Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Bourgogne, Frankrijk - Fietsen door de Bourgondische Wijngaarden
 
Facebook
Youtube
Email
Bourgondië - van Côte d'Or tot Mâconnais
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR032
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Gastronomie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 1002.5
Bourgondië - van Côte d'Or tot Mâconnais
Bekijk foto's

Weelderig land van Cultuur, Wijn, Natuur & Rust

Bourgondië - van Côte d'Or tot Mâconnais

Ontspannen routes langs prachtige, historische steden door één van 's werelds bekendste wijnstreken, de Bourgogne. Onderweg golvende wijnheuvels, wildrijke loofbossen, markante kastelen, charmante wijndorpen en idyllische rivieroevers. En dan aan het eind van zo'n sportieve fietsdag een fijn restaurantje zoeken, wat een feest!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Beaune
Dag 2: Rondrit naar Côte de Nuits (53/65 km)
Dag 3: Beaune - Chassay-le-Camp (47 km)
Dag 4: Chassay-le-Camp - St. Boil (44 km)
Dag 5: St. Boil - Cluny (28/38 km)
Dag 6: Cluny - Tournus (54 km)
Dag 7: Vertrek vanuit Tournus

Dag 1:
    Aankomst in Beaune

Je reist op eigen gelegenheid naar de wijnhoofdstad van Bourgondië. Als je na je check-in nog tijd over hebt, bezoek dan het artistieke en historische erfgoed in de stad zoals bijvoorbeeld het 15e eeuwse "Hospices de Beaune". Een bezoek aan het wijnmuseum mag natuurlijk ook niet ontbreken.

 

Dag 2:
    Rondrit naar Côte de Nuits (53/65 km)

Vandaag fiets je door de wereldberoemde wijnregion Côte de Nuits. De Pinot Noir druif is overheersend in de wijngaarden, hier wordt dan ook de fantastische Bourgondische rode wijnen van gemaakt. Je passeert ook Château Clos du Vougeot, in de 12e eeuw gesticht door de monniken van de Abdij van Cîteaux, dat tegenwoordig dienst doet als hoofdkwartier van de 'Chevaliers du Tastevin' oftwel de broederschap van wijnproevers. Onderweg kijkt je ook uit over de wijngaarden van een van de duurste wijnen ter wereld: Romanée Conti.

 

Dag 3:
    Beaune - Chassay-le-Camp (47 km)

Een heerlijke, relaxte rit door de "Côte de Beaune" waar prestigieuze witte wijnen als Meursault en Montrachet worden gemaakt van de witte Chardonnay druif. Breng eerst een bezoek aan het historische Château Savigny-les-Beaune. Daarna fiets je door beroemde wijndorpjes als Pommard, Meursault, Chassagne-Montrachet via een rustige route naar Santenay. Aan het einde van de dag peddel je over het het fietspad langs Canal du Centre naar Chassay-le-Camp.

 

Dag 4:
    Chassay-le-Camp - St. Boil (44 km)

Ontspannen fiets je vandaag over de 'Voie Verte' tussen de glooiende wijngaarden van de aanzienlijk minder prestigieuze wijnstreek 'Côte Chalonnaise'. Bezoek onderweg de kastellen van Rully en maak zeker ook een tussenstop bij een lokale wijnboer om een Mercurey te proeven. Tegen het einde van je fietsdag gaat het door de wijngaarden naar Buxy, een typisch middeleeuws stadje.

 

Dag 5:
    St. Boil - Cluny (28/38 km)

Vervolg je route over de 'Voie Verte' en bewonder de prachtige landschappen van zuidelijk Bourgondië. Een van de hoogtepunten onderweg is het Château de Cormatin en zijn tuinen, uniek in Frankrijk vanwege de uitzonderlijk goed bewaard gebleven interieurs van Louis XIII. De dag eindigt in het historische stadje Cluny, bekend om zijn prominentie stadsmuur en de aanwezigheid van de Romeinse abdij uit de 10e eeuw.

 

Dag 6:
    Cluny - Tournus (54 km)

Het terrein wordt langzamerhand wat heuvelachtiger voordat je de langste fietstunnel van Europa bereikt. De tunnel van Bois Clais is 1,6 km lang en heeft een constante temperatuur van 11 graden celsius. Aan de andere kant van de tunnel vind je het majestueuze fort van Berzé-le-Châtel, omringd door de wijngaarden van Mâcon. In Mâcon steek je via de prachtige Saint Laurent brug de Sâone over en volg je langs de rivier de 'Voie Bleue' het fietspad dat je via charmante dorpjes, altijd gebouwd rond een typische Romaanse kerk, naar het middeleeuwse Tournus brengt.

 

Dag 7:
    Vertrek vanuit Tournus

Na het ontbijt eindigt je Bourgogne fietsvakantie. Tijd over? Maak dan nog een wandeling door het historische stadscentrum van Tournus voordat je met de trein terug naar Beaune reist.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

 

€ 995

toesag 1 persoonskamer

 

€ 425

toeslag alleenreizend

 bovenop 1pk toeslag

€ 135

toeslag huurfiets

 

€ 175

toeslag e-bike

 

€ 325

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet) alle dagen en diner op dag 3

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- transfers

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- fietshuur 

 

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Beaune - Le Central Boutique Hotel*
Chassay-le-Camp - Auberge du camp Romain***
St. Boil - Hôtel du Cheval Blanc***
Cluny - Hotel de Bourgogne***
Tournus - Les Jardins de la Saône
Praktische info

Utrecht - Beaune: ca. 740 km

Beaune en Tournus zijn beide per trein bereikbaar. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Dijon en Lyon

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 21 versnellingen.

Bij het starthotel is beperkte parkeergelegenheid (reserveren is niet mogelijk). In Beaune zijn meerdere gratis (onbewaakt) en betaalde parkeerplaatsen. 

GPS tracks op aanvraag beschikbaar.

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice