Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Groninger Hogeland
 
Facebook
Youtube
Email
Groningen & het Hogeland
niveau :
duur :
vanaf 6 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL06002
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur Historie Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 524
Groningen & het Hogeland
Bekijk foto's

NP Lauwersmeer en de Borgenroute

Groningen & het Hogeland

 

Het eeuwenoude Groningse cultuurlandschap en het natuurrijke Lauwersmeer, lenen zich perfect om per tweewieler te worden verkend. Je ontdekt tal van paden en weggetjes die je anders niet snel had gevonden. Start in het bruisende Groningen en ontdek Pieterburen, de vogelrijke wadden, de statige borgen en bolle wierden, de eeuwenoude kerken… En of er iets boven Groningen gaat!

lees meer >>
Groningen en het Hogeland
Route
Dag 1: Aankomst Groningen
Dag 2: Groningen - Uithuizermeeden (54km)
Dag 3: Uithuizermeeden - Anjum (56 km)
Dag 4: Anjum - Zuidhorn (41 km)
Dag 5: Zuidhorn - Groningen (54 km)
Dag 6: Vertrek Groningen

Dag 1:
    Aankomst Groningen

De middag en avond zijn er om de fietsstad Groningen te ontdekken, een terrasje te pakken op de Vismarkt of de Martinitoren te beklimmen voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Dag 2:
    Groningen - Uithuizermeeden (54km)

Vandaag staat de borgen route op het programma. Vlak nadat je de stad hebt verlaten gaat het landschap open. Weidse uitzichten worden onderbroken door plaatsen als Ten Boer, Stedum en het inmiddels bekende Loppersum. Rusthoven is de eerste Borg maar is vanwege aardbeving schade niet open, in tegenstelling tot Borg Ekenstein vlak voor Appingedam. Dan door richting zeedijk, Roodeschool en fraaie blauw-witte toren van Uithuizermeeden. In de slot kilometers 2 fraaie Borgen, de Rensumaborg en de Menkemaborg met fijn terras.

Dag 3:
    Uithuizermeeden - Anjum (56 km)

Je wordt wakker in Noord-Groningen, het vlakke land tegen de Wadden met her en der een kleine uitstulping met wat bebouwing in het landschap, de Wierden. De rit vandaag brengt je verder noordwaarts door open land, langs de Zeedijk en met uitzicht op de kwelders. De LF Waddenroute zou niet compleet zijn zonder een uitstapje naar Noordpolderzijl, de kleinste zeehaven van Nederland en koffie met gebak in ’t Zielhoes. Vanaf Warffum gaat de route over het echte Hoge Land naar Den Andel en Pieterburen, bekend van zeehondencrèche en start van het Pieterpad. Via katholieke enclave Kloosterburen en Wierde Ulrum door richting NP Lauwersmeer. Langs de visafslag en de Cleveringsluizen Friesland in voor een warm onthaal in Anjum. Een dagje fietsen op Schiermonnikoog? Boek hier dan een extra nacht!

Dag 4:
    Anjum - Zuidhorn (41 km)

Links het open water van het Lauwersmeer met in de voorgrond Schotse hooglanders en Konikpaarden, rechts groene weides met een boerderij en een kerk. Water, boten en witte zeilen, je bent in Friesland. Het Nationale Park Lauwersmeer wordt bijna geheel gerond. In de haven van het Groningse Zoutkamp buig je af naar monumentale wierdendorp Niehove, door Elsevier Weekblad ooit verkozen tot het mooiste dorp van Nederland. Nog een laatste pareltje voordat je in Zuidhorn bent voor de avond, de Piloersemaborg, B&B, gastronomische parel!

Dag 5:
    Zuidhorn - Groningen (54 km)

De laatste rit voert door het Westerkwartier. Ingeklemd tussen Friesland en Drenthe heeft dit kleinschalige landschap zijn eigen gezicht. Kleine weilanden omzoomd door karakteristieke houtsingels en een moerasgebied met hoogveen. De dorpen Marum, Leek en Peize liggen iets verhoogd op zandruggen die van west naar oost lopen. De tocht door dit Groningse coulisselandschap is afwisselend en brengt je door de Kop van Drenthe en langs het Paterswoldse meer weer terug naar de stad.

Snel terug? Je kunt evt ook met de trein voor nog een dagje Groningen stad. 's Avonds dineren in de stad of aan de oevers van het Paterswoldse meer.

 

Dag 6:
    Vertrek Groningen

Na het ontbijt eindigt het arrangement

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

Elke dag van 01.04 – 25.09.2024

PRIJZEN per persoon

  tweepersoonskamer incl. ontbijt

 

  € 519

  toeslag eenpersoonskamer

 

  € 250

  huurfiets (21 versn.)

 

  € 65

  e-bike

 

  € 135

  toeslag extra nacht logies en ontbijt

 

  € 80

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- verzekeringen

- bagagevervoer

- verplichte SGR bijdrage van €5,- pp 

- toeristenbelasting

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

Groningen - Flonk Hotel Groningen Zuid**** 

www.hotelgroningenzuid.nl

Uithuizermeeden - B&B Lentemaheerd 

www.lentemaheerd.nl

Anjum - Hotel Toxopeus***

www.toxopeusanjum.nl

Zuidhorn - Hotel In't Holt 1654

www.intholt1654.nl

Praktische info

Utrecht-Groningen: ca. 188 kilometer                                                                      

Flonk Hotel Groningen Zuid: 14 min, met de bus Qbuzz 10 en 4 min lopen.

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen

Flonk Hotel Groningen Zuid: Parkeren is GRATIS en van vrijdag tot en met zondag maakt u gebruik van de eveneens gratis Shuttle Service naar het centrum (maar u bent er met de fiets in 10 minunten) 

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice