`
Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Het coronavirus en Fietsrelax
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER

Het Coronavirus en Fietsrelax

Laatste update: 8 mei 2020
 
Fietsrelax houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vind je hieronder. Meer informatie vind je op de website van de ANVR.
 
Kan ik nog op vakantie?

In de huidige omstandigheden kunnen onze fietsers niet langer genieten van hun geboekte reis en komen zij ook steeds vaker het land van hun vakantie niet meer in. In Nederland zijn er momenteel vergaande maatregelen ingevoerd die gelden tot 1 juni.

Om die reden hebben we besloten om alle reizen die in Nederland of België vertrekken tot en met 31 mei 2020 te annuleren. Wij nemen hierover op korte termijn contact met u op of hebben inmiddels al contact met u opgenomen. 

Voucher

Als uw reis geannuleerd is, ontvangt u van ons een voucher met de betaalde reissom waarmee u een nieuwe reis kunt boeken op een later tijdstip. De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte en kan gebruikt worden voor alle reizen van Fietsrelax, Dutch Biketours en Belgian Biketours met vertrek voor 31 december 2021. Wij nemen binnen drie weken contact met de klant op over de wijze waarop de voucher ter beschikking wordt gesteld. U hoeft hierover zelf dus geen contact met ons op te nemen.

Restituties niet mogelijk

Wij begrijpen heel goed dat u misschien de voorkeur heeft voor teruggave van de betaalde reissom. De omstandigheden zijn echter zo uitzonderlijk, dat wij hiervoor een uitzonderlijke oplossing hebben gekozen. Deze oplossing is in samenspraak met de branchevereniging ANVR opgesteld en het garantiefonds SGR staat garant voor de voucher.

 

Ik heb een reis geboekt met vetrek voor 1 juni en nog niets gehoord. Gaat mijn reis door?

 

Als u nog geen bericht heeft gehad van Fietsrelax dan heeft u waarschijnlijk een reis geboekt naar een buitenlandse bestemming en wordt deze reis uitgevoerd door een lokale agent. Omdat deze de situatie soms nog even aan willen kijken kan het zijn dat we deze reis nog niet annuleren. Immers, als wij de reis zelf annuleren zouden er annuleringskosten kunnen gelden die wij aan u door moeten rekenen. Wij streven er naar u in dit geval uiterlijk 4 weken voor vertrek duidelijheid te geven over uw reis.

 

Ik heb een reis geboekt met vetrek na 1 juni. Gaat mijn reis door?

 

Alle reizen die vanaf 1 juni vertrekken en alleen in Nederland komen zullen doorgang vinden!

 

Voor alle reizen die wel tenminste 1 overnachting in het buitenland hebben geldt op dit moment:

Zolang er geen negatief reisadvies geldt voor de vakantiebestemming gaat de reis gewoon door. Wij volgen hierbij het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de richtlijnen van het RIVM.

We hebben echter ook te maken met hotels die nog niet mogen openen in bepaalde landen. Wij hebben daarom besloten nu al de reizen te annuleren die:

- voor 8 juni 2020 een overnachting in België hebben

- voor 14 juni 2020 een overnachting in Duitsland hebben

Alle gasten die dit betreft zullen bericht van ons krijgen of hebben inmiddels bericht van ons gehad. 

Wij proberen 4 weken voor vertrek van uw reis duidelijkheid te scheppen over het al dan niet doorgaan van uw reis. Soms is dit echter nog niet mogelijk omdat we nog onvoldoende zicht hebben op de situatie en de maatregelen die zullen gelden.

Kan ik mijn reis zelf annuleren en krijg ik dan mijn geld terug?

Mocht u op 1 juni of later vertrekken naar een van onze overige bestemmingen en op dit moment uw reis al willen annuleren dan hanteren wij onze standaard Fietsrelax annuleringsvoorwaarden. Wilt u uw reis omboeken naar een latere datum in 2020 of in 2021 kijken wij graag samen met u naar de mogelijkheden.

Mijn reis gaat door, waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Ook als uw reis wel doorgaat ziet het leven er anders uit dan voorheen, zo ook uw fietsvakantie. De hotels, restaurants, musea en alle andere lokale bedrijven dienen rekening te houden met de maatregelen die in de betreffende landen gelden. Moet ik een mondkapje hebben, met hoeveel personen mag ik samenfietsen, kan ik wel dineren bij het hotel? Allemaal vragen die per land kunnen verschillen. Wij proberen u over de maatregelen op uw bestemming in de reisbescheiden zo goed mogelijk te informeren. Wij raden u aan uzelf ook goed voor te bereiden op uw reis. Welke maatregelen gelden er, maar ook is het misschien handig om al de restaurants te reserveren? Of toch halfpension bij te boeken. Heeft u attracties waar u graag naartoe wil, kijk online of u al een toegangskaartje moet reserveren. 

Ik heb een reis geboekt met vertrek in juni en mijn reis is nog niet geannuleerd, moet ik mijn restantbetaling al voldoen?

Nee, aangezien het op dit moment nog erg onzeker is of de reis doorgaat hebben wij besloten de termijn voor de restantbetaling op te schuiven naar 3 weken voor vertrek.

Wie dekt de kosten als ik ziek word op reis?

Reizigers die onverhoopt ziek worden tijdens hun vakantie kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en reisverzekering.

Waar kan ik nog meer informatie vinden over de stand van zaken rondom reizen en het coronavirus?

De actuele reisadviezen - Ministerie van Buitenlandse Zaken

Veelgestelde vragen over reizen en coronavirus - ANVR

Coronamaatregelen per land - IATA

 

Al uw vragen over het Corona-voucher

 

Wat is een SGR corona-voucher?

U heeft bij Fietsrelax een pakketreis geboekt. Omdat uw reis is geannuleerd wegens onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus heeft u nu een voucher ontvangen om een nieuwe vakantie te reserveren bij ons.

 

Wie kan deze voucher gebruiken?

De voucher is toegekend aan de hoofdboeker van de pakketreis. Alleen de hoofdboeker van de reis kan de voucher inwisselen. De hoofdboeker is de persoon die de boeking heeft gemaakt. De hoofdboeker kan bepalen wie zijn medereizigers zijn.

Dit is een persoonlijk tegoed en kan uitsluitend na overeenstemming met Fietsrelax aan een ander worden overgedragen of verhandeld.

 

Welke vakanties kan ik met deze voucher reserveren?

Deze voucher geeft recht op het boeken van elke pakketreis die wordt aangeboden door Fietsrelax.  Deze voucher is niet te gebruiken voor het boeken van diensten op de plaats van bestemming. Aankoop van losse tickets of vouchers verkregen ter compensatie voor niet-genoten reisdagen vallen niet onder de SGR dekking.

 

Tot wanneer is deze voucher geldig?

Alle betrokken klanten krijgen het reeds betaalde bedrag als tegoed voor een volgende vakantie die kan worden gebruikt voor boekingen gemaakt binnen één (1) jaar na uitgifte naar een bestemming en vertrekperiode naar keuze.

 

Wat is de voucher waard?

De waarde is maximaal gelijk aan het bedrag dat u reeds voor uw pakketreis had (aan)betaald ten tijde van de annulering.  De voucher vervangt het recht om terugbetaling van alle betaalde bedragen te vragen aan Fietsrelax. Wanneer de reissom van de nieuwe reis hoger uitvalt, betaalt u de meerkosten. Wanneer de nieuwe vakantie goedkoper is, wordt de geldigheid van de restwaarde met één (1) jaar verlengd. Dit restant valt dan niet onder de SGR dekking. De waarde wordt niet uitgekeerd in contant geld, ook niet gedeeltelijk.

 

Hoe zit het met een nieuwe reis?

 1. U boekt een nieuwe vakantie op een website van Fietsrelax.

2. U vult uw voucher gegevens in bij de opmerkingen.

3. Wij controleren uw voucher en verwerken deze op uw nieuwe boeking. U ontvangt een aangepaste factuur, waarop de voucher op de reissom in mindering is gebracht. Eventuele betalingsherinneringen tot die tijd kunt u als niet verzonden beschouwen.

4. Waar mogelijk proberen we de stappen 1 tot en met 3 zo snel mogelijk technisch te vereenvoudigen. Volg hiervoor de instructies op onze website.

5. Als er nog een restant te betalen overblijft op de nieuwe boeking, dan betaald u die volgens de normale voorwaarden en termijnen bij.

6. Als er nog voucherwaarde over blijft na het betalen van de nieuwe boeking, kunt u deze gebruiken voor een volgende vakantie.

 In het onverhoopte geval dat uw nieuw geboekte reis ook wordt geannuleerd, en u daarbij recht hebt op uitbetaling, zal Fietsrelax dit bedrag opnieuw toewijzen via een voucher. Op uw nieuwe boeking zijn de reguliere Fietsrelax Algemene voorwaarden en ANVR Reizigersvoorwaarden van toepassing. Hiermee gaat u akkoord bij het maken van de nieuwe boeking.

 

Waarom heet het een ‘SGR corona-voucher’?

a) Deze voucher valt onder de dekking van Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) in de zin van artikel 3 van de SGR garantieregeling.

b) Fietsrelax is aangesloten bij het SGR.

c) Dit betekent dat in het geval een reisorganisatie – die bij SGR is aangesloten -  bijvoorbeeld failliet gaat en u nog een ongebruikte SGR corona-voucher heeft, dit wordt vergoed door SGR. De specifieke voorwaarden om aanspraak te maken op deze regeling kan je nalezen op www.sgr.nl.

d) Bij een beroep op de SGR dekking dient ook de oorspronkelijke (geannuleerde) reisovereenkomst overlegd te worden en het betalingsbewijs, een en ander conform de garantieregeling van SGR. 

e) De garantieregeling van SGR van toepassing is conform bestuursbesluit van 16 maart 2020 en eventueel opvolgende SGR bestuursbesluiten.

f) De SGR dekking geldt alleen voor SGR corona-vouchers die zijn uitgegeven tussen 16 maart 2020 en 1 juni 2020 (of zoveel langer indien de SGR de periode heeft verlengd).

g) Deze SGR dekking geldt alleen in geval van het annuleren van reizen in verband met het niet kunnen uitvoeren van de reis in het kader van het ontstaan van de onvermijdbare en buitengewone omstandigheden ten gevolge van het coronavirus en voor reizen welke oorspronkelijk ook onder de garantie van SGR vielen. 

h) Aanspraken die voortvloeien uit een vanwege het coronavirus geannuleerde reis anders dan een voucher vallen niet onder de garantieregeling van SGR. 

 

 Aan druk- en/of zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice