Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
'La Vélo Francette' fietsvakantie Frankrijk - van Normandië naar de Atlantic
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
'La Vélo Francette' - totaal - van Normandië naar de Atlantic
niveau :
duur :
14 dagen
comfort :
periode
jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR024
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Cultuur
prijs vanaf 1429
'La Vélo Francette' - totaal - van Normandië naar de Atlantic
Bekijk foto's

'La Vélo Francette' - totaal - van Normandië naar de Atlantic

'La Vélo Francette' - totaal - van Normandië naar de Atlantic

Volg de schitterende 'Vélo Francette': vanaf het Kanaal naar de zuidelijkere oceaankust bij La Rochelle. Geniet van de sfeer van 'La Douce France' op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Normandië, Pays de Loire en Poitou-Charentes. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Ouistreham / Caen
Dag 2: Ouistreham / Caen - Clécy (57/41 km)
Dag 3: Clécy – Flers (43/46 km)
Dag 4: Flers – Mayenne (68 km)
Dag 5: Mayenne – Laval (36 km)
Dag 6: Laval – Chateau Gontier (35 km)
Dag 7: Chateau Gontier – Angers (61 km)
Dag 8: Angers - Saumur (63/66 km)
Dag 9: Saumur - Thouars (47 km)
Dag 10: Thouars - Parthenay (67 km)
Dag 11: Parthenay - Niort (53 km)
Dag 12: Niort - Coulon/Marans (25/67 km)
Dag 13: Coulons/Marans - La Rochelle (70/26 km)
Dag 14: Vertrek La Rochelle

Dag 1:    Aankomst in Ouistreham / Caen

U reist op eigen gelegenheid naar de startplaats van uw keuze: Ouistreham of Caen. De badplaats Ouistreham, gelegen aan het Kanaal en bekend om zijn D-Day strand 'Sword' uit de 2e wereldoorlog, vormt het officiële begin van de 'Vélo Francette'. De keuze voor het 10 km meer landinwaarts gelegen historische Caen, is meer een praktische: makkelijker per trein te bereiken en een korter fietstraject voor de volgende dag.

Dag 2:    Ouistreham / Caen - Clécy (57/41 km)

Volg eerst het oude jaagpad langs kanaal de l’Orne dat de kust met Caen verbindt. Bewonder onderweg Pegasus Bridge, een historische plek tijdens D-Day. Een fietspad voert u langs de jachthaven de stad binnen, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de tijd van Willem de Veroveraar. Caen is bekend om zijn kasteel, abdijen en 'Mémorial', het belangrijke oorlogsmuseum. Volg daarna een fietspad zuidwaarts langs de Orne dat u de groene heuvels van de ’Suisse Normande’ binnen leidt. U volgt een verlaten spoorwegtraject, een eldorado voor natuurliefhebbers. Na Thury-Harcourt bereikt u Clécy, aan de oevers van de Orne.

Zwaarte */**

Dag 3:    Clécy – Flers (43/46 km)

Op weg naar Flers volgt u een fraaie, landelijke route dwars door de heuvelachtige 'Suisse Normande'. De route voert eerst nog langs de kronkelende rivier de Orne, die later plaats moet maken voor de Noireau. Tot aan Condé-sur-Noireau wordt het rivierdal omgeven door steile hellingen. U dient dan ook stevig te klimmen als u de vallei verlaat. Als echter de Mont de Cerisy in zicht komt, kent de route wat meer genade voor de kuiten en bereikt u het stadje Flers met zijn mooie kasteel.

zwaarte */**

Dag 4:    Flers – Mayenne (68 km)

Zodra u Flers heeft verlaten, leidt de route via een ontspannen afdaling naar de vallei van de rivier de Varenne. U kunt nog zien dat naast landbouw hier vroeger ook mijnbouw plaatsvond. Een schitterend fietspad, vaak pal op de rivier, voert u langs historische plekjes zoals Moulin de Varenne, Moulin d’Ambloux en Pont des Planches. Het is genieten in dit fietsersparadijs. In Ambrière-les-Vallées werpt u een laatste blik op de Varenne en vervolgt u uw weg langs de oever van de Mayenne tot in het gelijknamig stadje.

Zwaarte *

Dag 5:    Mayenne – Laval (36 km)

Zet na een bezoek aan de historische stad Mayenne, met zijn kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Karolingische tijd, koers in zuidelijke richting door de natuurrijke Mayenne vallei. Het is een relaxed en lommerrijk traject dat het voormalige jaagpad langs de rivier volgt. U passeert oude, karakteristieke sluiswachterswoningen, monumentale herenhuizen en villa's. De tocht eindigt in Laval, een 'Ville d'Art et d'Histoire', waar u nog genoeg tijd heeft voor een rondwandeling langs al het fraaie, historische erfgoed.

Zwaarte *

Dag 6:    Laval – Chateau Gontier (35 km)

Het begin van dit traject biedt prachtige uitzichten over Laval met zijn twee kastelen. De 9 bogen tellende spoorbrug, die de oostelijke Mayenne-oever verbindt met het stadscentrum en zijn rivierhaven, heeft een aparte baan voor fietsers en wandelaars. Bewonder voor u verder fietst door het natuurschoon van de Mayennevallei, net ten zuiden van de stad de bekende Abdij van Port Salut, waarvan de naam verbonden is met het gelijknamige, romige kaasje.

Zwaarte *

Dag 7:    Chateau Gontier – Angers (61 km)

De Mayennevallei verrast na iedere bocht opnieuw; een prachtig kasteel, iets verder weer een antieke watermolen. De havendorpjes langs de oever nodigen uit voor een korte onderbreking. Voor Le Lion-d’Angers fietst u door het pittoreske L’Isle Briand, met zijn kasteel en stoeterij van wereldfaam. Na de samenvloeiing van Mayenne en Oudon doorkruist u een zeer bijzonder moerasgebied. U bereikt de historische Anjou-stad Angers via de brug van Jean Moulin. De plattelandssfeer is hier nog steeds voelbaar.

Zwaarte */**

Dag 8:    Angers - Saumur (63/66 km)

U verlaat Angers door het park langs de oever van de Maine. Aangekomen in Bouchemaine, met zijn gezellige restaurantjes, volgt u in oostelijke richting de Loire. Nadat u deze bent overgestoken, staat u een schitterende tocht vlak langs de koninklijke rivier te wachten. Na Gennes blijft u de zuidoever van de Loire volgen. Bij Saint-Hillaire-Saint-Florent maakt u even een klimmetje over het uit Tufsteen gehakte grottenstelsen waar de ‘Champignons de Paris’ worden geteeld. Hierna fietst u Saumur, de parel van de Anjou, binnen.

Zwaarte *

Dag 9:    Saumur - Thouars (47 km)

Vanuit Saumur volgt u een vriendelijk pad langs de rivier de Thouet. Over stille landwegen fietst u tussen glooiende wijnvelden naar het wat hoger gelegen Montreuil-Bellay. Dit charmante vestingplaatsje prijkt terecht op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. U daalt weer af naar de oever van de Thouet om uw tocht voort te zetten. Heel relaxed gaat het via Taizon naar Thouars, een ‘Ville d’Art’ waar reizigers vroeger tol moesten betalen om de brug over te steken. Nu staat niets u in de weg om gratis de stad binnen te rijden en een gezellig terrasje te zoeken.

Zwaarte *

Dag 10:    Thouars - Parthenay (67 km)

U fietst de stad uit langs de rivieroever en geniet van de klaterende stroomversnellingen, de dichtbeboste hellingen en de schilderachtige, monumentale gebouwen. Over rustige wegen arriveert u in het dorp Airvault, met zijn kloosterkerk, overdekte markt en onderaardse bron. Weer wat verder wordt u verrast door St-Loup-sur-Thouet met zijn waterburcht. Aan het Lac du Cébron kunt u lekker ontspannen, voordat u uw weg vervolgt langs de rivier. Na een spoorwegviaduct bereikt u het hogerop gelegen, middeleeuwse vestingstadje Parthenay.

Zwaarte *

Dag 11:    Parthenay - Niort (53 km)

U zet koers in zuidwestelijke richting, door het enigszins heuvelachtig Pays de Gatine. Na menige bocht wordt u beloond met prachtige uitzichten over het oorspronkelijke heggenlandschap. Over rustige wegen gaat het naar het verrassende Champdeniers-St-Denis met z’n fraaie erfgoed en prima voorzieningen. U vervolgt uw weg over stille wegen en bereikt ter hoogte van Ternanteuil weer de oevers van de Sèvre Niortaise. Er volgt nog één grote rivierbocht alvorens Niort in zicht komt, dat met zijn donjon met twee enorme torens de horizon domineert.

Zwaarte *

Dag 12:    Niort - Coulon/Marans (25/67 km)

U blijft dicht bij de oever van de bochtige Sèvre Niortoise, waarbij u afwisselend voetpaden en landweggetjes volgt. Onderweg bieden Rousille en La Garette prima mogelijkheden voor een pauze. Een wat langere onderbreking kunt u overwegen in de kleine hoofdstad van de Marais Poitevin: het mooie waterdorp Coulon, waar u meerdere horecavoorzieningen treft. Nadat u het uitgestrekte, omringende moerasgebied bent doorgestoken, komt u na Irleau weer bij de rivier, die nabij Damvix is gekanaliseerd en u verder naar de Atlantische Oceaan gidst.

Zwaarte *

Dag 13:    Coulons/Marans - La Rochelle (70/26 km)

Eerst volgt u op weg naar de oceaan de kanalen van Marans en Rompsay. Einddoel is La Rochelle, de bruisende, karaktervolle hoofdstad van de Charente-Maritime, bekend om haar zachte klimaat. Dit relaxte parcours verdient natuurlijk een passende apotheose: een duik in de Atlantische Oceaan. Er blijft immers genoeg tijd over voor een wandeling naar de bruisende Vieux Port met haar vele terrasjes, de levendige winkelstraten en de vele stadsmonumenten.

Zwaarte *

Dag 14:    Vertrek La Rochelle

Na het ontbijt eindigt de 'La Vélo Francette' fietsvakantie. Met de trein reist u (met uw fiets) terug naar Caen. Van daaruit brengt een bus (om het uur) u naar Ouistreham. 

prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2020

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort

              2- en 3 sterren hotels

 

€ 1429

  2 persoonskamer incl. ontbijt comfort plus

              3- en 4 sterren hotels

 

  € 1579

 

toeslag 1 persoonskamer comfort

 

€ 582

toeslag 1 persoonskamer comfort plus

 

€ 672

toeslag alleenreizende

bovenop 1pk toeslag

€ 588

toeslag huurfiets

 

€ 280

toeslag e-bike

 

€ 450

toeslag trein La Rochelle - Caen

 vanaf

€ 100 

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- trein La Rochelle - Caen

slapen & eten

'comfort' of 'comfort plus' hotels ?

U kunt kiezen uit 'comfort' hotels (2- en 3-sterren) of 'comfort plus' hotels (3- en 4-sterren). Alle hotels zijn door ons zorgvuldig geselecteerd en behoren, binnen hun categorie, tot de best beoordeelde accommodaties in de etappeplaats. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. De eigenaren zijn ingesteld op fietsers.

Waar eet u?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Verder bepaalt u zelf waar en wanneer u luncht of dineert. Een pizzeria, bistro of gastronomisch restaurant? Wij hebben uw overnachtingsplaatsen zo gekozen dat er ter plekke of op loopafstand één of meerdere eetgelegenheden aanwezig zijn.

Comfort:

 

Ouistreham - CDH Lighthouse

 

Clecy - CDH Moulin du Vey

 

Flers - Hotel le Berverl'Inn**

 

Mayenne - l'Hotel de Herce

 

Laval - Hotel Marin**

 

Chateau-Gontier - Hotel Parc Chateau-Gontier***

 

Angers - Hotel le Progres***

 

Saumer - Hotel Ibis Centre Gare Saumur***

 

Saint Jean de Thouars - Hotel Saint Jean***

 

Parthenay - CDH Le Grand Logis

 

Niort - Hotel Moka***

 

Marans - CDH Clos de Beauregard

 

La Rochelle - Hotel Saint Nicolas***

 

Comfort Plus:

 

Ouistreham - CDH Lighthouse

 

Clecy - Hotel Au Site Normand***

 

Flers - Hotel le Galion***

 

Mayenne - Hotel Le Grand Hotel de Mayenne

 

Laval - Hotel Perier du Bignon****

 

Chateau-Gontier - Hotel Parc Chateau-Gonthier***

 

Angers - Hotel BW d'Anjou****

 

Saumur - Hotel Anne d'Anjou****

 

Thouars - Villa des Glycines

 

Parthenay - CDH Le Grand Logis

 

Niort - Hotel BW de la Breche****

 

Marans - CDH Clos de Beauregard

 

La Rochelle - Hotel BW Masq****

praktische info

Utrecht: ca. 655 km

 

Brussel: ca. 490 km

        THA/IC: Caen, Gare de Caen (1 overstap)
        THA/TGV: La Rochelle, Gare La Rochelle-Ville (1 overstap)

Fiets met minimaal 7 versnellingen.

De huurfietsen beschikken over 21 versnellingen, worden standaard geleverd met fietstas, stuurtas, verende voorvork en comfortabel zadel. Per twee huurfietsen krijgt u ook standaard een reparatieset, pomp en extra slot.

Informeer bij boeking naar de parkeermogelijkheden in Ouistreham of Caen.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

reviews
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice