Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Gelderland, Nederland: Gelderse Parels in het Oosten
 
Facebook
Youtube
Email
De Parels van Gelderland
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL17120FRX
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Historie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 680
De Parels van Gelderland
Bekijk foto's

Rivieren, bossen, stuifzanden, heidevelden, stuwwallen...

De Parels van Gelderland

Een bijzonder aantrekkelijke en afwisselende mix van al het moois dat Gelderland te bieden heeft. Verken de arcadische Achterhoek, het rivierenland van Rijn, Waal en IJssel, het dichtbeboste Rijk van Nijmegen, de heuvels rond het wijndorp Groesbeek, en de uitgestrekte, wildrijke Veluwe. Bedenk daarbij de fijne, zorgvuldig gekozen hotelletjes voor de nacht en de keuze voor deze fietsvakantie in Gelderland is snel gemaakt.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Doetinchem
Dag 2: Doetinchem - Nijmegen (Lent) (54 km)
Dag 3: Rondrit Rijk van Nijmegen (48 km)
Dag 4: Nijmegen (Lent) - Zutphen (58 km)
Dag 5: Rondrit vanuit Zutphen (30 tot 57 km)
Dag 6: Zutphen - Doetinchem (50 km)
Dag 7: Vertrek Doetinchem

Dag 1:
    Aankomst Doetinchem

Reis op eigen gelegenheid naar Doetinchem, de ‘hoofdstad van de Achterhoek’. Check-in in je hotel. Maak een wandeling door deze eeuwenoude stad aan de Oude IJssel en bezoek het middeleeuwse kasteel Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwenkerk en het kasteeltje de Kelder. Je kunt er ook heerlijk winkelen en er zijn veel gezellige cafés en restaurants. 

 

Dag 2:
    Doetinchem - Nijmegen (Lent) (54 km)

Een gevarieerde route door de natuurgebieden Het Montferland en De Ooijpolder, die gedeeltelijk door Duitsland voert. In Zeddam kom je langs de Grafelijke Torenmolen, de oudste nog werkende windmolen van Nederland. Door de bossen en graanvelden van het Montferland en langs Kasteel Bergh fiets je ongemerkt Duitsland binnen. Vanuit Elten koers je af op de Rijn, een pontje brengt je naar Millingen aan de Rijn en de Ooijpolder. Over dijkjes door mooie uiterwaarden en dorpjes komt de stuwwal van Nijmegen steeds dichterbij. Het hotel ligt tegenover het centrum van Nijmegen aan de overzijde van de Waal in Lent.  

Liefhebbers kunnen kiezen voor een langere route van 61 km. Deze route gaat  over de Rijnbrug bij Emmerich (langste hangbrug van Duitsland), langs de Duitse Oude Rijn (met de monumentale, oudste stalen spoorwegbrug van Duitsland en de voormalige vesting Schenkenschanz) naar Millingen, waarna je de standaard route door de Ooijpolder naar Lent volgt. 

 

Dag 3:
    Rondrit Rijk van Nijmegen (48 km)

Vandaag de keuze uit 2 heerlijke rondritten van 48 km (die ook kunnen worden gecombineerd tot één rit van 57 km), waarbij je ook door het centrum van Nijmegen komt. De zuidwestelijke rondrit gaat door het Land van Maas en Waal, dwars door het natuurpark de Overasselt En Hatertsevennen met de koortsboom van St. Walrick en terug door de bossen onder Nijmegen. 

De zuidoostelijke route is een prachtige maar heuvelachtige rit door het Rijk van Nijmegen langs de Mookerheide, het Zuid-Limburgse aandoende Zevendal. Een mooie slinger door Duitsland brengt u naar Groesbeek, waar de onder Vierdaagse-wandelaars beruchte, maar o zo fraaie Zevenheuvelenweg naar Berg en Dal op je wacht. Je waant je hier even buiten Nederland in het groene, heuvelachtige landschap. Tot slot brengt een snelle afdaling je vlak langs Nederlandse dikste boom (wandelingetje) en de Ooijpolder. Imposante uitzichten op de stuwwal begeleiden je het laatste stukje terug naar Nijmegen.

 

Dag 4:
    Nijmegen (Lent) - Zutphen (58 km)

Via Arnhem fiets je door het oudste Nationale Park van Nederland, de Veluwezoom, één van de grootste natuurgebieden in het land. Maak, voor je het park binnenrijdt, een koffiestop op het landgoed Rosendael in Rozendaal. Het bestaat uit een imposant, historisch ingericht kasteel in een park met veel bezienswaardigheden. Via het leuke dorpje Eerbeek bereik je tenslotte de oude Toren- en Hanzestad Zutphen, schitterend gelegen aan de IJssel.

U kunt deze route op een paar plekken afsnijden tot een route tussen de 50 km. 

Dag 5:
    Rondrit vanuit Zutphen (30 tot 57 km)

Vandaag de keuze uit meerdere routes. Eerst volg je tot aan Gorssel de rechteroever van de IJssel. Je neemt daar het veer en komt uit in een fraai uiterwaardengebied. Een café en landbouwmuseum De Kribbe, liggen vlakbij. Je kunt hier via de linkeroever van de IJssel, met onderweg Slot Nijenbeek, terug naar Zutphen. Liefhebbers fietsen ook naar de oude, Overijsselse hanzestad Deventer of het kleine stadje Bronkhorst. Via een mooie fietslus keren ook zij terug naar Zutphen. 

 

Dag 6:
    Zutphen - Doetinchem (50 km)

Vandaag fiets je door de arcadische Achterhoek. De tocht gaat via Almen met zijn mooie dorpsplein naar het eeuwenoude Zelhem, dat zichzelf tot het 'groene hart van de Achterhoek' heeft bestempeld. Door het land van enken, broeken en venen fiets je weer terug naar Doetinchem. Stop onderweg nog wel even voor een bezoek aan Kasteel Vorden, een waterburcht daterend uit de 17e eeuw.

 

Dag 7:
    Vertrek Doetinchem

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in Gelderland.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 24.09.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 675

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 330

toeslag huurfiets 

  € 78

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 162

Fietspechpas

 

€ 24

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

- toeristenbelasting 

- SGR-bijdrage 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

Doetinchem - Villa Ruimzicht****
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent****
Zutphen - hotel 's Gravenhof****
Praktische info

vanaf NS station Doetinchem kun je lijn 51 of lijn 25 nemen, deze vertrekken 1 keer per half uur. Je kunt voor Villa Ruimzicht uitstappen, halte Loolaan

wij adviseren een fiets met minimaal 3 tot 7-versnellingen

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel

GPS tracks zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

06-07-2021

Avondeten in Hotel Gravenhof en in Villa Ruimzicht vonden wij niet echt passen bij een fietsvakantie. Hele kleine porties. Wat dat betreft kunnen ze een voorbeeld nemen aan van de Valk hotel (grotere porties en vrije keuze). Routebeschrijvingen waren zeer duidelijk en vooral heel mooi. Niets dan lof. 

09-08-2020

...Villa Ruimzicht was top,zowel het personeel als de eigenaresse bijzonder vriendelijk en de entourage en het eten voortreffelijk. Routes waren erg mooi en afwisselend...

29-07-2020

...We hebben genoten van alle fietsroutes in de Achterhoek. Met name de afwisseling tussen landschap en gezellige plaatsen was zeer aangenaam...

26-07-2019

...Het waren bijzonder afwisselende routes. Sommige knooppunten waren niet meer te zien door de begroeiing maar door de detailkaarten van DBT kwamen we er wel weer uit...

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice