Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Het coronavirus en Fietsrelax
 
Facebook
Youtube
Email

Het Coronavirus en Fietsrelax

Laatste update: 6 april 2022
 

Fietsrelax houdt de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) scherp in de gaten. We volgen de informatie van het RIVM, de adviezen van Buitenlandse Zaken en hebben nauw contact met de ANVR (de branchevereniging voor reisorganisaties in Nederland) en onze lokale vertegenwoordigers. Enkele antwoorden op veel gestelde vragen vind je hieronder. Meer informatie vind je op de website van de ANVR.

Kan ik op vakantie?

De meeste bestemmingen van onze fietsvakanties hebben kleurcode geel en groen wat betekent dat je dus weer kan reizen! Op dit moment gelden er per land nog wel verschillende voorwaarden om op reis te gaan. Denk aan vaccinatiebewijzen (met al dan niet een boosterprik), testverpichting bij inreis, de geldigheid van de vaccinaties en de genezenverklaring, 2G en 3G beleid ter plaatse.  (QR code), inreisformulieren etc. Langzaam maar zeker versoepelen steeds meer landen ook op het gebied van deze voorwaarden maar het kan nog altijd zijn dat er bepaalde voorwaarden gelden op het moment dat je op vakantie gaat.

Het is belangrijk dat je aan deze voorwaarden kunt voldoen als je op vakantie gaat. Je bent zelf verantwoordelijk om aan deze voorwaarden te voldoen!  Controleer dus voorafgaande je reis goed wat de voorwaarden zijn. De actuele voorwaarden kun je vinden op de volgende websites:

- Informeer je over de maatregelen in het betreffende land via www.nederlandwereldwijd.nl.
- De actuele reisadviezen - Ministerie van Buitenlandse Zaken

- Informatie over maatregelen en reisvoorwaarden ANWB Reiswijzer

Mag ik mijn reis nog (kosteloos) annuleren?

Wij verwachten dat er deze zomer zorgeloos gefietst kan worden in heel Europa. Als we echter iets geleerd hebben van de afgelopen twee jaar is dat verwachtingen en voorspellingen niks zeggen. Wij hebben daarom flexibele annuleringsvoorwaarden.

- Voor al onze hotelfietsvakanties geboekt vóór 1 april 2022 met vertrek vanuit Nederland of België in 2022 geldt dat je deze tot 14 dagen voor vertrek kosteloos kunt annuleren. Vanaf 14 dagen voor vertrek gelden wel onze standaard annuleringsvoorwaarden.
- Voor al onze hotelfietsvakanties geboekt na 1 april 2022 met vertrek vanuit Nederland of België in 2022 geldt dat je deze tot 21 dagen voor vertrek kosteloos kunt annuleren. Vanaf 21 dagen voor vertrek gelden wel onze standaard annuleringsvoorwaarden.

Voor alle boekingen met vertrek buiten Nederland of België en de kampeerreizen gelden soms ook soepelere annulerings- of omboekingsvoorwaarden. Neem contact met ons op om je hierover te informeren.

Nu een vakantie boeken? 
Wij conformeren ons zo veel als mogelijk aan de richtlijnen van de ANVR en van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Wij proberen op onze website de mogelijke vertrekdata zo goed mogelijk bij te houden, heb je hier toch vragen over, neem dan contact met ons op.  

Wie dekt de kosten als ik ziek word op reis?
Reizigers die onverhoopt ziek worden tijdens hun vakantie kunnen een beroep doen op hun zorgverzekering en reisverzekering. 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice