Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsen door de Loire Vallei in Frankrijk - Fietsvakantie van Orleans naar Tours
 
Facebook
Youtube
Email
Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR013
interesse Hotelfietsvakanties Historie Gastronomie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 614
Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours
Bekijk foto's

Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours

Loire Vallei 'relaxed' - van Orleans naar Tours

Zeer ontspannen tocht over fietspaden en binnenwegen door het wereldberoemde 'Pays des Châteaux', het meest cultuurrijke deel van de Loirevallei. Langs schitterende kastelen zoals van Amboise, Blois ... Door het hart van de Tourraine, bekend om hun puike, witte wijnen. Met schitterende stukken rivierenland en veel prettige plekken onderweg.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Orléans
Dag 2: Orléans - Beaugency (31 km)
Dag 3: Beaugency - Blois (35 km)
Dag 4: Blois - Amboise (41 km)
Dag 5: Amboise - Tours (31 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Tours

Dag 1:
    Aankomst Orléans

Je reist op eigen gelegenheid naar Orléans, toegangspoort tot het hart van de vermaarde Loire vallei. Het was ooit een hoofdstad in de vroege Franse Middeleeuwen en is nu een levendige moderne stad, met een fraai historisch centrum. Een ideale plek om te starten (stroomafwaarts) of te eindigen (stroomopwaarts) met je fietstocht langs Europa’s laatste, wilde rivier: de Loire.

 

Dag 2:
    Orléans - Beaugency (31 km)

Wanneer je Orléans hebt verlaten, bereik je al snel de aantrekkelijke samenvloeiing van de rivieren Loiret en Loire. Een deel van deze route voert verder over de hogerop gelegen oevers met mooie uitzichten over het omringende, golvende boerenland. Mis onderweg vooral niet het sfeervolle, stadje Meung-sur-Loire en bewonder eenmaal in het historische Beaugency de fraaie, oude brug. In 1429 trok Jeanne d'Arc hier met haar leger overheen om het stadje te bevrijden. Haar standbeeld kent in Beaugency dan ook een prominente plek.

 

Dag 3:
    Beaugency - Blois (35 km)

Eenmaal onderweg wordt, door zowel de oude Loire dorpjes als de moderne centrale van St-Laurent-des-Eaux, snel duidelijk hoe belangrijk de rivier de Loire hier altijd is geweest. Een heerlijk, vlak fietspad langs de rivier voert je van Tavers naar Avaray en biedt je een relaxte rit naar het wereldberoemde ‘Pays des Châteaux’: het land van de kastelen rond Chambord en Blois. Je kunt kiezen uit drie, min of meer, directe routes door een bijzonder en uniek landschap. De ‘Loire à Vélo’ route is de meest directe, maar de alternatieve, meer kronkelende circuits stellen je in staat om ook andere bijzondere kastelen te bewonderen.

 

Dag 4:
    Blois - Amboise (41 km)

Volg vanuit Blois de zuidoever van de Loire, en fiets tussen de wijnhellingen naar het dorpje Candé-sur-Beuvron. Koers langs de Beuvron rivier weer terug naar de majestueuze Loire. Hoog op de oever ligt het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omringd door prachtige tuinen. Je bent in de historische landstreek Touraine. Bezoek een wijnlandgoed, sommigen met indrukwekkende, ondergrondse kelders en proef bijvoorbeeld een lokale ‘sauvignon blanc’. Geniet van de pracht en praal rond het Château van Amboise en het vlakbij gelegen Clos-Lucé, waar Leonardo da Vinci ooit een tijdlang verbleef. Er zijn enkele hellinkjes onderweg.

 

Dag 5:
    Amboise - Tours (31 km)

De uit het landschap opstijgende pagode in Chinese stijl zorgt in de vroege ochtend voor een bescheiden Zen ervaring. U arriveert in het wijngebied van de prestigieuze 'Montlouis' wijnen. Door het ideale microklimaat rond de samenloop van de Loire en de Cher zijn de druiven hier van een unieke kwaliteit. Ontdek het uitgebreide aanbod aan lokale, witte wijnen in een wijnkelder of tijdens een lunchstop. Overdrijf niet zoals Gargantua, de fictieve, gierige reus wiens verhaal zo nauw verbonden is met de Touraine! Zowel mooi als makkelijk is deze etappe naar Tours, de vriendelijke hoofdstad van de streek, dankzij het fraaie fietspad langs de Loire.

 

Dag 6:
    Vertrek vanuit Tours

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in de Loire Vallei in Frankrijk.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort

 

€ 599

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort plus 

15.04 - 30.04
01.05 - 31.10

€ 715
€ 780

toeslag 1 persoonskamer comfort

 

€ 300

toeslag 1 persoonskamer comfort plus

 

€ 350

toeslag huurfiets

 

€ 140

  toeslag e-bike

 

  € 205

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- bagagevervoer

- lunch en diner

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- ontbijt (buffet)

- trein Tours - Orleans

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 2- en 3-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in  3- en 4-sterren hotels

Praktische info

Utrecht: ca. 610 km

Brussel: ca. 436 km

        THA/IC: Orléans, Gare des Aubrais-Orléans (1 overstap)
        THA/TGV: Tours, Gare de Tours (1 overstap)

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen

De huurfietsen beschikken over 21 versnellingen, worden standaard geleverd met fietstas, stuurtas, verende voorvork en comfortabel zadel. Per twee huurfietsen krijg je ook standaard een reparatieset, pomp en extra slot.

informeer bij boeking naar de parkeer mogelijkheden

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

06-08-2018

Alles verliep corrrect, goede informatie. De aangegeven en zeer duidelijke fietsroute langs de Loire hebben we gevolgd. We kregen zeer heldere unstructies vooraf. Als ik weer zoiets zou gaan doen, kies ik zeker voor Fietsrelax. 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice