Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Algarve, Portugal - Fietsen door het achterland van de Algarve
 
Facebook
Youtube
Email
Het andere gezicht van de Algarve
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
feb mrt apr mei jun jul aug sep okt nov dec
reiscode
NL0PT006
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Historie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 507.5
Het andere gezicht van de Algarve
Bekijk foto's

Het andere gezicht van de Algarve

Het andere gezicht van de Algarve

Algarve: een onverwacht en ideaal fietsgebied met jaarrond een mild klimaat. Keuze van korte, ontspannen tochtjes tot heuse sportieve etappes. Door het heuvelachtige achterland langs typische bergdorpjes met witgekalkte huizen en smalle kinderkopstraatjes. Of langs de kust met haar zandstranden, boulevards, vissersplaatsen en uitbundig zontoerisme.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Silves
Dag 2: Dagtocht Ferragudo / Portimão (ca. 33 / 40 / 53 km)
Dag 3: Dagtocht Caldas de Monchique (ca. 57 / 68 km)
Dag 4: Silves – Boliqueime (ca. 42 / 73 km)
Dag 5: Rondrit via Alte of Vilamoura (ca. 33 tot 70 km)
Dag 6: Boliqueime – São Brás de Alportel (39 / 49 / 65 km)
Dag 7: Rondrit Estól of Faro (ca. 26 km of 50 / 73 km)
Dag 8: Vertrek São Brás de Alportel

Dag 1:
    Aankomst Silves

Je reist op eigen gelegenheid naar Silves of maakt, vanaf het vliegveld Faro, gebruik van de (bij ons vooraf geboekte) transfer (ca. 1 uur). Ten tijde van de Moorse overheersing was Silves een belangrijk centrum voor handelaren, dichters en intellectuelen. Het was toentertijd ook de hoofdstad van de Algarve. Het fraai gerestaureerde, zandstenen kasteel torent boven de stad uit. Naast het kasteel staat de gotische kathedraal die in de 14e eeuw op de plaats van de moskee werd gebouwd.

 

Dag 2:
    Dagtocht Ferragudo / Portimão (ca. 33 / 40 / 53 km)

Een keuze uit rondritten over binnenwegen langs fraaie zandstranden naar de kuststadjes Ferragudo, Portimão en Porches. Het vissersplaatsje Ferragudo heeft een klein centrum met een mooie kade, waar je een prachtig uitzicht hebt over de oceaan. Het centrale plein is een fijne lunchplek, met diverse restaurantjes met terras. Aan de andere kant van de monding van de Arade ligt Portimão, met een heerlijke wandelpromenade. Voordat je terugkeert naar de boulevard om je weg voort te zetten, maak je nog een rondje om de fraaie kerk.

 

Dag 3:
    Dagtocht Caldas de Monchique (ca. 57 / 68 km)

Een mooie, in lengte te variëren route door het bergachtiger deel van de Algarve. Kies je voor de korte variant dan bereik je na een paar korte, steile klimmetjes het betoverende dal van de Odelouca rivier. Kies je voor extra kilometers dan fiets je via Caldas de Monchique - een weliswaar lange, maar niet steile klim - eerst nog naar het stadje Monchique, dat bekend is om haar hout-kunstnijverheid.

 

Dag 4:
    Silves – Boliqueime (ca. 42 / 73 km)

Vandaag twee manieren om Boliqueime te bereiken. De eerste variant voert door het stille binnenland, waar in het voorjaar de lucht is bezwangerd met de zwoele geur van sinaasappelbloesem. Je passeert het uit leem opgetrokken Paderne, één van de vijf kastelen afgebeeld op de Portugese vlag. De tweede variant voert naar de kust. Al van verre zie je de contouren van de toeristische hoofdstad van de Algarve, Albufeira. Een bezoek aan het strand behoort tot de mogelijkheden.

 

Dag 5:
    Rondrit via Alte of Vilamoura (ca. 33 tot 70 km)

Voor vandaag drie routesuggesties. De eerste voert via het ruigere binnenland met mooie uitzichten naar het karaktervolle Alte. Met haar historisch centrum, haar witte huizen, gelegen aan smalle straatjes wordt het wel gezien als het meest typische dorp van de Algarve. Het ademt nog steeds de rust uit van weleer. Nabij de Fonte Grande vind je een ideale plek voor een picknick. De lichtste route voert door het boerenland over landweggetjes naar de kust, waar vandaan je weer verschillende opties hebt om huiswaarts te keren.

 

Dag 6:
    Boliqueime – São Brás de Alportel (39 / 49 / 65 km)

Via kleinere wegen bereik je eerst het levendige handelsstadje Loulé, met overduidelijk invloeden van Moorse oorsprong. Neem de tijd om deze charmante stad te verkennen. Bezoek het 13e eeuwse kasteel, waar nog steeds een Arabische sfeer hangt. Ook de moeite waard is de overdekte markt, in neo-Moorse stijl. Na Loulé kun je kiezen voor extra kilometers; ze leiden je door het arcadisch achterland waar boerenland wordt afgewisseld met bosschages van kurkeik.

 

Dag 7:
    Rondrit Estól of Faro (ca. 26 km of 50 / 73 km)

De korte route voert door een ruig landschap met stenen muurtjes, vijgen-, amandel- en olijvenbomen naar het schilderachtige Estói met veel bezienswaardigheden zoals het rococo-paleis, Palácio de Estói en de ruïnes van Milreu. De lange rondrit brengt je naar de historische stad Faro met zijn jachthaven en gezellige terrasjes. Je brengt ondeweg ook een bezoek aan Olhão. Het voormalige vissersdorp waar je nabij de kade nog de charme vindt van weleer. Schuif aan in één van de restaurantjes en probeer de dagvangst of een ander fijn visgerecht.

 

Dag 8:
    Vertrek São Brás de Alportel

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in de Algarve, Portugal.

 

Prijzen & data

  

VERTREKDATA

dagelijks van 01.02 – 10.12.2024

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

01.02 - 29.03 / 01.10 - 10.12
30.03 - 19.06 / 15.09 - 31.10
29.06 - 31.08

€ 500
€ 630
€ 700

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 280

toeslag alleenreizend

bovenop 1pk toeslag

€ 500

  toeslag huurfiets 

 

  €   90

toeslag e-bike

 

€ 160

transfer luchthaven Faro - hotel & v.v.

min. 2 personen (prijs is voor transfer / retour)

€ 75

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- transfer luchthaven - acco v.v.

 

- borg fietshuur € 150,-

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Silves
Silves - Hotel Colina Dos Mouros***
Boliqueime
Boliqueime - Hotel São Sebastião de Bouliqueime***
São Brás de Alportel
São Brás de Alportel - Estalagem Sequeira
Praktische info

Vliegen op Faro
Vanaf de luchthaven is het optioneel een transfer bij te boeken naar de eerste accommodatie (en vice versa).

Reviews

Bekijk wat anderen zeggen over deze reis:

 

Agent ter plaatse was goed te bereiken en liet gepast van zich horen, zoals in ieder hotel een fax of kaartje. De fiets was erg fijn, het was twee keer een zwaar afscheid. Het ontbijt in Silves is het beste in heel Portugal, heerlijk! 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice