Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
La Loire à Vélo fietsen - Fietsvakantie in Frankrijk van Nevers naar Orléans
 
Facebook
Youtube
Email
'Loire à Vélo' - etappe 1 - van Nevers naar Orléans
niveau :
niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
7 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR001
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Historie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 740
'Loire à Vélo' - etappe 1 - van Nevers naar Orléans
Bekijk foto's

Het ruigste stukje Loire rivier

'Loire à Vélo' - etappe 1 - van Nevers naar Orléans

De bovenloop van de Loire is het trouwst aan wat de rivier altijd is geweest: een natuurlijke, ontembare waterstroom. Fiets langs zandbanken, oude rivierbochten en eilandjes. Passeer eeuwenoude bruggen en middeleeuwse kastelen. Verwonder je over technisch vernuft bij de kanaalbrug van Briare. En gij zult ook genieten: 'Van Chavignol tot Sancerre'

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Nevers
Dag 2: Nevers – La-Charité-sur-Loire (40 km)
Dag 3: La-Charité-sur-Loire - Sancerre (24 km)
Dag 4: Sancerre - Briare (45 km)
Dag 5: Briare - Sully-sur-Loire (41 km)
Dag 6: Sully-sur-Loire – Orléans (52 km)
Dag 7: Vertrek vanuit Orléans

Dag 1:
    Aankomst in Nevers

Reis op eigen gelegenheid naar Nevers. Check-in en maak een wandeling door de charmante binnenstad. Bezoek de pottenbakkersateliers bekend om hun 'faience' aardewerk, een vaardigheid die hier in de 16e eeuw door Italiaanse vaklieden werd geïntroduceerd. Eveneens de moeite waard is Palais Ducal, met zijn Renaissance façade. Het is één van de eerste kastelen die langs de Loire werden gebouwd. Nevers is een halteplaats op de bekende pelgrimsweg naar Santiago de Compostella.

 

Dag 2:
    Nevers – La-Charité-sur-Loire (40 km)

Laat de Bourgondische stad Nevers achter je en ga op weg naar het dorpje Cuffy, de plek waar de Loire en de Allier samen verdergaan. Dit is het officiële beginpunt van de in totaal 800 km lange 'Loire à Vélo' route die na 13 etappes eindigt aan de Atlantische Oceaan. Zet koers naar de kloosterstad Charité-sur-Loire, waar je via de oudste brug over de Loire (16e eeuw) de prachtige Romaanse kerk 'Notre Dame' bereikt. Deze kloosterkerk, door UNESCO uitgeroepen als Werelderfgoed, is zeker een bezoek waard. 

 

Dag 3:
    La-Charité-sur-Loire - Sancerre (24 km)

Fiets door het fraaie natuurreservaat 'Loire Vallei' en langs uitgestrekte, golvende wijngaarden. Bewonder de fraaie klokkentoren van de kerk in Pouilly-sur-Loire. Door bossen en velden gaat het verder naar de beroemde Sancerre wijnstreek. Stop als je wilt onderweg bij een lokale wijnboer om een witte 'Sauvignon blanc' te proeven, waar natuurlijk een Chavignol geitenkaasje bij dient te worden verorberd. Geniet vanaf het hoger gelegen Sancerre, gedomineerd door zijn 15e eeuwse donjon, van het schitterende uitzicht over de Loirevallei.

 

Dag 4:
    Sancerre - Briare (45 km)

Verlaat Sancerre via het jaagpad langs het 'Canal Latéral' en ga via Bannay op weg naar de bloemenstad Cosne-Cours-sur-Loire, mooi gelegen op de rechter rivieroever. Zet dan koers naar Belleville-sur-Loire, Beaulieu-sur-Loire en tenslotte het stadje Briare. Bewonder de metalen kanaalbrug, een monumentaal stukje waterbouw, gerealiseerd eind 19e eeuw. Het overbrugt de Loire met een reuzenstap en verbindt zo de twee nevenkanalen. Met zijn 72 lantaarnpalen en versierde pilasters een schoonheid van een staaltje vroegere techniek.

 

Dag 5:
    Briare - Sully-sur-Loire (41 km)

Steek de Loire over via de kanaalbrug, de 'Pont Canal de Briare', en fiets naar Saint-Brisson-sur-Loire met zijn middeleeuwse kasteel, gespecialiseerd in katapulten en kanonnen. Hierna volgt het levendige Gien met zijn panoramisch uitzicht. Hier ligt ook het kasteel van Anne de Beaujeu, gebouwd omstreeks het jaar 1500, en de mooie, 18e eeuwse brug met de 12 pijlers. Eindbestemming is Sully-sur-Loire met opnieuw een opmerkelijk middeleeuws kasteel, volledig omgeven door grachten en met een mooi uitzicht over de rivier.

 

Dag 6:
    Sully-sur-Loire – Orléans (52 km)

Vandaag op weg naar Orléans. Geniet tot aan Saint-Benoit-sur-Loire van de weidse uitzichten onderweg. Neem, daar aangekomen, een kijkje in de 11e-13e eeuwse abdijkerk die tot Frankrijks opmerkelijkste, Romaanse kerken behoort. Zet dan koers naar Châteauneuf-sur-Loire, één van de belangrijke havens van de Loire gedurende de 18e eeuw. Je eindbestemming komt in zicht: Orléans, de stad van 'kunst en geschiedenis', welke in 1429 door Jeanne d'Arc van de Engelse overheersing werd bevrijd. Maak zeker een wandeling door het fraaie, historische centrum.

 

Dag 7:
    Vertrek vanuit Orléans

Na het ontbijt eindigt etappe 1 van de 'La Loire à Vélo' fietsvakantie. Heb je nog tijd, bezoek dan nog even Orléans, ooit een hoofdstad in de vroege, Franse Middeleeuwen, maar tegenwoordig een levendige, moderne stad waar veel te zien is. Reis met de trein terug naar Nevers. Je huurfiets kun je achterlaten.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort

 01.04 - 30.06 / 01.10 - 31.10

€ 725

  2 persoonskamer incl. ontbijt comfort plus

   01.04 - 30.04 / 01.10 - 31.10

 € 870
 

toeslag 1 persoonskamer comfort

 

€ 400

toeslag 1 persoonskamer comfort plus

 

€ 540

toeslag huurfiets

 

€ 165

  toeslag e-bike

 

 € 265

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

- bagagevervoer

- trein Orleans - Nevers

 

- toeristenbelasting
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 2- en 3-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in  3- en 4-sterren hotels

Praktische info

Utrecht: ca. 722 km

 

Brussel: ca. 549 km

        THA/IC: Nevers, Gare de Nevers (1 overstap)
        THA/IC: Orléans, Gare des Aubrais-Orléans (1 overstap)

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

De huurfietsen beschikken over 21 versnellingen, worden standaard geleverd met fietstas, stuurtas, verende voorvork en comfortabel zadel. Per twee huurfietsen krijg je ook standaard een reparatieset, pomp en extra slot.

Je kunt je auto voor een week betaald parkeren bij het station van Nevers (kosten ca 31 €). Het is ca 7 minuten lopen naar de accommodatie waar je verblijft. Buiten de blauwe zones kun je in de stad op veel plekken gratis parkeren.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

26-08-2022
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

Goede hotels en duidelijke routes. Kortom we hebben genoten

09-07-2018

Alle hotels waren super goed. We vonden het super relaxt om op deze manier een land te leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar! 

14-06-2018

Deze reis zat vol met prachtige bestemmingen. We hebben voorafgaande de reis ook plezierig contact gehad met Fietsrelax. 

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice