Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email

Over onze fietsreizen

De mooiste individuele fietsvakanties binnen Europa  

Bij Fietsrelax.nl ben je aan het juiste adres voor de mooiste individuele fietsvakanties binnen Europa. Comfortabel fietsen met je vrienden, je partner of familie. Óf misschien wel helemaal in je eentje om op die manier te genieten van de rust en ontspanning die een fietsvakantie je biedt.

Fietsrelax.nl zorgt voor de mooiste routes, die als het ook maar even kan, voeren over rustige binnenwegen of aangelegde fietspaden zodat je onderweg volop kunt genieten van de prachtige natuur en de interessantste bezienswaardigheden die de streek te bieden heeft.    

Comfortabel fietsen van hotel naar hotel

Verblijf in met zorg geselecteerde accommodaties tijdens onze hotelfietsvakanties. Fietsen vanuit één luxe standplaats of van hotel naar hotel. 

Bagagevervoer & fietshuur? Regelen we!  

Kies je voor een trektocht, dan wordt elke dag de bagage naar je volgende overnachtingsplaats vervoerd. Zelf neem je alleen de noodzakelijke, dagelijkse benodigdheden mee. Ontspannen fietsen zonder bagage: het is tenslotte vakantie! Het bagagevervoer is inbegrepen in de reissom.      

Of je nu het liefst met je eigen fiets op fietsvakantie gaat of kiest voor het gemak van een huurfiets: bij Fietsrelax.nl kan het allemaal. Ook het huren van een prima e-bike behoort tot de mogelijkheden. Dus niets staat een fijne fietsvakantie in de weg!

Onbezorgd op fietsvakantie met Fietsrelax.nl 

Ook eenmaal op reis zorgen we goed voor je. Samen met onze lokale vertegenwoordigers staan we in geval van problemen tijdens je fietsvakantie 24/7 voor je paraat. Je bent in goede handen bij Fietsrelax.nl.

Natuurlijk sturen wij je niet op pad zonder je te voorzien van een goede Nederlandstalige routebeschrijving en degelijk kaartmateriaal. Ook krijg je van ons leuke tips voor onderweg en toeristische informatie. Hierdoor haal je het maximale uit je fietsvakantie.    

De fietsvakantie die voldoet aan uw wensen    

Een persoonlijk tintje geven aan je fietsvakantie of een stukje maatwerk toevoegen? Al onze fietsreizen kun je op één of andere manier een eigen 'draai' geven. Verlengen, upgraden, extra's: je zegt het maar. Bij Fietsrelax.nl denken we graag met je mee. Neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt.    

Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken van 09.00 t/m 17.30 op:    

024-3889065      

Of stuur een e-mail naar: info@fietsrelax.nl         

Fietsreizen voor elk niveau

De fietsreizen in dit programma zijn uiteenlopend qua zwaarte. Het is echter niet eenvoudig om het niveau voor een ieder goed te duiden. Naast het terrein spelen ook andere factoren een rol: de dagafstanden, windrichting, weersomstandigheden, het aantal versnellingen op uw (huur)fiets, wel of geen e-bike, de reisopbouw en de eigen conditie. Het is dan ook van groot belang dat je, voorafgaand aan je boeking, de reisinformatie goed bestudeert. Hierin wordt per dag het programma en de activiteiten beschreven. Onderstaande indeling is dan ook bedoeld als een indicatie en uitsluitend bedoeld om onze reizen onderling te typeren.

niveau 1 *
lichte reis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 30-50 km. In het algemeen is een fiets met 1 tot 3 versnellingen voldoende.

niveau 2 **
reis door een licht heuvelachtig gebied, een korte helling komt u af en toe tegen, met enige fietservaring prima mogelijk. De dagafstand varieert tussen de 30 en 65 km.

niveau 3 ***
reis door heuvelachtig gebied, hellingen komt u regelmatig tegen en soms een pittige klim waarbij u even afstapt. Enige fietservaring in het buitenland is gewenst, de fiets heeft min. 21 versnellingen. De dagafstand loopt uiteen van 30 tot 75 km.

niveau 4 ****
reis door heuvelachtig tot bergachtig gebied, de hellingen zijn langer en/of steiler dan bij de vorige categorie. Vereist een goede conditie, fietservaring in het buitenland en een fiets met berg verzet. De dagafstand ligt tussen de 30 en 80 km.

Niveau 5*****

reis door heuvelachtig tot bergachtig gebied, met lange dagafstanden tot 120 km. Vereist een zeer goede conditie, fietservaring in het buitenland en een fiets met berg verzet. De dagafstand ligt tussen de 60 en 120 km.

 

nota bene
Wij hebben geen invloed op jouw voorkeuren, wat betreft mooi of niet mooi, of je een drukke weg stil vindt of een stille weg druk, of je een temperatuur van 22° hoog of laag vindt, of je een heuvel een berg vindt of niet merkt dat je omhoog of omlaag trapt. Wij helpen je graag aan een schitterende vakantie: ontspan door inspanning en geniet.

 

Comfort niveau

HOTELS

1 ster: eenvoudige, nette onderkomens, zoals (meerpersoons)kamers zonder eigen sanitaire voorzieningen en slaapzalen.

2 sterren: eenvoudige, nette onderkomens, kleinere kamers met eigen sanitaire voorzieningen

3 sterren: keurige hotels, B&B's, pensions e.d.; goede kamers met eigen sanitaire voorzieningen.

4 sterren: zeer goede hotels, B&B's, pensions e.d.; comfortabele kamers met eigen sanitaire voorzieningen. Mogelijk ook zwembad of wellness aanwezig

5 sterren: uitstekende hotels, B&B's, pensions e.d.; kamers van alle gemakken voorzien. Accomodaties hebben allemaal een zwembad en/of wellnessmogelijkheden.

 

Algemene informatie hotelreizen

Wanneer u een hotelreis bij ons boekt kunt u ontspannen uitkijken naar de start. U vult het boekingsformulier in of belt ons op en wij regelen de rest. Een fietsvakantie bij ons bestaat uit een zorgvuldig voorgefietste route, keuze voor kwalitatief goede hotels en uiteraard wordt uw bagage vervoerd van hotel naar hotel. Geen volle fietstassen, geen overnachtingen die nog geboekt moeten worden, gewoon lekker fietsen. Fietsen en vooral genieten. De vrije fietspaden en autoluwe weggetjes, de landschappen  en de bijzondere plekjes zullen ervoor zorgen dat elke dag weer voelt als een vakantie op zich. U wordt warm ontvangen in uw accommodatie. 's Ochtends krijgt u een heerlijk fietsontbijt en daarna kunt u zichzelf rustig klaar maken om van de fietsdag te genieten. Extra nachten bij boeken is vrijwel nooit een probleem.

Consumentenvoorwaarden ANVR

Op alle overeenkomsten bij onze reizen die wij in dit programma aanbieden, zijn de Algemene Reisvoorwaarden van de ANVR van toepassing. U kunt deze HIER vinden

Annuleringsvoorwaarden en kosten

 

Mocht je genoodzaakt zijn je fietsvakantie te annuleren, dan brengen wij de daaraan verbonden kosten in rekening. De standaard annuleringsvoorwaarden zijn:

 

 * bij annulering tot de 21e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: de aanbetaling (15% van de reissom);

 

*bij annulering vanaf de 21e kalender dag (inclusief) tot de 14e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 50% van de reissom;

 

*bij annulering vanaf de 14e kalenderdag (inclusief) tot de 5e kalenderdag (exclusief) vóór de vertrekdag: 75% van de reissom;

 

*bij annulering vanaf de 5e kalenderdag (inclusief) tot de vertrekdag: 90% van de reissom;

 

*bij annulering op de vertrekdag of 'no-show': 100% van de reissom.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Fietsrelax (KvK nr. 30088748) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Voor deze garantie betaal je per boeking een bijdrage aan het SGR. Deze bijdrage bedraagt € 5,- per persoon. Meer informatie over de SGR bijdrage vindt je in onderstaand filmpje:

 

Calamiteitenfonds

Fietsrelax (KvK 30088748) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

-        (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

-        de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice