Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Vélodyssée fietsvakantie in Frankrijk - Langs de Frans-Atlantische Kust fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Vélodyssée - Langs de Frans-Atlantische Kust
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR005
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Gastronomie
prijs vanaf 975
Vélodyssée - Langs de Frans-Atlantische Kust
Bekijk foto's

Vélodyssée - Langs de Frans-Atlantische Kust

Vélodyssée - Langs de Frans-Atlantische Kust

Volg pal langs de Atlantsche Oceaan, tussen de historische steden Nantes en La Rochelle, een mooi en onderhoudend deel van de 'Vélodysée'. Geniet tijdens deze relaxte kustroute die voert door bossen en duinen, van zilte zeelucht, frisse wind en sprankelend zonlicht. Stap nu en dan af voor een verfrissende duik in zee. Ben je een liefhebber van vis en zeevruchten, dan kun je hier je hart ophalen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Nantes
Dag 2: Nantes - Saint-Brévin-les-Pins (62 km)
Dag 3: St.Brevin-le-Pins - Bouin (58 km)
Dag 4: Bouin - Saint-Jean-de-Monts (45 km)
Dag 5: Saint-Jean-de-Monts - Les Sables d'Olonne (50 km)
Dag 6: Les Sables d'Olonne - La-Tranche-sur-Mer (45 km)
Dag 7: La-Tranche-sur-Mer - La Rochelle (73 km)
Dag 8: Vertrek La Rochelle

Dag 1:
    Aankomst Nantes

Bezoek na het inchecken de historisch cultuurstad Nantes, een onbekende parel, gelegen op de oevers van de Loire. Bewonder de prachtige, statige huizen in het oude centrum, de kathedraal en het kasteel van de Hertogen van Bretagne.

 

Dag 2:
    Nantes - Saint-Brévin-les-Pins (62 km)

Deze dag voert je naar de uitwaaierende monding van de onweerstaanbare Loire. Je fietst tussen moerassen en door uiterwaarden, een gebied waar cultuurland en wilde natuur elkaar doorlopend afwisselen. Geniet, eenmaal aangekomen in de badplaats Saint-Brévin, van de mooie stranden en de frisse, zilte zeelucht.

 

Dag 3:
    St.Brevin-le-Pins - Bouin (58 km)

Verken vandaag de 'oester-hoofdstad' van de Vendée, een voormalig eiland, bedijkt en ingepolderd; voor ons Nederlanders de gewoonste zaak, maar voor de Fransen heel uniek. Bezoek de zoutpannen en zie hoe hier het befaamde 'fleur de sel' wordt gewonnen. En probeer in ieder geval in Port du Bec enkele oesters te proeven. Geniet onderweg van het mooie uitzicht over het voor de kust gelegen eiland, Noirmoutier.

 

Dag 4:
    Bouin - Saint-Jean-de-Monts (45 km)

Volg vandaag een traject door de lichte, geurende pijnboombossen en de golvende, blonde duinen. Hier en daar liggen fraaie villa's uit de eerste helft van de vorige eeuw, verscholen. Na een kleine , maar heerlijke fietslus over het charmante eiland Noirmoutier, wacht je een uitnodigend, zilverwit zandstrand in de badplaats Saint-Jean-de-Monts.

 

Dag 5:
     Saint-Jean-de-Monts - Les Sables d'Olonne (50 km)

Eenmaal onderweg passeer je tussen Sion en Saint-Gilles-Croix-de-Vie de opmerkelijke granietrotspartijen van 'Cinq-Pineaux' en 'Trou du Diable'. Verken de oude vissershaven van Saint-Hillaire-de-Riez alvorens je arriveert in Sables-d'Olonne de onder zeilers zeer bekende vertrekplaats voor de 'Vendée Globe' race. Hier kun je je vanavond te goed doen aan een uitbundige schotel schelp- en schaaldieren ('fruits de mer') of de bekende sardientjes 'sablaise'.

 

Dag 6:
    Les Sables d'Olonne - La-Tranche-sur-Mer (45 km)

Het eerste deel van deze etappe voert dicht langs de kust, langs zandstranden en rotsige kreken. Je bereikt de monding van de Payré met haar verbazingwekkende en contrasterende kleurenpracht. Zet je fiets even aan de kant, voordat je La-Tranche-sur-Mer, hét centrum voor surfers, bereikt, en neem een frisse duik in zee, bijvoorbeeld bij het Conche strand.

 

Dag 7:
    La-Tranche-sur-Mer - La Rochelle (73 km)

Fiets door het drooggelegde deel van de 'Marais Poitevin' en volg de 'Voies Vertes' naar het dorp Marans. Beklim voor een prachtig uitzicht de moderne kerktoren gemaakt van glas en staal. Zet tenslotte koers naar het fraaie La Rochelle met zijn oude belvédères, overblijfselen van de ooit zo indrukwekkende stadsomwalling. Geniet van de charme van de oude stad, die in de avond baadt in een zacht en warm strijklicht. Dit is de langste dag van deze reis. Je kunt er ook voor kiezen om een extra nacht in Marans te boeken. De etappe wordt dan in twee delen opgesplitst: La-Tranche-sur-Mer - Marans (47 km) en Marans - La Rochelle (26 km).

 

Dag 8:
    Vertrek La Rochelle

Na het ontbijt eindigt het georganiseerde deel van je Vélodyssée fietsvakantie. Misschien is er nog tijd over om de prachtige stad La Rochelle te bezoeken. Je kunt ook een extra nacht boeken om een schitterende fietstocht te maken over het nabij gelegen romantische eiland Île de Ré.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt comfort

01.07 - 31.08 

01.06 - 30.06

01.04 - 31.05 / 01.09 - 31.10

€ 960

€ 1005

€ 1025

 2 persoonskamer incl. ontbijt comfort plus

 01.07 - 31.08 

 01.06 - 30.06

 01.04 - 31.05 / 01.09 - 31.10

  € 1095

  € 1115

  € 1135

toeslag 1 persoonskamer comfort

 

€ 420

toeslag 1 persoonskamer comfort plus

 

€ 490

toeslag huurfiets

 

€ 175

  toeslag e-bike

 

  € 245

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

- bagagevervoer

- trein La Rochelle - Nantes

 

- toeristenbelasting
Slapen & eten

Waar verblijf je ?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 2- en 3-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in  3- en 4-sterren hotels

Praktische info

Utrecht - Nantes: 850 km

Utrecht - La Rochelle: 940 km

Nantes en La Rochelle zijn beide per trein bereikbaar, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Nantes en La Rochelle hebben beide een luchthaven. Op Nantes wordt rechtstreeks gevlogen vanaf Schiphol, op La Rochelle niet.  

Voor deze reis adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen.

In Nantes en La Rochelle is het niet mogelijk te parkeren bij het hotel. In de betreffende steden zijn meerdere parkeergarages waar je je auto kunt parkeren (tarief ca. € 10-15 per dag).

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews
Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice