Vennbahn’. Onderweg is een bezoek aan het monumentale Kornelimünster een ‘must’. Na een lange afdaling bereikt u tenslotte Aken, de stad van Karel de Grote, met een lange geschiedenis en een bekende Dom. Vanaf hier is het nog enkele kilometers naar de Nederlandse grens en het stadje Kerkrade. Daar aangekomen, stapt u op de trein naar Maastricht en glijden de contouren van het Zuid-Limburgse heuvellandschap ter afscheid van een prachtige tocht aan u voorbij.

Bent u de reis begonnen in 's Gravenvoeren dan fietst u vanaf het station Maastricht Randwyck nog 13 heerlijke kilometers naar uw eindbestemming.

Dag 8:    Vertrek Maastricht [NL] of 's Gravenvoeren

Na het ontbijt is het arrangement ten einde.

prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke vrijdag van 04.05 – 21.09.2018 en
elke donderdag van 05.07 - 24.08.2018

Op 25/5, 15/6, 22/6 en 7/9 vertrek vanuit 's Gravenvoeren

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 615

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 275

toeslag halfpension

  € 215

toeslag huurfiets (21 - 24 versn.)

 

€ 100

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 150

  extra nacht Maastricht L/O

 

  €  60

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

Trein (incl. fietskaartje): Kerkrade - Maastricht
  Randwyck

- toeristenbelasting 

slapen & eten

Waar slaapt u?

Hieronder staan de accommodaties waar u overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet u?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. U bepaalt zelf waar u dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. U kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag op basis van halfpension te verblijven.

NH Hotel****, Maastricht
NH Hotel****, Maastricht

NH hotel Maastricht is gelegen naast het Maastrichts Expositie en Congres Centrum (MECC), en gelijk naast het historische centrum van de stad.

Ambassador Hotel Bosten****, Eupen
Ambassador Hotel Bosten****, Eupen

Dit erg goede hotel is gelegen aan de rand van het stadscentrum. Het restaurant "Le Gourmet" biedt connaisseurs de verfijnde Franse keuken met heerlijk bijpassende wijnen.

Relaxhotel Pip Markgraff***, Saint-Vith
Relaxhotel Pip Markgraff***, Saint-Vith

In het hart van het romantische stadje vindt u het heerlijke hotel van de familie Pip-Margraff, in een sfeer die het midden houdt tussen traditie en modernisme.

Hotel Koener***, Clervaux

Een heerlijk hotel in het centrum van Clervaux in de Luxemburgse Ardennen. Rustig gelegen in het voetgangersgebied en al sinds 1886 eigendom van de familie Koener.

Hotel Bütgenbacher Hof****, Bütgenbach

Welkom in dit paradijsje te midden van ongerepte natuur. Geniet van uw tijd in dit fantastische hotel, dat met een persoonlijke 'touch' en met veel liefde werd ingericht.

Michel & Friends hotel****, Monschau

Dit sfeervolle hotel ligt in één van de mooiste plaatsen van de Eifel. In het hotel kunt u gebruik maken van het binnenzwembad en de sauna.

praktische info

  

Utrecht-Maastricht: ca. 180 kilometer                                                             

het hotel ligt op loopafstand van station Maastricht Randwyck

De trajecten over de Vennbahn zijn tot een stijgingspercentage
van 2% 
de overige trajecten fietst u door het heuvelachtige terrein van de Ardennen en heeft u een fiets met minimaal 21 versnellingen / E-bike nodig.

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

reviews

nieuwsbrief - meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice