Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Bretagne, Frankrijk - Rond de Golf van Morbihan fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Bretagne - de Golf van Morbihan
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL0FR009
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 1072.5
Bretagne - de Golf van Morbihan
Bekijk foto's

Rondom de Bretonse 'ar Mor Bihan'

Bretagne - de Golf van Morbihan

Vanuit het heerlijke Vannes rondom de Golf van Morbihan, voor Bretonners 'ar Mor Bihan' ofwel 'de kleine zee'. Vanwege het milde zeeklimaat dé plek voor een fietsvakantie. Ontdek van kust tot achterland de natuurlijke en culturele Bretonse rijkdom. Verken de eilanden 'Moines' en 'Arz' per fiets en boot en bewonder de oeroude, megalithische menhirs en dolmens, zo kenmerkend voor het 'Keltische' Bretagne.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Vannes
Dag 2: Vannes - l'ile d'Arz (13 km + bootreis)
Dag 3: l'ile d'Arz - Arzon (35 / 45 km + bootreis)
Dag 4: Arzon, dagtocht op l'île aux Moines (15 km + bootreis)
Dag 5: Arzon - La Trinite-sur-mer (29 / 35km + bootreis)
Dag 6: La Trinité-sur-Mer - Auray (25 / 57 km)
Dag 7: Auray - Vannes (38 km)
Dag 8: Vertrek Vannes

Dag 1:
    Aankomst in Vannes

Je reist op eigen gelegenheid naar Vannes. Check-in in je hotel. Tijd over? Bezoek dan het 2000 jaar oude, veelzijdige Vannes, 'Gwened' in het Bretons. Hoofdstad van de Morbihan, havenstad, vestingstad, middeleeuwse stad, stad van kunst en historie. Slenter langs de kaden, omzoomd door bomen, langs oude kerken, vakwerkhuizen en voorname herenhuizen uit de 15e eeuw. Het zijn de stille getuigen van de vroegere religieuze en politieke macht, van deze juweel van een stad.

 

Dag 2:
    Vannes - l'ile d'Arz (13 km + bootreis)

Vertrek met de boot uit het mooie Vannes en ga op weg naar het kleine île d'Arz, met zijn kustlijn van slechts 18 km. Maak een ontspannen rondrit over het eiland en beklim de maar liefst 13 m hoge 'La Montagne'. De kust is hier nergens verder weg dan 400 m. Geniet van de rijke natuur, bezoek de getijdemolen van Berno en ontspan, op wat door de bewoners het 'kapiteinseiland' wordt genoemd. Als het even kan, overnacht je in het haventje van l'île d'Arz (afhankelijk van beschikbaarheid).

 

Dag 3:
    l'ile d'Arz - Arzon (35 / 45 km + bootreis)

Een vroege boot zet je af op het schiereiland Séné. Al snel fiets je door het vogelrijke natuurreservaat 'Des Marais de Séné'. Een volgend boottochtje gaat naar het schiereiland Rhuys, een landtong, die het zuidelijk deel van de Golf omsluit. Je vindt hier mooie oceaanstranden, oesterkwekerijen en het 13e eeuwse kasteel van Suscinio, gelegen aan de baai van Landrezac, en omringd door moerassen en bossen. Via pittoreske haventjes bereik je tenslotte Arzon.

 

Dag 4:
    Arzon, dagtocht op l'île aux Moines (15 km + bootreis)

De veerman zet je over naar het 'Eiland van de Monniken', voor een buitengewone, autovrije eilanddag. Dwaal door het oude centrum met zijn smalle straatjes, bloeiende mimosa en fotogenieke vissershuisjes. Fiets over de heuvels, bedekt met heide en door het romantische Bois d’Amour. Zoek een portie kreukels aan het rotsige strand. Je stapt met pijn in het hart op de boot terug naar Arzon. Maar heb geen zorgen, het verdere verloop van deze reis zal je zeker weer opbeuren.

 

Dag 5:
    Arzon - La Trinite-sur-mer (29 / 35km + bootreis)

Met de veerpont steek je de monding van de Golf over om aan de andere kant weer nieuwe bijzonderheden van de Morbihan te ontdekken. Bijvoorbeeld bij Carnac waar je versteld zult staan van de in eindeloze rijen opgestelde menhirs, Keltische overblijfselen uit vroegere tijden. Je eindigt in het nabijgelegen La Trinité-sur-Mer, een levendige vissers- en jachthaven en centrum van de oesterkwekerij. Het is tevens een bekende, mondaine badplaats. 

 

Dag 6:
    La Trinité-sur-Mer - Auray (25 / 57 km)

Vandaag laat je de Golf van Morbihan achter je, en volg je de 'Ria d'Etel', een mooi riviertje dat erom vraagt om verder verkend te worden. Bezoek het mooie, piepkleine Île de Saint-Cado, een vredig, autovrij plekje, door een smalle dijk verbonden met het vasteland. Je eindigt in Auray, met zijn charmante, historische centrum. Het is echter aan de oever van de gelijknamige rivier waar je de interessantste plek van deze dag vindt: de haven van Saint-Goustan. 

 

Dag 7:
    Auray - Vannes (38 km)

Vandaag fiets je het laatste traject van je vakantie, die voert langs de noordoever van de 'petite mer'. Hier in het hart van de Morbihan kom je door de pittoreske havenplaatsjes Bono, Larmor Baden en Arradon, dat ook wel de Rivièra van de Morbihan wordt genoemd. In de verte doemen de stadswallen op van de plek waar je deze fietsvakantie begon, Vannes. Stop onderweg nog wel voor een picknick om voor een laatste keer nog even te kunnen genieten van de onweerstaanbare Golf.

 

Dag 8:
    Vertrek Vannes

Na het ontbijt eindigt je Bretagne fietsvakantie.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 06.04.2024 - 25.09.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

06.04 - 20.06 / 17.09 - 25.09

€ 1065

2 persoonskamer incl. ontbijt

20.06 - 16.09

€ 1135

toeslag 1 persoonskamer

06.04 - 20.06 / 17.09 - 25.09

€ 610

  toeslag 1 persoonskamer

  01.07 - 31.08   € 680

toeslag huurfiets 

 

€ 130

toeslag huurfiets E-bike

 

€ 250

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- boottochten (6) tijdens de fietsreis

- fietshuur (deze ontvang je op dag 2)

- kaartmateriaal

- parkeerplaats 

- bagagevervoer

 

- Engelstalige routebeschrijving

 

- gps huur met GPS tracks

 

- welkomstbijeenkomst op tweede dag

 

toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Vannes - Hotel Manche Ocean**
l'ile d'Arz - Hotel L'Escale en Arz**
Arzon - Hotel Glann Ar Mor**
La Trinite-sur-mer - Hotel La Licorne**
Auray - Hotel Le Marin**
Praktische info

afstand vanaf Utrecht naar Vannes is ca 950 kilometer

Vannes is per trein te bereiken, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

dichtsbijzijnde luchthavens zijn Nantes en Rennes

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen. Route is niet geschikt voor racefietsen.

Er is geen parkeergelegenheid bij het starthotel. Parkeren is mogelijk bij het treinstation van Vannes. Er is een parkeergarage tegenover het station (kosten ca. € 8,- per dag) en in de straten rondom het station kun je (onbewaakt) kosteloos parkeren.

huur GPS systeem en tracks zijn inbegrepen

Reviews

04-09-2022

Het gevoel van vrijheid een week je alleen per fiets te verplaatsen en overal te kunnen stoppen waar je wilt, dat geeft voor ons het ultieme vakantiegevoel.

20-07-2022

Fietsvakantie in zuid Bretagne rondje om de golf van Morbihan. Was een heerlijke, goed geregelde fiets reis. Erg leuk om met pontjes over te steken naar de eilanden. Verder leuk om steeds het water onder handbereik te hebben en de haventjes te bezoeken. Afstanden maximaal 30 km, waardoor er alle tijd was om dingen te bezoeken of te zwemmen. Erg genoten van deze reis, K en G Groot

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice