Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Pais Valencià, relaxed fietsen door Spanje
 
Facebook
Youtube
Email
Pais Valencià - Relaxed
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
jan feb mrt apr mei jun jul sep okt nov dec
reiscode
NL0SP009
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 706.5
Pais Valencià - Relaxed
Bekijk foto's

Fietsen als een Trein over 'Vias Verdes'

Pais Valencià - Relaxed

Door het achterland en langs de kust van het mooie Pais Valencià. Grotendeel over 'Vias Verdes' ofwel 'Groene Wegen'. Voormalige spoorlijnen, omgetoverd tot fietsroutes, toegankelijk en makkelijk te volgen, zonder steile hellingen en ver weg van het gemotoriseerd verkeer. Wie wil nou niet op zo'n manier de bergen en de kust langs de Middellandse Zee verkennen?

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)
Dag 2: Castalla, bezoek Alicante of rondrit 'Via Verde D'Alcoy' (52 km)
Dag 3: Castalla – Cocentaina (64 km)
Dag 4: Cocentaina – Villalonga (47 km)
Dag 5: Villalonga – Denia (54 km)
Dag 6: Denia, rustdag of rondrit 'Montgó' (26 km / 38 km)
Dag 7: Denia - Villajoyosa, trein Cap Negret (Altea) / fietstocht (47 km)
Dag 8: Vertrek Villajoyosa

Dag 1:
    Aankomst Alicante / Transfer of fietstocht naar Castalla (60 km)

Na aankomst op het vliegveld kun je meteen op de trappers óf met de bagagetransfer mee naar het hotel. Ga je op de fiets dan maak je meteen kennis met je eerste 'Via Verde', een voormalige spoorlijn, omgetoverd tot een prachtig fietspad. De vlakke route (asfalt en befietsbaar grind) doorkruist twee prachtige valleien met wijngaarden op de hellingen, en ruige, verlaten stukken. Aan het eind wordt het eerst een beetje klimmen om vervolgens weer af te dalen tot in Castalla, een mooi plaatsje met smalle, steile kronkelstraatjes.

 

Dag 2:
    Castalla, bezoek Alicante of rondrit 'Via Verde D'Alcoy' (52 km)

Vandaag een schitterende rondrit over een 'Via Verde'; de voormalige spoorlijn die Alcoy met Alicante verbond. Je fietst door het natuurpark 'Carrascal de la Font Roja' en passeert 11 tunnels en 3 viaducten. Het prachtige gebied herbergt één van de best bewaarde, mediterrane bossen in Spanje, met esdoorns, steeneiken, taxussen en terpentijnbomen en waar o.a. wilde- en genetkatten, gieren en arenden voorkomen. Liever wat cultureels? Stap op de bus en bezoek historisch Alicante, dat in 300 v.Chr. door de Romeinen werd gesticht en door de Moren ‘Al-Lekant’ werd genoemd. Nu is het een grote, moderne stad, met het typisch Spaanse ritme: ‘eten’ en ‘siësta’ houden. Er is genoeg te zien, te beleven en te proeven in het Valenciaanse Alacant.

 

Dag 3:
    Castalla – Cocentaina (64 km)

Via de 'Puerto de Biar' verlaat je Castalla en ga je op weg naar Biar, bekend om zijn indrukwekkende, Moorse kasteel. Hier pik je de “Via Verde del Xixarra” op en fiets je door een adembenemend landschap langs de plaatsjes Beneixama en Banyeres de Mariola. Je komt uit bij historische Bocairent, een onontdekt juweeltje in de bergen van de Sierra Mariola. Het stadje is een groene oase met schone lucht en rust. Wandel door de oude stad met zijn nauwe geplaveide straatjes, pleintjes en fonteinen. Vervolg dan je weg over de oude spoorbaan dwars door de eenzame 'Siërra de Mariola'. Binnen dit natuurpark passeer je eerst de dorpjes Alfafara en Agres om dan even voorbij Muro de Alcoy in Cocentaina te arriveren.

 

Dag 4:
    Cocentaina – Villalonga (47 km)

Via een rustige binnenweg zet je koers naar Planes. Al snel zie je het, rond een kasteel gebouwde, bergdorp uit het landschap oprijzen. Voorbij Planes kom je al spoedig bij het stuwmeer 'Embalsa de Beniarres', dat het hele gebied tot aan de kust van water voorziet en wordt gevoed door de Serpis. Deze rivier is de grootste in Alicante en vormt een toevluchtsoord voor bijzondere flora en fauna. De route die je nu gaat volgen heet dan ook de 'Via Verde del Serpis. Het wordt een onvergetelijke tour, waarbij je, omgeven door hoge rotswanden en vergezeld door 'El Serpis' (de slang), de kronkelende rivier volgt op zijn weg naar zee. Aangekomen in Villalonga wel nog even een pittige klim naar je hotel.

 

Dag 5:
    Villalonga – Denia (54 km)

Vanaf de 'Siërra de Gallinera' daal je af in het gelijknamige dal. Het is een weelderige vallei met nog in perfecte staat verkerende, stenen terrassen, ooit in lang vervlogen tijden aangelegd door de Moren. Vandaag de dag zijn deze terrassen nog steeds in gebruik en staan ze vol met grijsgroene olijfbomen en gifgroene citrusbomen. In de vallei ligt een rits van oude boerendorpjes, waar de naam in veel gevallen hun Moorse oorsprong verraadt. Via Pego daal je af naar de kust en bereik je El Verger. Hier fiets je via de 'Via Verde', tussen groentevelden, sinaasappel- en amandelboomgaarden en geflankeerd door de karakteristieke bergruggen van Marina Alta en Montgo en Sagaria, naar Denia.

 

Dag 6:
    Denia, rustdag of rondrit 'Montgó' (26 km / 38 km)

Met zijn 20 km lange kustlijn vol rotsachtige baaien, grote zandvlakten en stille stranden, is Denia een zeer prettige plek om te verblijven. Het schitterende bergland rondom en het azuurblauwe zeewater vervolmaken het geheel. De rondrit voert van de haven van Denia naar die van Javia dwars door het natuurreservaat van 'El Montgó'. Onderweg over stille landwegen zie je traditionele gewassen, sinaasappel- en olijfbomen, wijngaarden en opvallende monumentale bomen. Van juni tot eind september kun je vanuit Javia de boot terugnemen. Je vaart dan langs het zeereservaat 'Cabo de San Antonio' met indrukwekkende kliffen en grotten. Op de fiets is het 12 km, met een pittig klimmetje in het begin.

 

Dag 7:
    Denia - Villajoyosa, trein Cap Negret (Altea) / fietstocht (47 km)

Vandaag stap je in Denia eerst met de fiets op de trein, op een lijn die vroeger de 'Limón Express' werd genoemd. De rit naar Cap Negret (Altea) duurt één uur en biedt onderweg prachtige uitzichten. Heb je deze vakantie genoeg gefietst, 'trein' dan verder, met één keer overstappen, tot in Villajoyosa, je laatste overnachtingsplaats. In Cap Negret rij je richting Altea en vanaf daar het glooiende binnenland in. Je fietst door uitgestrekte mispelplantages met de imposante bergtoppen van de 'Puig Campana' en de 'Siërra de Aitana' als decor. Via de plaatsjes Callosa d´En Sarrià, Polop en Finestrat bereik je Villajoyosa, het stadje aan de Costa Blanca met zijn karakteristieke, bontgekleurde huizen.

 

Dag 8:
    Vertrek Villajoyosa

Na het ontbijt eindigt je arrangement. Afhankelijk van je vertrektijd word je naar het vliegveld gebracht.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

elke zaterdag van 01.01 - 31.07 en 01.09 - 31.12.2024

Andere vertrekdag in overleg

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

01.01 - 30.06 / 01.09 - 31.12

€ 699

2 persoonskamer incl. ontbijt

01.07 - 31.07

€ 799

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 240

toeslag huurfiets

 

€   95

toeslag racefiets / e-bike

 

€ 170

transfer eigen fiets

 

€   25

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

bagagevervoer

- verzekeringen

transfer luchthaven - acco v.v.

- Bootreis Javea – Denia € 16, - incl. fiets

- welkomstdrankje en tapas bij aankomst 

- Treinkaartje van Denia naar Altea
  (Cap Negret) € 2,50

- toeristenbelasting

- SGR-bijdrage (€ 5,- p.p.)

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Castalla - Casa Camaleon
Muro de Alcoy - Hotel Anna**
Villalonga - Hotel Casa Babel
Denia - Hotel Costa Blanca***
Villajoyosa - Hotel Allon Mediterrania ****
Praktische info

vliegen op Alicante
transfer van/naar Alicante is inbegrepen
v
lucht is optioneel bij ons te reserveren, informeer naar de mogelijkheden

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 14 versnellingen

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

05-10-2022

Een praktische reis met grote afwisseling van landschappen en omgeving. Aanrader om zo een land te ontdekken.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice