Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Mallorca - Fietsen op de Parel van de Balearen
 
Facebook
Youtube
Email
Mallorca - Parel van de Balearen
Mallorca - Parel van de Balearen
niveau :
duur :
8 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0SP005
interesse Hotelfietsvakanties Fietsen in de natuur
prijs vanaf 1006.5
Mallorca - Parel van de Balearen

Mallorca - Parel van de Balearen

Mallorca - Parel van de Balearen

Volgens Mallorcanen creëerde God uit de restanten van de schepping hun eiland. Het werd een aantrekkelijke, mediterrane, mix van golvend vruchtbaar binnenland, omgeven door gouden zandstanden, steile klifkusten met stille eiken- en pijnboombossen en een imposante, in het westen gelegen, kalkstenen bergrug, de Tramuntana. Klinkt geweldig toch? Alle reden om dit eiland te verkennen tijdens een ontspannen fietsvakantie.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Sineu
Dag 2: Rondrit Sineu via Petra & Rubert (37-48 km)
Dag 3: Rondrit Sineu via Alaró and Santa María (67km)
Dag 4: Sineu - Port Pollença (37 km)
Dag 5: Rondrit Pollença door Sant Vicenç (27 km)
Dag 6: Rondrit Pollença via S’Albufera (38 of 56 km)
Dag 7: Rondrit stranden van Pollença (26 of 33 km)
Dag 8: Vertrek Pollença

Dag 1:
    Aankomst Sineu

Reis naar het eiland Mallorca en arriveer in Sineu. een middeleeuws stadje met zijn indrukwekkende gotische kerk, smalle straatjes en levendige terrassen waar je vier nachten verblijft. Rust uit, ontspan en maak je klaar voor een heerlijke fietsweek.

 

Dag 2:
    Rondrit Sineu via Petra & Rubert (37-48 km)

Begin vanuit het historische Sineu met fietsen naar Petra en pauzeer bij het klooster en museum gewijd aan Padre Serra, de Europese 'stichter' van Californië. De kapel op de heuveltop van Bonnay is een uitstekende plek voor de lunch. Het volgende deel van de route neemt je mee langs rustige landweggetjes en onverharde wegen naar Ruberts voordat je door prachtige wijngaarden en olijfboomgaarden terugkeert naar het hotel

 

Dag 3:
    Rondrit Sineu via Alaró and Santa María (67km)

Steek de snelweg Palma-Inca over en doorkruis amandel- en olijfboomgaarden op de hellingen van de Serra de Tramuntana. Stop in Alaró om het prachtige kasteel te zien en sla vervolgens 3 km verkeer over door de oude voetpaden naar Binissalem te nemen, met een kort niet-fietsbaar gedeelte. Terugkerend ‘vaart’ u een mooie binnenweg af en kronkelt u door authentiek boerenland langs indrukwekkende landgoederen en eeuwenoude dorpjes.

 

Dag 4:
    Sineu - Port Pollença (37 km)

Vandaag neemt u afscheid van uw vriendelijke gastheren in Son Jordà en fietst u vervolgens noordwaarts richting Costitx en Llubí, genietend van een rustige en ontspannen rit door een prachtig landschap. Zodra u Campanet heeft bereikt, peddelt u door een rustige vallei tussen johannesbrood- en amandelboomgaarden om Port Pollença te bereiken. Je moet 2 km fietsen over een drukke hoofdweg, maar je beloning is het aankomen in een ander comfortabel en charmant hotel in de oudste en best bewaarde badplaats van het eiland.

 

Dag 5:
    Rondrit Pollença door Sant Vicenç (27 km)

Na drie dagen landinwaarts te hebben gereisd, brengt u vandaag graag wat tijd door op het strand. Een optie is een rustdag nemen en genieten van Port Pollença, met het strand direct voor de deur. Als u zin heeft in een korte fietsroute, raden wij u aan naar de prachtige baai van Sant Vicenç te rijden, compleet met een prachtig strand en restaurants om uit te kiezen. De terugweg voert u door het middeleeuwse stadje Pollença, waar u een goed bewaard gebleven stadscentrum, een verscheidenheid aan winkels en uitstekende restaurants vindt.

 

Dag 6:
    Rondrit Pollença via S’Albufera (38 of 56 km)

Deze fietsroute neemt je mee naar de wetlands van S’Albufera, een toevluchtsoord voor vele interessante vogelsoorten. Je hebt de keuze tussen een kortere en langere versie. Hoe langer je een goede indruk krijgt van het authentieke leven op het platteland van Mallorca, terwijl je door de eigen ‘moestuin’ van het eiland fietst – het landbouwgebied tussen Sa Pobla en Muró. Een vrijwel vlak landschap waar alleen windmolens en dorpjes op een heuveltop afsteken tegen de lucht. Geniet van een lunch op het plein in Sa Pobla of wandel langs de straatjes in Muró. En vergeet niet dat u S’Albufera Park vóór 17.00 uur moet verlaten! Het laatste deel van deze route gaat door het vakantieoord Platja Mallorca en langs de baai van Pollença over een redelijk drukke weg, maar altijd met een fietspad of brede berm. Dit is een langere route, maar vrijwel geheel vlak met slechts een paar korte stijgingen van elk 30 tot 40 meter.

 

Dag 7:
    Rondrit stranden van Pollença (26 of 33 km)

Op je laatste fietsdag rijd je opnieuw naar Alcudia, maar deze keer via het westelijke deel van het schiereiland – zo ver als je wilt fietsen langs de ongerepte kustlijn (tot aan Santuari La Victoria, op 135 meter hoogte). Vanaf deze prachtige lunchplek (met restaurant) kun je een optionele beklimming maken naar Alcudia Peak (400 m, ongeveer 1,5 uur lopen). Deze wandeling wordt ten zeerste aanbevolen omdat u een uitzonderlijk uitzicht heeft op de baaien van zowel Pollença als Alcudia. Op de terugweg heeft u tijd om de ruïnes van het Romeinse Alcudia (theater) te bezoeken en een wandeling te maken door het mooie stadscentrum met terrassen en winkels. Alcúdia, de eerste stad op Mallorca die door de Romeinen werd veroverd (123 v.Chr.), kreeg de naam Pollentia.

 

Dag 8:
    Vertrek Pollença

Je fietsvakantie op Mallorca eindigt na het ontbijt.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 25.10.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

01.04 - 24.04

€ 999

2 persoonskamer incl. ontbijt

25.04 - 25.05 / 01.10 - 25.10

€ 1099

2 persoonskamer incl. ontbijt 

26.05 - 30.09

€ 1149

 toeslag eenpersoonskamer

 

  € 180

toeslag alleenreizend 

bovenop toeslag 1 pk

€ 150

 toeslag huurfiets

 

 €  180

 toeslag e-bike

 

 €  220

     

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- transfers luchthaven - hotel

   
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd. 

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig.

 

Sineu - Hotel Can Joan Capó ****
Port de Pollença - Hotel Sis Pins***
Praktische info

vliegen op Palma de Mallorca (PMI)

 

voor deze fietstocht adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

17-04-2022

echt geweldig fietseiland

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice