Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
La Vélo Francette Fietsvakantie Frankrijk - Van Loire naar de kust fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
'Vélo Francette' - etappe 2 - van Loire naar de Atlantic
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR023
interesse Hotelfietsvakanties Historie Cultuur fietsvakanties Wijn Fietsen in de natuur
prijs vanaf 860
'Vélo Francette' - etappe 2 - van Loire naar de Atlantic
Bekijk foto's

Van de Loirevallei tot aan de Atlantic

'Vélo Francette' - etappe 2 - van Loire naar de Atlantic

Volg de schitterende 'Vélo Francette': vanaf de koninklijke Loire naar de zuidelijkere oceaankust bij La Rochelle. Geniet van de sfeer van 'La Douce France' op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Pays de la Loire en Poitou-Charentes. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Angers
Dag 2: Angers - Saumur (63/66km)
Dag 3: Saumur - Thouars (47 km)
Dag 4: Thouars - Parthenay (67 km)
Dag 5: Parthenay- Niort (53 km)
Dag 6: Niort - Coulon/Marans (23 of 67 km)
Dag 7: Coulon/Marans - La Rochelle (70 of 26 km)
Dag 8: Vertrek La Rochelle

Dag 1:
    Aankomst Angers

Je reist op eigen gelegenheid naar Angers. Check-in in je hotel. Ben je vroeg gearriveerd, maak dan een stadswandeling door deze historische Anjou-stad, gesitueerd aan weerzijden van de rivier de Maine.

 

Dag 2:
    Angers - Saumur (63/66km)

Je verlaat Angers door het park langs de oever van de Maine. Aangekomen in Bouchemaine, met zijn gezellige restaurantjes, volg je in oostelijke richting de Loire. Nadat je deze bent overgestoken, staat je een schitterende tocht vlak langs de koninklijke rivier te wachten. Na Gennes blijf je de zuidoever van de Loire volgen. Bij Saint-Hillaire-Saint-Florent maak je even een klimmetje over het uit Tufsteen gehakte grottenstelsen waar de ‘Champignons de Paris’ worden geteeld. Hierna fiets je Saumur, de parel van de Anjou, binnen.

Zwaarte *

 

Dag 3:
    Saumur - Thouars (47 km)

Vanuit Saumur volg je een vriendelijk pad langs de rivier de Thouet. Over stille landwegen fiets je tussen glooiende wijnvelden naar het wat hoger gelegen Montreuil-Bellay. Dit charmante vestingplaatsje prijkt terecht op de lijst van ‘mooiste dorpen van Frankrijk’. Je daalt weer af naar de oever van de Thouet om de tocht voort te zetten. Heel relaxed gaat het via Taizon naar Thouars, een ‘Ville d’Art’ waar reizigers vroeger tol moesten betalen om de brug over te mogen steken. Nu staat je niets in de weg om de stad binnen te rijden en een gezellig terrasje te zoeken.

Zwaarte *

 

Dag 4:
    Thouars - Parthenay (67 km)

Je fietst de stad uit langs de rivieroever en geniet van de klaterende stroomversnellingen, de dichtbeboste hellingen en de schilderachtige, monumentale gebouwen. Over rustige wegen arriveer je in het dorp Airvault, met zijn kloosterkerk, overdekte markt en onderaardse bron. Weer wat verder wordt je verrast door St-Loup-sur-Thouet met zijn waterburcht. Aan het Lac du Cébron kun je lekker ontspannen, voordat je je weg vervolgt langs de rivier. Na een spoorwegviaduct bereik je het hogerop gelegen, middeleeuwse vestingstadje Pathenay.

Zwaarte *

 

Dag 5:
    Parthenay- Niort (53 km)

Je zet koers in zuidwestelijke richting, door het enigszins heuvelachtig Pays de Gatine. Na menige bocht wordt je beloond met prachtige uitzichten over het oorspronkelijke heggenlandschap. Over rustige wegen gaat het naar het verrassende Champdeniers-St-Denis met z’n fraaie erfgoed en prima voorzieningen. Je vervolgt je weg over stille wegen en bereikt ter hoogte van Ternanteuil weer de oevers van de Sèvre Niortaise. Er volgt nog één grote rivierbocht alvorens Niort in zicht komt, dat met zijn donjon met twee enorme torens de horizon domineert.

Zwaarte *

 

Dag 6:
    Niort - Coulon/Marans (23 of 67 km)

Je blijft dicht bij de oever van de bochtige Sèvre Niortoise, waarbij je afwisselend fietspaden en landweggetjes volgt. Onderweg bieden Rousille en La Garette prima mogelijkheden voor een pauze. Een wat langere onderbreking kun je overwegen in de kleine hoofdstad van de Marais Poitevin: het mooie waterdorp Coulon, waar je meerdere horecavoorzieningen treft. Nadat je het uitgestrekte, omringende moerasgebied bent doorgestoken, komt je na Irleau weer bij de rivier, die nabij Damvix is gekanaliseerd en je verder naar de Atlantische Oceaan gidst.

Zwaarte *

 

Dag 7:
    Coulon/Marans - La Rochelle (70 of 26 km)

Eerst volg je op weg naar de oceaan, de kanalen van Marans en Rompsay. Einddoel is La Rochelle, de bruisende, karaktervolle hoofdstad van de Charente-Maritime, bekend om haar zachte klimaat. Dit relaxte parcours verdient natuurlijk een passende apotheose: een duik in de Atlantische Oceaan. Er blijft immers genoeg tijd over voor een wandeling naar de bruisende Vieux Port met haar vele terrasjes, de levendige winkelstraten en de vele stadsmonumenten.

Zwaarte *

 

Dag 8:
    Vertrek La Rochelle

Na het ontbijt eindigt je 'Vélo Francette' fietsvakantie. Met de trein reis je (met je fiets) terug naar Angers.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 845

  toeslag 1 persoonskamer comfort

   € 410

toeslag alleenreizend

bovenop 1 persoonskamertoeslag

€ 95

  toeslag huurfiets    € 225

toeslag e-bike

 

€ 320

     

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- trein La Rochelle - Angers

 

- SGR-bijdrage (€ 5,-p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Angers - Hôtel du Mail
Saumur - Ibis Style Saumur Gare Centre
Thouars - Villa des Glycines
Parthenay - Hôtel Cit'hotel Saint Jacques
Niort - Moka Hotel
Marans - Cdh Clos de Beauregard
La Rochelle - Hôtel de Paris
Praktische info

Utrecht: ca. 775 km

 

Brussel: ca. 600 km

        THA/TGV: Angers, Gare Angers Saint-Laud (1 overstap)
        THA/TGV: La Rochelle, Gare La Rochelle-Ville (1 overstap)

Voor de reis adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

De huurfietsen beschikken over 21 versnellingen, worden standaard geleverd met fietstas, stuurtas, verende voorvork en comfortabel zadel. Per twee huurfietsen krijgt je ook standaard een reparatieset, pomp en extra slot.

Informeer bij boeking naar de parkeermogelijkheden in Angers.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

03-06-2018

We hebben een goede vakantie gehad, alles was goed geregeld. De meeste hotels waren erg goed. Het ontbijt was goed. 

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice