`
Fietsvakanties voor iedereen
Het coronavirus en Fietsrelax
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER

Het Coronavirus en Fietsrelax

Laatste update: 10 mei 2021
 

Update 10 mei 2021: Kosteloos annuleren tot 14 dagen voor vertrek verlengd voor alle boekingen met vertrek in 2021 (Let op: dit geldt enkel voor de hotelfietsvakanties met vertrek in Nederland en niet voor groepsboekingen, wilt u een andere reis boeken, informeer dan eerst naar de voorwaarden). Vouchers nu ook in te wisselen op reizen van www.fietsvakantiegroningen.nl. 

Fietsrelax houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vind je hieronder. Meer informatie vind je op de website van de ANVR.

Nu een vakantie boeken? 
Wij conformeren ons zo veel als mogelijk aan de richtlijnen van de ANVR en van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit betekent op dit moment dat wij alleen reizen uitvoeren naar bestemming waar het reisadvies vanuit het ministerie van Buitenlandse Zaken op geel of groen staat. Zo lang het reisadvies nog op oranje staat zullen wij naar deze bestemming geen reizen uitvoeren. Wij proberen op onze website de mogelijke vertrekdata zo goed mogelijk bij te houden, heb je hier toch vragen over, neem dan contact met ons op.  

Waar kan ik informatie vinden over de stand van zaken rondom reizen en het coronavirus?
- Informeer je over de maatregelen in het betreffende land via www.nederlandwereldwijd.nl.
- De actuele reisadviezen - Ministerie van Buitenlandse Zaken
- Veelgestelde vragen over reizen en coronavirus - ANVR
- Coronamaatregelen per land - IATA

Wie dekt de kosten als ik ziek word op reis?
Reizigers die onverhoopt ziek worden tijdens hun vakantie kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en reisverzekering.


Al je vragen over de Corona-voucher
Als je reis afgelopen jaar is geannuleerd, heb je van ons een voucher ontvangen met de betaalde reissom waarmee je een nieuwe reis kunt boeken op een later tijdstip. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen van Fietsrelax, Dutch Biketours, Fietsvakantie Groningen en Belgian Biketours met vertrek voor 31 december 2021. Deze voucher valt onder de dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling (zie www.sgr.nl).

Wie kan deze voucher gebruiken?
De voucher is toegekend aan de hoofdboeker van de pakketreis. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen. De hoofdboeker is de persoon die de boeking heeft gemaakt. De hoofdboeker kan bepalen wie zijn medereizigers zijn. Dit is een persoonlijk tegoed en kan uitsluitend na overeenstemming met Fietsrelax aan een ander worden overgedragen of verhandeld.

Wat is de voucher waard?
De waarde is maximaal gelijk aan het bedrag dat je reeds voor je pakketreis had (aan)betaald ten tijde van de annulering. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaal je de meerkosten. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, wordt de geldigheid van de restwaarde met één (1) jaar verlengd. Dit restant valt dan niet onder de SGR dekking. De waarde wordt niet uitgekeerd in contant geld, ook niet gedeeltelijk.

Hoe kan de voucher worden ingewisseld?

1. Je boekt een nieuwe vakantie op een website van Fietsrelax.
2. Je vult de voucher gegevens in bij de opmerkingen.
3. Wij controleren de voucher en verwerken deze op jouw nieuwe boeking. Je ontvangt een aangepaste factuur, waarop de voucher op de reissom in mindering is gebracht. Eventuele betalingsherinneringen tot die tijd kun je als niet verzonden beschouwen.
4. Waar mogelijk proberen we de stappen 1 tot en met 3 zo snel mogelijk technisch te vereenvoudigen. Volg hiervoor de instructies op onze website.
5. Als er nog een restant te betalen overblijft op de nieuwe boeking, dan betaal je die volgens de normale voorwaarden en termijnen bij.
6. Als er nog voucherwaarde over blijft na het betalen van de nieuwe boeking, wordt dat bedrag gerestitueerd.
 

Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice