`
Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje IJsselmeer fietsen - Fietsvakantie Nederland met Afsluitdijk
 
Facebook
Youtube
Email
Fietsvakantie ZOEKER
FietsvakantieZOEKER
'Rondje IJsselmeer' mét...
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
jun jul aug sep okt
reiscode
NL27000
interesse Hotelfietsvakanties Natuur Historie Fotografie Cultuur
prijs vanaf 520
'Rondje IJsselmeer' mét...
Bekijk foto's

IJsselmeer, VOC steden en paling

'Rondje IJsselmeer' mét...

Hollands populairste fietstocht: de 'Tour d’IJsselmeer'. Tijdens dit Rondje IJsselmeer mét Afsluitdijk fiets je over binnenwegen, dijken en fietspaden. Door een historierijke streek, gezegend met mooie natuur. Langs dromerige stadjes, ooit welvarende havensteden aan de Zuiderzee. Door natuurrijk land waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. Een rondje 'Hollands glorie' en wel mét de fiets over de Afsluitdijk. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam - Medemblik (ca. 74 km)
Dag 3: Medemblik - Makkum (ca. 30 km + transfer)
Dag 4: Makkum - Lemmer (ca. 63 km)
Dag 5: Lemmer - Kampen (ca. 63 km)
Dag 6: Kampen - Harderwijk (ca. 47 km)
Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Dag 1:    Huizen - Volendam (ca. 57 km)

De start van je Rondje IJsselmeer fietsvakantie! Fiets, na afgifte van je bagage (voor 10.00 uur) in Huizen, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. Je bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

 

Dag 2:    Volendam - Medemblik (ca. 74 km)

Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. Je trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Het historische Medemblik, met zijn fraaie pakhuizen en 13e eeuwse Kasteel Radboud, is de eindbestemming voor vandaag. Vanuit deze prachtige stad probeerden de Hollanders vroeger de West-Friezen in bedwang te houden. 

 

Dag 3:    Medemblik - Makkum (ca. 30 km + transfer)

Vandaag fiets je hoog, en hopelijk ook droog, over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs de Vikingen een uitvalsbasis hadden. Bijna naadloos gaat het over op 'de dijk der dijken', de Afsluitdijk, een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer.

 

Helaas is deze dijk vanwege werkzaamheden tot en met einde 2021 afgesloten voor fietsers. Misschien vind je dit helemaal niet erg want dit betekent dat je, samen met je fiets, met een bus naar de andere kant van de Afsluitdijk gebracht wordt. Aan het einde van de dijk stap je weer op de fiets richting Makkum, met zijn fraaie, monumentale koopmanshuizen. Je neemt hier intrek in het voormalige waaggebouw. 

 

Dag 4:    Makkum - Lemmer (ca. 63 km)

Eerst naar Hindeloopen, bekend om zijn traditionele houtbeschildering. Het fraaie stadje ontleende ooit volledig zijn bestaansrecht aan deze grondstof, die vanuit het Oostzeegebied werd uitgevoerd naar Amsterdam. Dan pal langs het water, naar Stavoren. Ook dit stadje onderhield nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. Daarna verder naar het esdorp Lemmer waar de tocht van vandaag eindigt.

 

Dag 5:    Lemmer - Kampen (ca. 63 km)

Vandaag door Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbos. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot/. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en prachtig Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar Hanzestad Kampen.

 

Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een ware vrijplaats voor arme turfstekers, nu het Venetië van het Noorden. Nog niet zo heel lang geleden ging in Giethoorn alles per punter of lokale boot. Geniet van het prachtige waterland en vaak een tochtje met een punter of rondvaartboot door de kanalen van Giethoorn. Als je voor deze optie kiest fiets je vanuit Lemmer naar Giethoorn en na een overnachting in Giethoorn fietst u verder naar Kampen. Mocht je de reis willen verlengen met een bezoek aan Giethoorn kun je dit bij boeking in het opmerkingenveld aangeven.

 

Dag 6:    Kampen - Harderwijk (ca. 47 km)

Vanaf Hanzestad Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei naar het mooie, gezellige Harderwijk.

 

Dag 7:    Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Vandaag hopelijk geen wind tegen! Je fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek veen ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste landschappen van Nederland. Vervolgens bereik je fraai Bunschoten-Spakenburg, met ooit zo'n 200 botters in de haven. Toch leeft men hier nog grotendeels van de vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt je Rondje IJsselmeer met Afsluitdijk.

 

prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks van 01.05 – 12.10.2020

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 520

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 195

toeslag halfpension

  € 165

toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

€  80

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 160

  fietspech pas (7 dagen)

 

  € 19,25

  extra nacht logies ontbijt

 

  € 70

  GPS huur

 

  € 20

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- onbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- toeristenbelasting 

 

 

 

slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. je kunt tijdens deze reis er ook voor kiezen om tegen een toeslag alle dagen op basis van halfpension te verblijven.

 

Huizen - Fletcher Nautisch Kwartier****
(let op alleen bij extra nacht!)

U vindt Hotel-Restaurant Nautisch Kwartier in Huizen op de kop van de Oude Haven, direct aan het Gooimeer.

Volendam - Hotel Old Dutch***
Direct aan de haven van wereldberoemd Volendam vindt u Hotel Old Dutch. Traditionele gastvrijheid en optimaal comfort gaan bij Old Dutch hand in hand met een grandioos uitzicht over de voormalige Zuiderzee.

Medemblik - Hotel Medemblik***
Driesterren Hotel Medemblik, sinds vele jaren een familiebedrijf, is een comfortabel en sfeervol hotel waar traditionele gastvrijheid in een historische omgeving op moderne wijze gestalte krijgt. 

Makkum - Hotel de Waag***
Hotel “de Waag” is gevestigd in het waaggebouw, uit de zeventiende eeuw, het is een pronkstuk in de dorpskern. 

Lemmer - Hotel Lemmer***
Lemmer is door haar ligging aan het IJsselmeer en de Groote Brekken een watersportdorp bij uitstek, maar ook de fietsers kunnen er uitstekend terecht. Het hotel is rustig gelegen aan de rand van het centrum. 

Kampen - Boetiekhotel Kampen
Gelegen op een schitterende locatie aan de IJssel en gevestigd in een karakteristiek pand dat onderdeel uitmaakte van het uniek Kamper IJsselfront vindt u Boetiekhotel Kampen. Het hotel beschikt over zeer ruime kamers en biedt de sfeef van een Bed & Breakfast in de entourage van een luxe hotel.

Harderwijk - Hotel Monopole***
Aan het eind van de boulevard, op één van de mooiste plekjes van Harderwijk ligt vlak aan het water het vriendelijke familiehotel Monopole.

praktische info

Bij deze fietsdag begint u direct met fietsen (het is mogelijk een extra nacht te boeken)
Ivm bagagevervoer dient u voor 10:00 uur bij het hotel in Huizen te zijn 

Utrecht-Huizen: ca. 35 kilometer                                                                      

vanaf treinstation Hilversum Sportpark bus 320 (ri A'dam via Huizen) halte Baanbergenweg

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen

de auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Huizen

GPS kan gehuurd worden, GPS tracks op aanvraag beschikbaar

reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

15-08-2019

Het verzorgen van onze bagage was echt super en ook dat al de hotels goed waren was echt super relaxed. Wij zijn zo positief dat wij er waarschijnlijk zeker weer een keertje voor zullen gaan kijken!

01-08-2019

Mooie fietsroutes, veel afwisseling en we hadden geluk dat zondag de afsluitdijk open was voor fietsers. Hotels en eten waren ook prima, op 1 hotel na.

19-07-2018

Alles was prima geregeld, en we hebben alles goed kunnen vinden. Het ontbijt was ook goed, een feestje.  - P. van der Wilt, 2018

18-07-2018

Ook namens mijn vrouw en onze vrienden dank ik u heel hartelijk voor de perfecte organisatie van onze fietstocht. Wij hebben zeer genoten van de natuur en het prachtige landschap. De keuze van de hotels was eveneens excellent. Vooral met de twee nieuwe hotels,  in Enkhuizen en Kampen waren wij zeer tevreden. De andere hotels kenden wij reeds. Overal werden wij heel vriendelijk en hoffelijk ontvangen.U kunt trots zijn op uw firma „Fietsrelax“. - J. Müller, 2018

10-07-2018

Mijn complimenten voor de goede routebeschrijving, correcte bagage vervoer en fijne overnachtingsplekken. Hartelijk dank daarvoor! - J. Krol, 2018

08-09-2016

Fietsrelax en Fietsvakantiewinkel zijn erg bereikbaar voor eventuele hulp. Zeker voor herhaling vatbaar. – M. Laarman, 2016

30-06-2016

Alles was prima georganiseerd, de reis was erg mooi. Wij hebben enorm van de tour genoten. Deze fietsreis blijft ons als zeer positief in herinnering. Hartelijk bedankt! – J. Joseph, 2016

Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Bekijk ons cookiebeleid. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice