Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
De Schotse Hooglanden
niveau :
niveau niveau niveau niveau-leeg niveau-leeg
duur :
8 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg
periode
mrt apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0UK003
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Historie Fotografie Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 1237.5
De Schotse Hooglanden
Bekijk foto's

Op 2 wielen langs 'Lochs', over 'Bens' en door 'Glens'

De Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden met zijn afgeronde bergtoppen ('bens'), brede valleien ('glens') en mysterieuze meren ('lochs') zijn gemaakt om met de fiets te worden verkend. Rond de pedalen over landweggetjes en fietspaden en maak onderweg een mooie wandeling of bezoek een imposant kasteel. Je overnacht in historische stadjes; in Killin, aan het meer van Kenmore, slaap je zelfs twee nachten, zodat je daar de watervallen van Dochart kunt bezoeken, Loch Tay kunt bevaren of Ben Lawers kunt beklimmen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Perth
Dag 2: Perth - Dunkeld (ca. 28 - 42 km)
Dag 3: Dunkeld - Aberfeldy (ca. 29 - 31 km)
Dag 4: Aberfeldy - Killin (ca. 39 km)
Dag 5: Killin rondrit (ca. 53 km)
Dag 6: Killin - Crieff (ca. 45 km)
Dag 7: Crieff - Perth (ca. 32 - 45 km)
Dag 8: Vertrek uit Perth

Dag 1:
    Aankomst in Perth

Afhankelijk van je aankomsttijd in Perth, de 'Fair City', heb je misschien nog de kans om het stadscentrum van deze vroegere Schotse hoofdstad te verkennen, langs de rivier Tay te wandelen of de Kinnoull Hill te beklimmen voor een prachtig uitzicht over de omgeving.

Dag 2:
    Perth - Dunkeld (ca. 28 - 42 km)

Net buiten Perth passeer je Scone Palace, een schatkamer van meubels, ivoor, fijn porselein, handwerk en de unieke Vernis Martin. Van daaruit fiets je verder noordwaarts door het glooiende boerenheuvelland van Perthshire naar de historische kathedraalstad Dunkeld. Onderweg genoeg interessante plekken: Loch of the Lowes (het spotten van o.a. visarenden) en Birnam (plek waar Beatrix Potter 'The Tales of Peter Rabbit' schreef). Vredig Dunkeld ligt aan de oever van de Tay rivier en heeft charmant gerestaureerde achttiende-eeuwse huizen die een pleintje vormen. Vergeet er niet de kathedraal te gaan bekijken. 

Dag 3:
    Dunkeld - Aberfeldy (ca. 29 - 31 km)

Tijdens deze fietsvakantie in Schotland ben je nooit ver van de snelstromende rivier de Tay. Je verlaat Dunkeld langs de kathedraal en volgt het pad langs de noordelijke oever. Bij Logierait fiets je via een oude spoorbrug de rivier over. Van daaruit zet je koers naar Strathtay, een populaire plek voor kanovaarders en rafters. De route gaat verder langs de rivier naar het kleine dorpje Weem. Het is nog maar een kort stukje om de brug van generaal Wade over te steken naar Aberfeldy. Bezoek hier de distilleerderij, de watermolen of maak een prachtige wandeling in de 'Birks of Aberfeldy'.

Dag 4:
    Aberfeldy - Killin (ca. 39 km)

Je verlaat Aberfeldy via dezelfde weg als je gisteren bent binnengekomen, over General Wade's Bridge. Aanrader om te stoppen voor een bezoek is Castle Menzies, de zetel van de 'Chiefs of Clan Menzies' en waarvan de restauratiewerkzaamheden in 2010 werden voltooid. Fiets langs Drummond Forest naar het beschermde dorp Kenmore aan het oostelijke uiteinde van Loch Tay. Hier kun je de Crannog-tentoonstelling bezoeken, die het leven op het Loch in de bronstijd illustreert. Geniet hierna optimaal op de South Shore Road van de ongeëvenaarde schoonheid van de 'Lochs' en 'Bens' op weg naar Killin.

Dag 5:
    Killin rondrit (ca. 53 km)

Vandaag kun je genieten van rust en ontspanning. Wil je dat niet, dan kun je ook de schuimende watervallen van Dochart gaan bezoeken, een wandeling maken in het rustige landschap rondom of een kano huren. Wil je nog meer van de omgeving zien? Fiets dan naar het bezoekerscentrum van Ben Lawers (9,5 km) en maak je op voor een wandeling naar de top van Ben Lawers, de hoogste berg van Perthshire. Een andere optie is om een ​​fietstocht te maken naar het schilderachtige Glen Lochay en Glen Lyon (ca. 53 km).

Dag 6:
    Killin - Crieff (ca. 45 km)

Geniet van een heerlijke, verkeersvrije fietstocht door Glen Ogle om het kleine dorpje Lochearnhead te bereiken. Vanaf daar rond je de pedalen verder langs de zuidkust van Loch Earn terwijl je geniet van de schoonheid van het spiegelende meer en de imposante Ben Vorlich. Daarna bereik je St. Fillans aan het oostelijke uiteinde van het Loch en volg je de vallei van de rivier Earn door Comrie, om vervolgens bij Crieff aan te komen. Een reis door de Schotse Hooglanden is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan de Glenturret-distilleerderij en de 'Famous Grouse Experience' of het 'Crieff Visitor Centre'.

Dag 7:
    Crieff - Perth (ca. 32 - 45 km)

Maak vandaag van de gelegenheid gebruik om de beroemde, strakke Italiaanse tuinen van 'Drummond Castle' te bezoeken, iets meer dan 3 kilometer ten zuiden van Crieff. Je kunt ook wat extra kilometers aan de route toevoegen en Muthill bezoeken, een klein dorp met veel monumentale gebouwen en enkele mooie voorbeelden van 18e-eeuwse lokale Schotse architectuur. Vanuit Crieff is het een gemakkelijke rit over het rustige platteland om terug te keren naar de mooie stad Perth aan de rivier met zijn historische rijkdom en zijn archtecturale pracht. Het vormt een mooie afsluiting van je Schotse fietsavontuur.

Dag 8:
    Vertrek uit Perth

De reis eindigt na het ontbijt in je accommodatie in Perth. 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Dagelijks van 23.03 - 21.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

 €1230

toeslag 1 persoonskamer

 

 €300

toeslag alleenreizend

bovenop 1pers.kamer toeslag

 €200

toeslag hybride fiets

 

 €230 

toeslag e-bike

 

 €330


 Extra nachten op aanvraag

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen in B&B, guestshouses, hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving op basis van GPS-tracks

- fietshuur

- GPS tracks (op aanvraag)

- verzekeringen

- bagagevervoer, 1 stuk p.p. max. 20kg

- toeristenbelasting 

 

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.) 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

Perth -Hotel The Royal George
Dunkeld - The Merryburn Hotel***
Aberfeldy - The Schiehallion
Killin - Killin Hotel
Crieff - James Bottage B&B
Praktische info

De dichtsbijzijde havens zijn Edinburgh en Newcastle. 

Je kunt naar Perth met de trein vanuit Glasgow (Prestwick Airport), Glasgow International, Edinburgh en Aberdeen. 

Fietsen moeten van te voren worden aangemeld voor vervoer in de trein. Dit kan gedaan worden wanneer je het treinticket boekt.
Het is aan te raden tickets (stoel en aanmelden fiets) van te voren te reserveren, dit is goedkoper dan boeken op de dag zelf. 

Voor informatie en tickets: www.scotrail.co.uk / www.nationalrail.co.uk

Dichtsbijzijnde vliegvelden: Edinburgh, Glasgow International, Glasgow Prestwick en Aberdeen. 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen.
Het is mogelijk een racefiets, mountainbike of e-bike te huren. 

Tijdens de overnachtingen in Perth kun je de auto gratis parkeren bij de accommodatie. 
Gedurende de overige nachten zijn er enkele andere parkeermogelijkheden dichtbij. 

GPS tracks (op aanvraag)

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice