Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Nederland - Van Amsterdam naar Parijs fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
van Amsterdam naar Parijs
niveau :
duur :
max 12 dagen
comfort :
periode
mei sep
reiscode
NL11201
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Fotografie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 1405
van Amsterdam naar Parijs
Bekijk foto's

Op de fiets naar de Franse lichtstad

van Amsterdam naar Parijs

De droomreis voor elke fietsliefhebber! Vanaf de Amsterdamse grachten tot onder de Eiffeltoren in Parijs. Twee wereldberoemde, historische steden: begin- en eindpunt voor een onvergetelijk tocht door 3 verschillende landen. Deze unieke route voert je door een variatie aan landschappen, langs betekenisvolle monumenten en historische stadjes als Gouda, Gent, Senlis...

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Amsterdam
Dag 2: Amsterdam - Gouda/Bodegraven (79 km)
Dag 3: Gouda / Bodegraven - Breda (81 km)
Dag 4: Breda - Antwerpen (73 km)
Dag 5: Antwerpen - Gent (90 km)
Dag 6: Gent - Tournai (79 km)
Dag 7: Tournai - Cambrai (74 km)
Dag 8: Cambrai - Saint Quentin (51 km)
Dag 9: Saint Quentin - Compiègne (75 km)
Dag 10: Compiègne - Chantilly/Senlis (67 km)
Dag 11: Chantilly/Senlis - Parijs (72 km)
Dag 12: Vertrek vanuit Parijs

Dag 1:
    Aankomst in Amsterdam

Je fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hèt stadsjuweel van Europa. Met zòveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin van je fietsvakantie bijna niet denkbaar. Kom tijdig aan in Amsterdam, en maakt dan een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met het bekijken van de karakteristieke herenhuizen en de prachtige 17de eeuwse grachten (UNESCO Werelderfgoed), kun je je al een dag vermaken. Heb je tijd en energie over? Wandel dan verder en bezoek een bruin café of bewonder de vele straatartietsten op het Rembrandtplein.

 

Dag 2:
    Amsterdam - Gouda/Bodegraven (79 km)

Midden in Nederlands grootste stedelijk gebied de Randstad, ligt een uniek stukje natuur: het Groene Hart. Het gebied vormt een aangenaam contrast met het drukke leven van alledag in de Randstad. Vanaf de fiets maak je kennis met de vele gezichten van dit unieke landschap van polders, venen, water en mooie historische stadjes. De tocht voert verder naar de stad Gouda, wereldberoemd om zijn gelijknamige kaas. Naast de kaas, is Gouda ook bekend om zijn stroopwafels en kaarsen. Dit is dus de plek om typisch Hollandse waren in te slaan. Maak zeker ook een avondwandeling langs de kanalen en de fraaie historische panden.

 

Dag 3:
    Gouda / Bodegraven - Breda (81 km)

Vandaag bewonder je een van Nederlands meest populaire trekpleisters: molencomplex Kinderdijk. Deze negentien typisch Hollandse molens prijken in een net zo typisch Hollands landschap en vormen een waar icoon. Heb je altijd al willen weten hoe je molenaar wordt? Je leert het hier. Ook ontdek je hoe een authentieke windmolen werkt, bezoek je de molenwerkplaats en bekijk je hoe een molen wordt gebouwd. Vervolgens fiets je langs één van de weinig overgebleven zoetwatergebieden in Europa: de Biesbosch. Na het oversteken van de kilometer lange brug over het Hollands Diep bevind je je officieel in het zuiden van Nederland. De Brabantse gastvrijheid nodigt je uit voor een tussenstop met een kopje koffie en een groot stuk taart. Je overnacht vandaag in Breda.

 

Dag 4:
    Breda - Antwerpen (73 km)

De voorouders van onze koninklijke familie hebben Breda omgebouwd tot een prachtige stad met veel imposante gebouwen. Vandaag voert de route merendeels door een bosrijke omgeving zoals rond de Kalmthoutse Heide, een prachtig grensoverschrijdend natuurgebied tussen Nederland en België. De route brengt je direct in het toeristische hart van Antwerpen. Deze grootste stad van Vlaanderen vormt tevens de belangrijkste havenstad van België. Breng ook zeker een bezoek aan de hippe en trendy delen van de stad; 't Zuid en het Eilandje.

 

Dag 5:
    Antwerpen - Gent (90 km)

Zuidwaarts gaat het vandaag verder langs de Schelde, de rivier vormt tevens de poort waarlangs je Antwerpen verlaat. Onderweg blijkt de brede, meanderende Schelde is niet alleen een natuurlijke maar ook een toeristische fietsattractie. Aan het einde van de dag bereik je Gent; de Belgen benoemen dit zelf als hun allermooiste stad en je bent gewaarschuwd: het zal jou zeker ook betoveren!

 

Dag 6:
    Gent - Tournai (79 km)

Ook vandaag is de rivier de Schelde nog steeds je gids op weg naar het historische Oudenaarde, tevens bekend uit de 'Wielerronde van Vlaanderen'. De trekpaden langs de rivier zijn inmiddels omgezet in strakke fietspaden, waardoor je heerlijk om je heen kunt kijken over het vlakke Vlaamse land. Probeer onderweg ook zeker één van Belgisch beroemdste lekkernijen; 'Geraardsbergse Mattentaart'. Direct na Kluisbergen verlaat je Vlaanderen en fietst je Wallonië binnen. Na zo'n 20 kilometer bereik je tenslotte de eindbestemming van vandaag: Tournai.

 

Dag 7:
    Tournai - Cambrai (74 km)

Terwijl je de klokkentoren van Tournai achter je laat, fiets je over het laatste stukje Belgisch fietspad langs de Schelde, Frankrijk binnen. Al snel bereik je het eerste natuurpark; Parc Naturel Régional Scarpe-Escaut. Hier zoekt de rivier l'Escaut zijn weg door bossen, langs vijvers en moerassen, die worden bevolkt door verschillende bijzondere diersoorten. Niet alleen de natuur is hier boeiend, maar ook de oude mijndorpen (UNESCO-werelderfgoed) en de prachtige stad Saint-Amand-Les-Eauc zijn hier een bezoek waard. Via typische Franse gehuchtjes bereik je Cambrai. Deze stad mag eigenlijk niet worden verlaten, zonder dat de beroemde 'Bétises de Cambrai' zijn geproefd.

 

Dag 8:
    Cambrai - Saint Quentin (51 km)

Vandaag verlaat je Cambrai via het kanaal Saint-Quentin (ingehuldigd door Napoleon in 1810). Al snel bereik je een cultuur-historisch juweeltje: de abdij van Vaucelles. De abdij is ongewoon door de constructie, zijn afmetingen en de buitengewone kwaliteit van de restauratie. Een paar pedaalwentelingen verder passeer je de bronnen van de rivier de l'Escault. Via kleine heuvelachtige weggetjes fiets je door Franse dorpjes met veel gedenktekens aan de Eerste Wereldoorlog. Na een dag vol met bijzondere indrukken kom je aan in Saint Quentin.

 

Dag 9:
    Saint Quentin - Compiègne (75 km)

Vandaag fiets je eerst naar Noyon door de uitgestrekte natuurgebieden (met meer dan 200 vogelsoorten!) gelegen in de vruchtbare vallei van de Oise. Noyon, bekend als de stad van kunst en geschiedenis, ademt een middeleeuwse sfeer uit. Ook een bezoek aan de abdij van Ourscamp mag je deze dag niet ontgaan. Vervolgens bereik je het levendige Compiegne, gelegen tegen het hier alom tegenwoordige bos. Een prima eindstop met charmante winkelstraatjes en uiteenlopende musea.

 

Dag 10:
    Compiègne - Chantilly/Senlis (67 km)

Prestigieuze kastelen, middeleeuwse steden en een immens groot bosgebied vormen vandaag het fietsdecor. De tocht voert eerst door het bos van Compiègne en gaat vervolgens verder langs de rivier de Automne. Je passeert Béthisy-Saint-Pierre (wat een omweg waard is!) om vervolgens het plateau van Nery over te steken. Via het bos van Halatte fiets je de stad Senlis binnen, een koninklijke residentie in de middeleeuwen, vol historische gebouwen en musea. Tenslotte bereik je Chantilly, wereldberoemd om zijn kasteel, de grote stallen, het porselein en de gastronomie (Jazeker, de bekende room van Chantilly is hier bedacht).

 

Dag 11:
    Chantilly/Senlis - Parijs (72 km)

Vandaag volg je het laatste fietstraject alvorens je de 'Stad van het Licht' binnen rijdt! Je verlaat Senlis in stijl door een heerlijk stukje natuur van het 'Île de France'. Eenmaal in Gressy volg je 30 kilometer het mooie fietspad langs het Canal de l'Ourcq, welke je een onwaarschijnlijk mooie, autovrije en veilige toegang tot het hart van Parijs verschaft. Via het Canal Saint Martin peddel je uiteindelijk het centrum binnen; een waar openluchtmuseum.

 

Dag 12:
    Vertrek vanuit Parijs

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie naar Parijs. Wij adivseren nog wel om een of meerdere nachten extra te boeken om deze schitterende lichtstad verder te verkennen.

Je reist op eigen gelegenheid terug naar Amsterdam. Omdat fietsen niet zijn toegestaan in de trein van Parijs naar Amsterdam (Eurostar) raden wij je aan deze reis te boeken inclusief huurfietsen. Deze kun je namelijk gewoon achterlaten in het hotel in Parijs.

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

2024: 22 april, 23 mei en 12 september
min. deelname 2 personen

Deze reis kan ook worden geboekt in de omgekeerde volgorde, van Parijs naar Amsterdam.
De 1e overnachting in Parijs is dan op 2 mei, 2 juni of 22 september. 
Stuur ons een mail als u de reis vanuit Parijs wilt boeken.  

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 1400

  toeslag eenpersoonskamer

    €  725

  toeslag huurfiets 

incl. helm 

€  285

  toeslag huurfiets e-bike

 

€  330

  extra nacht Parijs tweepersoonskamer €  105 
  extra nacht Parijs éénpersoonskamer €  180
  extra nacht Antwerpen/ Gent tweepersoonskamer €   80
  extra nacht Antwerpen/Gent éénpersoonskamer €  125

  transport fiets naar Rossum

ophalen in Rossum binnen
2 weken na aankomst in Parijs

€   25 

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- toeristenbelasting
  - verplichte SGR bijdrage (€5,- pp)
Slapen & eten

Waar slaap je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Amsterdam - Westcord Art Hotel****
Gouda - Best Western Hotel Gouda****
Breda - Golden Tulip Keyser****
Hotel Mercure Antwerp City South
Antwerpen - Mercure Antwerp City South ****
Gent - Best Western Chamade***
Hotel d'Alcantare
Tournai - Hôtel d'Alcantara***
Cambrai - Hôtel le Mouton Blanc***
Hôtel Le Picardy
Saint-Quentin - Hôtel Le Picardy ****
Aiden by Best Western T'Aim Hôtel****
Compiègne - Aiden by Best Western T'Aim Hôtel****
Senlis - La Porte Bellon***
Parijs - Holiday Inn Paris la Villette***
Praktische info

Utrecht - Parijs: ca 475 km. 

Amsterdam en Parijs zijn beide per trein te bereiken. Vanaf Parijs ben je met de 'Eurostar' in 3 uur en 17 minuten weer in Amsterdam.
Je kunt in de Eurostar helaas geen fiets meenemen, wij raden je daarom aan de reis te boeken inclusief huurfiets.

Vanaf Parijs Charles de Gaulle kun je meerdere malen terugvliegen naar Nederland.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen.

Je kunt je auto parkeren bij het starthotel in Amsterdam. Kosten bedragen € 35,- per dag.

GPS-tracks van deze reis zijn beschikbaar.

Reviews

16-08-2018

...Het was een magnifieke reis, waar wij intensief van hebben genoten. Schitterende tocht door prachtige landschappen en interessante steden. In Noord Frankrijk licht heuvelachtig, maar niet zwaar. Intocht in Parijs langs Canal de l'Oerthe is heel mooi eindigen...

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice