Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
La Vélo Francette fietsen - fietsvakantie in Frankrijk van Normandië naar de Loire
 
Facebook
Youtube
Email
'Vélo Francette' - etappe 1 - van Normandië naar de Loire
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR022
interesse Hotelfietsvakanties Historie Cultuur fietsvakanties Wijn Fietsen in de natuur
prijs vanaf 1110
'Vélo Francette' - etappe 1 - van Normandië naar de Loire
Bekijk foto's

Genieten in de 'Suisse Normande'

'Vélo Francette' - etappe 1 - van Normandië naar de Loire

Volg de schitterende 'La Vélo Francette': vanaf het Kanaal naar de Anjoustad Angers. Geniet van de sfeer van 'La Douce France' op deze gewaardeerde fietstocht dwars door Normandië en Pays de la Loire. Struin langs verrassende, monumentale juweeltjes en val net als wij voor de charme van authentieke Franse stadjes en dorpen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Ouistreham / Caen
Dag 2: Ouistreham / Caen - Clécy (57/41 km)
Dag 3: Clécy - Flers (43/46 km)
Dag 4: Flers - Mayenne (68 km)
Dag 5: Mayenne - Laval (36 km)
Dag 6: Laval - Château Gontier (35 km)
Dag 7: Château Gontier - Angers (61 km)
Dag 8: Vertrek Angers

Dag 1:
    Aankomst in Ouistreham / Caen

Je reist op eigen gelegenheid naar de startplaats van je keuze: Ouistreham of Caen. De badplaats Ouistreham, gelegen aan het Kanaal en bekend om zijn D-Day strand 'Sword' uit de 2e wereldoorlog, vormt het officiële begin van de 'Vélo Francette'. De keuze voor het 10 km meer landinwaarts gelegen historische Caen, is meer een praktische: makkelijker per trein te bereiken en een korter fietstraject voor de volgende dag.

 

Dag 2:
    Ouistreham / Caen - Clécy (57/41 km)

Volg eerst het oude jaagpad langs kanaal de l’Orne dat de kust met Caen verbindt. Bewonder onderweg Pegasus Bridge, een historische plek tijdens D-Day. Een fietspad voert je langs de jachthaven de stad binnen, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de tijd van Willem de Veroveraar. Caen is bekend om zijn kasteel, abdijen en 'Mémorial', het belangrijke oorlogsmuseum. Volg daarna een fietspad zuidwaarts langs de Orne dat je de groene heuvels van de ’Suisse Normande’ binnen leidt. Je volgt een verlaten spoorwegtraject, een eldorado voor natuurliefhebbers. Na Thury-Harcourt bereik je Clécy, aan de oevers van de Orne.

Zwaarte */**

 

Dag 3:
    Clécy - Flers (43/46 km)

Op weg naar Flers volg je een fraaie, landelijke route dwars door de heuvelachtige 'Suisse Normande'. De route voert eerst nog langs de kronkelende rivier de Orne, die later plaats moet maken voor de Noireau. Tot aan Condé-sur-Noireau wordt het rivierdal omgeven door steile hellingen. Je dient dan ook stevig te klimmen als je de vallei verlaat. Als echter de Mont de Cerisy in zicht komt, kent de route wat meer genade voor de kuiten en bereik je het stadje Flers met zijn mooie kasteel.

zwaarte */**

 

Dag 4:
    Flers - Mayenne (68 km)

Zodra je Flers hebt verlaten, leidt de route via een ontspannen afdaling naar de vallei van de rivier de Varenne. Je kunt nog zien dat naast landbouw hier vroeger ook mijnbouw plaatsvond. Een schitterend fietspad, vaak pal op de rivier, voert je langs historische plekjes zoals Moulin de Varenne, Moulin d’Ambloux en Pont des Planches. Het is genieten in dit fietsersparadijs. In Ambrière-les-Vallées werp je een laatste blik op de Varenne en vervolgt je je weg langs de oever van de Mayenne tot in het gelijknamig stadje.

Zwaarte *

 

Dag 5:
    Mayenne - Laval (36 km)

Zet na een bezoek aan de historische stad Mayenne, met zijn kasteel waarvan de geschiedenis teruggaat tot in de Karolingische tijd, koers in zuidelijke richting door de natuurrijke Mayenne vallei. Het is een relaxed en lommerrijk traject dat het voormalige jaagpad langs de rivier volgt. Je passeert oude, karakteristieke sluiswachterswoningen, monumentale herenhuizen en villa's. De tocht eindigt in Laval, een 'Ville d'Art et d'Histoire', waar je nog genoeg tijd heeft voor een rondwandeling langs al het fraaie, historische erfgoed.

Zwaarte *

 

Dag 6:
    Laval - Château Gontier (35 km)

Het begin van dit traject biedt prachtige uitzichten over Laval met zijn twee kastelen. De 9 bogen tellende spoorbrug, die de oostelijke Mayenne-oever verbindt met het stadscentrum en zijn rivierhaven, heeft een aparte baan voor fietsers en wandelaars. Bewonder voor je verder fietst door het natuurschoon van de Mayennevallei, net ten zuiden van de stad, de bekende Abdij van Port Salut, waarvan de naam verbonden is met het gelijknamige, romige kaasje.

Zwaarte *

 

Dag 7:
    Château Gontier - Angers (61 km)

De Mayennevallei verrast na iedere bocht opnieuw; een prachtig kasteel, iets verder weer een antieke watermolen. De havendorpjes langs de oever nodigen uit voor een korte onderbreking. Voor Le Lion-d’Angers fiets je door het pittoreske L’Isle Briand, met zijn kasteel en stoeterij van wereldfaam. Na de samenvloeiing van Mayenne en Oudon doorkruis je een zeer bijzonder moerasgebied. Je bereikt de historische Anjou-stad Angers via de brug van Jean Moulin. De plattelandssfeer is hier nog steeds voelbaar.

Zwaarte */**

 

Dag 8:
    Vertrek Angers

Na het ontbijt eindigt etappe 1 van de 'La Vélo Francette' fietsvakantie. Met de trein reis je (met je fiets) terug naar Caen. Van daaruit brengt een bus (om het uur) je naar Ouistreham. 

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€   1095

 toeslag 1 persoonskamer

    €  430

toeslag alleenreizend

bovenop 1 pk toeslag

€  450

Toeslag huurfiets

 

€  235

Toeslag E-bike

 

€ 335

     
     

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- trein Angers - Caen

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Ouistreham - Hôtel Ibis Style Ouistreham
Clecy - Hôtel Au Site Normand
Flers - Beverl'Inn Hotel Restaurant

Beverl'Inn Hotel Restaurant

Mayenne - Hôtel Le Grand Hôtel de Mayenne
Laval - Hôtel Marin
Château Gonthier - Hotel du Cerf
Angers - Hôtel du Mail
Praktische info

Utrecht: ca. 655 km

 

Brussel: ca. 490 km

   THA/IC: Caen, Gare de Caen (1 overstap)
   THA/TGV: Angers, Gare Angers Saint-Laud (1 overstap)

 

 

 

 

 

De huurfietsen beschikken over 21 versnellingen, worden standaard geleverd met fietstas, stuurtas, verende voorvork en comfortabel zadel. Per twee huurfietsen krijg je ook standaard een reparatieset, pomp en extra slot.

Informeer bij boeking naar de parkeermogelijkheden in Ouistreham of Caen.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews
Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice