Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Rondje IJsselmeer fietsen - Fietsvakantie Nederland met Afsluitdijk
 
Facebook
Youtube
Email
Rondje IJsselmeer met Afsluitdijk
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL27000
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur Cultuur fietsvakanties Historie
prijs vanaf 690
Rondje IJsselmeer met Afsluitdijk
Bekijk foto's

IJsselmeer, VOC steden en paling

Rondje IJsselmeer met Afsluitdijk

Hollands populairste fietstocht: de 'Tour d’IJsselmeer'. Tijdens dit Rondje IJsselmeer mét Afsluitdijk fiets je over binnenwegen, dijken en fietspaden. Door een historierijke streek, gezegend met mooie natuur. Langs dromerige stadjes, ooit welvarende havensteden aan de Zuiderzee. Door natuurrijk land waar niet alleen is gevochten tegen wind en water. Een rondje 'Hollands glorie' en wel mét de fiets over de Afsluitdijk. 

lees meer >>
Route
Dag 1: Huizen - Volendam (ca. 57 km)
Dag 2: Volendam - Medemblik (ca. 74 km)
Dag 3: Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30/40 km + transfer)
Dag 4: Makkum/Bolsward - Lemmer (ca. 65 km)
Dag 5: Lemmer - Kampen (ca. 63 km)
Dag 6: Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)
Dag 7: Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Dag 1:
    Huizen - Volendam (ca. 57 km)

De start van je Rondje IJsselmeer fietsvakantie! Fiets, na afgifte van je bagage (voor 10.00 uur) in Huizen, naar het mooie vestigingstadje Naarden, gevolgd door Muiden met zijn befaamde Muiderslot. Je bereikt Amsterdam, een ideale stad om per fiets te verkennen. Peddel langs de grachten, door het Vondelpark, over het Museumplein en pik onderweg een leuk terrasje. Over de dijk gaat het verder naar Volendam, het mooie, toeristische vissersdorp dat zijn authentieke sfeer toch heeft weten te behouden.

 

Dag 2:
    Volendam - Medemblik (ca. 74 km)

Eerst gaat het langs 'Het Hoornse Hop', een baai ontstaan door landafslag toen de Zuiderzee hier nog tekeer ging. Je trapt ontspannen verder door mooie plaatsjes als Edam en Hoorn, ooit een belangrijke zeehaven van de VOC. Het historische Medemblik, met zijn fraaie pakhuizen en 13e eeuwse Kasteel Radboud, is de eindbestemming voor vandaag. Vanuit deze prachtige stad probeerden de Hollanders vroeger de West-Friezen in bedwang te houden. 

 

Dag 3:
    Medemblik - Makkum/Bolsward (ca. 30/40 km + transfer)

Vandaag fiets je hoog, en hopelijk ook droog, over de dijken. Eerst over die van de Wieringermeerpolder, een voormalig eiland waar ooit zelfs de Vikingen een uitvalsbasis hadden. Bijna naadloos gaat het over in 'de dijk der dijken', de Afsluitdijk, een project dat begin vorige eeuw de Zuiderzee omvormde tot IJsselmeer. Heb je deze uitdaging eenmaal getrotseerd dan gaat het richting Makkum met zijn fraaie, monumentale koopmanshuizen. Mocht je in Bolsward overnachten is het nog zo'n 10 kilometer tot aan Bolsward.

 

Let op! Helaas is de afsluitdijk vanwege werkzaamheden vooralsnog t/m 2025 afgesloten voor fietsers. Misschien vind je dit helemaal niet erg want dit betekent dat je met je rijwiel, per bus naar de andere kant van de Afsluitdijk wordt gebracht. Hier stap je weer op de fiets richting Makkum of Bolsward.

 

Dag 4:
    Makkum/Bolsward - Lemmer (ca. 65 km)

Eerst naar Hindeloopen, bekend om zijn houtbeschilderingen, een hier al meer dan 300 jaar bestaande traditie. Het fraaie stadje ontleende in de 17e eeuw haar volledige bestaansrecht aan hout dat via Amsterdam vanuit het Oostzeegebied werd aangevoerd. Daarna fiets je verder, pal langs het water, naar Stavoren. Ook dit stadje onderhield nauwe handelsbetrekkingen met de Oostzee en werd lid van het Hanzeverbond. In het esdorp Lemmer eindigt je tocht van vandaag.

 

Dag 5:
    Lemmer - Kampen (ca. 63 km)

Eerst door het Nationaal Park 'De Weerribben-Wieden', het grootste laagveenmoeras van Noord-Europa. Het is hier schitterend fietsen langs veenkanaaltjes, drassige velden en moerasbossen. Bezoek het bijbehorende informatiecentrum of maak een tochtje met de fluisterboot. Via de kop van Overijssel gaat het door naar Blokzijl en het prachtige Zwartsluis. Daarna via Genemuiden over de Kamperzeedijk naar de Hanzestad Kampen.

 

Optie 'Uitbreiding Giethoorn': Iets buiten de Zuiderzeeroute ligt Giethoorn; ooit een vrijplaats voor arme turfstekers, nu het 'Venetië van het Noorden' genoemd. Nog niet zo heel lang geleden ging hier alles nog per boot. Je kunt hier genieten van een prachtige waterland en een tochtje maken door de kanaaltjes met een originele 'punter' of rondvaartboot. Als je voor deze optie kiest, fiets je vanuit Lemmer naar Giethoorn, waar je dan overnacht. De volgende dag vervolg je je fietstocht richting Kampen. Mocht je je reis met een bezoek aan Giethoorn willen uitbreiden, geef dit dan bij boeking aan in het opmerkingenveld. Wij informeren je dan over de extra kosten.

 

Dag 6:
    Kampen - Harderwijk (ca. 43 km)

Vanuit de Hanzestad Kampen, met zijn historische stadspoorten en stadskerken, fiets je naar het eeuwenoude, pittoreske vestingstadje Elburg. Over fietspaden peddel je verder langs de Elspeetse Heide en door het Leuvenumse bos. Soms een beetje heuvel op dan weer ontspannen naar beneden. Misschien zie je onderweg nog herten of zwijnen. Wat is de Veluwe toch mooi! Eindstation van vandaag is het mooie, gezellige Harderwijk.

 

Dag 7:
    Harderwijk - Huizen (ca. 49 km)

Vandaag hopelijk geen wind tegen! Je fietst namelijk over historische binnendijken door het 'Nationale Landschap Arkemheen-Eemland', een uniek, vogelrijk veen-ontginningsgebied waar vrijwel elke bebouwing en zelfs bomen ontbreken. Het is één van de mooiste weidelandschappen van Nederland. Vervolgens bereik je het fraaie Bunschoten-Spakenburg, waar ooit honderden botters in de haven lagen aangemeerd. Toch leeft men hier nog grotendeels van vishandel, brood en koek. Tot slot: aankomst in Huizen. Hier eindigt je 'Rondje IJsselmeer' mét...

 

Prijzen & data
   

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 23.09.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

€ 685

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 300

     

toeslag huurfiets (7 tot 21 versn.)

 

€ 104

toeslag huurfiets e-bike

 

€ 216

  extra nacht logies ontbijt

 tweepersoonskamer

  €   80

  extra nacht logies ontbijt

 eenpersoonskamer

  € 125

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage 

- toeristenbelasting

 

 

 

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden te vinden.

 

Huizen - Fletcher Hotel Nautisch Kwartier ****

www.hotelnautischkwartier.nl
Let op alleen bij extra nacht!

Volendam - Hotel Old Dutch ***
Medemblik - Hotel Medemblik***
Makkum - Strandhotel Vigilante****
Lemmer - Hotel Lemmer***
Hotel de Harmonie****, Giethoorn
Giethoorn - Hotel de Harmonie****

www.harmonie-giethoorn.nl
Alleen bij uitbreiding Giethoorn

Kampen - Boetiekhotel Kampen****
Harderwijk - Hotel Monopole***
Praktische info

Bij deze fietsdag begint u direct met fietsen (het is mogelijk een extra nacht te boeken)
Ivm bagagevervoer dient u voor 10:00 uur bij het hotel in Huizen te zijn 

Utrecht-Huizen: ca. 35 kilometer.                                                                      

Vanaf treinstation Hilversum Sportpark neem je bus 320 (ri A'dam via Huizen), stap uit bij de halte Baanbergenweg. Vanaf hier is het nog 15 minuten lopen naar Fletcher Hotel Nautisch Kwartier.

Voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 3 tot 7 versnellingen.

De auto kan kosteloos geparkeerd worden bij het starthotel in Huizen
Indien je in een andere plaats start is het mogelijk dat er parkleerkosten van toepassing zijn. 

GPS tracks op aanvraag beschikbaar.

Reviews

Bekijk wat andere reizigers van deze fietsvakantie vonden:

08-09-2023

Heerlijk luxe fietsen langs de voormalige oevers van de zuiderzee. Bagagetransport ging prima.

05-06-2023

Het was voor ons een positieve ervaring. Het is de hele reis droog geweest, wat aan de koude kant en van Huizen naar Den Oever veel wind tegen. we werden bij ieder hotel weer vriendelijk ontvangen.

19-05-2023

Ondanks dat we de eerste dag een volle dag regen hadden en van top tot teen nat waren hebben we erg genoten van de reis en hebben het genot ervaren dat de koffers door gebracht werden.

30-08-2022

Zeer goed verzorgde reis. Zeer duidelijke routebeschrijving aan de hand van knooppunten. De route door De Weerribben/De Wieden is werkelijk aan te bevelen. Heeft veel indruk gemaakt.

01-08-2022

Wij vonden alles perfect alleen De fietsen stonden meestal in te krappe ruimtes dat was wel lastig.

29-07-2022

Von A bis Z eine tolle Tour ums Ijsselmeer! Wir hatten sehr gute E-Bikes, die Hotels mit Frühstück waren alle sehr gut, der Gepäcktransport hat immer geklappt, die Reiseunterlagen waren perfekt! Die Route war toll, viele hübsche Dörfer und Städtchen, schöne Landschaften! Wir würden die Reise sofort wieder machen, wir hatten eine tolle Woche! Danke Fietsrelax!

Misschien vind je deze reizen ook leuk:
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice