Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
De Heide & Rivieren Tour
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL16280FRX
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 545
De Heide & Rivieren Tour
Bekijk foto's

Heerlijke combi van Oer-Hollandse landschappen

De Heide & Rivieren Tour

Geniet van het oer-Hollandse landschap met zijn molens, heidevelden, bossen en rivierzichten. Fiets door twee nationale parken: Utrechtse Heuvelrug en Nationaal Park Veluwezoom. Nergens in Nederland vindt je zo’n rijke flora en fauna. Met maar liefst vier fraaie kastelen, de historische plaatsjes Vaassen, Elspeet en Putten, en natuurlijk de hanzesteden Deventer en Zutphen, komen ook cultuurliefhebbers volledig aan hun trekken.

lees meer >>
Heide en Rivieren tour
Route
Dag 1: Aankomst Putten
Dag 2: Putten - Bunnik (50 km)
Dag 3: Bunnik - Arnhem (72 km)
Dag 4: Arnhem - Deventer (61 km)
Dag 5: Deventer - Putten (61 km)
Dag 6: Terugreis

Dag 1:
     Aankomst Putten

Het startpunt van deze fietsvakantie is Putten. Het comfortabele Postillionhotel is prachtig gelegen aan het Veluwemeer, naast Strand Nulde. 
Geniet van een drankje op het terras van het hotel, met een schitterend uitzicht over het meer. Een heerlijk ontspannen begin van je vakantie. 

Dag 2:
    Putten - Bunnik (50 km)

De route van je eerste fietsdag begint langs de oevers van de rivier de Eem; een prachtig weidelandschap waar veel weidevogels voorkomen. Na het plaatsje Baarn passeer je Paleis Soestdijk, voormalig woon- en werkverblijf van de Koninklijke familie. Het landschap is hier overweldigend bosrijk. De route brengt je verder door natuurgebied de Soesterduinen. Met zijn uitgestrekte bossen en stuifduinen heeft dit gebied een uniek karakter. Nadat je de plaats Zeist gepasseerd bent, bereik je de bestemming voor vandaag: Bunnik. 

 

Dag 3:
    Bunnik - Arnhem (72 km)

Vandaag gaat de tocht naar de Gelderse hoofdstad Arnhem. Een typisch Nederlandse weidelandschap met kleine bosjes en hier en daar een boerderijtje aan de horizon, is het decor van het eerste deel van deze gevarieerde fietsdag. De route brengt je langs de Langbroekerwetering, een ontwateringskanaal uit de twaalfde eeuw. Het gebied was populair onder rijke boeren en edelen. De vele grote landhuizen herinneren nog aan die tijd. Binnen korte tijd passeer je de kastelen Beverweerd, Lunenburg en Sandenburg. Je bereikt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug waar het open landschap plaatsmaakt voor een bosrijk gebied. Nadat je Kasteel Amerongen gepasseerd bent, steek je rivier De Rijn over en fietst je de Betuwe in. Langs de oevers van de Rijn bereikt je het heuvelachtige, bosrijke landschap Groot Warnsborn. Het landschap staat bekend om zijn majestueuze terrassentuin. Net voordat de tocht in Arnhem eindigt, komt je langs het Airbornmuseum. Een bezoek aan dit museum over de Slag om Arnhem, is een mooie afsluiting van deze inspirerende fietsdag. 

 

Dag 4:
    Arnhem - Deventer (61 km)

Ook vandaag staat er een gevarieerde route op de planning. De tocht brengt je dwars door de ongerepte natuur van Nationaal Park Veluwezoom. Met uitgestrekte heidevelden, prachtige bossen en resten stuifzand, is Nederlands oudste nationale park een paradijs voor fietsers. Het beklimmen van de Posbank zorgt wel voor enig klimwerk, maar je wordt beloond met een prachtig uitzicht. Een bijzonder punt op de route is de Carolinaberg; deze vijftig meter hoge heuvel is het centrum van een stervorming patroon van statige boslanen en kent een boeiende geschiedenis. 

Na de Carolinaberg steek je in het plaatsje Dieren met het pondje de rivier de IJssel over. Misschien vraag je zich even af of je je in een ander land begeeft, zó verschilt het weidse landschap van de IJsselvallei van de Veluwse bossen. Je passeert de eeuwenoude Hanzestad Zutphen. Wil je even uitrusten? Dan is Zutphen de ideale plek. In het historische stadscentrum vind je talloze gezellige terrasjes en cafeetjes. De route eindigt in Deventer. In deze eens zo machtige Hanzestad, is veel van het rijke verleden zichtbaar gebleven. 

Dag 5:
    Deventer - Putten (61 km)

Weilanden, bossen, heidevelden en typisch Nederlandse molens; vandaag staan ze allemaal op het programma. Vlak nadat je het hotel hebt verlaten, trakteert de route je op een uitgestrekt, weids landschap langs knusse plaatsjes. Na een aantal kilometer bereik je het Gortelsche Bos. Dit bos van maar liefst 21 kilometer lang huist verschillende boom- en diersoorten. Ook bewonder je hier een unieke prehistorische grafheuvel. Je bereikt het typisch Hollandse plaatsje Vaassen met zijn authentieke korenmolen Daams Molen. Via een bosrijke route bereikt je het Veluwse plaatsje Elspeet waar je opnieuw een typisch Hollandse molen aan de horizon treft. De route voert je verder langs indrukwekkende heidevelden. Vanaf half augustus begeef je je hier in een uitgestrekte paarse deken. Historieliefhebbers kunnen een ommetje maken en Kasteel Staverden aandoen. Het kasteel wordt ook wel de Witte Pauwenburcht genoemd, vanwege de witte pauwen die al eeuwenlang in de tuinen leven. 

Wie van Hollandse molens geen genoeg kan krijgen, kan het eeuwenoude dorp Putten in fietsen om korenmolen Het Hert te bekijken.

Na een laatste stukje Veluws bos komt je aan in je comfortabele hotel aan het water. Op een zomerse dag kan je heerlijk afkoelen in het Veluwemeer. 

Dag 6:
    Terugreis

Nadat je je voor de laatste keer hebt laten verwennen met een heerlijk ontbijtje, is het tijd om naar huis te gaan. 

Prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 25.09.2024

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

 € 540

  toeslag 1 persoonskamer

 

 € 250

  extra nacht logies ontbijt (2pk)

 

 € 80

   toeslag huurfiets 

   € 65

  toeslag huurfiets e-bike

 

 € 135

 Fietspechpas

 

 € 20

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage  

- toeristenbelasting 

 

 

Slapen & eten

Waar slaap je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer
Putten - Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer ***
Postillion Hotel Bunnik
Bunnik - Postillion Hotel Bunnik ***
Hotel Haarhuis Arnhem
Hotel Haarhuis **** (Arnhem)
Postillion Hotel Deventer
Deventer - Postillion Hotel Deventer ****
Praktische info

Utrecht - Putten: ca. 40 km

Het dichtstbijzijnde treinstation is Putten Vanaf hier kun je een taxi nemen naar het hotel. Eventueel is het ook mogelijk om in Bunnik te starten als je met de trein komt.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen.

Bij het hotel in Putten kan je de auto gratis parkeren gedurende de gehele reis. 

GPS-tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar. 

Reviews

16-08-2021

...Vooraf op tijd de juiste informatie ontvangen. De routes zijn mooi en afwisselend. Het bagagetransport is perfect geregeld. Kortom: onbezorgd vakantie vieren... 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice