Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Sicilië, Italie: fietsen langs de Parels van de Siciliaanse Westkust
 
Facebook
Youtube
Email
Sicilië - De Parels van de Westkust
niveau :
duur :
7 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul sep okt nov
reiscode
NL0IT005
interesse Hotelfietsvakanties Cultuur fietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 747.5
Sicilië - De Parels van de Westkust
Bekijk foto's

Langs plekken om nooit te vergeten...

Sicilië - De Parels van de Westkust

Op verkenning door de westelijke hoek van wonderschoon Sicilië. Ontdek de wonderlijke mix van culturen, de prachtige stranden, de Griekse tempel van Segesta, het autovrije eilandje Favignana en het bedrijvige Palermo. Ervaar de vriendelijke, relaxte levensstijl op het eiland en proef, met op tafel een prima glas lokale wijn, van de Siciliaanse culinaire specialiteiten.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Marsala
Dag 2: Rondrit Marsala: 'de zoutpannen' (23 km)
Dag 3: Marsala - Buseto Palizzolo (41 km / 52 km)
Dag 4: Rondrit Buseto Palizzolo: 'Tempel van Segesta' (16 km / 34 km)
Dag 5: Buseto Palizzolo - Trapani (35 km)
Dag 6: Rondrit Trapani: 'eiland Favignana' (24 km)
Dag 7: Vertrek vanuit Trapani

Dag 1:
    Aankomst in Marsala

Je komt aan in de stad van de bekende Marsala wijn. Meng je onder de lokale bevolking voor de 'passeggiata' want voordat de Italiaanse families 's avonds aan tafel gaan, flaneren ze nog even door de stad. Uiteraard met hun mooiste kleren aan, 'fare la bella figura'. Ontspan en geniet van de vele, imposante barokke gebouwen.

 

Dag 2:
    Rondrit Marsala: 'de zoutpannen' (23 km)

Vandaag een rit in noordelijke richting langs de westkust naar de spectaculaire 'Infersa' zoutpannen. Het 'witte goud' vormt hier, al sinds de tijd van de Feniciërs, een belangrijke bron van inkomsten. Een constant klimaat, lage waterstanden, hoge temperaturen en wind maken dit gebied ideaal voor de zeezoutwinning. Het prachtige 'dambordvormige' landschap vormt een adembenemend panorama in kleurschakeringen van zeegroen tot rozig. In een van de vele gerestaureerde windmolens is het zoutmuseum 'Museo del sale Ettore e Infersa' gevestigd.

 

Dag 3:
    Marsala - Buseto Palizzolo (41 km / 52 km)

Laat de drukdoenerige kuststadjes achter je en zet koers naar het dunbevolkte binnenland. Klim geleidelijk omhoog langs graslanden, korenvelden en hier en daar een oude, vaak verlaten boerderij. Het prachtige landschap is een lust voor het oog en vormt een bont en veranderend palet aan kleuren. Weelderig groen in het voorjaar, goudgeel in de zomer en okerkleurig in de herfst als de akkers zijn geploegd. Je verblijft twee nachten op een comfortabele familieboerderij waar Siciliaanse specialiteiten worden bereid door de 'mamma'.

 

Dag 4:
    Rondrit Buseto Palizzolo: 'Tempel van Segesta' (16 km / 34 km)

Met de contouren van het golvend heuvelland als decor, op weg naar de archeologische vindplaats Segesta, een oude Hellenistische stad, gelegen op de Monte Bàrbaro (305 m), die de stad natuurlijke bescherming bood. Bezoek de goed geconserveerde, nooit afgebouwde, Dorische tempel uit de 5e eeuw v.Chr. Een aangename wandeling brengt je naar het oude Griekse theater, uitgehakt in een natuurlijke overhang. Maak je rit wat langer voor een dip in warme bronnen of rij terug naar de boerderij voor een verblijf aan het zwembad.

 

Dag 5:
    Buseto Palizzolo - Trapani (35 km)

Keer terug naar de kust. Eerst door golvend heuvelland en dan afdalend naar de levendige stad Trapani. Hoog boven je gloort de stad Erice, ooit gesticht door verbannen Trojanen. Het was een belangrijke, religieuze plek waar ook een tempel staat, gewijd aan Aphrodite. Wandel in de namiddag door het historisch centrum van Trapani of neem de kabelbaan naar Erice, gelegen op de bijna 800 meter hoge kalkrots, de Monte San Giuliano. Het stadje ademt een middeleeuwse sfeer, met stadsmuren, nauwe straatjes, natuurstenen huizen, pleintjes en veel kerken.

 

Dag 6:
    Rondrit Trapani: 'eiland Favignana' (24 km)

De vroege boot brengt je in ca. 30 minuten naar het nog authentieke eiland Favignana, het grootste van de 3 Egadische eilanden, 7 km uit de westkust van Sicilië. Het is bekend vanwege de 'Mattanza', de traditionele vangst en slacht van tonijn dat plaatsvindt in mei en juni. Het is heerlijk om over de vlakke kustweggetjes te fietsen pal langs de uitnodigende, turquoise kleurige Middellandse Zee. Stop voor een duik in een van de vele omsloten inhammetjes of baaitjes en geniet daarna van het zeer relaxte, Siciliaanse leven op het dorpsplein.

 

Dag 7:
    Vertrek vanuit Trapani

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie op Sicilië.

 

Prijzen & data

 

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.03 – 26.07.2024 en 01.09 - 30.11.2024

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt 

01.03 - 22.03 / 02.04 - 21.05 / 01.10 - 30.11

€ 740

2 persoonskamer incl. ontbijt

22.05 - 29.06 / 01.09 - 30.09

€ 775

2 persoonskamer incl. ontbijt 

23.03 - 01.05 / 30.06 - 26.07

€ 850

toeslag 1 persoonskamer

 

€ 300

toeslag alleenreizend

 bovenop eenpersoonskamertoeslag

€ 200

  toeslag huurfiets

 

  €   90

  toeslag e-bike

 

  € 145

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

- SGR-bijdrage (5,- p.p.)

- 2 x diner (dag 3 en 4)

 

- transfer Marsala - Contrada Casazze op dag 3

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Hotel Carmine***, Marsala
Marsala - Hotel Carmine***
 Agriturismo Arcuaci, Buseto Palizzolo
Buseto Palizzolo - Agriturismo Arcudaci***
Trapani - Hotel Trapani In***
Praktische info

vliegen op Palermo of Trapani

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 14 versnellingen

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice