Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Nederland: Hanzesteden langs de IJssel fietsroute
 
Facebook
Youtube
Email
Hanzesteden langs de IJssel
niveau :
duur :
5 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL15090FRX
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 454
Hanzesteden langs de IJssel
Bekijk foto's

De mooiste rivier van Nederland

Hanzesteden langs de IJssel

Deze route brengt je langs drie, wel heel verschillende Nederlandse juwelen: de bossen en heidevelden van het Nationaal Park Veluwezoom, dat met recht als dé natuurparel van Gelderland kan worden beschouwd, het schilderachtige rivierenlandschap van de IJsselvallei en de welbekende, historische Hanzesteden. Kortom: een unieke mix van natuur en historie. Ontdek bovendien het voor velen, nog onbekende Arnhem, meermalen bekroond als de beste binnenstad van Nederland.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Arnhem
Dag 2: Arnhem - Ellecom (42 km)
Dag 3: Ellecom - Deventer (51 km)
Dag 4: Deventer - Zwolle (48 km)
Dag 5: Vertrek vanuit Zwolle óf verlenging Giethoorn

Dag 1:
    Aankomst Arnhem

Je fietsvakantie begint in de groene Gelderse hoofdstad Arnhem, ook wel de ‘poort tot de Veluwe’ genoemd. Maar het is niet alleen het weelderig groen waar Arnhem om bekend staat. De Gelderse stad werd in 2007 en 2009  uitgeroepen tot de beste binnenstad van Nederland. En dat is te merken: het centrum bruist van gezellige cafés en restaurantjes en is een prima plek om te winkelen. Uniek is ook het Modekwartier waar je je ogen uitkijkt in de hippe stores en ateliers. Zorg dus dat je op tijd in Arnhem aankomt om de sfeer van deze unieke stad op te snuiven. 

Dag 2:
    Arnhem - Ellecom (42 km)

Via het prachtige stadspark Sonsbeek verlaat je Arnhem. De tocht voert je langs het Openluchtmuseum. Dit drukbezochte museum geeft een mooi beeld van het leven in Nederland door de eeuwen heen. Ook een bezoek aan de Koninklijke Burgers' Zoo, de Arnhemse dierentuin, welke jaarlijks honderduizenden bezoekers trekt, is de moeite waard. De route gaat verder door het glooiende Nationaal Park Veluwezoom. Rondom je heen: uitgestrekte bossen, de in augustus paarse heidevelden en Europa's grootste zandverstuivingen. Door verstild boerenland bereik je tenslotte de weidse oevers van de rivier de IJssel.

 

Dag 3:
    Ellecom - Deventer (51 km)

Aan de ene kant uitzicht over de weidse uiterwaarden van de IJssel, aan de andere kant het typisch Hollandse akkerland met windmolens aan de horizon. Langs de oever van de rivier vind je een reeks opmerkelijk goed behouden gebleven Hanzesteden: Doesburg, Zutphen en Deventer, en het pittoreske Bronkhorst. Wandel door de historische centra en waan je even terug in de tijd. het overnachtingshotel is prachtig gelegen aan de rivier en geeft zicht op Deventer. Spring op de veerboot om het charmante stadscentrum te bezoeken!

 

Dag 4:
    Deventer - Zwolle (48 km)

Ben je er gisteren niet aan toe gekomen, gebruik dan de ochtend om mooi Deventer te verkennen. De hanzestad staat, naast de Deventer koek, vooral bekend om zijn boek- en kunstwinkels. Proef er een cakeje van Bussink, een lokale delicatesse uit 1595. Spring dan op de fiets en ga verder noordwaarts langs de uiterwaarden van de IJssel. Je bereikt het kleine Hanzestadje Hattem, waar je de rivier oversteekt naar Zwolle. Omringd door vier rivieren, is deze stad altijd een druk knooppunt geweest, dat vele handelaren en reizigers aantrok. In Zwolle vind je overblijfselen van de middeleeuwse stadsmuur en talrijke andere monumenten uit de tijd dat ze deel uitmaakte van de Hanze. 

 

Dag 5:
    Vertrek vanuit Zwolle óf verlenging Giethoorn

Na het ontbijt is het arrangement afgelopen en vertrek je huiswaarts, tenzij je hebt gekozen voor een extra dag in 'het Venetië van Nederland'. Zie hieronder.

 

Dag 5:    Verlenging 'Het Venetië van Nederland' (ca. 43 km).

Je verlaat de Zwolse hectiek en volgt het Zwartewater over kronkelende rivierdijkjes, met mooie vergezichten over de moerassige uiterwaarden. De route voert naar het Hanzestadje Hasselt met zijn zeventig rijksmonumenten, en het fraaie havenplaatsje Zwartsluis. Door de 'wetlands' van Nationaal Park Weerribben–Wieden, het grootst aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa, bereik je Giethoorn, bekend als ‘Het Venetië van Nederland’. Maak in dit waterparadijs een tochtje met een punter of elektrische boot met mooi zicht op authentieke, Hollandse boerderijtjes. 


Indien u deze extra nacht in Giethoorn wil boeken, geef dit dan bij het opmerkingenveld in het boekingsformulier aan. 

 

Dag 6:    Na het ontbijt einde van deze verlenging van je fietsvakantie.

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 25.09

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 449

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 220

toeslag extra nacht 2 pk

 

€  80 

toeslag extra nacht 1 pk

 

€ 120

toeslag huurfiets 

  € 52

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 108

Fietspechpas

 

€ 16

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

- toeristenbelasting 

- verplcihte SGR-bijdrage (€5,- per persoon) 

Slapen & eten

Waar slaap je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Hotel Haarhuis Arnhem
Arnhem - Hotel Haarhuis ****
Fletcher Hotel Landgoed Avegoor
Avegoor - Fletcher Hotel Landgoed Avegoor ****
Deventer - Postillion Hotel Deventerl****
Bilderberg Grand Hotel Wientjes
Zwolle - Bilderberg Grand Hotel Wientjes****
Praktische info

Utrecht: ca. 65 km

Arnhem is goed bereikbaar per trein

Voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Tegenover het Hotel Haarhuis kun je de auto parkeren in een ondergrondse parkeergarage. Kosten bedragen ca. € 18,50 per dag.

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

24-07-2021

...Alle hotels waren zorgvuldig uitgezocht en de fietstocht was prachtig beschreven en verzorgd...

25-06-2019

...Prima hotels! Goede routeboekjes, soms even zoeken naar volgorde van de pagina's. Altijd weer goed gegaan. Vervoer bagage verliep uitstekend. We hebben en prima vakantie gehad, kijken met plezier terug op wat we gezien en gefietst hebben... 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice