Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Loirevallei in Frankrijk - fietsen door het land van kastelen
 
Facebook
Youtube
Email
Loire Vallei - Het Land van Kastelen
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0FR025
interesse Hotelfietsvakanties Historie Cultuur fietsvakanties Wijn Fietsen in de natuur
prijs vanaf 610
Loire Vallei - Het Land van Kastelen
Bekijk foto's

Loire Vallei - Het Land van Kastelen

Loire Vallei - Het Land van Kastelen

Ontspannen fietsen door de afwisselende Loirevallei, ook wel de 'Tuin van Frankrijk' genoemd. Peddelen over verlaten asfaltweggetjes langs de historische Loirestadjes Amboise, Blois en Chenonceaux en hun gelijknamige, sprookjesachtige kastelen. Naast deze wereldberoemde bouwwerken zijn er op de route nog tarijke minder bekende, kleinere kastelen te bewonderen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Blois
Dag 2: Blois - Amboise (ca. 43 km)
Dag 3: Amboise - Chenonceau (15 of 41 km)
Dag 4: Chenonceau - Chitenay (41 km)
Dag 5: Chitenay - Blois (50 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Blois

Dag 1:
    Aankomst in Blois

Je reist op eigen gelegenheid naar Blois, de stad die bekend staat om zijn lichte gevels en blauwe daken. De voetgangersstraten ademen een charmante en historische sfeer. Het 'Royal Chateau de Blois' is ook een bezoek waard. In het verleden resideerden hier verschillende Franse koningen en het is nog altijd het perfecte voorbeeld van de evolutie van de Franse architectuur tussen de Middeleeuwen en de 17e eeuw. 

 

Dag 2:
    Blois - Amboise (ca. 43 km)

De Loire is vandaag je gids. Je volgt de zuidoever van de rivier en fietst door het glooiende landschap met uitgestrekte wijngaarden naar Candé-sur-Beuvron. Je peddelt verder langs de Beuvron naar de Loire en volgt de rivier tot aan Amboise. Hoog op de oever zie je het elegante kasteel van Chaumont-sur-Loire, omringd door prachtige tuinen. Bezoek onderweg een wijnboer en proef een 'Sauvignon Blanc' uit de Touraine. Geniet van het Château de Amboise en Clos-Lucé waar Leonardo da Vinci ooit verbleef. 

 

Dag 3:
    Amboise - Chenonceau (15 of 41 km)

Via Montlouis-sur-Loire naar het beroemde Château de Chenonceau dat zich in vijf markante bogen uitstrekt over de Cher. Het kasteel werd door Henri II geschonken aan zijn maîtresse Diane de Poitiers. Na zijn overlijden, liet zijn echtgenote, Catharina de Medici, Diane uit het kasteel zetten. Ze moest verhuizen naar het kleinere kasteel van Chaumont-sur-Loire. De rit eindigt in het gelijknamige stadje Chenonceau. Je hebt vandaag trouwens de keuze uit twee routes: een korte, rechtstreeks naar Chenonceau en een langere die je meeneemt langs de Loire en de Cher, met onderweg nog meer mooie kastelen en dorpjes.

 

Dag 4:
    Chenonceau - Chitenay (41 km)

Je verlaat de lieflijke vallei van de Cher en fietst via het kasteel van Gué Péan en het middeleeuwse kasteel van Fougère-sur-Bièvre het heerlijke wijngebied van de Tourraine binnen. Onderweg passeer je ook nog Montrichard, een pittoresk, klein dorp met een typische boogbrug over de Cher en een 11e eeuws donjon. Je overnacht vandaag in een charmant, landelijk hotel met een mooie tuin.

 

Dag 5:
    Chitenay - Blois (50 km)

Tijdens de laatste etappe bezoek je het beroemde Château de Cheverny. Het stond model voor Kasteel Molensloot, bekend uit de stripverhalen van Kuifje. Even verderop ligt het al even prestigieuze Château de Chambord. Dit kasteel, gebouwd onder het bewind van Frans I is met 440 kamers het grootste en beroemdste kasteel langs de Loire. Na een bezoek fiets je terug naar Blois en eindig je bij het gelijknamige kasteel; een perfect einde van deze 'kastelentocht'. 

 

Dag 6:
    Vertrek vanuit Blois

Na het ontbijt eindigt je Loire fietsvakantie.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 'comfort'

01.04 - 30.04 / 01.10 - 31.10
01.05 - 30.09

€ 595
€ 620

 2 persoonskamer incl. ontbijt 'comfort plus'

  01.04 - 30.04 / 01.10 - 31.10
  01.05 - 30.09

 € 760
 € 775

toeslag 1 persoonskamer 'comfort'

 

€ 295

toeslag 1 persoonskamer 'comfort plus'

 

€ 490

 toeslag huurfiets 

 

 €   95

toeslag e-bike   € 140

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- bagagevervoer

- lunch en diner

- routebeschrijving via app

- fietshuur

- kaartmateriaal

 

- ontbijt (buffet)

 

- toeristenbelasting

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht per categorie vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Keuze uit:

Comfort - verblijf in 2- en 3-sterren hotels

Comfort Plus - verblijf in  3- en 4-sterren hotels

Praktische info

Utrecht - Blois: ca. 650 km

Blois is per trein bereikbaar. Informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden.

Wij adviseren voor deze reis een fiets met tenminste 7 versnellingen.

Je kunt gratis parkeren tegenover het hotel (onbewaakt). Bewaakt parkeren kunt je in een parkeergarage op ca. 100m van het hotel (kosten ca. € 9,- per dag).

De routebeschrijving van deze reis is op basis van een route-app. Tevens zijn er GPS-tracks van deze reis beschikbaar.

Reviews

14-09-2020

Supergoed geregeld, heel fijne handige map die we van te voren ontvingen met alle benodigde informatie. Goede keuze van hotels en mooi uitgestippelde routes. Voor herhaling vatbaar. 
Goede informatieverstrekking, goed aanbod aan fietsvakanties. Hoewel het een actieve vakantie is, voelt het wel heerlijk ontspannen aan om zo ontzorgt te worden.

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice