Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Cotswolds - Relaxen op de pedalen
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mrt apr sep okt
reiscode
NL0UK002
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Fotografie Cultuur
prijs vanaf 967.5
Cotswolds - Relaxen op de pedalen
Bekijk foto's

'Area of Outstanding Natural Beauty'

Cotswolds - Relaxen op de pedalen

De Cotswolds, door de Engelsen beschouwd als een 'Area of Outstanding Beauty' (ofwel 'Streek met een Buitengewone Natuurlijke Schoonheid'), is voor iedere fietsvakantieganger een perfecte bestemming. Honingkleurige dorpjes, idyllische valleien, oude Romeinse wegen... Bezoek 'wolkerken', schilderachtige tuinen, Romeinse villa's en geniet van de typische, elegante architectuur. De zorgvuldig uitgekozen onderkomens dragen zeker bij aan een formidabele fietservaring door wat men zegt 'de mooiste streek van Engeland'.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Cheltenham
Dag 2: Cheltenham - Fampton Mansell (ca. 26 - 49 km)
Dag 3: Fampton Mansell - Bibury (ca 28 - 53 km)
Dag 4: Bibury rondrit (ca. 24 - 50 km)
Dag 5: Bibury - Guiting Power (ca. 26 - 53 km)
Dag 6: Guiting Power rondrit (ca. 23 - 56 km)
Dag 7: Guiting Power - Cheltenham (ca. 27-41 km)
Dag 8: Vertrek uit Cheltenham

Dag 1:
    Aankomst in Cheltenham

Je reist op eigen gelegenheid naar Cheltenham in de Cotswolds. Het vormt het startpunt van een heerlijke fietsvakantie, waarbij je elke dag kunt kiezen uit meerdere routes.

Dag 2:
    Cheltenham - Fampton Mansell (ca. 26 - 49 km)

Rit 1: Deze mooie rit gaat eerst bergopwaarts, maar voert vanuit Elkstone door een 'gemakkelijker' glooiend landschap. Vooral het traject door de Duntisbourne vallei is een ware fietstraktatie, waarbij de kerken van Elkstone, Duntisbourne Rouse en Daglingworth een bezoek waard zijn. Halverwege zijn er twee pubstops om de inwendige mens te verwennen. (Ca. 26/32 km)

Rit 2: Dit is een interessante, heuvelachtige route door een aantrekkelijk landschap en enkele bekende dorpen en stadjes. Je bezoekt Painswick, een elegante wolstad en Slad, de thuisbasis van Laurie Lee, dee beroemde Cotwoldse dichter, Ook Stroud, het industriële centrum van de vallei, en Bisley, een andere prachtige wolstad, zijn een bezoek waard. Hoewel er onderweg verschillende steile hellingen zijn te beklimmen, is deze tocht zeker aan te raden. (Ca. 44/49 km)

 

Dag 3:
    Fampton Mansell - Bibury (ca 28 - 53 km)

Rit 1: Deze gemakkelijke fietstocht voert naar South Cerney, gelegen in het 'Cotswold Water Park'. Je fietst door rustige dorpjes en het vlakke platteland van de zuidelijke Cotswolds. Je komt ook door Barnsley waar we je aanraden om de plaatselijke kerk en de Barnsley House Garden te bezoeken. (Ca. 28 / 36 km). 

 

Rit 2: Deze wat langere, maar ook gemakkelijke rit leid je eerst naar Tetbury, een aantrekkelijke wolstad. Vervolgens gaat het in oostelijke richting naar Ashton Keynes en het 'Cotswold Water Park'. Geniet van het fietsen door rustige dorpjes ten zuidoosten van Cirencester alvorens je noordwaarts keert naar het honingkleurige dorp Barnsley. (Ca. 53 km).

Dag 4:
    Bibury rondrit (ca. 24 - 50 km)

Rit 1: Deze eenvoudige fietstocht gaat via Welsh Way en Whiteway naar Cirencester en voert je via Preston en Ampney weer terug. Onderweg is er veel te zien en te doen, zoals Cirencester, gesticht door de Romeinen in 49 na Christus. Het is de thuisbasis van een tweewekelijkse straatmarkt, herbergt een prachtige 'wolkerk' en het uitstekende Corinium Museum over de Romeinse geschiedenis. (Ca. 24 km). 

 

Rit 2: Deze prachtige rit gaat door de Coln Valley, waarbij je verschillende mooie Cotswold-dorpen passeert. De Woollen Mill in Filkins is erg interessant; je kunt er fraaie Cotswold-souvenirs kopen. Fairford is een uitstekende plek voor een 'afternoon tea', maar let vooral op de glas-in-loodramen die je hier gezien moet hebben. (Ca. 42 / 50 km). 

Dag 5:
    Bibury - Guiting Power (ca. 26 - 53 km)

Rit 1: Dit is een plezierige fietstocht door een heerlijk glooiend landschap. Onderweg is de Romeinse villa Chedworth erg interessant evenals Northleach, een aantrekkelijke 'wolstad' met een mooie kerk. (Ca. 26 / 36 km). 

 

Rit 2: Dit is een leuke, redelijk gemakkelijke fietsroute. Het gaat door vele pittoreske dorpjes in de Cotswolds. Wij zijn van mening dat Windrush Valley en The Slaughters bijzonder charmant zijn. Burford is een aantrekkelijke stadje en Bourton on the Water heeft een levendig toeristisch centrum. (Ca. 43 / 53 km).

Dag 6:
    Guiting Power rondrit (ca. 23 - 56 km)

Rit 1: Deze 'heuvelende' fietstocht naar de Slaughters en Lower Swell gaat door prachtige natuur en sfeervolle rustige dorpjes. Upper Slaughter is een heerlijke plek om te picknicken en op een mooie dag tijd door te brengen bij een van de doorwaadbare plaatsen. (Ca. 23 km)

Rit 2: Deze mooie rit gaat door het golvende land naar Snowshill en Chipping Campden, twee klassieke stadjes in de Cotswolds. Je kunt de fietstocht verlengen om Broadway en Hidcote Manor Gardens te bezoeken. De rit is behoorlijk heuvelachtig en de secundaire wegen rond Chipping Campden kunnen druk zijn, vooral tijdens de weekenden in de vakantieperiode. (Ca. 42 / 45 of 56 km). 

Dag 7:
    Guiting Power - Cheltenham (ca. 27-41 km)

Rit 1: Deze route beslaat een prachtig deel van de Cotswolds met mooie uitzichten onderweg. Het is wel klimmen en dalen, vooral van en naar Winchcombe. Deze route geeft je een goede indruk van de Cotswold Scarp. Winchcombe zelf is ook zeker een bezoek waard, je kunt er gemakkelijk enkele uren doorbrengen. (Ca. 27 km).

 

Rit 2: Deze fietstocht voert door een bijzonder landschap via enkele aantrekkelijke dorpjes naar Northleach, een belangrijke 'wolstad' met een interessante 'wolkerk'. De Romeinse Villa Chedworth is fascinerend en zorgt voor een boeiende onderbreking van deze tocht. (Ca. 41 km).

Dag 8:
    Vertrek uit Cheltenham

Je fietsvakantie eindigt na het ontbijt. 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Dagelijks van 18.03 - 22.10.2023

PRIJZEN per persoon

 2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€  960

 toeslag 1 persoonskamer

 

€  600

 toeslag huurfiets

 

€  170

 toeslag e-bike

 

€  300

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen in B&B, guestshouses, hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Rroutebeschrijving op basis van GPS-tracks

- fietshuur

- bagagevervoer, 1 stuk p.p. max. 20 kg

- verzekeringen

 

- toeristenbelasting 

 

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.) 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Cheltenham - The Abbey
Fampton Mansell - The Crown Inn****
Bibury - The Catherine Wheel
Guiting Power - Guiting Guest House****
Praktische info

Je kunt met de auto de ferry nemen vanaf Hoek van Holland naar Harwich of van Calais naar Dover. 
Daarnaast is er de mogelijkheid van de Eurotunnel van Calais naar Folkestone.

De reistijd met de trein naar Cheltenham is 2 uur vanuit London (via Bristol of Swindon). 
Of neem de triein vanuit Birmingham. 

Dichtsbijzijnde luchthavens zijn Birmingham en London Heathrow. 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

Informeer bij boeking naar de mogelijkheden voor het parkeren. 

GPS tracks beschikbaar (op aanvraag)

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice