Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Canal de la Garonne in Frankrijk - van Bordeaux naar Toulouse fietsen
 
Facebook
Youtube
Email
Canal de la Garonne - van Bordeaux naar Toulouse
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR021
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur Wijn
prijs vanaf 942.5
Canal de la Garonne - van Bordeaux naar Toulouse
Bekijk foto's

Autovrij van 'La Ville Blonde' naar 'La Ville Rose'

Canal de la Garonne - van Bordeaux naar Toulouse

'Canal de la Garonne' vormde samen met 'Canal du Midi' ooit de scheepvaartverbinding tussen Atlantische Oceaan en Middellandse Zee. Vanaf de elegante wijnstad Bordeaux volg je de Garonne en het gelijknamige kanaal tot in de 'roze' stad Toulouse. Het wordt ontspannen fietsen langs een vrijwel autovrije route door het schitterende Zuid-Franse land.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Bordeaux
Dag 2: Bordaux - Cadillac (47 km)
Dag 3: Cadillac - Meilhan sur Garonne (46 km)
Dag 4: Meilhan sur Garonne - Sérignac sur Garonne (65 km)
Dag 5: Sérignac sur Garonne - Moissac (58 km)
Dag 6: Moissac - Toulouse (67 km)
Dag 7: Vertrek vanuit Toulouse

Dag 1:
    Aankomst in Bordeaux

Je reist op eigen gelegenheid naar de 9e stad van Frankrijk: het levendige Bordeaux, een mix van moderniteit en historie. Maak een rondwandeling door de oude binnenstad, vermeld op de UNESCO werelderfgoedlijst. Bezoek het stadsdeel Chartrons met zijn magnifieke stenen facades, Saint-Michel met zijn bijzondere torenspits en de middeleeuwse straatjes van Saint-Pierre. Strijk neer op Place Pey-Berland of Place de la Bourse, en bewonder de kathedraal en het Palais Rohan. Proef 's avonds bij het eten in ieder geval een overheerlijke Bordeauxwijn.

 

Dag 2:
    Bordaux - Cadillac (47 km)

Je verlaat Bordeaux via een fietspad op de Souys-kade, de rechteroever van de Garonne. Daarna volg je een verlaten spoortraject ('Voie Verte') door de streek genaamd Entre Deux Mers. De gemarkeerde route voert je door een glooiend en afwisselend landschap: van de vochtige vallei in het begin tot aan de wijngaarden rond het dorp La Sauve, bekend om haar abdij Sauve-Majeure. Je fietst verder over autoluwe weggetjes naar de bastidestad Cadillac. Geniet onderweg van de schitterende omgeving en pauzeer bij een van de vele, mooie kastelen.

 

Dag 3:
    Cadillac - Meilhan sur Garonne (46 km)

Vanaf de bastidestad Cadillac, bekend om haar kasteel en de zoete, witte bewaarwijnen gaat het richting het stille, groene stadje Castets-en-Dorthe. Behalve het kasteel van Hamel en de mooie brug van Gustav Eiffel vind je hier ook het beginpunt van het in de 19e eeuw aangelegde Canal de la Garonne, de naamgever van onze route. De waterweg vormde het vervolg van het oostelijk gelegen Canal du Midi uit de 17e eeuw. Vanaf hier volg je het kanaal in oostelijke richting naar Fontet, waar je route van het kanaal afbuigt. Over rustige binnenweggetjes fiets je naar je eindbestemming Noaillac.

 

Dag 4:
    Meilhan sur Garonne - Sérignac sur Garonne (65 km)

Vrijwel de hele dag fiets je ontspannen over het door hoge bomen omgeven fietspad langs het kanaal de la Garonne. Stop in Le Mas d'Agenais en bewonder de fraaie 'Christus aan het kruis' van Rembrandt bij de 13e eeuwse kapittelkerk van Saint-Vincent. Maak onderweg een ommetje naar de dorpen Tonneins en Aiguillon met de half-houten huizen en de dubbele, 19e eeuwse sluis. Fiets tussen de wijngaarden nabij Buzet-sur-Baïse en pik een terrasje in het dorpje Damazan alvorens je koers zet naar het charmante Sérignac-sur-Garonne.

 

Dag 5:
    Sérignac sur Garonne - Moissac (58 km)

Tussen de boomgaarden ga je eerst op weg naar de pruimenstad Agen met zijn 12e eeuwse kathedraal van Saint-Caprais d'Agente (UNESCO werelderfgoed). Je verlaat de stad en vervolgt je lommerrijke tocht langs het kanaal. Onderweg is er volop te genieten: het kasteel in Bon-Encontre, de Tour de Cassagne in Boe, het dorp Golfech met zijn centrum genaamd "la cocotte”. Bezoek ook de 13e eeuwse vesting en de ronde washuizen in Valence d’Agen. Einddoel is historisch Moissac met zijn befaamde abdij van Saint-Pierre (UNESCO werelderfgoed). Het is tevens een belangrijke halteplaats op de pelgrimsroutes naar Santiago.

 

Dag 6:
    Moissac - Toulouse (67 km)

Via het fraaie Pont-Canal du Cacor steek je rivier de Tarn over en bereik je Castelsarrasin met zijn haventje en 13e eeuwse abdij van Belleperche. In de schaduw van oude platanen volgt nu een ononderbroken, rustig fietspad tot in het centrum van Toulouse. De laatste kilometers voor de ‘roze’ stad zijn wat rumoeriger. Onderweg is veel te zien: de waterhelling in Montech, de bijzondere Ponts-Jumeaux en het kruispunt van 3 kanalen. Na Grisolles met zijn bakstenen huizen bereik je het historische Castelnau-d'Estrétefonds. Vanaf hier kun je, indien je dat wenst, de laatste 25 km van deze 'Canal de la Garonne' route per trein afleggen.

 

Dag 7:
    Vertrek vanuit Toulouse

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie 'Canal de la Garonne' in het 'roze' Toulouse, de kosmopolitische, culturele stad, waar de rode baksteen alom aanwezig is. Bezoek als het even kan het levendige centrum met zijn vele, fijne restaurants. Ontdek monumentale juweeltjes, zoals het Place du Capitol, de St.Sernin basiliek en het Couvent des Jacobins, een prachtig 13e eeuws Dominicanerklooster.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 15.04 – 15.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt  

€ 935

toeslag 1 persoonskamer of alleenreizend

 

€ 415

toeslag huurfiets

 

€ 140

toeslag e-bike

 

€ 205

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- transfer

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- fietshuur 

- diner op dag 3 en 4

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Bordeaux - Hotel Majestic****
Cadillac - Hotel Chateau de la Tour***
Meilhan sur Garonne - Le Font d'Uzas
Sérignac sur Garonne - Le Prince Noir***
Moissac - Hôtel Chapon Fin ***
Toulouse - Hotel Royal Wilson**
Praktische info

Utrecht - Bordeaux: ca. 1050 km

Brussel - Bordeaux: ca. 900 km

Bordeaux en Toulouse zijn beiden per trein bereikbaar. Informeer voor de mogelijkheden bij De Treinreiswinkel voor de mogelijkheden.

Bordeaux en Toulouse beschikken beide over een luchthaven.

Voor deze fietsreis adviseren wij een fiets met minimaal 7 versnellingen.

Fietshuur is inclusief fietstransport van Toulouse terug naar Bordeaux. 

In Bordeaux kun je parkeren in een van de betaalde parkeergarages nabij het starthotel. Je kunt er ook voor kiezen om naar Toulouse te rijden waar je kunt parkeren in een van de parkeergarages in de buurt van het hotel (kosten ca. € 20-25 per dag) en vanaf Toulouse met de trein naar Bordeaux te reizen.

Reviews

21-09-2020

Vooral het hotel in Bordeaux was perfect. Dat geldt ook voor de chambre d'hote waar we sliepen. Vriendelijke verhuurder die echt de tijd er voor nam. Het is ons goed bevallen.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice