Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje IJsselmeer fietsen - Fietsvakantie Nederland met Afsluitdijk
 
Facebook
Youtube
Email
'Rondje IJsselmeer' mét...
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL27000
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Cultuur Natuur
prijs vanaf 579
'Rondje IJsselmeer' mét...
Bekijk foto's

IJsselmeer, VOC steden en paling

'Rondje IJsselmeer' mét...

Hollands populairste fietstocht: de 'Tour d’IJsselmeer'. Tijdens dit Rondje IJsselmeer mét Afsluitdijk fiets je over binnenwegen, dijken en fietspaden. Door een historierijke streek, gezegend met mooie natuur. Langs dromerige stadjes, ooit welvarende havensteden aan de Zuiderzee. Door natuurrijk land waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. Een rondje 'Hollands glorie' en wel mét de fiets over de Afsluitdijk. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam - Medemblik (ca. 74 km)
Dag 3: Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30/40 km + transfer)
Dag 4: Makkum/Bolsward - Lemmer (ca. 65 km)
Dag 5: Lemmer - Kampen (ca. 63 km)
Dag 6: Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)
Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Dag 1:    Huizen - Volendam (ca. 57 km)

De start van je Rondje IJsselmeer fietsvakantie! Fiets, na afgifte van je bagage (voor 10.00 uur) in Huizen, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. Je bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

 

Dag 2:    Volendam - Medemblik (ca. 74 km)

Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. Je trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Het historische Medemblik, met zijn fraaie pakhuizen en 13e eeuwse Kasteel Radboud, is de eindbestemming voor vandaag. Vanuit deze prachtige stad probeerden de Hollanders vroeger de West-Friezen in bedwang te houden. 

 

Dag 3:    Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30/40 km + transfer)

Vandaag fiets je hoog, en hopelijk ook droog, over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs de Vikingen een uitvalsbasis hadden. Bijna naadloos gaat het over in 'de dijk der dijken', de Afsluitdijk, een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer. Heb je deze uitdaging eenmaal getrotseerd dan gaat het richting Makkum met zijn fraaie, monumentale koopmanshuizen. Mocht je in Bolsward overnachten is het nog zo'n 10 kilometer tot aan Bolsward.

 

Let op! Helaas is de afsluitdijk vanwege werkzaamheden vooralsnog t/m 2025 afgesloten voor fietsers. Misschien vind je dit helemaal niet erg want dit betekent dat je met je rijwiel, per bus naar de andere kant van de Afsluitdijk wordt gebracht. Hier stap je weer op de fiets richting Makkum of Bolsward.

 

Dag 4:    Makkum/Bolsward - Lemmer (ca. 65 km)

Eerst naar Hindeloopen, bekend om zijn houtbeschilderingen, een hier al meer dan 300 jaar bestaande traditie. Het fraaie stadje ontleende in de 17e eeuw haar volledige bestaansrecht aan hout dat via Amsterdam vanuit het Oostzeegebied werd aangevoerd. Daarna fiets je verder, pal langs het water, naar Stavoren. Ook dit stadje onderhield nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. In het esdorp Lemmer eindigt je tocht van vandaag.

 

Dag 5:    Lemmer - Kampen (ca. 63 km)

Eerst door het Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbossen. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en het prachtige Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar de Hanzestad Kampen.

 

Optie 'Uitbreiding Giethoorn': Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. Je kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele 'punter' of rondvaartboot. Als je voor deze optie kiest, fiets je vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar je dan overnacht. De volgende dag vervolg je je fietstocht richting Kampen. Mocht je je reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het opmerkingenveld. Wij informeren je dan over de extra kosten.

 

Dag 6:    Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)

Vanuit de Hanzestad Kampen, met zijn historische stadspoorten en stadskerken, fiets je naar het eeuwenoude, pittoreske vestingstadje Elburg. Over fietspaden peddel je verder langs de Elspeetse Heide en door het Leuvenumse bos. Soms een beetje heuvel op dan weer ontspannen naar beneden. Misschien zie je onderweg nog herten of zwijnen. Wat is de Veluwe toch mooi! Eindstation van vandaag is het mooie, gezellige Harderwijk.

 

Dag 7:    Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Vandaag hopelijk geen wind tegen! Je fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek, vogelrijk veen-ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste weidelandschappen van Nederland. Vervolgens bereik je het fraaie Bunschoten-Spakenburg, waar ooit honderden botters in de haven lagen aangemeerd. Toch leeft men hier nog grotendeels van vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt je 'Rondje IJsselmeer' mét...

 

Prijzen & data
   

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 23.09.2023

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 579

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 240

     

toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

€  96

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 200

  extra nacht logies ontbijt

 tweepersoonskamer

  €   70

  extra nacht logies ontbijt

 eenpersoonskamer

  € 100

  GPS huur

 

  €   20

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage 

- toeristenbelasting

 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden te vinden.

 

Fletcher Hotel Nautisch Kwartier **** (Huizen)

https://www.hotelnautischkwartier.nl/nl/
Let op alleen bij extra nacht!

Hotel Old Dutch *** (Volendam)
Hotel Medemblik*** (Medemblik)
Strandhotel Vigilante**** (Makkum)
Hotel Lemmer*** (Lemmer)
Hotel de Harmonie****, Giethoorn
Hotel de Harmonie**** (Giethoorn)

https://www.harmonie-giethoorn.nl/
Alleen bij uitbreiding Giethoorn

Boetiekhotel Kampen**** (Kampen)
Hotel Monopole*** (Harderwijk)
Praktische info

Bij deze fietsdag begint u direct met fietsen (het is mogelijk een extra nacht te boeken)
Ivm bagagevervoer dient u voor 10:00 uur bij het hotel in Huizen te zijn 

Utrecht-Huizen: ca. 35 kilometer                                                                      

vanaf treinstation Hilversum Sportpark bus 320 (ri A'dam via Huizen) halte Baanbergenweg

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Huizen

GPS kan gehuurd worden, GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

05-06-2023

Het was voor ons een positieve ervaring. Het is de hele reis droog geweest, wat aan de koude kant en van Huizen naar Den Oever veel wind tegen. we werden bij ieder hotel weer vriendelijk ontvangen.

19-05-2023

Ondanks dat we de eerste dag een volle dag regen hadden en van top tot teen nat waren hebben we erg genoten van de reis en hebben het genot ervaren dat de koffers door gebracht werden.

30-08-2022

Zeer goed verzorgde reis. Zeer duidelijke routebeschrijving aan de hand van knooppunten. De route door De Weerribben/De Wieden is werkelijk aan te bevelen. Heeft veel indruk gemaakt.

01-08-2022

Wij vonden alles perfect alleen De fietsen stonden meestal in te krappe ruimtes dat was wel lastig.

29-07-2022

Von A bis Z eine tolle Tour ums Ijsselmeer! Wir hatten sehr gute E-Bikes, die Hotels mit Frühstück waren alle sehr gut, der Gepäcktransport hat immer geklappt, die Reiseunterlagen waren perfekt! Die Route war toll, viele hübsche Dörfer und Städtchen, schöne Landschaften! Wir würden die Reise sofort wieder machen, wir hatten eine tolle Woche! Danke Fietsrelax!

24-07-2022

Geweldig. Enorm genoten en zeker voor herhaling vatbaar !!

14-09-2020

Goed georganiseerd met maximale vrijheid.

31-08-2020

1. Aankomst en in-check overal goed geregeld.
2. Compliment voor het bagagetransport!
Vaak gedacht, als wij alle bagage zagen staan in de desbetreffende hotellobby met steeds verschillende bestemmingen, als dat maar goed gaat... Maar..Het ging altijd goed  CHAPEAU!!


Ons was niet bekend dat de door u aangereikte knooppunten om de zuiderzeeroute te fietsen niet helemaal overeenkomen met de bewegwijzerde route. Dit gaf tijdens het fietsen onnodige discussie en opzoek/kaartwerk! Ook omdat tijdens het fietsen het ondoenlijk is om te berekenen wat het verschil in kilometers is! Jammer, want verder was alles uitstekend geregeld. 

15-08-2019

Het verzorgen van onze bagage was echt super en ook dat al de hotels goed waren was echt super relaxed. Wij zijn zo positief dat wij er waarschijnlijk zeker weer een keertje voor zullen gaan kijken!

01-08-2019

Mooie fietsroutes, veel afwisseling en we hadden geluk dat zondag de afsluitdijk open was voor fietsers. Hotels en eten waren ook prima, op 1 hotel na.

19-07-2018

Alles was prima geregeld, en we hebben alles goed kunnen vinden. Het ontbijt was ook goed, een feestje.  

18-07-2018

Ook namens mijn vrouw en onze vrienden dank ik u heel hartelijk voor de perfecte organisatie van onze fietstocht. Wij hebben zeer genoten van de natuur en het prachtige landschap. De keuze van de hotels was eveneens excellent. Vooral met de twee nieuwe hotels,  in Enkhuizen en Kampen waren wij zeer tevreden. De andere hotels kenden wij reeds. Overal werden wij heel vriendelijk en hoffelijk ontvangen.U kunt trots zijn op uw firma „Fietsrelax“.

10-07-2018

Mijn complimenten voor de goede routebeschrijving, correcte bagage vervoer en fijne overnachtingsplekken. Hartelijk dank daarvoor! 

08-09-2016

Fietsrelax en Fietsvakantiewinkel zijn erg bereikbaar voor eventuele hulp. Zeker voor herhaling vatbaar. 

30-06-2016

Alles was prima georganiseerd, de reis was erg mooi. Wij hebben enorm van de tour genoten. Deze fietsreis blijft ons als zeer positief in herinnering. Hartelijk bedankt! 

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice