Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Andalusië, Spanje - Fietsen in contrastvol 'Al-Andalus'
 
Facebook
Youtube
Email
Andalusië - van Jerez de la Frontera naar Cádiz
niveau :
niveau niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
8 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
mrt apr mei jun sep okt nov dec
reiscode
NL0SP003
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur Wijn
prijs vanaf 1052.5
Andalusië - van Jerez de la Frontera naar Cádiz
Bekijk foto's

Contrastvol 'Al-Andalus'

Andalusië - van Jerez de la Frontera naar Cádiz

Over fietspaden, gravelweggetjes en stille binnenwegen door de Andalusische provincie Cadiz. Een streek vol geschiedenis en natuurschoon, ingesloten door imponerende bergketens en een bulderende Atlantische oceaan. Dit is Spanje op zijn puurst; witte dorpen, olijfboomgaarden, wijngaarden, uitgestrekte graslanden en eeuwenoude bossen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Jerez de la Frontera
Dag 2: Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera (48 km)
Dag 3: Arcos de la Frontera, rustdag of rondrit (21 km of 54 km)
Dag 4: Arcos de la Frontera - Medina Sidonia (48 km of 60 km)
Dag 5: Medina Sidonia - Vejer de la Frontera (38 km)
Dag 6: Vejer de la Frontera, rustdag of rondrit (24 km of 60 km)
Dag 7: Vejer de la Frontera - Cadiz (24 km of 39 km)
Dag 8: Vertrek Cadiz

Dag 1:
    Aankomst Jerez de la Frontera

Aankomst in je hotel in Jerez de la Frontera. Hopelijk heb je nog voldoende tijd voor een wandeling door het mooie, historische centrum.

 

Dag 2:
    Jerez de la Frontera - Arcos de la Frontera (48 km)

Nadat je Jerez de la Frontera heeft verlaten, volg je een fijne route langs wijngaarden, oude nederzettingen en kleine stadjes op de rivieroever. Rustige, secundaire wegen en gravelpaden langs de Guadalete voeren je via dorpen met fraaie, pastelkleurige huizen uiteindelijk naar je einddoel, Arcos de la Frontera. Ben je onderweg wel gestopt voor een proeverij van de lokale witte wijn, de Tierra Blanca? (ca. +350m)

 

Dag 3:
    Arcos de la Frontera, rustdag of rondrit (21 km of 54 km)

Geniet van deze dag in deze prachtige 'Pueblo Blanco', nu één van de grensdorpen van het nieuwe Spanje. Volg de oude, Arabische stadswallen, passeer het imposante Castillo de los Duques op weg naar de Iglesia de San Agustin vanwaar je een fantastisch uitzicht hebt over de rivier en de vruchtbare vallei met zijn sinaasappel-, amandel- en olijfbomen. Bezoek het kleine, unieke museum Mundiarte en lunch in één van de vele restaurantjes. Natuurlijk kun je ook (nog) op de fiets klimmen voor een door voorgestelde rondrit. (ca. +300m of +550m)

 

Je kunt kiezen uit een lange tocht rond het Bornos stuwmeer reservoir langs de witte dorpen Villamartin en Bornos of een korte route rond het Arcos stuwmeer. Het gelijknamige dorp Arcos is zeer zeker een bezoek waard, het was een van de belangrijkste frontstadjes ten tijde van de Reconquista vandaar de toevoeging “de la frontera”. Volg de oude Arabische vestingmuren, bewonder het imposante Castillo de los Duques, op weg naar de Iglesia de San Agustin met zijn schitterend uitzichtpunt over de rivier en de vruchtbare vallei vol sinaasappel-, amandel en olijfbomen. Spendeer wat tijd in het unieke kunstmuseum en lunch in een van de vele restaurants.

 

Dag 4:
    Arcos de la Frontera - Medina Sidonia (48 km of 60 km)

Volg een kronkelende weg langs sinaasappel- en amandelboomgaarden naar het stadje Junta de los Rios. Koers verder langs San Jose del Valle, waarvan de geschiedenis terug gaat tot in de Romeinse tijd en het imposante 'El Tempul'. Een met bomen omgeven route brengt je naar het Moorse kasteel Gigonza van waaruit je verder gaat naar Paterna de Rivera, bekend om haar heilzame bronnen. Uiteindelijk bereik je Medina Sidonia met haar grote 'plaza', met middeleeuws Moorse architectuur, nauwe straatjes en heerlijke uitzichten over de baai van Cadiz. Neem de tijd om dit kleine, Andalusische juweel te verkennen. (ca. +525m of +575m)

 

Dag 5:
    Medina Sidonia - Vejer de la Frontera (38 km)

Een landweg voert je naar La Janda, ooit het grootste meer van Spanje. Je volgt de 'Stierenroute', passeert Romeinse bruggen en oude, klassieke haciënda's. Een fijn fietspad slingert kriskras door een adembenemend landschap met uitzichten over donkergroene weidevelden die langzaam opgaan in de contouren van de Sierra de Cadiz. Kijk onderweg af en toe naar boven of je een glimp van de Egyptische Gier of de Bonelli arend kunt opvangen. (ca. +425m)

 

Dag 6:
    Vejer de la Frontera, rustdag of rondrit (24 km of 60 km)

Vandaag verblijf je in de fraaiste van de drie Pueblos Blancos op de route, Vejer de la Frontera, dat officieel is bestempeld als historisch erfgoed. Het is een genoegen om door het labyrinth van nauwe straatjes te wandelen en op zoek te gaan naar de Romeinse vestingmuren, de Visigotische hermitage en het hoog boven het dorp gelegen kasteel. Het geheel is een schitterende mix van Christelijke en Moorse architectuur. Lunch in één van de restaurantjes of wandel naar het hoogste punt in de buurt voorzien van een panoramisch uitzicht en daarom geschikt voor een perfecte picknick in de nabijheid van de gerestaureerde windmolentjes van San Miguel. Voor degene die ’s morgens willen fietsen is er een interessante route over grindwegen uitgezet door een totaal ander landschap. Eerst fiets je langs de Barbate rivier. Dan door uitgestrekte rijstvelden naar het strand van Sahara de los Atunes en tenslotte heuvelopwaarts door het Parque Natural de la Breña y Marismas del Barbate. Dan een stevig klimmetje van de kust rug naar Vejer. De rest van de tocht is relatief vlak. Je kunt de tocht ook tot 24 km inkorten. Je mist dan wel het interessantste deel. (ca. +375m of +300m)

 

Dag 7:
    Vejer de la Frontera - Cadiz (24 km of 39 km)

Vandaag fiets je naar de kust, waarbij je kunt kiezen voor een korte of een lange route. Beiden eindigen in het charmante kustplaatsje Conil de la Frontera. De lange route voert in oostelijke richting en passeert de stad Barbate, en het mooie surfdorp El Palmar. De kortere route levert je meer tijd op om rond te wandelen tussen de kalkwitte huisjes van Cornil, voordat je in zo'n 30 minuten naar magisch Cadiz wordt gereden. (ca. 50m of 175m)

 

Dag 8:
    Vertrek Cadiz

Je fietsvakantie in Andalusië eindigt na het ontbijt.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.03 t/m 22.06 en van 23.09 t/m 15.12.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt incl. fietshuur

01.03 - 15.03 / 01.11 - 15.12

€ 1045

2 persoonskamer incl. ontbijt

16.03 - 31.10

€ 1080

toeslag eenpersoonskamer

 

€ 100

  toeslag alleenreizend 

 bovenop toeslag 1 pk

  € 320

korting eigen fiets mee

dit kunt u vermelden in het boekingsformulier

- € 100

  toeslag E-Bike

 

  € 130

  transfer (per enkele reis)
  transfer Jerez luchth. - Jerez 
  transfer Sevilla - Jerez
  transfer Cadiz - Sevilla 

 

  €   30
  € 135
  € 175 

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving

- helm

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- fietshuur (incl. fietstas)

- SGR-bijdrage (€5,- p.p.) 

- bagagevervoer

 

- transfer Conil - Cadiz

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Jerez de la Frontera - Hotel Jerez & Spa****
Arcos de la Frontera - Hotel Los Olivos***
Medina Sidonia - Hotel Tugasa Medina Sidonia***
Vejer de la Frontera - Hotel Tugasa Convento de San Francisco***
Cadiz - Hotel Argantonio
Praktische info

Utrecht - Jerez de la Frontera: ca. 2290 km

Jerez en Cadiz zijn beide per trein te bereiken, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Luchthavens in de buurt zijn in Jerez, Sevilla en Malaga. Tegen meersprijs zijn privé transfers van en naar de luchthavens te boeken. Zie voor de kosten onder onder 'prijzen & data'.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice