Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Friese Elfstedentocht fietsen - Fietsvakantie Friesland, Nederland
 
Facebook
Youtube
Email
Friese Elfstedentocht
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL03011
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur Historie Natuur
prijs vanaf 515
Friese Elfstedentocht
Bekijk foto's

De 'Friese Elf' op 2 wielen

Friese Elfstedentocht

In het hoge noorden koestert Friesland haar befaamde elf steden ingebed in een prachtig landschap. Honderden, klassieke basculebruggen verbinden fietspaden over vaarten en kanalen. En omdat de natuur 's werelds grootste schaatsevenement, niet meer lijkt toe te staan, doen wij de 'elfsteden' op de fiets. En over deze tocht kun je met gerust hart zeggen: 'It giet oan!'

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Leeuwarden
Dag 2: Leeuwarden - Sneek (ca. 52 km)
Dag 3: Sneek - Rijs/Oudemirdum (ca. 35 / 56 km)
Dag 4: Rijs/Oudemirdum - Workum/Makkum (ca. 31 / 59 km)
Dag 5: Workum/Makkum - Franeker/Harlingen (ca. 40 / 62 km)
Dag 6: Franeker/Harlingen - Dokkum (ca. 54 / 61 km)
Dag 7: Dokkum - Leeuwarden (ca. 27 / 45 km)

Dag 1:    Aankomst Leeuwarden

Aankomst in je hotel. Je Elfstedentocht fietsvakantie begint in de Friese provinciehoofdstad, de vestingstad Leeuwarden. Het heeft een verrassend fraaie grachtengordel, die in vroeger tijden ongenode gasten moest buiten houden. Het oude stadsdeel kan bogen op een rijke geschiedenis die je tijdens een wandeling door de stad niet zal ontgaan.

 

Dag 2:    Leeuwarden - Sneek (ca. 52 km)

Vandaag gaat het via Bolsward en IJlst, twee van de ‘elf steden’, naar Sneek. Van Hanze- en vestingstad Bolsward, zuinig op zijn monumentale status, is het moeilijk afscheid nemen. Voorbij Bolsward kun je kiezen voor de kortste weg richting het pareltje IJlst waar oude bleektuinen de IJlstervaart decoreren, of de extra lus via Workum. Na IJlst gaat het naar Sneek, met de karakteristieke waterpoort als beeldmerk. Sneek is naast hét watersportcentrum van de streek ook een oogstrelende vestingstad. En vergeet niet de gezelligheid in Sneek; Sneek bruist.

 

Dag 3:    Sneek - Rijs/Oudemirdum (ca. 35 / 56 km)

Vandaag fiets je door een romantisch plaatje: tussen de Friese meren en het bosrijke Gaasterland. Gun jezelf wat tijd om te genieten van het uitzicht over het IJsselmeer nabij het Roode Klif, een opzienbarende keileemwand uit de IJstijd. Je eindbestemming is het rustieke Rijs, ten noordenoosten van het Rijsterbos. 

 

Dag 4:    Rijs/Oudemirdum - Workum/Makkum (ca. 31 / 59 km)

Via het bezienswaardige Stavoren, in de Middeleeuwen een vermaarde havenplaats, alwaar het 'Vrouwtje van Stavoren' je welkom zal heten, gaat het over verscholen weggetjes naar het kleine, uiterst fotogenieke Hindeloopen, bekend om haar vermaarde leugenbankje. Deze voormalige vissersplaats, die Hylpen heet in het Fries, heeft stadsrechten sinds 1225 en kan dus bogen op een zeer lange en rijke geschiedenis. Je overnacht in het schilderachtige Workum, met zijn legendarische strafcel voor landlopers en dronkenlappen, of in het fraaie Makkum.

 

Dag 5:    Workum/Makkum - Franeker/Harlingen (ca. 40 / 62 km)

Via Makkum en Witmarsum bereik je Harlingen met zijn gezellige havendrukte en zicht over de Waddenzee. Harlingen is een openluchtmuseum op zich waar je op een terras kunt mijmeren over lang vervlogen tijden. Vervolgens fiets je naar 'klein maar fijn' Franeker, de laatste halte voor vandaag. Napoleon heeft weliswaar de universiteit van Franeker opgeheven, maar heeft niet kunnen verhinderen dat de oudste studentenkroeg “Bogt van Guné” nog immer open is. Na een slok is een bezoek aan het vermaarde planetarium (van Eise Eisinga) nog altijd adembenemend. 

 

Dag 6:    Franeker/Harlingen - Dokkum (ca. 54 / 61 km)

Vandaag voert de route langs de kust, en via de hoogste terp van Friesland ('Hogebeintum') naar de voormalige vestingstad en zeehaven Dokkum. Een heerlijk stadje met trapgevels, grachten en een fraai Middeleeuws stadhuis. De legende wil dat de stadsbron, ontdekt en gezegend door Bonifatius, een zuiverende en geneeskrachtige werking zou hebben.

 

Dag 7:    Dokkum - Leeuwarden (ca. 27 / 45 km)

Vandaag fiets je voor het laatst door het typisch Friese landschap. Tussen waterpartijen, groene weiden en zwart- of rood bont vee. De Dokkumer Ee, onderdeel van de Elfstedentocht, leid je uiteindelijk naar Leeuwarden. Onderweg passeer je het, door de schaatstocht berucht geraakte, bruggetje van Bartlehiem. Eenmaal terug in Leeuwarden zal de scheve Friese toren uit 1529, de Oldenhove genaamd, je een beetje aan Pisa doen denken. Wandel ook eens door de Kleine Kerkstraat, volgens velen Nederlands charmantste winkelstraat. Omdat de meesten na aankomst in Leeuwarden direct huiswaarts keren is deze etappe vrij kort. Voor wie nog wel een langere tocht wil maken hebben wij vanaf Dokkum eerst een prachtige lus gemaakt die je via onder meer Kollum, het moerasgebied De Falom, Oentsjerk en Birdaard richting het beroemde bruggetje van Bartlehiem brengt.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Dagelijks van 01.04 – 24.09.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

  € 515

toeslag 1 persoonskamer

  € 250 

toeslag huurfiets (7 versn.)

 

€   90

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 165

extra overnachting 2pk

vanaf

€   70

extra overnachting 1pk

vanaf

€ 100

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer (1 stuk max 20 kg p.p.)

- SGR-bijdrage  

- toeristenbelasting

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Oranje Hotel**** (Leeuwarden)
Logement 3B*** (Sneek)
Hotel Jans*** (Rijs)
Hotel Workum (Workum)
De Stadsherberg*** (Franeker)
Hotel van der Meer*** (Dokkum)
Praktische info

  

Utrecht-Leeuwarden: ca. 160 kilometer                                                                       

station Leeuwarden centraal bevindt zich op loopafstand van het hotel 

wij adviseren een fiets met minimaal 3 tot 7-versnellingen

Parkeerkosten bij hotel: € 15,- per dag (kosten onder voorbehoud van wijzigingen). Reserveren is niet mogelijk. 
Bij parkeergarages in de omgeving van het hotel (Klanderij en Hoeksternd) zijn tarieven vaak iets voordeliger.

Bij het upgrade hotel in Leeuwarden  (Westcord WTC Hotel) kunt u gratis parkeren bij het hotel.

GPS tracks beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

19-09-2023

Voor ons de eerste keer een fiets vakantie, maar het was ons goed bevallen , mede door het weer dat we gehad hebben. We zullen dit zeker vaker gaan doen en boeken we weer via fietsrelax. Super geregeld door de organisatie!

18-09-2023

Onze fietsvakantie was super ,maar het weer werkte ook mee . Omgeving is prachtig

21-08-2023

We vonden het heerlijk - hebben enorm genoten van de formule.

10-07-2023

Het was een fantastische fietstocht, met steeds weer verrassende dorpjes, stadjes, omgeving super. Wij wisten niet dat Friesland zó mooi was, wij hebben al,veel fietstochten gemaakt, voornamelijk in buitenland, maar deze overtrof, wat ons betreft alles.

28-06-2023

We vonden het een mooie tocht,veel te zien,leuke mensen ontmoet. Goed samengesteld.

13-06-2023

We hebben een mooie vakantie gehad, in een mooie omgeving We hadden schitterend weer dat dat is uiteraard een surplus op de vakantie Een minpunt is dat de laatste dag hebben we tot 18:15 op onze koffers moeten wachten, na wat navraag bij receptie kregen te horen dat de koffers in een ander hotel stonden, dit verziekte onze laatste dag en het WTC hotel in Leeuwarden had geen noodnummer om dit te checken , na veel moeite is het tenslotte geregeld

08-06-2023

Vanaf de 1e dag genoten, met mooie paadjes door weilanden waar je bijna niemand op zag. Wij vertrokken vaak om 10u en waren pas om 17u in volgende hotel, flink wat stops tussendoor gemaakt. De plaatsen waar we overnachten hadden wij al een andere keer bezocht. Helaas waren de laatste 3 hotels niet helemaal wat wij verwachten

06-06-2023

Een onvergetelijke fietsvakantie, zeker voor ongeoefende, het prachtig weidse landschap met daarin mooie boerderijen, rust en vooral stilte. Over paden waar je tussen de schapen door fiets. Hele leuke pittoreske dorpjes met prachtige huizen en overal vriendelijke mensen. De tocht van Workum naar Harlingen was zwaar vooral het stuk langs het IJsselmeer van ongeveer 8 km en de wind pal op de kop dat op een tandem zonder elektrische ondersteuning.

26-09-2022

wij hebben een heerlijk goed verzorgde fietsvakantie gehad

22-09-2022

In bijna alle hotel een hartelijk welkom bij aankomst.

16-09-2022

Het was uitstekend georganiseerd. De hotels waren zonder uitzondering prima. Ook was het ontbijt in alle hotels goed verzorgd. Kortom: we zijn zeer tevreden!

14-09-2022

Prima en Goed geregeld en duidelijke reisbescheiden

13-09-2022

We hebben echt genoten van onze fietsvakantie. Wel waren we blij dat we voor een aantal hotels een upgrade hebben genomen. Van reisgenoten hoorden we dat ze niet tevreden waren met hun hotel. Routebeschrijvingen en overige informatie die we van Fietsrelax hebben ontvangen waren uitstekend.

01-09-2022

Mooi ervaring de elfsteden tocht fietsen . Friesland is prachtig , heel groen , weids, veel water , bootjes, bruggetjes en pontjes, geweldig .

28-08-2022

leuke elfstedentocht mooie weer een dag regen maar kon de pret niet drukken

26-08-2022

Wij hebben de rust over de zeer landelijke wegge(tjes) en geitenpaadjes als zeer prettig en antistress ervaren.

24-08-2022

Wij hebben van het begin tot het eind genoten van alles!!! Natuurlijk heeft het mooie weer hieraan bijgedragen maar ook de regendag was een uitdaging waar we van hebben genoten! Alles was tiptop in orde. Elke accommodatie had zijn eigen charme en elk ontbijt was weer verrassend lekker. Én Friesland heeft ons hart gestolen. Wij komen hoe dan ook terug!

23-08-2022

Friesland is heerlijk rustig om te fietsen met veel ruimte en mooie fietspaden.

21-08-2022

Het is zalig fietsen in het vlakke land, we zijn verwend met mooie vergezichten, leuke fietsweggetjes (vrij van autoverkeer) en overal vriendelijke mensen... en we hadden ook prachtig fietsweer! Qua organisatie vonden we het top: toffe routebeschrijvingen met de nodige weetjes.

21-08-2022

Ik vond het een super mooie fietsroute. Veel gezien en genoten van de natuur en de omgeving. Mooi dat de routes door de mooie dorpen gingen.

21-08-2022

Prachtige fietstocht, alles goed geregeld.

19-08-2022

Wij hebben heel erg genoten van deze fiets vakantie. Een echte aanrader.

17-08-2022

Mooie wijze om op een redelijk langzame wijze je eigen land te verkennen. Friesland is verrassend mooi met oude steden en een gevarieerd landschap!

10-08-2022

Goed uitgezette route

07-08-2022

Super mooie fietsvakantie gehad met mooi weer. Alles goed geregeld. We hebben genoten.

07-08-2022

Een top fietsvakantie !

07-08-2022

We hebben bijzonder genoten van deze reis, op één dag na hadden we heel mooi weer,maar ook die regendag had wel iets. Friesland is echt een prachtige provincie.

06-08-2022

Supergave fietstour. Prachtige route met hele goede knooppunten -aanduiding en mooie wetenswaardigheden. Goed verzorgd. Overal fantastisch, aardig, behulpzaam personeel. We voelden ons overal welkom.

04-08-2022

Supper mooie fiets vakantie. We hadden één dag pech met regen de ganse dag. Maar door de mooie combinatie van de tocht via een prachtigelandschappen en de mooie dorpen kan je de regen zeker relativeren. Tevens kan je via de knooppunt route je traject vlot bij sturen als het regent of als je wat te vermoeid bent. Wij hebben genoten van iedere dag. Zeker van de verrassing menu's bij het half pensioen. Zeer lekker en afwisselend.

04-08-2022

Super mooie trip met zeer veel Afwisseling ,elke dag weer wat anders. Al met al een leuke fiets vakantie,heerlijk genoten.

02-08-2022

Wij hebben hebben met z’n vieren gefietst en hebben genoten . De Hotels waren goed voor elkaar en het eten was heerlijk. onze laatste dag hadden we regen dat was jammer dan kijk je niet zo om je heen

01-08-2022

Prachtige fietstocht, langs natuurlijk de elf steden maar ook de leuke kleine (terp)-dorpjes in dit mooie gedeelte van Nederland.

30-07-2022

Mooie fietsvakantie veel moois gezien en prima georganiseerd. We hebben ons nergens zorgen over hoeven maken en als er even iets was kon je met het hotel eea altijd regelen. Hebben in het verleden wel een stuk van Friesland gezien per fiets of vanaf de boot, maar door deze Elfstedenfiets tocht hebben we Friesland nog beter leren kennen en waarderen.

28-07-2022

Onze complimenten, alles was goed geregeld, leuke hotels, aardige medewerkers, mooie route, we hebben genoten

28-07-2022

Over het algemeen zijn we zeer tevreden over de reis en accommodaties, behalve Hotel Posthoorn (Pakhuis). Het zou jammer zijn als hierdoor mensen af gaan haken. Ik vraag me af of hier meer klachten over zijn binnengekomen.

27-07-2022

In Hotel Jans in Rijs werden wij bediend door een moeder en dochter, beiden uit Hindeloopen. Toen wij vertelden daar de volgende dag naar toe te gaan, moesten wij beloven dan het bedrijf van Oud Hindelooper Kunst v/h A. Roosje van haar echtgenoot c.q. vader aan de Nieuwstad 44 te bezoeken. Onze komst bleek al te zijn aangekondigd en het was een gezellige ontmoeting. Ook de vriendelijkheid van Hotel Gast Inn in Workum is het vermelden waard. Na een hevige regenbui in de middag werd spontaan aangeboden onze kleding te drogen. Geweldig !!

27-07-2022

In één woord geweldig.

25-07-2022

Relaxt, rustig en vooral het prachtige friesland

23-07-2022

We waren nog nooit zo in Friesland geweest,dus voor ons was alles leuk.

23-07-2022

Fijne en gevarieerde fietsroute. Soms wat gedateerde hotelkamers. Toch genoten van deze fietsvakantie.

16-07-2022

Jopi Huisman echt de moeite!!

10-07-2022

We hebben een prettige vakantie gehad. Jammer dat het in Dokkum niet helemaal naar de verwachting was.

01-07-2022

wij hebben goed fietsweer gehad was een mooie route goed georganiseerd

30-06-2022

We hebben een super vakantie gehad met een prima routebeschrijving, goede hotels. We hadden half pension geboekt en behalve bij 3B Logement was verder overal de diners overheerlijk. De accommodaties waren prima met vriendelijke bediening. UItschieter was hier het Westcord hotel in Leeuwarden met een prachtige kamer en heerlijk dineren op de 11e verdieping. Het hotel Heerenlogement in Harlingen was erg klein en dit hotel is wel erg outdated.

30-06-2022

Prettig, goed verzorgd, routebeschrijvingen juist en duidelijk. En toevallig mooi weer.

30-06-2022

Eerste keer dat we iets dergelijks hebben gedaan. Prima bevallen en goed te doen voor 75 plussers op E-bike Denken er aan om zoeiets nogmaals te boeken (Duitsland?)

29-06-2022

Een afwisselende reis. Wij hebben veel gezien en erg genoten.

28-06-2022

De elf steden zijn erg de moeite waard. Gelukkig waren we al eerder in Sneek geweest, want door de ligging van het hotel, slecht vindbaar en ver buiten de stad, hebben we hier weinig van de mooie stad kunnen genieten. Een aandachtspunt dus! Voor Sloten (door een foutje in de bewegwijzering!), Workum, Franeker, Harlingen, Dokkum en Leeuwarden hadden we gelukkig meer tijd en ook heel mooi weer!

27-06-2022

Het was een heerlijke fietsvakantie. Prima te doen en mooie route. Wij hadden geluk dat we heerlijk fietsweer hadden. Friesland heeft ons echt verrast.

27-06-2022

Prima fietsvakantie. Mede dankzij goed weer!

24-06-2022

Wij hebben met vieren een geweldige mooie fietstocht gehad. We hebben genoten van de dorpjes, steden en het landschap van Friesland. Een aanrader. Ontbijt in de hotels waren goed tot zeer goed.

21-06-2022

We hadden een topvakantie. Alles was tot in de puntjes geregeld. We hoefden dus allen nog maar te fietsen en te genieten.

16-06-2022

Super leuke vakantie gehad. Gezellige, goed verzorgde hotels met lekker eten, Vriendelijke mensen... Voor mij was het 👍👍👍

14-06-2022

Een leuke goed georganiseerde hotel fietstocht vakantie.

13-06-2022

We reden mee op tweede pinksterdag, het was koud en we reden even mee met het peleton. Dat was een enorme belevenis. Ook overal gezellige muziek, erg van genoten.

07-06-2022

Voor de 1e keer met Fietsrelax een fietsvakantie gedaan, en prima bevallen. Wij hebben de Elfstedentocht gefietst. Sommige routes hebben een horecagelegenheid na 8km, en dan 40km niets meer, dat was wel jammer. Voor de rest prima geregeld.

07-06-2022

We hebben genoten van deze fietsreis. De hotels waren prima. Met uitschieters voor het Westcord Hotel in Leeuwarden en het Hotel Gast Inn in Workum. Elke fietsdag was weer verrassend. We hebben genoten van de natuur en de vriendelijkheid van de Friezen. Het weer was typisch Nederlands. Soms regen of bewolkt, maar ook zon en wind. In 2003 hadden we de Elfstedentocht ook al eens gefietst. Deze tocht was gevarieerder dan toen.

05-06-2022

Ondanks het koude weer, heb ik volop genoten. Soms kwam ik urenlang niemand tegen. Ik vond het zo in mijn eentje wel een vorm van pelgrimeren. Helemaal één met de natuur. Als ik wel mensen ontmoette, oogstte ik, 70-jarige, zo in mijn uppie op een gewone fiets vaak wel bewondering. Conclusie: totaal 330km: yes, dat heb ik toch maar mooi gedaan.

01-06-2022

De Elfstedentocht fietsen is een ideale manier om het Friese landschap en veel leuke plaatsen te leren kennen, alsmede te genieten van de grote gastvrijheid van de Friezen. Met de prachtig door Fietsrelax uitgewerkte boekjes met de route en de bezienswaardigheden onderweg is het genieten.

31-05-2022

Vertrek elfsteden route op Dinsdag 24 Mei. Het weer zat niet mee deze week, heel veel wind en af en toe een bui met dreigende luchten. De regenpakken hebben hun dienst bewezen. Maar op Hemelvaartsdag toch de zon gezien en op terras kunnen zitten. Ondanks het tegenvallende weer een prima vakantie gehad met hele mooie fietsroutes , prima overnachtingen en goed eten.

29-05-2022

Genieten van mooie, afwisselende routes! Slingerend door het landschap op kleine paden, molens en schapen zien en stoppen in mooie plaatsjes. Een voorstelling maken hoe dit op de schaats zou zijn. Elke dag uitkomen op kleinschalige/persoonlijke accommodaties in de binnenstad van de mooie Friese steden. Douchen, nog even het stadje bekijken en dan aan tafel. Pure luxe!

24-05-2022

Wij hebben dit heel kort van tevoren geboekt. Waren heel blij dat jullie dit met de hotelreserveringen voor elkaar hebben gekregen . Het was in een woord geweldig. Hebben er van genoten. Overal vriendelijk ontvangen. Het weer was ook geen spelbreker. Een fantastische ervaring.

23-05-2022

De eerste keer een fietstocht van meerdere dagen gedaan. Na mailcontact ons vertrekpunt doorgegeven en dit werd geregeld voor ons. Het is heel leuk om de elfstedentocht te fietsen. Wij hadden schitterend weer half mei en dat is extra boffen. Het bagagevervoer erbij was fijn, hoef je nergens mee te slepen en in het hotel kun je lekker douchen, slapen en ontbijten. Al met al een geslaagde week. Herinneringen om nooit meer te vergeten. Fietsrelax doet zijn best om het naar ieders zin te maken.

22-05-2022

We hebben een hele fijne week gehad. Goede hotels en lekker ontbeten. De route was prachtig, vooral in deze tijd van het jaar. Alles stond in bloei en veel vogelgeluiden. Al met al hebben we genoten.

17-05-2022

Wij hebben genoten van onze Elfstedentocht tocht

11-05-2022

Elfstedenfietstocht zeer de moeite waard, je komt echt in de steden en dorpen van de elfstedentocht. Goede hotels en goed eten.

30-04-2022

Leuke plaatsjes om aan te doen o.a. Hindeloopen, IJlst, Bolsward, Franeker, Harlingen

13-09-2021

Heel veel, mooie fietsroutes en fietspaden van soms maar een halve meter breed. Dus vooral niet gestoord door gemotoriseerd verkeer. Fantastisch!
Duidelijke documentatie.
Geholpen door tijdens de reis steeds mooier weer, een prachtige fietsvakantie gehad.
Ook een ander dan anders startpunt was geen probleem voor Fietsrelax. Het kostte even iets meer tijd om te regelen, maar het bleek geen probleem.

25-09-2020

We hebben genoten van de kleine weggetjes en de vrij liggende fietspaden, fijn dat jullie veel wind mee hadden georganiseerd ; ))

22-09-2020

Goede hotels in centrum en maaltijden goed. Alles was goed verzorgd.
Bagagevervoer was goed geregeld. Hele goede verzorgde fietsvakantie gehad, ondanks de corona-aanpassingen. Korte lijntjes bij vragen, snel en correct te woord gestaan.

21-09-2020

De hotels waren prima en sommige uitstekend. Je kan je eigen tijd indelen, fantastisch. Super geregeld inclusief diner, zeker in deze tijd. 

07-09-2020

Routeboekje was prettig, duidelijk en geeft veel vrijheid. Route over goede fietspaden. Goede accommodaties. De duidelijke informatie en de goede service. Ze doen echt hun best om via evt andere hotels toch de gevraagde vakantie te kunnen leveren. En ik zal het ook zeker bij anderen aanbevelen. Goede vakantie voor een eerlijke prijs. Dat je niet verplicht bent half pension te nemen geeft veel vrijheid. 

01-09-2020

Overall allemaal vriendelijke mensen. In deze Corona periode zijn sommige dingen wat ongemakkelijk en lastig. De meeste hotels gaan er creatief mee om.
Uitgebreide informatie vooraf, leuk dat we een boekje over de route erbij kregen.
Fijn dat we snel te woord werden gestaan toen we tijdens de vakantie belden met een vraag.
Al met al is het ons goed bevallen en hebben we genoten vaneen prachtige route.

24-08-2020

Alles was in orde. En jullie waren ook steeds bereikbaar. We hadden een mannenfiets ipv een vrouwenfiets en we werden heel goed geholpen door de nooddienst. 

31-07-2020

Erg goede service van zowel Fietsrelax als de verhuurder van de tandem, week voor vertrek nog geregeld na het breken van de duim van mijn man. Top service. Heel flexibel, kunt aangeven waar je langer wilt blijven. Alles top geregeld.

12-09-2019

We hebben afgelopen dagen de Elfstedenfietstocht gedaan en deze was grandioos. Prachtige natuur, goede routes en een perfecte verzorging van de koffers en goede hotels.

21-08-2019

Ondanks last minute boeking is het overleg en de service goed geweest. De accommodatie in Rijs was op zich goed, maar jammer genoeg was daar niets te zien of te doen en was er weinig keus in restaurants.

05-08-2019

Alles is verlopen zoals beschreven. Deze vakantie was goed, verder geen ervaring. Het boekje met knooppunten en bijzonderheden voldeed en was handig, ook de info was duidelijk. Zeer mooie landelijke routes, maar ook saaie stukken zoals langere stukken langs de dijk.

02-08-2019

Heerlijk elke dag fris op de fiets, bagage vervoer was uitstekend, ‘s avonds een schoon bed en handdoeken, veel plekjes gezien waar we zelf niet gekomen waren.

23-07-2019

Niet echt ontevreden, maar qua maaltijd was Sneek een beetje basic. Staat tegenover dat de anderen ver boven verwachting waren. Ook vegetarisch en vegan was geen enkel probleem voor de restaurants. Heerlijk ontspannen fietsvakantie, te doen voor alle leeftijden. Zeer positief.

17-06-2019

Wij hebben last minute geboekt en dit hield in dat we niet in Leeuwarden konden starten, er werd echter naar een oplossing gezocht en binnen een dag was alles geregeld. Het telefonisch contact in verband met last minute boeking verliep heel plezierig. Hotel Jans in Rijs en het WTC in Leeuwarden zijn aanraders.

17-06-2019

Snelle reactie op onze wensen, pas 3 dagen voor vertrek geboekt, prettig dat we vanuit Makkum konden vertrekken. De accommodaties in het centrum vonden wij super

04-06-2018

Fietsrelax is kleinschalig, de prijzen zijn redelijk en de route (Friese Elfstedentocht) is mooi uitgezet. Mooie paden en zo min mogelijk langs de autoweg. 

03-06-2018

Alle hotels waren leuk. Het was steeds weer een verassing waar je terecht kwam. Je bent lekker actief bezig, we troffen ook nog eens prachtig weer. Het was super! 

31-05-2018

We boekten pas vier dagen voor vertrek, en kregen zeer snel een bevestiging van de reis. Het contact per mail ging uitstekend, het boekingsproces verliep goed en vlot. Perfecte reisbeschrijving in het boekje. Uitstekende info van de routebeschrijvingen in alle stadjes om bij het hotel te komen. Het klopte altijd! 

06-05-2018

De hotels waren uitstekend. Hadden we zelf waarschijnlijk niet zo goed gekozen! 

24-08-2017

Hartelijk dank voor de goede organisatie van de fiets-Elfstedentocht. Het was voortreffelijk geregeld wat betreft de hotels, het eten en het vervoer van de bagage. Alle lof, en voor een volgende fietsvakantie zitten jullie in ons geheugen!

22-04-2017

Het was een fantastische vakantie, die heel goed georganiseerd was! De hotels waren heel verschillend, van chique, naar romantisch in de bossen, midden in de stad of aan het strand, maar dat was juist wel een hele leuke ervaring. Het eten was bij allemaal fantastisch! Ik heb al veel fietsvakanties gereden zowel in Nederland, als in het buitenland, waarbij de koffers over worden gebracht. Ik vond de organisatie fietsrelax tot nog toe de beste op alle fronten. Ik ga zeker kijken welke fietsvakanties fietsrelax  nog meer heeft  en zal deze organisatie zeker aan iedereen aanbevelen. Bedankt voor deze bijzondere vakantie. Ondanks de kou, de regen en de storm hebben wij toch met volle teugen van deze vakantie genoten. 

01-09-2016

De eerste twee dagen hebben we langs smalle fietspaden langs meren door het Gaasterland gefietst. Erna langs het ijsselmeer en de waddenzee. Goede hotels met goed eten. Ook was alle bijgeleverde informatie uitgebreid en goed. Kortom een hele mooie vakantie. Bovenop alles kon het weer niet mooier! 

FietsRelax gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice