Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Duitsland - Mooie fietsroutes vanuit hotel in Münsterland
 
Facebook
Youtube
Email
Münster & ommeland
niveau :
duur :
5 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL0DE024
interesse Hotelfietsvakanties Historie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 426.5
Münster & ommeland
Bekijk foto's

Fietsen vanuit 'de Stad van de Vrede'

Münster & ommeland

Tijdens deze fietsvakantie verblijf je in het heerlijke Hotel Kaiserhof**** in Münster. Iedere dag kun je een mooie tocht maken door het prachtige Münsterland met zijn vele kastelen, landgoederen en herenboerderijen. Doordat de dagafstanden niet zo lang zijn, heb je genoeg tijd over, om de historische stad van de vrede uit 1648, te ontdekken. Het hotel is centraal gelegen, dus je bent dichtbij alle bezienswaardigheden, restaurantjes en winkeltjes.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Münster
Dag 2: Rondrit Kasteel Senden (ca. 49 km)
Dag 3: Rondrit Baumberge / Longinusturm (ca. 48 km)
Dag 4: Rondrit Burg Schöneflieth - Greven (ca. 44 / 60 km)
Dag 5: Rondrit Kasteel Burg Hülshoff (ca. 27 km) / vertrek Münster

Dag 1:
    Aankomst Münster

Na het inchecken in het hotel heb je de mogelijkheid om een eerste bezoek aan het historische Münster te brengen. De 'Altstad' bevindt zich op loopafstand van het hotel.

 

Dag 2:
    Rondrit Kasteel Senden (ca. 49 km)

Eerst langs het Dortmund-Ems-kanaal, de Venner Moor moerassen en de Hiltruper See. De volgende bezienswaardigheid wordt Haus Ruhr, een 18e eeuwse adellijke residentie, gebouwd door Johann Conrad Schlaun. Langs velden en bossen naar de oever van de Stever, die je naar het kasteel van Senden leidt met daarnaast een fijn café. Je kunt ook naar Hof Grothues-Potthoff doorrijden, waar regionale gerechten en gebak worden geserveerd. Voldaan? Dan wordt het tijd om terug te keren naar Münster.

 

Dag 3:
    Rondrit Baumberge / Longinusturm (ca. 48 km)

Deze tocht voert naar de Longinusturm, ooit gebouwd op de Baumbergen (188 m), het hoogste punt in het Münsterland. Op de route ligt de Burg Hülshoff met een prachtig park en een gezellig café op de binnenplaats. Op korte afstand vind je het fraaie Haus Vögeding. Bovenin de Longinusturm heb je een spectaculair uitzicht over het omringende landschap. De uit lokale kalksteen opgetrokken toren dateert uit het begin van de 20e eeuw. Op de terugweg daalt de route af door het prachtige parklandschap van het Münsterland.

 

Dag 4:
    Rondrit Burg Schöneflieth - Greven (ca. 44 / 60 km)

Via de „Rieselfelder“ fiets je naar Greven en naar de ruïnes van kasteel Burg Schöneflieth. Je begint met een rondje om de stad Münster via de Promenade naar de 'Buddenturm', het laatste intakte deel van de oude stadsmuur. Via het historische 'Kreuzviertel' met prachtige vele Jugendstil-huizen fiets je over de rivier de Aa naar de Rieselfeldern, een uniek Europees vogelreservaat. Dit reservaat biedt onderdak aan veel bedreigde vogelsoorten en is een populaire bestemming voor een uitstapje voor veel Münsteraner. Vlak voor Greven bereik je de ruïnes van kasteel 'Burg Schöneflieth'. Daar kun je beslissen of je direct naar het hotel fietst of toch eerst nog even naar het 'Freilichtmuseum Sachsenhof'. Op de terugweg volgt je het Dortmund-Ems Kanaal tot aan de sluis Münster en keer je via het stadsdeel Erphoviertel weer terug naar het hotel.

 

Dag 5:
    Rondrit Kasteel Burg Hülshoff (ca. 27 km) / vertrek Münster

Bezoek voor je vertrekt zeker nog Schloß Münster. Dit paleis is verreweg het grootste gebouw in de stad, en huisvest sinds 1954 de Westfälische Wilhelms-Universität. In het aansluitende Schloßpark, ligt een fraaie botanische tuin. Voor de liefhebbers voert een korte fietstocht, via de herenboerderij Haus Rüschhaus, wederom langs Burg Hülshoff, een van de indrukwekkendste kastelen in het Münsterland. Het was het geboortehuis van dichter Annette von Droste-Hülshoff. Langs Roxel en de Aasee, met zijn uitnodigende terrassen, keer je terug naar Münster, waar het arrangement eindigt.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Dagelijks van 01.04 tot en met 24.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

  01.04 – 26.04 / 30.06 – 23.08

  27.04 – 29.06 / 24.08 – 24.10

€ 420

€ 460

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 235

toeslag extra nacht

   €   90

toeslag huurfiets (7 versn.)

  

€   90

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 190

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen in een viersterren hotel

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- entree Vredeszaal Munster 

- toeristenbelasting

 

 
   

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staat de accommodatie waar je overnacht vermeld. Deze is zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Münster - Hotel Kaiserhof****
Praktische info

Utrecht - Münster: ca. 200 kilometer

Münster is per trein te bereiken (Centraal station van Münster / Westfalen), meer informatie via de Treinreiswinkel
Het hotel ligt op ongeveer 150 meter van het station. 

Via FMO (Flughafen Münster-Os-nabrück), shuttlebus van de luchthaven naar het centrum van de stad €7,50, taxi vanaf €56, - 

Voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen

De auto kan tegen betaling geparkeerd worden bij het starthotel.
Beveiligde parkeerplaats voor  15,- per nacht. 
Op 1,3 km van het hotel is parkeergelegenheid voor  4,- per nacht. 

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice