Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje IJsselmeer fietsen - Sportief - Fietsvakantie Nederland
 
Facebook
Youtube
Email
Rondje IJsselmeer sportief
niveau :
duur :
6 dagen
comfort :
periode
mei jun jul aug sep
reiscode
NL26020M
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 604
Rondje IJsselmeer sportief
Bekijk foto's

In zes dagen rond...

Rondje IJsselmeer sportief

De iconische en populairste fietsroute van Nederland, het 'Rondje IJsselmeer', maar dan speciaal voor de sportieve fietsers. Over rustige weggetjes, slingerende dijkjes en heerlijke fietspaden, leg je wat langere afstanden af. Door bossen en polders fiets je naar eeuwenoude vissers- en handelsstadjes, gelegen aan de oever van de voormalige Zuiderzee. Het wordt genieten van de schitterende natuur in Broek en Waterland, de Gaasterlandse bossen, de moerassen van de Weerribben en de Veluwse heidevelden. Durf jij de uitdaging aan?

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Huizen
Dag 2: Huizen - Enkhuizen (100 km)
Dag 3: Enkhuizen - Giethoorn (veerboot + 73 km)
Dag 4: Giethoorn - Harderwijk (83 km)
Dag 5: Harderwijk - Huizen (45 km)
Dag 6: Vertrek vanuit Huizen

Dag 1:
    Aankomst in Huizen

Je reist op eigen gelegenheid naar Huizen. Ben je op tijd, en is het goed weer, neem dan nog een duik bij het Muiderbergse strand.

 

Dag 2:
    Huizen - Enkhuizen (100 km)

Vanuit Huizen naar Naarden, een van de best bewaarde Nederlandse vestingstadjes, met zijn dubbele stadswallen, een vestinggracht, bastions, stadspoorten en andere historische bouwwerken. Een aanrader is het Nederlands Vestingmuseum. Daarna wordt het tijd voor Muiderberg. Via het fraaie Muiderslot eerst richting Amsterdam. Aan jou de keus: óf een snel bezoek aan onze dynamische hoofdstad, óf Mokum, letterlijk, links laten liggen en doorfietsen langs het Hoornsche Hop en het Markermeer naar het pittoreske Monnickendam, Volendam en Edam. Via de Volendamse 'Dijk', met zijn toeristische winkeltjes, vele eethuisjes en terrasjes aan de haven, rond je de pedalen naar het bezienswaardige Hoorn. Dan door naar je eindbestemming, het al even zo fraaie Enkhuizen, met zijn Zuiderzeemuseum in de open lucht. Slaperige dorpjes, stolpboerderijen, molens, groentenakkers en vooral veel ruimte en rust, zijn in dit deel van West-Friesland nog steeds te vinden. 

 

Dag 3:
    Enkhuizen - Giethoorn (veerboot + 73 km)

In de ochtend stap je in de haven van Enkhuizen op de boot om over te varen naar het Friese Stavoren. Deze tocht over het IJsselmeer duurt ca. 1,5 uur. Het fotogenieke Stavoren was de eerste Friese gemeenschap die stadsrechten verkreeg. Het is een voormalige Hanzestad en een van de bekende Friese elf steden. Vanuit hier fiets je langs de beboste, zachtglooiende kliffen van de IJsselmeerkust naar het gezellige dorp Lemmer. Langs meren en kanalen gaat het naar het natuurrijke Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoeragebied van Noord-West Europa. Via Blokzijl, met zijn mooie, voormalige zuiderzeehaven, bereik je uiteindelijk het ongeëvenaarde Giethoorn.

 

Dag 4:
    Giethoorn - Harderwijk (83 km)

In Giethoorn, ook wel 'het Venetië van het Noorden' genoemd, werden vroeger zowel mensen als goederen uitsluitend met punterschepen vervoerd. Tip: Maak, als je dat gisteren nog niet hebt gedaan, nog snel een korte tour met zo'n 'punter' door dit romantische dorp. Daarna op de fiets door het Nationaal Park 'Weerribben-Wieden' naar Zwartsluis, een levendig stadje op het kruispunt van verschillende waterwegen, waar je per boot de overkant van het 'Zwarte Water' kunt bereiken. Langs de IJsselmeerkust fietst je naar de historische Hanzestad Kampen om, via het pittoreske Elburg, door uitgestrekte bossen en heidevelden Harderwijk, de volgende gezellige Hanzestad aan het water, te bereiken.

Dag 5:
    Harderwijk - Huizen (45 km)

De fraaie, voormalige zuiderzeepolder Arkemheen-Eemland, vormt met zijn drassige greppels en plassen een groot 'openluchtrestaurant' voor Europese weidevogels. Kijk tussen de grazende koeien uit naar de grutto, kievit en tureluur. Geniet van eindeloze vergezichten, spiegelend water en Hollandse luchten. Via de oevers van de randmeren bereik je Bunschoten-Spakenburg, met zijn Kostuum- en Visserijmuseum. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt je 'Rondje IJsselmeer' zonder...

Dag 6:
    Vertrek vanuit Huizen

Na het ontbijt eindigt je sportieve 'Rondje IJsselmeer'.

 

Prijzen & data
   
   

VERTREKDATA

Van zondag tot vrijdag, in mei, juni en september (tot 24.09). 
Dagelijks in juli en augustus

 

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 599

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 275

toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

  € 150

toeslag huurfiets e-bike

 

€   60

  extra nacht logies ontbijt 

 

  €  75

  extra nacht logies ontbijt 1pk

 

  € 120

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- bootovertocht
  Enkhuizen - Stavoren

- toeristenbelasting

- SGR-bijdrage 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze fietsvakantie inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden te vinden. 

 

Huizen - Fletcher Hotel Nautisch Kwartier ****
Enkhuizen - Hotel die Port van Cleve***
Giethoorn - Hotel de Harmonie****
Harderwijk - Hotel Monopole***
Praktische info

Utrecht-Huizen: ca. 35 kilometer.

Vanaf treinstation Hilversum Sportpark neem je bus 320 (ri A'dam via Huizen), stap uit bij de halte Baanbergenweg. Vanaf hier is het nog 15 minuten lopen naar Fletcher Hotel Nautisch Kwartier.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen.

De auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Huizen
Indien je in een andere plaats start is het mogelijk dat er parkleerkosten van toepassing zijn. 

GPS tracks zijn op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

03-07-2023

Het is heel fijn na een dag flink te hebben gefietst te kunnen relaxen in een fijn hotel waar de persoonlijke aandacht nog echt aanwezig is. Alles was goed geregeld en de hotels waren keurig en netjes, mooie ruime kamers en iedere ochtend hebben wij kunnen genieten van een heerlijk ontbijt.

21-09-2020

Mooie nieuwe plekjes ontdekt. Verschillende aanpak corona maatregelen in hotels.

04-09-2020

De goede service aan de telefoon. Erg vriendelijke en behulpzame mensen.

Met name het stuk tussen Harderwijk en Muiderberg bevatte een flink stuk dat bestond uit grindpaadjes, wat niet fijn was om over te fietsen met de wielrenfiets. Dit gaf ons het idee dat de route met name voor elektrische fietsers bedoeld was en niet perse voor wielrenners. Wellicht is hier een 'omweg' via de verharde weg als optie mogelijk. De rest van de route was overigens perfect.

18-06-2017

Accommodaties liggen allemaal op een mooie locatie. Er is natuurlijk wel verschil tussen de hotels onderling, maar dat is juist ook leuk. Het is daarnaast fijn dat de fietsen overal veilig gestald kunnen worden. Het toegezonden materiaal zag er goed uit en was ook zeer bruikbaar. Handig die losse boekjes per rit. De tocht voert door verschillende landschappen, die afwisseling maakt de tocht aangenaam. 

19-09-2016

Wij hebben een heerlijke week gehad, het was allemaal heel goed verzorgd. Het eten was goed en hotels waren uitstekend. Vooral het hotel Monopole in Harderwijk beschikt over prachtige ruime kamers met uitzicht op het Ijsselmeer.

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice