Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Vélodyssée - van La Rochelle naar Bordeaux
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR006
interesse Hotelfietsvakanties Wijn
prijs vanaf 1182.5
Vélodyssée - van La Rochelle naar Bordeaux
Bekijk foto's

Langs de Frans-Atlantische kust

Vélodyssée - van La Rochelle naar Bordeaux

Volg de kust van de Atlantische Oceaan vanaf prachtig la Rochelle en eindig in de wijnstad Bordeaux, een deel van de ‘Vélodyssée’. Tijdens deze ontspannen fietsvakantie langs de kust kun je genieten van het bos, de duinen, de zilte zeelucht en het sprankelende licht. Neem af en toe een pauze voor een verfrissende duik in zee of een lekkere lunch in dit Eldorado voor ‘seafood’-liefhebbers!

lees meer >>
Velodyssee - La Rochelle-Bordeaux
Route
Dag 1: Aankomst in La Rochelle
Dag 2: La Rochelle - Rochefort (ca. 48 km)
Dag 3: Rochefort - La Tremblade (ca. 46 km)
Dag 4: La Tremblade - Royan (ca. 39 km)
Dag 5: Royan - Hourtin (ca. 72 km)
Dag 6: Hourtin - Margaux (ca. 69 km)
Dag 7: Margaux - Bordeaux (ca. 34 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Bordeaux

Dag 1:
    Aankomst in La Rochelle

Je reist op eigen gelegenheid naar La Rochelle. Ben je al vroeg aangekomen, maak dan een wandeling door de hoofdstad van de Charente-Maritime, levendig en karaktervol, bekend om zijn milde klimaat. Ontdek de levendige Vieux Port vol terrasjes, drukke winkelstraten en vele stadsmonumenten.

Dag 2:
    La Rochelle - Rochefort (ca. 48 km)

Terwijl de beroemde torens die de haven van La Rochelle verdedigen in zicht komen, brengt een fietspad je naar de haven van Minimes en vervolgens naar de baai van Godechaud, direct aan zee. De prachtige baai van Châtelaillon komt nu in zicht en biedt vermoeide fietsers een zeer aangename stopplaats. Na de baai van Châtelaillon volgt een mooi kustgedeelte voordat je landinwaarts gaat richting de ‘koninklijke stad’ Rochefort. Hoewel het middengedeelte van deze route misschien wat alledaags lijkt, is het opmerkelijke stadje Rochefort zeker de moeite waard om te verkennen.

Dag 3:
    Rochefort - La Tremblade (ca. 46 km)

Helaas moet je vandaag Rochefort, haar tuinen aan de oevers van de Charente en de transportbrug van Martrou achterlaten. Je neemt de voormalige stoomtreinsporen – nu 'Voie Verte' – en fietst door de moerassen, doorkruist door kleine kanaaltjes, voordat je naar het oestercentrum van Marennes gaat. Het land van de Marennes, de thuisbasis van de belangrijkste oesterkwekerijen van Europa, strekt zich uit over kwelders en de monding van de Seudre. Einde van de fietsdag in La Tremblade, een authentiek dorp. In de zomer is het zeefestival een must: traditionele boten, openingswedstrijd voor oesters, gigantische eclades en vuurwerk!

Dag 4:
    La Tremblade - Royan (ca. 39 km)

Je begint vandaag langs de beroemde “Côte Sauvage”, hier zijn talrijke fietspaden en een onvergetelijk deel van de route voert je door het bos van Coubre (en zijn vuurtoren “Phare de la Coubre”). Vergeet niet te genieten van het prachtige uitzicht op zee. De route volgt fietspaden en slingert door het kustbos en een reeks mooie stranden, waaronder het charmante dorpje Saint-Palais, voordat je de zandstranden van Royan bereikt. Het enige wat jij hoeft te doen is genieten van deze badplaats en morgenochtend de boot pakken!

Dag 5:
    Royan - Hourtin (ca. 72 km)

Neem de veerboot om de monding van de Gironde over te steken en de regio Médoc, die beroemd is om zijn geweldige wijnen, te betreden. Bij binnenkomst in de Gironde openbaart zich een nieuwe wereld. Aangename fietspaden kronkelen van de Verdon naar het charmante Soulac-sur-Mer met zijn levendige straatjes en mooie villa's aan zee. Neem vanaf hier het pad richting Montalivet. De zee nodigt je uit voor een verkoelende duik; in zuidelijke richting, naar Hourtin, is er een meer bosrijk gebied dat het meest aangenaam is bij warm weer.

Dag 6:
    Hourtin - Margaux (ca. 69 km)

Via een heel lang bos verlaten we Hourtin om de oever van de monding van de Gironde en de wijngaarden van Pauillac te bereiken. Een dag om de echte natuurlijke diversiteit van de Médoc te ontdekken. Het einde van jouw fietsdag voert je door de meest gerenommeerde internationale wijngaarden met als eindbestemming voor vandaag het prestigieuze dorp Margaux, land van “Grands Crus”!

Dag 7:
    Margaux - Bordeaux (ca. 34 km)

De laatste fietsdag alweer! Je verlaat het prestigieuze “Château Margaux” en steekt de wijngaarden over tot je de poorten van Bordeaux bereikt. Betreed het prachtige oude centrum, doorkruis de stad langs de oevers van de Garonne en eindig dit avontuur op de beroemde “Place de la Bourse”. Bordeaux, de oude stad, afgesloten voor auto's, is ideaal voor een wandeltocht. Ontdek de middeleeuwse straatjes en de prachtige witte stenen gebouwen.

Dag 8:
    Vertrek vanuit Bordeaux

Na het ontbijt eindigt het arrangement. Heb je nog tijd over? Wij adviseren om nog enkele dagen in deze prachtige stad te blijven.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 01.04 - 31.05 / 01.10 - 31.10

€ 1175

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 01.06 - 30.09

€ 1235

toeslag 1 persoonskamer comfort

 

€ 550

toeslag huurfiets

 

€  185

 toeslag e-bike

 

 € 265

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- parkeerplaats

- bagagevervoer

- bijdrage Calamiteitenfonds (€ 2,50)

- toeristenbelasting 

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.)

Slapen & eten
La Rochelle - Hôtel Saint Nicolas***
Rochefort - Hôtel Lafayette***
La Tremblade - Hôtel Le Héron Cendré**
Royan - Family Golf Hotel***
Hourtin - Hôtel les Pins**
Margaux - Hôtel le Pavillon de Margaux***
Bordeaux - Hôtel Majestic****
Praktische info

Utrecht - La Rochelle: 940 km

Utrecht - Bordeaux: 1050 km

La Rochelle en Bordeaux zijn allebei goed bereikbaar per trein. Informeer bij de Treinreiswinkel of SNCF naar de mogelijkheden.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Nantes en Bordeaux

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Parkeren bij het starthotel is niet mogelijk. In de buurt van het hotel zijn meerdere parkeergarages, kosten ca. € 15 - 25 per dag

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar

Reviews
Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice