Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Pais Valencià, Spanje - fietsen door het achterland van de Costa Blanca
 
Facebook
Youtube
Email
Pais Valencià - Castalla en ommeland
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
jan feb mrt apr mei jun jul sep okt nov dec
reiscode
NL0SP008
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 357.5
Pais Valencià - Castalla en ommeland
Bekijk foto's

De verrassende siërra's van Oost-Spanje

Pais Valencià - Castalla en ommeland

Iedere dag aan jou de keuze! Wel of niet op de fiets, welke kant op en hoe lang. Als standplaats is het mediterrane, pittoreske Castalla, gelegen in het achterland van de Costa Blanca, daarvoor dé plek. Vanuit een gezellig en comfortabel Spaans guesthouse zijn er tochten van 50 tot wel 120 km te maken, met pittoreske bergdorpen, prachtige natuurparken en de Spaanse keuken en zon als voornaamste thema's.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)
Dag 2: Castalla, rustdag of rondrit 'La Hoya de Castalla' (52 km/64 km)
Dag 3: Castalla, rustdag of rondrit 'Xorret de Cati' (60 km/95 km/120 km)
Dag 4: Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Fontanella' (53 km/90 km/125 km)
Dag 5: Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Mariola' (70 km/105 km)
Dag 6: Castalla, rustdag of rondrit 'Cabezón del Oro' (120 km)
Dag 7: Castalla, rustdag of rondrit 'Villajoyosa' (95 km)
Dag 8: Vertrek Castalla / Transfer naar Alicante

Dag 1:
    Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)

Na aankomst op het vliegveld kun je meteen op de trappers óf met het bagagetransport mee naar het hotel. Ga je op de fiets dan maak je meteen kennis met een zogenaamde 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met afwisselend wijngaarden en ruige, verlaten stukken op de hellingen. Aan het eind wordt het een beetje klimmen om vervolgens af te dalen tot in Castalla, waar Casa Camaleòn je standplaats wordt voor de komende dagen.

 

Dag 2:
    Castalla, rustdag of rondrit 'La Hoya de Castalla' (52 km/64 km)

Het plaatsje Castalla is ontstaan in de vallei rondom het gelijknamige kasteel. Op 600 meter hoogte boven de Middellandse Zee overzie je vanaf het kasteel het gehele gebied, 'La Hoya de Castalla' genaamd. De relatief vlakke rondrit van vandaag voert eerst langs het kasteel en dan door het uitgestrekte dal naar het gemoedelijke dorpje Tibi. In de laatste week van juli is het hier een drukte van belang vanwege het feest ter ere van Maria. Vanuit Tibi kun je via Ibi meteen huiswaarts keren of via het hoger gelegen Port de Carrasqueta de terugweg aanvaarden.

 

Dag 3:
    Castalla, rustdag of rondrit 'Xorret de Cati' (60 km/95 km/120 km)

Ten zuidwesten van Castalla ligt, zo'n 437 m hoger, de col 'Xorret de Cati'. Het is de finish van één van de etappes in de Ronde van Spanje, de 'Vuelta'. De klim is niet lang maar wel erg pittig met stukken van 11% tot soms 22%. Eenmaal boven daal je af tot bijna zeeniveau en fietst door een ruig landschap, dat hier en daar wat weg heeft van de Grand Canyon, terug naar Castalla. Je passeert het plaatsje Montnegre en 'Port de Carrasqueta'. Na ongeveer 40 kilometer kun je kiezen of je de terug fietst over een 'Via Verde' of via het pottenbakkersstadje Agost.

 

Dag 4:
    Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Fontanella' (53 km/90 km/125 km)

Deze rit koerst eerst in noordelijke richting door de streek die bekend staat als ‘het dal van het speelgoed’. Het is hier schitterend: olijfbomen, lavendel- en zonnebloemvelden. Vanuit Onil klim je naar 'Puerto de Onil' om vervolgens prachtig af te dalen naar Banyeres de Mariola, het hoogst gelegen dorp in de provincie Alicante. Door een adembenemend landschap gaat het naar Biar, met zijn Moorse kasteel, dat hoog boven de stad uittorent. Bij de langere routes maak je nog een extra klim over de 'Siërra de Solana'.

 

Dag 5:
    Castalla, rustdag of rondrit 'Siërra de Mariola' (70 km/105 km)

Je zet koers in noordelijke richting met een rustige klim dwars door het prachtige natuurgebied van de 'Siërra de Mariola' met zijn indrukwekkende kalksteenformaties. Via het middeleeuwse en voormalige textielstadje Bocairent, bekend om zijn fonteinen en bruggen, Moorse grotten, vroegere ijskelders en een prachtig oud klooster, keer je terug naar Castalla. Wil je nog wat extra uitdaging fiets dan verder, via een echte kuitenbijter, naar 'Ermita Sant Antoni'. Over een stukje 'Via Verde' gaat het langs Alcoy weer huiswaarts.

 

Dag 6:
    Castalla, rustdag of rondrit 'Cabezón del Oro' (120 km)

Langs een prachtige bergrand met uitzicht op zee fiets je naar het plaatsje Xixona, bekend om zijn verrukkelijke nougat (Turrón). Daarvandaan rond je de trappers door het ruige land van 'Cabezón del Oro'. Tot Relleu is het regelmatig klimmen en dalen door deze imposante bergketen met in de verte aan je rechterhand de azuurblauwe Middellandse Zee. Dan volgt er een mooie, maar pittige klim tot aan 'La Torre de las Maçanes'. Vanaf hier fiets je via de 'Port de Benifallim' en het dorpje Ibi weer terug naar Castalla.

 

Dag 7:
    Castalla, rustdag of rondrit 'Villajoyosa' (95 km)

Deze route begint met een transfer naar Villajoyosa, bekend om zijn fraaie, bontgekleurde huizen. Hier begint je fietstocht door het hart van de 'Siërra de Aitana' met als hoogtepunt de Alto Aitana. Op deze koninginnenrit overwin je bijna 2600 meter hoogte! Direct vanuit Villajoyosa begint de 34 kilometer lange, maar geleidelijke klim naar de 'Puerto Tudons'. Daarna daal je af tot in Benifallim, waarna je de 'Port de Benifallim' beklimt. Via 'La Torre de les Maçanes', het plaatsje Xixona en 'Col de Tibi' fiets je dan weer terug naar Castalla.

 

Dag 8:
    Vertrek Castalla / Transfer naar Alicante

Na het ontbijt eindigt je Pais Valencià fietsvakantie in Spanje. Afhankelijk van je vertrektijd word je naar de luchthaven gebracht.

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

Elke zaterdag van 01.01  - 31.12.2024

Eventuele andere aankomstdag in overleg

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

01.01 - 09.02, 26.02 - 26.04, 06.05 - 05.07, 02.09 - 31.12 

€ 350

2 persoonskamer incl. ontbijt

10.02 - 25.02, 27.04 - 05.05, 06.07 - 01.09

€ 365

  toeslag 1 persoonskamer     €   90
  toeslag huurfiets     €   95
  Toeslag huur racefiets / e-bike  

  €   170

  transfer Castalla - Villajoyosa   ter plaats te betalen   €   40
  transfer eigen fiets     €   20
  extra week     €   210

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen hotel

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- welkomstdrankje en tapas

- transfer Castalla naar
  Villajoyosa (ter plaatse)

- transfer luchthaven Alicante - acco v.v.

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

- toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staat de accommodatie waar je overnacht vermeld. Deze is zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Castalla - Casa Camaleon
Praktische info

vliegen op Alicante (eventueel Valencia maar dan geldt er een toeslag voor de transfer)
transfer van/naar Alicante is inbegrepen
v
lucht is optioneel bij ons te reserveren, informeer naar de mogelijkheden

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

05-03-2018

Ik kwam voor het fietsen in dit gebied, en ben volledig aan mijn trekken gekomen. Ik had geen voorstelling van de accommodatie. Het was eenvoudig, maar erg goed. Precies wat fietsers wensen. De gastheer had veel informatie en was erg betrokken bij zijn gasten. 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice