Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsen langs de Inn ©Tirol Werbung
 
Facebook
Youtube
Email
Inn Radweg - van Innsbruck naar Passau
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0AT009
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 806.5
Inn Radweg - van Innsbruck naar Passau
Bekijk foto's

Dwars door de Alpen zonder al teveel inspanning

Inn Radweg - van Innsbruck naar Passau

Op de Inn-Radweg is de rivier de Inn zo goed als altijd in het zicht, en voert doorgaans over vlakke wegen door de Tiroler bergen dwars door Beieren naar Opper-Oostenrijk. Het eindpunt vormt het grensstadje Passau bij de indrukwekkende samenvloeiing van Inn, Donau en Ilz. Hoogtepunten onderweg? Fraai Innsbruck, kloosters en burchten, Kufstein en Burghausen, Europees Natuurpark Unterer Inn, Barok.....

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Innsbruck
Dag 2: Innsbruck - Kufstein (ca. 50 km + trein)
Dag 3: Kufstein - Wasserburg (ca. 65 km)
Dag 4: Wasserburg - Mühldorf (ca. 50 km)
Dag 5: Mühldorf - Kirchdorf/Inn (ca. 45 km)
Dag 6: Kirchdorf/Inn - Bad Füssing/Omgeving (ca. 35 km)
Dag 7: Bad Füssing/Omgeving - Passau (ca. 35 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Passau

Dag 1:
    Aankomst in Innsbruck

Je reist op eigen gelegenheid naar Innsbruck. Na de hotel-incheck en de gereedmaking van je (eventuele) huurfiets, maak je je snel op voor een wandeling door de prachtige 'Innsbrucker Altstadt' met onder meer het beroemde 'Huis met het Gouden Dak'.

 

Dag 2:
    Innsbruck - Kufstein (ca. 50 km + trein)

Je laat de Tiroler hoofdstad achter je en fietst door schilderachtige stadjes en dorpjes tot aan Strass, het begin van het Zillertal. Geniet van het adembenemende bergpanorama om je heen. Neem in Hall de tijd om de historische binnenstad te bezoeken en in Wattens de Swarovski Kristallwelten. Vanaf Brixlegg neem je vervolgens de trein naar Kufstein. Bezoek hier (of morgenvroeg) de majesteitelijke 13e eeuwse vesting.

 

Dag 3:
    Kufstein - Wasserburg (ca. 65 km)

Het machtige fort van Kufstein raakt uit het zicht wanneer je de uitlopers van de Beierse Alpen binnen fietst. Je volgt grotendeels het pad langs de rivier, dat soms wegdraait, de oeverbossen in. Einddoel van vandaag is historisch Wasserburg. Zijn bijzondere ligging in een rivierlus levert een uniek stadsbeeld. Met zijn oude binnenstad, zijn prachtige gevels en smalle straatjes is Wasserburg een van de mooiste steden aan de Inn.

 

Dag 4:
    Wasserburg - Mühldorf (ca. 50 km)

Over de rode brug verlaat je mooi Wassenburg. Je neemt afscheid van de Inn en fietst door een landelijk gebied langs kleine boerengehuchten, soms over heuvelachtig terrein. Kort voor Gars kom je weer bij de rivier; soms fiets je pal langs het water, dan weer er vandaan. In Mühldorf met zijn langgerekte stadsplein vol prachtige herenhuizen, zit deze rit er op.

 

Dag 5:
    Mühldorf - Kirchdorf/Inn (ca. 45 km)

Twee zeer bijzondere bedevaartsplaatsen op deze etappe. De eerste, Altötting, is al meer dan 1250 jaar het geestelijke centrum van Beieren en al meer dan 500 jaar het belangrijkste Mariabedevaartsoort van Duitsland. De tweede is Marktl, de geboorteplaats van Paus Benedictus XVI. Voordat je in Kirchhof am Inn arriveert, bezoek je zeker het adembenemende Burghausen, met zijn 1051m het langste kastelencomplex van de wereld!

 

Dag 6:
    Kirchdorf/Inn - Bad Füssing/Omgeving (ca. 35 km)

Deze rit voert je door door het Europese natuurreservaat 'Unterer Inn', een 5500 ha groot beschermd rivierenlandschap, vol waterpartijen, slikken en eilandjes. Het kent een buitengewone variëteit aan bijzondere vogels en planten, en vormt tevens de thuishaven voor de bever. Vlak bij de Oostenrijkse grens, aan de rivier, bereik je je bestemming, het kuuroord Bad Füssing, met zijn legendarische, thermale bronnen.

 

Dag 7:
    Bad Füssing/Omgeving - Passau (ca. 35 km)

Op weg naar Passau fiets je langs een aantal prachtige, barokke stadjes. Eerst Obernberg met zijn kleurrijke marktplaats en fraaie burcht, vervolgens Reichersberg met zijn indrukwekkende Augustiner klooster en tenslotte Schärding met zijn statige 'Silberzeile am Stadplatz'. Ook je eindbestemming, de 'drierivierenstad' Passau, gelegen aan de samenvloeiing van de Inn, Donau en Ilz, is zeer de moeite waard. Het geldt als een van de mooiste steden van Duitsland.

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Passau

Na het ontbijt eindigt je arrangement. De huurfiets kun je achterlaten bij het laatste hotel. Vervolgens kun je de trein terug naar Innsbruck nemen.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Dagelijks van 27.04 - 19.10.2024

Van 21.09 - 19.10 alleen op vrijdag en zaterdag.  

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 27.04 - 20.09

 21.09 - 04.10

 05.10 - 19.10

€ 979

€ 899

€ 799

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 200

toeslag huurfiets 

 

€ 99

  toeslag e-bike

 

 € 219

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen drie- en viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving & kaartmateriaal

- fietshuur

- GPS gegevens (op aanvraag)

- verzekeringen

- bagagevervoer, 1 stuk per persoon, max. 23 kg

- toeristenbelasting 

- treinreis Brixlegg-Kufstein

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.) 

- treinreis Passau-Innsbruck (exclusief fiets)

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Innsbruck - Austria Trend Hotel Congres****
Kufstein - Hotel Andreas Hofer****
Wasserburg - Gasthof Paulanerstuben***
Mühldorf - Altstathotel Wetzel***
Kirchdorf - Hotel Inntalhof
Bad Füssing - Vier Jahreszeiten
Passau - Hotel Passauer Wolf
Praktische info

Innsbruck - Utrecht: ca. 900 km

Innsbruck en Passau zijn per trein bereikbaar, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Innsbruck beschikt over een luchthaven, de dichtstbij Passau gelegen luchthavens zijn Salzburg en München.

Let op! Wanneer je je eigen fietsen meeneemt, dien je vooraf een plaats voor de fiets te reserveren voor de treinreis van Passau terug naar Innsbruck. Het treinkaartje zelf zit in de reissom maar op www.oebb.at dien je zelf je fietsplaats te reserveren.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen.

Er is parkeergelegenheid bij het hotel. De kosten bedragen ca. € 50,- per week. In de omgeving van het hotel zijn ook meerdere parkeergarages waar je 7 dagen kunt parkeren voor ca. € 40,-. Informeer vooraf naar de mogelijkheden en om te reserveren.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews

08-09-2022

Vergeleken met het eerste stuk van de Inn-radweg, van Sanct Moritz naar Innsbruck, georganiseerd door Eurobike, bleef deze tocht steken in mindere kwaliteit. Hotels waren minder. Routes, vooral in Beieren, moeilijk te volgen door bewegwijzering. Laatste hotel was slecht, trein liep niet, bus liep niet, konden de fietsen niet mee terug nemen. Toen maar zelf de trein genomen. Duurde 8 uur. Daarna terug naar Passau, 3,5 uur, om de fietsen op te halen en onze bagage. Toen maar hotel genomen buiten Passau , in Passau was niets meer te krijgen vanwege een feest, omdat we doodmoe waren. Helaas een erg slechte afsluiting van een verder mooie fietsvakantie.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice