Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Zwitserland: langs de Zwitserse Rhône fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Langs de Zwitserse Rhône
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0CH002
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Fotografie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 1314
Langs de Zwitserse Rhône
Bekijk foto's

naar het onweerstaanbare Lac Léman

Langs de Zwitserse Rhône

Een heerlijke en buitengewoon onderhoudende fietstocht, van Oberwald naar Genève. De route volgt eerst dagenlang het stroomgebied van de Rhõne. Je volgt het rivierdal in de Wallis tussen de hoge bergmassieven van de Walliser en Berner Alpen, veelal heuvelafwaarts. Vanaf Brig spreidt het weidse Rhônedal zich voor je uit en zet je koers naar het meer van Genève. En trouwens, in het bergachtige Wallis, schijnt de zon vaker dan bij ons.

lees meer >>
Rhone
Route
Dag 1: Aankomst Oberwald/Obergesteln
Dag 2: Oberwald/Obergesteln - Brig (ca. 45-50 km)
Dag 3: Brig - Sierre (ca. 42 km)
Dag 4: Sierre - Martigny (ca. 44 km)
Dag 5: Martigny - Montreux/Vevey (ca. 55-60 km)
Dag 6: Montreaux/Vevey - Nyon/Prangins (ca. 66-70 km)
Dag 7: Nyon/Prangins - Geneve (ca. 30-60 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Genève

Dag 1:
    Aankomst Oberwald/Obergesteln

Je reist op eigen gelegenheid naar de rustige en zonnige Oberwalliser Gomsvallei: een uitgestrekt en hooggelegen dal gekenmerkt door houten huizen en witte kerkjes.

 

Dag 2:
    Oberwald/Obergesteln - Brig (ca. 45-50 km)

Vandaag vormt in het zonnige hoogdal de nog 'jonge' Rhône, die in de Gomsvallei de 'Rotte' wordt genoemd, je leidraad. Om je heen authentiek Zwitsers cultuurland met mooie dorpjes en barokke kerken, hars geurende dennenbossen en insectenrijke bloemenweiden. Je komt aan in het stadje Brig, dat een rijke geschiedenis kent. Je kunt ook nog een bezoek brengen aan het 'World Nature Forum' museum, in Naters, met boeiende informatie over het nabijgelegen, wonderschone Jungfrau-Aletsch gebied (UNESCO Werelderfgoed).

 

Dag 3:
    Brig - Sierre (ca. 42 km)

Werp nog een laatste blik op het fraaie Stockalperschloss, voor je Brig verlaat. De route gaat ontspannen verder door Lalden en Baltschieder. De typische schapen met zwarte neus kijken je nieuwgierig na. Liefhebbers van Duitse literatuur veren op in Raron, bekend als het ‘Rilke’-dorp; een prachtige plek, waar de beroemde dichter zijn laatste rustplaats vond. Eenmaal in Leuk word je omringd door wijnbergen. Na dit plaatsje begint ook het grootste bos van Zwitserland, het Pfynwald, een uniek en vogelrijk natuurpark. Tenslotte bereik je de wijnhoofdstad van Wallis, Sierre, door de Romeinen 'Stad van de 100 heuvels' genoemd.

 

Dag 4:
    Sierre - Martigny (ca. 44 km)

Je verlaat de Val d’Anniviers met zijn mooie heuveldorpjes en gaat op weg naar de Rhône rivier. De zanderige oeverbanken nodigen ’s zomers uit voor een verkoelende duik. Het wordt een ontspannen rit met prachtige uitzichten over de wijngaarden. Je passeert het turkooizen Lac de la Brèche en het moerasgebied Pouta Fontana. Na Sion, de kantonale hoofdstad met zijn hoge rotsbastions en mediterrane flair, verraadt het aanbod van allerhande fruit de vruchtbaarheid van deze mooie streek. Bewonder aangekomen in Martigny, de imposante houten brug en de 13e eeuwse kasteelruïne van La Bâtiaz. Nog energie over? Wandel dan zeker naar het Fondation Pierre Gianadda museum of het Romeinse amfitheater.

 

Dag 5:
    Martigny - Montreux/Vevey (ca. 55-60 km)

Je verlaat Martigny, genesteld tussen wijngaarden en bossen, en bereikt verderop het smalste deel van de vallei. Hier waakt de abdij van St-Maurice over haar middeleeuwse kerkschatten. Je fietst de Chablais binnen, een streek die zich uitstrekt tot aan het meer van Genève. De ontspannen route voert over goed geasfalteerde paden langs de rivier en door de Passerelle des Grangettes, een rijk natuurreservaat dat bekend staat als ‘la Petite Camargue’. Verscholen achter het riet zie je plots het glinsterend blauwe water van het meer van Genève. Het wordt drukker want het is hier mooi en niemand wil het kasteel van Chillon missen. Hetzelfde geldt trouwens voor je eindbestemming, het aan het Lac Léman gelegen Montreux.

 

Dag 6:
    Montreaux/Vevey - Nyon/Prangins (ca. 66-70 km)

Je fietst langs het Lac Léman, een kleine zilverachtige zee omringd door besneeuwde toppen en de wijngaarden, zoals het Unesco-werelderfgoed Lavaux. Langs de oevers: Vevey, Montreux en de metropool Lausanne, "Olympische stad" en levensader van de inwoners van Vaud. De op een heuvel gelegen Lausannne, hoofdstad van het kanton Vaud, en ooit door de Romeinen gesticht. De terrasvormige wijnstokken tussen Morges en Nyon staan ​​bekend als «La Côte». Fruitige Chasselas wordt hier geperst en maakt je reis zoeter. De marktsteden Morges en Rolle lopen langs de oever van het meer beneden. Bijna kitsch mooi: de kastelen van Nyon en Prangins.  

Dag 7:
    Nyon/Prangins - Geneve (ca. 30-60 km)

De open oever van het meer wordt zeldzamer, de villa's en jachten groter, binnenkort kondigt de kosmopolitische stad Genève zich aan met zijn boulevards en de 140 meter hoge "Jet d'eau" waterfontein. Individueel vertrek na aankomst in Genève. 

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Genève

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

dagelijks van 04.05 – 13.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

Categorie B (3*-hotels)

04.05- 27.09

28.09 - 13.10

€ 1339

€ 1299

2 persoonskamer incl. ontbijt

Categorie A (4*- en 3* hotels)

04.05- 27.09

28.09 - 13.10

€ 1539

€ 1479

toeslag 1 persoonskamer cat B

 

€   400

  toeslag 1 persoonskamer cat A

 

  €   435

toeslag huurfiets (7 of 27 versn.)

 

€   165

toeslag huurfiets e-bike

 

€   305

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen hotels in de geboekte categorie

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige of Duitstalige routebeschrijving / kaartmateriaal (1 per kamer)

- fietshuur

- GPS gegevens (op aanvraag)

- verzekeringen

- bagagevervoer

- toeristenbelasting  

- wijnproeverij in Varen (niet op zondag)

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Categorie B - verblijf in 2- en 3-sterren hotels. 

Categorie A - verblijf in 3- en 4-sterren hotels.

 

Praktische info

Utrecht - Oberwald: ca. 900 km

Oberwald en Genève zijn beide bereikbaar per trein. Informeer bij de Treinreiswinkel voor de mogelijkheden

Voor deze fietsreis adviseren we een fiets met minimaal 7 versnellingen

Je kunt gratis parkeren bij het treinstation in Oberwald, een reservering hiervoor is niet mogelijk

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice