Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Canal du Midi fietsvakantie Frankrijk - van Toulouse naar Sète fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Canal du Midi - van Toulouse naar Sète
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR020
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Cultuur fietsvakanties Historie
prijs vanaf 734
Canal du Midi - van Toulouse naar Sète
Bekijk foto's

van 'La Ville Rose' naar het 'Venetië van de Languedoc'

Canal du Midi - van Toulouse naar Sète

'Canal du Midi' vormde samen met 'Canal de la Garonne' ooit de scheepvaartverbinding tussen Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. Vanaf de 'roze', historische stad Toulouse volgt u het 'Canal du Midi' tot nabij de gezellige, mediterrane badplaats Sète. Het wordt ontspannen fietsen langs een vrijwel autovrije route door het schitterende Zuid-Franse land.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Toulouse
Dag 2: Toulouse - Castelnaudary (64 km)
Dag 3: Castelnaudary - Carcassonne (43 km)
Dag 4: Carcassonne - Homps / Olonzac (42 km)
Dag 5: Homps / Olonzac - Béziers (63 km)
Dag 6: Béziers - Sète (50 km)
Dag 7: Vertrek Sète

Dag 1:
    Aankomst Toulouse

Je reist op eigen gelegenheid naar het 'roze' Toulouse, de kosmopolitische, culturele stad, waar rode baksteen alom aanwezig is. Bezoek het levendige centrum met zijn vele, fijne restaurants. Ontdek monumentale juweeltjes, zoals het Place du Capitol, de basiliek van St. Sernin en het Couvent des Jacobins, een prachtig 13e-eeuws Dominicanerklooster.

 

Dag 2:
    Toulouse - Castelnaudary (64 km)

Verlaat de stad via de Paul Riquet-brug en fiets langs het Canal du Midi, met zijn typische rivieraken. Je rijdt het pastelkleurig land van de Lauragais binnen. Pauzeer in Avignonet, het centrum van de veldslagen tijdens de Albigenzische kruistochten met zijn vele middeleeuwse overblijfselen, beelden van kruisvaarders en enorme kerken. Aan de voet van de Montagne Noire vind je het hoogste punt in het kanaal (190 m). Dit vormt de Narouze-waterscheiding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. Je daalt af naar Castelnaudary om misschien straks aan tafel te gaan voor een onvervalste 'cassoulet'.

 

Dag 3:
    Castelnaudary - Carcassonne (43 km)

Omgeven door de Montagne Noire in het oosten en de Pyreneeën in het zuidwesten fiets je, via een oorspronkelijk, duizend jaar oud jaagpad, naar de rivierhaven van Bram. Baksteen maakt plaats voor natuursteen, graanvelden worden wijnranken. Je passeert eeuwenoude dorpjes en waterwerken die getuigen van de vindingrijkheid van Paul Riquet, zoals de Béteil en de Lalande sluis. Stap ook even af bij de Cugarel molen, de stuw bij Villepinte en het Rebenty aquaduct. Tenslotte bereik je Carcassonne, bestaand uit de middeleeuwse bovenstad (UNESCO-werelderfgoed) en de lager gelegen Bastide Saint-Jean.

 

Dag 4:
    Carcassonne - Homps / Olonzac (42 km)

Keer na het fabelachtige Carcassonne weer terug in de vredige stilte van het door imposante platanen omgeven 'Canal'. Bewonder de brug bij Orbiel,  de overstroom voor overtollig kanaalwater in Argendouble en de 12e-eeuwse kerk in rivierhavenstad Trèbes. Alleen al de deuren van deze kerk, die worden ondersteund door 320 eiken consoles, zijn een bezoek waard. Stop als het kan in het Gallisch dorp bij Marseillette en maak een ommetje naar Capendu met zijn Romaanse kapel. Door golvend wijnland bereikt je je einddoel.

 

Dag 5:
    Homps / Olonzac - Béziers (63 km)

Volg na de sluis van Argens, op weg naar Le Somail, een bochtig pad langs de heuvelflank. Pauzeer hier even in de oude bibliotheek. Fiets vervolgens langs het Canal de la Robine naar Capestang met zijn reeds van verre zichtbare kapittelkerk. Vanuit de toren zie je hier de zee en het nabijgelegen 14-eeuwse kasteel. Weer 'en route' passeer je Gallo-Romeinse overblijfselen: het dorp Poilhes la Romaine en het Oppidum d'Ensérune. Bewonder ook de Malpastunnel en de 9 sluizen van Foncérannes. Ze getuigen van de genialiteit van haar architect Riquet, wiens geboorteplaats, het historisch Béziers, vandaag je einddoel is. 

 

Dag 6:
    Béziers - Sète (50 km)

Alhoewel de zee nog niet zichtbaar is, kun je haar wel ruiken. Het landschap wordt vlakker en vormt een mozaiek van duinen, moerassen en wijde lagunes. Het is het leefgebied van de zilverreiger, die hier rondstapt tussen paarden en vee. In deze kuststreek, die lijkt op de Camargue, passeer je de unieke 'pont bâche du Libron' en de ronde sluis van Agde. In Agde, met zijn 'donkere' kathedraal, steek je de Hérault over, richting de lagune van Thau. Bij de vuurtoren van Onglous eindigt het Canal du Midi. In Marseillan fiets je tenslotte langs het strand naar Sète en vang je misschien nog een glimp op van het hier traditionele watersteekspel 'les Joutes'.

 

Dag 7:
    Vertrek Sète

Na het ontbijt eindigt je 'Canal du Midi' fietsvakantie in het gezellige Sète, de grootste Franse vissershaven aan de Middellandse Zee, tevens bekend om haar mooie stranden. Deze authentieke stad, vol pastelkleurige huizen met smeedijzeren balkonnetjes, wordt doorkruist door verschillende verbindingskanalen en het Bassin de Thau. In de haven vind je een overvloed aan visrestaurants. Alles verser dan vers..! Ook een bezoek aan de grote overdekte markthal is de moeite waard. Hier is werkelijk alles op het gebied van eten en drinken te koop en zijn de producten op een mooie wijze uitgestald.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 'comfort' 

€ 719

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 'comfort plus'

€ 929

toeslag 1 persoonskamer 

 'comfort' 

€ 400

toeslag 1 persoonskamer 

 'comfort plus'

€ 480

toeslag huurfiets

 

€ 170

  toeslag e-bike

 

  € 240

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- 6 overnachtingen in hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- transfer

- kaartmateriaal

- fietshuur

- bagagevervoer

- toeristenbelasting

 

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.) 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 2- en 3-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in  3- en 4-sterren hotels

Praktische info

Utrecht - Toulouse: ca. 1155 km

 

Brussel - Toulouse: ca. 990 km

Toulouse en Sète zijn beiden per trein bereikbaar. Informeer voor de mogelijkheden bij De Treinreiswinkel voor de mogelijkheden.

 

De dichtst bijzijnde vliegvelden zijn Toulouse (TLS) and Béziers (BZR).
 
Aankomst in Toulouse
Vlucht naar Toulouse ariport (TLS): Vanaf Toulouse airport gaat er elke 20 min. een shuttlebus naar Toulouse centrum. 
Vlucht naar Béziers airport (BZR): Vanaf Béziers, neem je de trein naar Toulouse (verschillende directe treinen per dag).
 
Vertrek vanuit Sète
Aan het eind van de trip neem je vanaf Sète de trein terug naar Toulouse of Béziers.
 
OPMERKING: Als je met je eigen fiets bent, kunt je je fiets gratis met de trein meenemen, op enkele treinen is een reservering vereist, zie SNCF (Franse Spoorwegen)
 
 

 

 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

Huurfietsen: solide tourfietsen met 21/24 versnellingen (Shimano onderdelen), reparatieset, slot, pomp, voor- en achterfietstassen en kaartdrager. Ook electrische fietsen te huur.

Reis je per auto, dan kun je deze het best parkeren in Toulouse of Sète. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

GPS tracks op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

25-09-2023

Het was voor ons de eerste fietsvakantie en het is ons goed bevallen. Op een lekke achterband op de 1e dag na, is alles goed verlopen. De routes waren makkelijk te volgen, wel goed zorgen dat je genoeg eten/drinken meeneemt bij vertrek, onderweg is weinig te vinden vonden wij. Ook zijn er grote stukken langs de route die weinig schaduw hebben, dus goed drinken en een zonnehoedje/petje is ook aan te raden. Nog andere tip: als je met fiets in de trein terug gaat, boek dit dan ruim van te voren, er zijn erg weinig fietsplekken beschikbaar.

30-06-2023

canal du midi reis met de fiets was, ondanks een beetje ééntonigheid langs het kanaal en teveel gravelpaden ( grind die soms nog maar aangebracht was en moeilijk bereidbaar ) zeer goed meegevallen, veel gestopt om bezienswaardigheden langs het kanaal en in de dorpjes erlangs te bezoeken, Castelnaudary, Carcassonne, Homps, Bèziers en Sète zijn stuk voor stuk mooie plaatsen, goede hotels.

13-09-2022

Het is een mooie en ook wel spannende fietstocht en je moet het leuk vinden om bos-en grindpaden te fietsen. We hebben een rauchigerem fietstocht gehad.

19-06-2022

Een toffe fietsvakantie met de nodige uitdagingen. We hadden gelukkig mooi weer en dat scheelt ook al een pak genot.

14-07-2018

De hotels in alle overnachtingdplaatsen waren goed, en van goede kwaliteit. De dienstverlening van het bagagevervoer was uitstekend, stipt op tijd en zij verlenen hulp indien er problemen zijn. Dit verdient een dikke pluim! In het geheel was het voor ons een zeer aangename eerste ervaring, en zeker voor herhaling vatbaar. 

02-07-2018

Na telefonisch contact hebben we de GPS tracks ontvangen. Op basis van een app hebben we probleemloos kunnen rijden. Zowen de e-bike als de tourfiets waren kwalitatief super, met gereedschap en ruime aandacht van de verhuurder bij aflevering. We hebben een positieve en leuke herinngering aan deze fietsvakantie overgehouden. 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice