Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Ongerept Kefalonia
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0GR006
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Historie Fotografie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 667.5
Ongerept Kefalonia
Bekijk foto's

Een werkelijk superbe fietservaring...

Ongerept Kefalonia

Fiets langs de adembenemende kustweg met prachtige zeezichten en beleef opnieuw de avonturen van 'Captain Corelli's Mandolin'. Bewonder de steile kliffen, de weelderige vegetatie, de kleine idyllische baaien met uitnodigende zand- en rotsstrandjes. Drink onderweg met de 'locals' een glas fruitige, witte Robola op een zonovergoten terrasje en geniet op je laatste dag lekker na in de levendige hoofdstad Argostoli.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Mousata
Dag 2: Rondrit Argostoli en schiereiland Paliki (43 km)
Dag 3: Rondrit Skala (42 - 50 km)
Dag 4: Mousata - Agia Efimia (49 km)
Dag 5: Rondrit Sami (35 km)
Dag 6: Rondrit Fiscardo (41 - 61 km)
Dag 7: Agia Efimia - Argostoli (43 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Argostoli

Dag 1:
    Aankomst in Mousata

Je arriveert op eigen gelegenheid op het vliegveld van Kefalonia. Een transfer naar je eerste accommodatie in Mousata is geregeld. Daar krijg je uitleg over je huurfiets, zodat je deze dag al een ontdekkingstochtje in de groene omgeving kunt maken. Uitrusten van de reis aan de rand van het zwembad kan natuurlijk ook.
 

Dag 2:
    Rondrit Argostoli en schiereiland Paliki (43 km)

Via rustige wegen fiets je naar Argostoli, de hoofdstad van Kefalonia. Je komt langs typische dorpjes zoals Keramies, Metaxata en Kourkoumetata. Stop onderweg voor een lekkere, typisch Griekse frappé op een terras. Tip! Als je vroeg bent, heb je grote kans om rond de vissersboten in de haven zeeschildpadden te zien. Vanuit Argostoli klim je 200m omhoog naar de bergkam. Hier heb je een prachtig uitzicht over Kefalonia's zuidkust en het nabijgelegen eiland Zakynthos. Na het dorpje Lakithra daal je af naar het klooster Agiou Andrea in de vallei. De route voert via Karvados weer terug naar Mousata.

 

Dag 3:
    Rondrit Skala (42 - 50 km)

Vandaag staat het oostelijke deel van het eiland op het programma. De route die richting Poros gaat, is prachtig. Je fietst via mooie wegen, zonder noemenswaardige hoogteverschillen en geniet van uitzichten over de Ionische zee. Bij het dorpje Pastra daal je af naar de kust. Je kunt er ook voor kiezen om een extra lus te maken langs Skala, waar je heerlijk kunt lunchen en relaxen op het mooie strand. De kortere route voert je direct naar het pittoreske vissersdorpje Katelios, waar je een bezoek aan het zeeschildpadden-informatiecentrum kunt brengen. Van hieraf fiets je weer terug naar Mousata. 

Dag 4:
    Mousata - Agia Efimia (49 km)

De route voert eerst in de richting van Argostoli en gaat verder langs de gelijknamige baai. Je bereikt het alom bekende uitzichtpunt over het strand van Myrtos, het mooiste strand van Kefalonia, volgens sommigen zelfs het mooiste van Griekenland. Vanaf het Myrtosstrand gaat het omhoog en steek je het eiland over. Je passeert tradtionele dorpjes en daalt vervolgens weer af naar zee, richting Agia Efimia. Dit vissersdorpje is gebouwd in traditionele Kefalonia stijl met mooie herenhuizen. In het gezellige haventje, waar kleine vissersboten aanmeren, vind je genoeg barretjes, tavernes en restaurantjes om vanavond lekker te kunnen eten.

Dag 5:
    Rondrit Sami (35 km)

Vandaag kun je een makkelijke route rondom Agia Efimia volgen. Je fietst langs de baai van Karavomilos en bezoekt het meer van Melissani. Met een Griekse 'kaiki' kun je hier een heerlijk boottochtje maken over het helderblauwe water. Langs olijfboom- en wijngaarden gaat het naar Poulata en Chaliotata, voor een Griekse koffie in een lokaal café. In Sami zijn de indrukwekkende Drogarati druipsteengrotten te bezoeken. Vanaf hier kun je er voor kiezen een extra lus te maken naar het strand van Adisamos, waar de film Captain Corelli's Mandolin (2001) voor een deel is opgenomen. Vervolgens wordt het tijd om terug te fietsen naar Agia Efimia.

Dag 6:
    Rondrit Fiscardo (41 - 61 km)

Zonder twijfel is de tocht van vandaag, naar het noordelijkst gelegen vissersdorpje Fiscardo, de indrukwekkendste. De fietsroute voert eerst over het schiereiland Assos, waar je een extra lus kunt maken om het gelijknamige kasteel te bezoeken. Hierna volgt een adembenemende kustroute met prachtig uitzicht over de ruige zeekliffen. Fiscardo, bekend als het mooiste dorp van het eiland, is de enige plaats die niet is getroffen door de aardbeving van 1953. Hier vind je dan ook nog fraaie, authentieke gebouwen en vele, oude cipressen. Van hieruit fiets je door een kaal en open landschap langs dromerige dorpjes én geweldige uitzichten over Ithaka. De laatste kilometer is een spectaculaire afdaling, terug naar Agia Efimia.

Dag 7:
    Agia Efimia - Argostoli (43 km)

Je fietsvakantie eindigt met een uitdagende etappe, die meer dan de moeite waard is! Eerst fiets je via een golvende kustweg naar Karavomilos om vervolgens langs olijfbomen en druivenstokken af te dalen naar Poulata en Chaliotata, met onderweg mooie uitzichten op Sami. Dan wacht de uitdagende klim naar Mt. Aenos, gevolgd door een heerlijke afdaling naar de Omala vallei, een belangrijke regio voor de wijnboeren. Hier vindt de lichtgele, fruitige Robola haar oorsprong. Zin in een proeverijtje bij een lokale coöperatie misschien? In deze vruchtbare vallei vind je trouwens ook het kloostercomplex Agios Gerasimos, het centrum van Grieks-orthodox Kefalonia. Via het fort van St. George bereik je tenslotte Argostoli.

Dag 8:
    Vertrek vanuit Argostoli

Tijdens deze laatste dag op Kefalonia is er wellicht tijd over om het archeologisch museum van Argostoli te bezoeken, of om nog wat te drinken op het levendige stadsplein. Vanuit je accommodatie is een transfer voor je geregeld, die je terug brengt naar de luchthaven.

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 19.04 tot en met 17.10

PRIJZEN per persoon

tweepersoonskamer incl. ontbijt

19.04 - 24.06 / 01.09 - 17.10

€ 690

tweepersoonskamer incl. ontbijt

25.06 - 08.07

€ 755

tweepersoonskamer incl. ontbijt

09.07 - 31.08

€ 885

 toeslag eenpersoonskamer 

  

  € 600

 toeslag alleenreizende

 bovenop eenpersoonskamertoeslag

  € 260

 toeslag fietshuur huurfiets

 

  € 160

 toeslag fietshuur E-bike

 

  € 320

 

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet) 

- overige maaltijden

- routebeschrijving in het Engels

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage €5,- p.p.

- transfer luchthaven - accommodatie op dag 1

 

- transfer accommodatie - luchthaven op dag 8

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

 

Mousata - Diana Studios ***
Agia Efimia - Poseidon Apartments
Argostoli - Mouikis Hotel***
Praktische info

Utrecht: ca. 2900 km

Er zijn rechtstreeks vluchten van Amsterdam naar Kefalonia. 
Indien je op Athene aankomt, houdt dan rekening met een reis van ongeveer 7 à 8 uur naar Kefalonia, per bus en boot.
Er zijn ook binnenlandse vluchten van Athene naar Kefalonia (1 uur). 

Voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen. 

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice