Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Onderweg naar stuwwallen van Montferland - Pieterpad etappe 2
 
Facebook
Youtube
Email
Pieterpad op de Fiets - etappe 2 - Hellendoorn > Boxmeer
niveau :
niveau niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg niveau-leeg
duur :
vanaf 4 dagen
comfort :
comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort comfort-leeg comfort-leeg comfort-leeg
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL04004
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 380
Pieterpad op de Fiets - etappe 2 - Hellendoorn > Boxmeer
Bekijk foto's

Kastelen, Coulissen, Stuwwallen & Rivierenland

Pieterpad op de Fiets - etappe 2 - Hellendoorn > Boxmeer

Dit deel van het 500 km lange 'Pieterpad op de Fiets' voert je van de Sallandse heuvelrug, via het golvend Montferland over de Nijmeegse stuwwal heen. Onderweg fraaie kastelen, historische landschappen en wilde natuur rond de Rijn. Een heerlijk traject door de provincies Overijssel en Gelderland, waarbij de fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' je leidraad vormt op weg naar de oevers van de Maas.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Hellendoorn
Dag 2: Hellendoorn - Almen (45 km)
Dag 3: Almen - Ooij (84 km)
Dag 4: Ooij - Boxmeer (45 km)

Dag 1:
    Aankomst Hellendoorn

Aankomst in Hellendoorn, het startpunt van dit Pieterpad traject. Ben je op tijd? Dan is het de moeite waard om naar het bezoekerscentrum 'Buitencentrum Sallandse Heuvelrug' te fietsen (15 min) en vanuit daar een wandeling of fietstochtje te maken.

 

Dag 2:
    Hellendoorn - Almen (45 km)

Eerst wat eenvoudig klimmen en dalen naar de levendige textielstad Nijverdal. Dan door het grootste, droge heidegebied van Europa: de Sallandse heuvelrug, leefgebied van bijzondere vogels zoals roodborsttapuit, nachtzwaluw en het iconische korhoen. Over de golvende, slingerende paadjes is het heerlijk fietsen. Geniet van weidse uitzichten en bezoek op de Holterberg het natuurmuseum met zijn unieke diorama's. Na Holten begint de feodale Graafschap: een historisch, bosrijk landschap in vorige eeuwen vormgegeven door de adel. Nabij het fraaie 18e eeuwse Huis Verwolde, met zijn smaakvolle theetuin, ga je op zoek naar de dikke boom, een 450 jaar oude eik. Je passeert het Twentekanaal en arriveert in Almen, een rustiek dorpje in de Achterhoek en bekend door de gedichten van de dichter Staring.

 

Dag 3:
    Almen - Ooij (84 km)

Eerst met een zelfbedieningspontje over de Berkel en dan even Huize Enzerinck bewonderen voor je het 8-kastelendorp Vorden binnen fietst. Via een prachtig fietspaadje naar kasteel Vorden, een imposant middeleeuwse bouwwerk met een gezellige theetuin. Dan verder door het hier zo karakteristieke coulissenlandschap van bosjes, bomenlanen, kleine akkers en weidevelden, gescheiden door houtwallen. Bewonder het 18e eeuwse Huis de Kiefskamp in Lodewijk XVI-stijl
en Huis 't Zelle, met haar unieke, 18e eeuwse lanenstelsel. Na Zelhem, met zijn oudheidkundig museum Smedekinck, doemt na enige tijd in de verte het heuvelachtige Montferland op. Fiets door het hoge Bergherbos om vervolgens na het Duitse plaatsje Elten af te dalen naar de Gelderse Poort, de bijzondere plek waar de Rijn de stuwwal heeft doorbroken. Door de waterrijke Ossenwaard en de nieuwe, vogelrijke natuur van Revensweert, bereik je tenslotte de brede rivier.
Een fietsveerpontje brengt je naar de overkant, naar Millingen aan de Rijn. Verder op pad door de ruige natuur van de Millingerwaard en het fraaie, fotogenieke Ooyse polderland met zijn grazige weiden, dijkjes, strangen en wielen. Maak een late stop in de bloemrijke Millinger theetuin of strijk wat later neer op het gezellige terras van Oortjeshekken.

 

LET OP: Deze lange etappe is in in te korten tot twee etappes met tussendoor een overnachting in Vethuizen, net onder Doetinchem. De dagafstanden worden dan 47km en 37 km. Je kunt bij boeking aangeven dat je tussendoor in Vethuizen wilt overnachten. 

 

Dag 4:
    Ooij - Boxmeer (45 km)

In de verte verschijnen de contouren van de Nijmeegse stuwal, dat wordt klimmen en dalen over de 'zeven heuvelen' om 'wijndorp' Groesbeek te bereiken. De Canadese erebegraafplaats, het Bevrijdingsmuseum en de replica van een geallieerde glider op Klein Amerika herinneren je hier aan de laatste bloedige dagen van de Tweede Wereldoorlog. Door het schitterende Zevendal daal je af naar de Maasvallei, waar je vlak voor het levendige Gennep de ruïne van het historisch Genneperhuis, een voormalige burcht en versterkte vesting aan de monding van de Niers in de Maas aantreft. Het is nu niet ver meer naar Boxmeer.

 

Je kunt in het Hotel in Boxmeer je bagage oppikken (vanzelfsprekend kunnen wij hier een extra overnachting voor je boeken). Het treinstation ligt enkele minuten van het hotel.

Prijzen & data

VERTREKDATA

Elke zondag, maandag en dinsdag van 01.04 – 24.09.2024

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

  € 375

  toeslag 1 persoonskamer

 

  € 150

  extra nacht logies ontbijt 

 

  €   80

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- SGR-bijdrage

- toeristische informatie voor onderweg

  

- bagagevervoer

 

- toeristenbelasting 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Verder bepaal jezelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Landgoed de Uitkijk****, Hellendoorn
Hellendoorn - Landgoed de Uitkijk****
Almen - Landhotel de Hoofdige Boer***
Ooij - Oortjeshekken
Ooij - Oortjeshekken
(Optioneel) Boxmeer - Hotel 't Vertrek****
Praktische info

Je kunt je auto gratis parkeren bij het hotel waar je fietsvakantie aanvangt.

 

Maak je gebruik van onze optionele Fietsrelax 'valet-parking' service, dan vind je je auto terug op de plek waar je je fietsvakantie beëindigt. Voor deze comfortabele service geldt het volgende tarief (let op, vanaf prijzen):

Hellendoorn > Boxmeer: € 160,-.
Hellendoorn > Maastricht: € 285,-.

Let op, alleen te boeken voor auto's met een Nederlands kenteken. 

Reis je met de trein:

  • Start Hellendoorn (Station Nijverdal*) > Finish Boxmeer (Station Boxmeer) - treinreistijd terug ca. 2.45 uur

* Afstand tot Fletcher Hotel Hellendoorn: 3,5 km

 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Er zijn GPS tracks van deze reis beschikbaar

Reviews

02-07-2024
beoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingssterbeoordelingsster

Tijdens de trip van Hellendoorn naar Boxmeer kom je in heel verschillende prachtige landschappen terecht. Wat is Nederland mooi.

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice