Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Twitter
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER

Over onze fietsreizen

Fietsreizen voor elk niveau

De fietsreizen in dit programma zijn uiteenlopend qua zwaarte. Het is echter niet eenvoudig om het niveau voor een ieder goed te duiden. Naast het terrein spelen ook andere factoren een rol: de dagafstanden, windrichting, weersomstandigheden, het aantal versnellingen op uw (huur)fiets, de reisopbouw en uw eigen conditie. Het is dan ook van groot belang dat u, voorafgaand aan uw boeking, de reisinformatie goed bestudeert. Hierin wordt per dag het programma en de activiteiten beschreven. Onderstaande indeling is dan ook bedoeld als een indicatie en uitsluitend bedoeld om onze reizen onderling te typeren.

niveau 1 *
lichte reis in vrijwel vlak of glooiend gebied, met name geschikt voor mensen met weinig of geen fietservaring. De dagafstand is circa 30-50 km. In het algemeen is een fiets met 1 tot 3 versnellingen voldoende.

niveau 2 **
reis door een licht heuvelachtig gebied, een korte helling komt u af en toe tegen, met enige fietservaring prima mogelijk. De dagafstand varieert tussen de 30 en 65 km.

niveau 3 ***
reis door heuvelachtig gebied, hellingen komt u regelmatig tegen en soms een pittige klim waarbij u even afstapt. Enige fietservaring in het buitenland is gewenst, de fiets heeft min. 21 versnellingen. De dagafstand loopt uiteen van 30 tot 75 km.

niveau 4 ****
reis door heuvelachtig tot bergachtig gebied, de hellingen zijn langer en/of steiler dan bij de vorige categorie. Vereist een goede conditie, fietservaring in het buitenland en een fiets met berg verzet. De dagafstand ligt tussen de 30 en 80 km.

nota bene
Wij hebben geen invloed op uw voorkeuren, wat betreft mooi of niet mooi, of u een drukke weg stil vindt of een stille weg druk, of u een temperatuur van 22° hoog of laag vindt, of u een heuvel een berg vindt of niet merkt dat u omhoog of omlaag trapt. Wij helpen u graag aan een schitterende vakantie: ontspan door inspanning en geniet.

Comfort niveau

HOTELS

1 ster: eenvoudige, nette onderkomens, zoals (meerpersoons)kamers zonder eigen sanitaire voorzieningen en slaapzalen.

2 sterren: keurige hotels, B&B's, pensions e.d.; goede kamers met eigen sanitaire voorzieningen.

3 sterren: zeer goede hotels, B&B's, pensions e.d.; comfortabele kamers met eigen sanitaire voorzieningen.

4 sterren: uitstekende hotels, B&B's, pensions e.d.; kamers van alle gemakken voorzien. Mogelijk ook zwembad of wellness aanwezig

CAMPING

1 tent: Eenvoudige sportieve tent, met een basisplek op de camping.

2 tenten: Ruime familietent, zonder inrichting en electriciteits aansluiting.

3 tenten: Ruime familietent, ingericht met bedden, keukenbox, keukenblok, koelbox en electriciteits aansluiting.

4 tenten: Ruime safaritent/lodge met een woonruimte met keukenhoek en eethoek en een badkamer met douche. Tevens voorzien van electriciteit.

Annuleringsvoorwaarden en kosten

Annuleringen door de reiziger zelf hanteren wij de voorwaarden conform ANVR.

--> Klik hier voor de ANVR-Reisvoorwaarden <---

Calamiteitenfonds

Fietsrelax (KvK 30088748) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

-        (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;

-        de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.”

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR)

Fietsrelax (KvK nr. 30088748) is aangesloten bij SGR. U kunt dit controleren via www.sgr.nl. Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR. Deze SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is dat zijn vooruitbetaalde reisgeld wordt terugbetaald als de wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen prestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.

Algemene informatie hotelreizen

Wanneer u een hotelreis bij ons boekt kunt u ontspannen uitkijken naar de start. U vult het boekingsformulier in of belt ons op en wij regelen de rest. Een fietsvakantie bij ons bestaat uit een zorgvuldig voorgefietste route keuze voor kwalitatief goede hotels en uiteraard wordt uw bagage vervoerd van hotel naar hotel. Geen volle fietstassen, geen overnachtingen die nog geboekt moeten worden, gewoon lekker fietsen. Fietsen en vooral genieten. De vrije fietspaden en autoluwe weggetjes, de landschappen  en de bijzondere plekjes zullen ervoor zorgen dat elke dag weer voelt als een vakantie op zich. U wordt warm ontvangen in uw accommodatie. 's Ochtends krijgt u een heerlijk fietsontbijt en daarna kunt u zichzelf rustig klaar maken om van de fietsdag te genieten. Extra nachten bij boeken is vrijwel nooit een probleem.

Algemene informatie kampeerreizen

 • 08-daagse FIETS-RELAX.NL
  Een fietsweek, waarin u in drie verschillende plaatsen overnacht, bestaat uit 6 dagen waarbij u per dag ongeveer 50 km aflegt. Op 2 vaste dagen in de week fietst u naar een nieuwe overnachtingsplaats.
  Zo kunt u per fietsweek al snel 300 km afleggen. Als u het wat kalmer aan wilt doen kunt u één of meer dagtochten vervangen door een rustdag.

 • 15-daagse FIETS-RELAX.NL
  In twee weken trekt u in een rustig tempo door de hele streek. Twee keer per week fietst u verder naar een nieuwe overnachtingsplaats. Op de andere dagen bepaalt u zelf of u gebruik maakt van onze dagtochten of op eigen gelegenheid de omgeving gaat verkennen of eens helemaal niets doet. U overnacht in 4 verschillende plaatsjes.

 • DE COMFORTABELE FIETS/KAMPEERVAKANTIES
  Bij aankomst staat de tent voor u klaar en deze is standaard uitgerust met makkelijke stoeltjes, een ruime tafel, brede luchtbedden en een 2-pits kooktoestel incl. gas.

 • RUIME TUNNELTENT
  2 t/m 5 personen incl. tafel, stoelen, electriciteit en veldbedden met matrasje.

 

 

 • KEUKENBOX
  Hierin bevinden zich een pannenset, een 3-persoons servies met bestek, een koffiefilter en uiteraard wijnglazen en een kurkentrekker. Alleen voor slaapzakken, kleding en zakgeld moet U zelf zorgen. Prijzen zie eigen gekozen reis.

 • KOELBOX
  Extra te huur is een koelbox op electriciteit met ca. 25/35 liter inhoud. Voor prijzen zie uw gekozen reis.

 • OVERNACHTINGSPLAATSEN
  De campings liggen allemaal in de buurt van een pittoresk plaatsje. Er zijn voldoende winkels om uw dagelijkse boodschappen te doen, restaurants voor een gezellig etentje en vaak bevindt een zwembad zich in de directe omgeving.

 • NEDERLANDSE REISBEGELEIDING
  De reisbegeleiders dragen er zorg voor dat alles tijdens uw fietsvakantie goed verloopt. Op de aankomstdag staat alles voor u klaar en wordt u geïnformeerd over de gang van zaken. Bij eventuele problemen verlenen zij assistentie.

 • BAGAGEVERVOER
  Voor een vakantie heb je al snel heel wat bagage bij elkaar. Geen probleem, wij vervoeren deze voor u. Ongeveer 20 kg per persoon is de regel. Na een fietsdag staat uw bagage klaar in uw gereserveerde tent.

 • ZORGVULDIG UITGEZOCHTE FIETSROUTES
  Iedere dag kunt u weer een nieuwe en afwisselende route fietsen over rustige binnenwegen of fietspaden. U passeert dan vele bezienswaardigheden en rijdt door de mooiste natuurgebieden.

 • EIGEN FIETS OF HUURFIETSEN
  In Frankrijk adviseren wij fietsen met minimaal 12 versnellingen.
  Bij Fiets-Relax.nl huurt u een moderne Nederlandse toerfiets (type Batavus) met 21 versnellingen, verlichting, veiligheidslot, fietspomp, reparatieset en 2 ruime fietstassen. Voor prijzen zie uw gekozen reis. Zadel- en stuurhoogte worden voor vertrek tot een prettige zitstand bijgesteld. U zult het gemak ervaren van deze speciale fietsen in een glooiend tot heuvelachtig landschap. Voor jonge kinderen zijn mountainbikes beschikbaar.

 • KINDEREN
  In een rustiger tempo en met een extra rustpauze zijn de tochten voor kinderen vanaf 10 jaar, op een eigen fiets, goed te doen. In het hoogseizoen zijn er veel families met kinderen en samen met leeftijdgenoten is het voor hen een afwisselende en avontuurlijke vakantie. Voor de hele kleintjes hebben wij kinderzitjes beschikbaar. Voor kinderen hebben wij aantrekkelijke kinderkortingen. Voor prijzen en kortingen zie uw gekozen reis.

 • INDIVIDUEEL
  Onze fietsvakanties kenmerken zich door een hoge mate van vrijheid voor de deelnemers. Alleen, of als u het leuk vindt met anderen, fietst u in uw eigen tempo. U bepaalt hoe laat u vertrekt, hoeveel tijd u wilt nemen om een kasteel of stadje goed te bekijken of te picknicken bij een rivier dan wel te lunchen op een zonnig terras. Als u eens wat laat aankomt is dat geen probleem, uw tent staat klaar met uw grote bagagestukken.

 • MINIMUM AANTAL DEELNEMERS
  De individuele camping reizen gaan door met een minimum van 20 deelnemers per week. 
  Tot uiterlijk 6 weken voor de aankomstdatum kunnen wij u hierover schriftelijk of per mail informeren. Er wordt u een gelijkwaardig alternatief aangeboden of de reeds betaalde bedragen worden per ommegaande teruggestort. Er is geen recht op schadeloosstelling. Het is mogelijk dat wij kort voor vertrek de startplaats binnen de fietstour wijzigen. Dit geeft geen recht op annulering of schadevergoeding.

nieuwsbrief - meld u nu aan voor onze nieuwsbrief

 
Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid.
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice