Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rusten op Pieterpad etappe 3 - Limburg
 
Facebook
Youtube
Email
Pieterpad op de Fiets - etappe 3 - Boxmeer > Maastricht
niveau :
duur :
vanaf 4 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL04005
interesse Hotelfietsvakanties Historie Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties
prijs vanaf 380
Pieterpad op de Fiets - etappe 3 - Boxmeer > Maastricht
Bekijk foto's

Wie sjoen os Limburg is...

Pieterpad op de Fiets - etappe 3 - Boxmeer > Maastricht

Het laatste traject van het Pieterpad op 2 wielen start weliswaar in Brabant maar voert al snel zuidwaarts door het 'sjoene Limburg' naar 'Mestreech', de stad van de goede smaak. Geniet onderweg van de natuurrijke rivierduinen, het bochtige Maasdal, het groene heuvelland, de diepe mergelgrotten, het rijke roomse leven en zeker ook van Limburgse vlaai. De fraaie gids 'Fietsen langs het Pieterpad' vormt je leidraad op weg naar de Pietersberg.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Boxmeer
Dag 2: Boxmeer - Venlo (56 km)
Dag 3: Venlo - Sittard (71 km)
Dag 4: Sittard - Pietersberg / Maastricht (45 km)

Dag 1:
    Aankomst Boxmeer

Aankomst in Boxmeer, een levendig Brabants winkelstadje. Wandel door de Steenstraat, de overdekte Kloostertuin en de omliggende straatjes: een voetgangersgebied met een gezellige sfeer en veel terrasjes.Net buiten het cetrum vind je het unieke kasteel van Boxmeer en een bijzonder sluizencomplex.

 

Dag 2:
    Boxmeer - Venlo (56 km)

Eerst heerlijk fietsen door het Maasheggengebied, het oudste cultuurlandschap van Nederland; een mozaiek van weilandjes, oude bomen en heggetjes, waar in het voorjaar de mei- en sleedoorn uitbundig bloeit. Dan gaat het verder langs fraaie boerendorpjes en door bossen van Landgoed Geijsteren met zijn verscholen gelegen Willibrorduskapel, al sinds de 17e en 18e eeuw een geliefd pelgrimsoord. Dat geldt ook voor het bedevaartsplaatsje Tienray, met zijn replica van de Lourdesgrot. Jaja, je bent nu echt in het katholieke zuiden beland. Na het rozenstadje Lottum brengt een pontje je naar de andere oever van de Maas. Bezoek hier de kapel van Onze Lieve Vrouw van Genooi, de beschermheilige van het nabije Venlo. Deze oude hanzestad, gelegen op de overgang van laagland naar heuvelland, is je eindbestemming. Zorg dat je op tijd bent voor een wandeling over de gezellige Maasboulevard of door de historische binnenstad.

 

Dag 3:
    Venlo - Sittard (71 km)

Eerst fiets je over de Jammerdaalse heide dat zijn naam schijnt te danken aan het geweeklaag van Ceasars soldaten, die hier door Ambiorix in de pan werden gehakt. De eeuwenoude kleiputten met hun steile oevers vormen een eldorado voor de zeldzame rugstreeppad en oeverzwaluw. Het verhaal van de 'Gekke Moandaagvierder' maakt duidelijk dat 'gij hier in Limburg zijt'. Dan over de Prinsendijk, dat niet alleen een geologische grens vormt, maar bovendien ooit een deel was van een oude Romeinse heirbaan en later in 1944 van de Duitse Maas-Roersstelling. Na de bossen rond de kabbelende beek de Swalm bereik je het imposante kasteel van Hillenraad. Een heerlijk golvend fietspad voert over de Melickerheide, deel van het terrassenlandschap van Nationaal Park de Meinweg met droge duinen en drassige moerassen. Nabij de kronkelende Roer passeer je de hogerop gelegen Basiliek van H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus. De oude kloosters in Sittard's centrum zijn het einddoel, maar stop eerst nog wel even bij de indrukwekkende, Middeleeuwse kasteelruïne van Montfort.

 

Dag 4:
    Sittard - Pietersberg / Maastricht (45 km)

De laatste etappe voert door het groene, glooiende Limburgse heuvelland met zijn snelstromende beken, mergelgrotten, kalkstenen huizen en hier en daar een kapelletje of kruis. De dag begint met het trotseren van de Kollenberg, de noordelijkste uitloper van de Ardennen. Een steile helling met zeven 'voetvallen' voert naar het hoogste punt, naar de 17e eeuwse Sint Rosakapel. Stap af bij Kasteel Gerlach, bewonder hier de beeldentuin en drink koffie bij Burgemeester Quicx, in de kloosterhoeve. Tussen Rothem en Geulhem fiets je langs de rand van het lieflijke Geuldal. Rijd over de spiksplinternieuwe 'Groene Loper', omgeven door ruim tweeduizend lindebomen, de historische Maastrichtse binnenstad in. De route volgt weliswaar een paar mooie, oude straten, maar het is echt de moeite waard om aan het einde van deze fietsdag hier nog eens te voet verder op verkenning te gaan. Maar eerst naar de Pieterberg, een plateau ingeklemd tussen de dalen van de rivieren Maas en Jeker. Een panoramisch uitkijkpunt vormt hier tenslotte het eindpunt van jouw onvergetelijke 'Pieterpad op de Fiets'.

 

Je kunt in het NH Hotel in Maastricht je bagage oppikken (vanzelfsprekend kunnen wij hier een extra overnachting voor je boeken). Het treinstation ligt op 7 fietsminuten van het hotel. 

Prijzen & data

VERTREKDATA

Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 01.04 – 27.09.2024

PRIJZEN per persoon

  2 persoonskamer incl. ontbijt

 

  € 375

  toeslag 1 persoonskamer

 

  € 150

  extra nacht logies ontbijt 

 

  €   70

     

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- bijdrage SGR (€5,- p.p.) 

- toeristische informatie voor onderweg

 

- bagagevervoer

 

- toeristenbelasting

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Verder bepaal jezelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Boxmeer - Hotel 't Vertrek****
Venlo - Theaterhotel Venlo****
Venlo - Theaterhotel Venlo****
Sittard, Merici Hotel****
Sittard - Merici Hotel****
Maastricht, NH Hotel****
(Optioneel) Maastricht - NH Hotel****
Praktische info

Je kunt je auto gratis parkeren bij het hotel waar je fietsvakantie aanvangt.

 

Maak je gebruik van onze optionele Fietsrelax 'valet-parking' service, dan vind je je auto terug op de plek waar je je fietsvakantie beëindigt. Voor deze comfortabele service geldt het volgende tarief (let op, vanaf prijzen):

Boxmeer (Hotel Boxmeer) > Maastricht (NH Hotel Maastricht) € 160,-.

Let op, alleen te boeken voor auto's met een Nederlands kenteken. 

Reis je met de trein:

  • Start Boxmeer (Station Boxmeer*) > Finish Maastricht (Station Maatricht*) - treinreistijd terug ca. 2.45 uur

* De stations liggen op resp. 3 en 8 minuten fietsafstand van de hotels

 

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met tenminste 7 versnellingen

Voor deze reis zijn GPS-tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

04-08-2022

Zeer mooie fietsroute, prachtige omgeving. We hebben ervan genoten. Alles was heel goed geregeld door Fietsrelax, dus volgend jaar boeken we waarschijnlijk weer een reis bij hen.

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice