Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Maasroute Fietsvakantie - van Maastricht naar Nijmegen fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Maasroute - etappe 2 - van Maastricht naar Nijmegen
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL06013
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur Historie
prijs vanaf 615
Maasroute - etappe 2 - van Maastricht naar Nijmegen
Bekijk foto's

Tussen de Oudste Steden van Nederland

Maasroute - etappe 2 - van Maastricht naar Nijmegen

Fietsen langs de Maas tussen de oudste steden van Nederland, Maastricht en Nijmegen. Start in 'us Mestreech' en trotseer het Zuid-Limburgse heuvelland. Via het Vlaamse Maaseik verder naar de Maasplassen bij Roermond. Dan door het Noord-Limburgse rivierduinen- en maasheggenlandschap. Tenslotte, op de pedalen door de bosrijke stuwwallen ten zuiden van Keizerstad Nijmegen. Afwisselender kunnen wij het niet maken!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Maastricht
Dag 2: Maastricht - Maaseik (ca. 45 km)
Dag 3: Maaseik - Roermond (ca. 39 km)
Dag 4: Roermond - Arcen (ca. 53 km)
Dag 5: Arcen - Nijmegen (ca. 75 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Nijmegen

Dag 1:
    Aankomst in Maastricht

Je reist op eigen gelegenheid naar Maastricht. Ons advies: kom op tijd en dompel je onder in deze 'stad van de goede smaak'. Maak een wandeling door het Jekerkwartier, drink wat op een van de terrassen op het Vrijthof en ga daarna 'hip' dineren in de Wyck.

 

Dag 2:
    Maastricht - Maaseik (ca. 45 km)

Verlaat de stad langs het Julianakanaal en passeer illustere dorpjes als Bunde, Geulle en Elsloo. Onderweg schitterende vergezichten over de Limburgse heuvels en akkerlanden. Door het Rivierpark Maasvallei, een waterrijk gebied vol stroomgeulen, rivierarmen, uiterwaarden en struinvelden. In de wijde rivierbochten door karakteristieke Maasdorpjes. Eindbestemming is het Belgische Maaseik, geboorteplaats van kunstschilder Jan van Eyck. 

 

Dag 3:
    Maaseik - Roermond (ca. 39 km)

Nadat je de Maas bent overgestoken ben je weer terug op Nederlands grondgebied. Stop in Maasbracht, met de grootste binnenhaven van Nederland en zijn sluis met een verval van maar liefst 11 meter! De spiegelende Maasplassen, ontstaan door vroegere grindwinning, vormen nu het grootste aaneengesloten watersportgebied in Nederland. Eindbestemming is de gezellige hanzestad Roermond, gelegen op de plek waar de Roer uitmondt in de Maas. 

 

Dag 4:
    Roermond - Arcen (ca. 53 km)

Vanuit het historische Roermond naar het Noormannendorp Asselt en het drakendorp Beesel. Langs de Maas gaat het via Tegelen naar Venlo. Maak in deze levendige Limburgse stad even een koffiestop op de oude Markt. Dan door de rivierduinen met zijn bosen en heidevelden langs de Duitse grens naar het historische Arcen, een verrassend gezellig stadje, dat terecht de 'Parel van de Maasduinen' wordt genoemd.

 

Dag 5:
    Arcen - Nijmegen (ca. 75 km)

Bezoek voor je op de fiets stapt de kasteeltuinen van Arcen. Voor een bezoek aan de bierbrouwerij 'Hertog Jan' is het wellicht nog te vroeg. Het Noord-Limburgse landschap vormt een afwisseling van bossen en boerenland. Regelmatig steek je met een pontje de Maas over, en fiets je door het karakteristieke Maasheggenlandschap. Het historische centrum van Gennep leent zich perfect voor een pauze. Langzaam komen de bosrijke hellingen van de Nijmeegse stuwwallen in zicht. Je bent dan niet zo ver weg van je eindbestemming, de gezellige Keizerstad Nijmegen. 

 

Dag 6:
    Vertrek vanuit Nijmegen

Na het ontbijt eindigt deze etappe van de Maasroute. Het hotel in Nijmegen bevindt zich naast het station zodat je eenvoudig weer terug kunt reizen naar waar je fietsreis begonnen is.

Prijzen & data

VERTREKDATA

Iedere dinsdag van 07.05 – 24.09.2023

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 610

  toeslag 1 persoonskamer

 

€ 300

  toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

€   65

  toeslag huurfiets e-bike

 

€ 135

  extra nacht logies ontbijt 2pk

 

€   70

  extra nacht logies ontbijt 1pk

 

€ 100

  Toeslag start op een andere dag dan dinsdag 

per persoon

€   50

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage 

- toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Maastricht - Buitenplaats Vaeshartelt***
Maaseik - Hotel van Eyck****
Roermond - Hotel Roermond****
Arcen - Hotel Arcen***
Nijmegen - Van der Valk Nijmegen - Lent ****
Praktische info

Utrecht - Maastricht: 180 km.

Utrecht - Nijmegen: 85 km.

 

Maak je gebruik van onze optionele Fietsrelax 'valet-parking' service, dan vind je je auto terug op de plek waar je je fietsvakantie beëindigt. Voor deze comfortabele service geldt het volgende tarief (let op, vanaf prijzen):

Maastricht (Buitenplaats Vaeshartelt) > Nijmegen (van der Valk Hotel Nijmegen-Lent): € 120,-.

 

Let op, alleen te boeken voor auto's met een Nederlands kenteken. 

Nijmegen en Maastricht zijn beiden bereikbaar met het openbaar vervoer.

Na afloop van de reis kun je met het openbaar vervoer eenvoudig terugreizen naar Maastricht. Vanaf treinstation Maastricht Noord is het 15 minuten lopen naar Buitenplaats Vaeshartelt.

Een andere mogelijkheid is om betaald te parkeren in Nijmegen en dan, voor de start van de reis, met het openbaar vervoer naar Maastricht te reizen.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen.

De auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Maastricht (indien start bij Buitenplaats Vaeshartelt, mocht de reis beginnen bij NH Maastricht gelden er wel parkeerkosten).

GPS tracks zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews

21-09-2020

Mijn man en ik hebben vorige week onze fietsvakantie Maastricht-Nijmegen gedaan. Lekker weer, veel gezien en vooral veel gefietst. Graag een paar puntjes die wel aandacht mogen.

07-09-2020

Goede kwaliteit van de fietsen, hotels en papieren.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice