Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Nederland - Van Amsterdam naar Maastricht fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
van Amsterdam naar Maastricht
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL18230FRX
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties Fotografie
prijs vanaf 760
van Amsterdam naar Maastricht
Bekijk foto's

Ofwel, van Mokum naar Us Mestreech

van Amsterdam naar Maastricht

Heerlijke route langs bruisende steden: Amsterdam, Utrecht, Den Bosch en Maastricht. Dwars door uiteenlopend Nederlands landschap. Met natuurlijk rivieren! Je volgt de met landhuizen omzoomde Vecht, kruist de brede Rijn en Waal, om tenslotte langs de nimmer vervelende Maas het zuidelijkste puntje van ons land te bereiken.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Amsterdam
Dag 2: Amsterdam - Utrecht (61 km)
Dag 3: Utrecht - 's Hertogenbosch (77 km)
Dag 4: 's Hertogenbosch - Nuenen (48 km)
Dag 5: Nuenen - Weert (61 km)
Dag 6: Weert - Maaseik (45 km)
Dag 7: Maaseik - Maastricht (45 km)
Dag 8: Vertrek vanuit Maastricht

Dag 1:
    Aankomst in Amsterdam

Je fietsvakantie begint in Amsterdam, volgens velen hét kroonjuweel van Europa. Een bruisender begin is, met zoveel vertier en bezienswaardigheden, niet denkbaar. Kom daarom tijdig aan, en maak een eerste wandeling door het gezellige centrum. Alleen al met de karakteristieke herenhuizen en de prachtige zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO Werelderfgoed) kun je je een dag vermaken. Nog tijd en energie over? Wandel dan verder en vermaak je bijvoorbeeld met de vele straatartiesten op het Rembrandtplein.

 

Dag 2:
    Amsterdam - Utrecht (61 km)

Vandaag fiets je, langs de rivier de Amstel, en verlaat je Amsterdam. Je vervolgt je tocht langs de prachtige Vecht naar het fraaie, historische Utrecht. Typerend onderweg zijn de vele, prachtige landgoederen, chique buitenhuizen en charmante theekoepels, die rijke Amsterdamse kooplieden in de 17e en 18e eeuw hier hebben laten bouwen. Je eindigt in Utrecht, stad van grachten, historische panden, de hoge domtoren en eindeloos veel gezellige caféterrasen en heerlijke eettentjes.

 

Dag 3:
    Utrecht - 's Hertogenbosch (77 km)

Wat een fraaie fietsdag! Eerst door de bossen van Driebergen en dan het rivierenlandschap van Rijn, Linge, Waal en Maas. Onderweg fraaie vestingen als Wijk bij Duurstede, 'oranjestad' Buren en Zaltbommel. Aan het einde van deze dag kom je aan in de provinciehoofdstad van Noord-Brabant, 's Hertogenbosch. In deze oergezellige stad vind je in het Brabant Museum enkele mooie werken van Van Gogh en Jheronimus Bosch.

 

Dag 4:
    's Hertogenbosch - Nuenen (48 km)

Je gaat verder op ontdekking door het 'Brabantse'; door het boerenland dat de onnavolgbare Vincent van Gogh inspireerde voor zijn werken, gemaakt in zijn dertiger jaren. De route is bewegwijzerd met speciale van Gogh route bordjes. Aan het einde van deze dag kom je aan in Nuenen, en is een bezoek aan het 'Vincentre', gewijd aan de befaamde impressionistische schilder, zeker aan te raden.

 

Dag 5:
    Nuenen - Weert (61 km)

Mocht het er gisteren niet van zijn gekomen, dan is er in de ochtend nog zeker tijd om het 'Vincentre' te bezoeken. In Nuenen zelf zijn ook nog het oude woonhuis, de pastorie en de kerk, te vinden, die op de schilderijen van Van Gogh, zijn terug te zien. Eenmaal op de fiets volgt een heerlijke tocht door het Brabantse landschap; over de Strabrechtse heide, die van eind juli tot half augustus paars kleurt en door het uitgestrekte Nationaal Park de Peel. Je duikt de provincie Limburg in, richting Weert.

 

Dag 6:
    Weert - Maaseik (45 km)

Vanuit Weert eerst nog een stukje door het fraaie Noord-Limburgse landschap, met kleinschalige akkerbouw, bossen en spiegelende waterpartijen. Erg fraai is het 'Witte Stadje' Thorn, waar het tijd wordt voor koffie met Limburgse Vlaai. Daarna volgen Itteren en Borgharen, en fiets je het stroomdal van de Maas binnen. Aan het einde van de dag steek je deze mooie rivier over, en overnacht je in het Belgische Maaseik, en wel aan de oude markt met zijn historische panden en gezellige terrassen. 

 

Dag 7:
    Maaseik - Maastricht (45 km)

Een heerlijke laatste fietsetappe over de LF3 Maasfietsroute. Deze voert je naar het zuiden steeds fietsend dichtbij en langs de Maas. Afwisselend dijkjes, waterpartijen, ontstaan door grindwinning, en dorpjes die verraden dat we steeds dichterbij de meest zuidelijke grens van ons land komen. Eindpunt van vandaag is de fantastisch mooie, en bourgondische hoofdstad van Limburg, 'us mestreech'. Of zoals de plaatselijke VVV aangeeft op haar site: "Historische panden en hippe design winkels. Statige kerken en avontuurlijke grotten. Menukaarten vol smaaksensaties en terrassen vol gezelligheid. Bruisende festivals en spraakmakende exposities. Weidse pleinen en uitgestrekte wijngaarden. Dat alles èn meer is Maastricht".

 

Dag 8:
    Vertrek vanuit Maastricht

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie van Amsterdam naar Maastricht. Vanaf Maastricht kun je met een rechtstreekse trein in ca. 2,5 uur terug naar Amsterdam (niet inclusief).

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Elke maandag vanaf begin april t/m eind september

Geen vertrek op 1, 8 en 15 juli i.v.m. de concerten van André Rieu in Maastricht

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

  € 755

extra nacht Amsterdam (logies/ontbijt) 2pk 

    € 100,00

extra nacht Amsterdam (logies/ontbijt) 1pk 

    € 175
toeslag huurfiets (21-24 versn.)     € 91

toeslag huurfiets e-bike

 

  € 189

toeslag bij overnachting in Amsterdam op zaterdag

in 1- of 2-persoonskamer

 

  € 25

toeslag bij overnachting in Amsterdam tijdens periodes:

29 t/m 31 maart 2024
20 april 2024
26 t/m 27 april 2024
9 t/m 11 mei 2024
17 t/m 19 mei 2024

bij verblijf in 1 of 2-persoonskamer

 

 

 

 

 

 

  € 40

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- bijdrage SGR (€5,- p.p.)

- toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Amsterdam - Westcord Art Hotel****
Utrecht - Hotel Mitland****
's Hertogenbosch - Golden Tulip Hotel Central****
Nuenen - Auberge Vincent***
Weert - Fletcher Hotel-Restaurant Weert****
Maaseik - Hotel van Eyck****
Hotel NH Maastricht **** (Maastricht)
Praktische info

Utrecht - Amsterdam: ca. 40 km

Utrecht - Maastricht: ca. 180 km

Amsterdam en Maastricht zijn beiden per trein bereikbaar. Vanaf Maastricht gaat 2x per uur een rechtstreekse trein naar Amsterdam Sloterdijk, het station wat het dichtst bij het Westcord Art hotel gelegen is.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen.

Je kunt parkeren in de parkeergarage van het starthotel, de kosten hiervoor bedragen € 35,00 per dag.

GPS tracks van deze reis zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews

24-05-2021

...Wij hebben gefietst van Amsterdam naar Maastricht, weersvoorspelling waren niet zo best maar gelukkig hebben we maar 1 dag het regenpak aan hoeven doen. Accommodaties waren prima, hotel in Den Bosch gedateerd maar prima ligging en heerlijke bedden. Hotel in Maastricht goede ligging en kamer maar klein ontbijt. Prachtige route door Nederland!...

14-08-2020

...Een prachtige tocht. Een leuke manier om zo vakantie te vieren!...

20-07-2020

...Fietsen van Amsterdam naar Maastricht: Holland op zijn mooist! Prachtige routes, leuke bezienswaardigheden en prima hotels! Het pontje na Abcoude over de Holendrecht vonden wij heel leuk. Kasteel Rhijnouwen was een verrassing. De route over de heide was prachtig. Echter vonden wij het jammer dat niet zo veel koffieadresjes langs de route zijn...

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice