Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
Fietsvakantie Toscane in Italië: fietsen naar Pisa, Florence en Siena
 
Facebook
Youtube
Email
De Toscaanse 'Triangolo'
niveau :
duur :
vanaf 10 dagen
comfort :
periode
apr mei jun jul aug sep okt
reiscode
NL0IT003
interesse Hotelfietsvakanties Gastronomie Cultuur fietsvakanties Wijn
prijs vanaf 1482.5
De Toscaanse 'Triangolo'
Bekijk foto's

Siena >> Pisa >> Florence >> Siena

De Toscaanse 'Triangolo'

Deze 'driehoeks' route, die begint en eindigt in Pisa, bestaat uit verschillende trajecten, die ook los zijn te boeken. Het eerste traject voert van Pisa naar Florence, het tweede van Florence naar Siena en het derde van Siena weer terug naar Pisa. Onderweg passeer je het mooiste dat Toscane heeft te bieden. Met de ravitaillering is ook niets mis: de prima Toscaanse keuken en dito wijnen. Dat wordt in alle opzichten genieten!

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Siena
Dag 2: Siena - San Gimignano (48 km)
Dag 3: San Gimignano - Volterra (36 km)
Dag 4: Volterra - Pisa (51/78 km)
Dag 5: Pisa - Lucca (33 km)
Dag 6: Lucca - Vinci (29 km)
Dag 7: Vinci - Florence (44 km)
Dag 8: Florence - Greve (33 km)
Dag 9: Greve - Siena (53 km)
Dag 10: Vertrek vanuit Siena

Dag 1:
    Aankomst Siena

Wandel na de check-in in je hotel door het centrum van de stad, beroemd om zijn 'Palio' paardenrace, gehouden op het mooiste, schelpvormige plein in Europe: de Piazza del Campo.

 

Dag 2:
    Siena - San Gimignano (48 km)

Na het ontbijt begint uw rit naar San Gimignano. Stop voor een kopje koffie in het perfect bewaard gebleven middeleeuwse gehucht Monteriggioni en fiets vervolgens verder op de golvende heuvels van de Val d'Elsa. Uiteindelijk arriveert u in San Gimignano en ademt u de heerlijke plattelandslucht in en maakt u een wandeling langs de klassieke groene glooiende heuvels, waarbij u zich verwondert over het adembenemende uitzicht op het omliggende platteland.

 

Dag 3:
    San Gimignano - Volterra (36 km)

Vandaag fiets je door het klassieke, Toscaanse landschap naar de, op een heuvel gelegen, oude Etruskische stad Volterra. De korte rit, naar één van de mooiste maar minder bekende Toscaanse stadjes, laat tijd genoeg voor een bezoek aan de werkplaatsen, waar ambachtslieden albast omvormen tot schitterende producten. Ook het Etruskisch museum, het Romeinse theater, de schitterende paleizen en de nadrukkelijk aanwezige stadsmuren zijn de moeite.

 

Dag 4:
    Volterra - Pisa (51/78 km)

Vandaag een tocht langs wuivende graanakkers, wijngaarden en statige boerderijen met cipressenlanen. Je volgt grotendeels het stroomdal van de Fiume Era naar het stadje Pontedera. Vanaf hier neem je de trein naar Pisa. Wil je de laatste 30 km liever op het zadel blijven, volg dan het fietspad langs de rivier de Arno. Maak na aankomst een wandeling door de nauwe straatjes, langs kapelletjes en pastelkleurige huizen, gelegen langs de rivier.

 

Dag 5:
    Pisa - Lucca (33 km)

De rit van vandaag is erg mooi en bijna geheel vlak. De route volgt de rivier de Serchio en na 25 kilometer bereikt u het charmante stadje Lucca. Je hebt ruim de tijd om de stad te bezoeken en de prachtige tuinen, de majestueuze klokkentoren en het indrukwekkende Piazza Anfiteatro, een Romeins amfitheater uit de 2e eeuw, te verkennen.

 

Dag 6:
    Lucca - Vinci (29 km)

Rijd langs Altopascio en het fascinerende natuurreservaat Padule of Fucecchio, het grootste moerasland in het binnenland van Europa. Bewonder het heerlijke allesomvattende groen en wellicht spot u op weg naar het zuiden enkele trekvogels die genieten van een welverdiende rust. Als herboren fietst u verder naar Vinci, waar de beroemde uitvinder/kunstenaar Leonardo da Vinci werd geboren.

 

Dag 7:
    Vinci - Florence (44 km)

Krijg inzicht in het genie van Leonardo da Vinci terwijl je zijn geboorteplaats en twee opmerkelijke musea over hem verkent. Bewonder zijn originele ontwerpen en uitvindingen. Wanneer je er klaar voor bent, begin je aan de dagrit naar Florence voor een nacht in het juweel van de Renaissance.

 

Dag 8:
    Florence - Greve (33 km)

Na het ontbijt begint u aan de rit naar Greve in Chianti, een rustiek marktdorp en de hoofdstad van de wijnproducerende regio van de Chianti. Onderweg kun je stoppen bij Impruneta, een geweldige plek voor een koffiepauze op het centrale plein. Wanneer u aankomt in Greve is het zeker de moeite waard om naar Le Cantine di Greve te gaan, waar u meer dan 50 verschillende Chianti-wijnen kunt proeven.

 

Dag 9:
    Greve - Siena (53 km)

Na het ontbijt begint u aan de rit naar de prachtige stad Siena. Onderweg stop je voor een bezoek aan het pittoreske stadje Radda in Chianti en kom je aan in Siena. Mis een bezoek aan de kathedraal, een architectonische schat, en talrijke imposante middeleeuwse paleizen niet. De geschiedenis komt tot leven terwijl je door de smalle straatjes van dit fantastisch bewaarde juweel van Italië dwaalt.

 

Dag 10:
    Vertrek vanuit Siena

Na het ontbijt eindigt je fietsvakantie in Toscane.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

start dagelijks van 01.04 – 31.10.2024

PRIJZEN per persoon

tweepersoonskamer incl. ontbijt

 

€ 1475

toeslag eenpersoonskamer

 

€   375

  toeslag alleenreizend

 bovenop eenpersoonskamer

  €   700

  toeslag huurfiets

  

  €   230

  toeslag e-bike

 

  €   320

  toeslag huur helm

 

  €     25

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen 

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Engelstalige routebeschrijving

- fietshuur

- kaartmateriaal

- toeristenbelasting

- bagagevervoer

 

Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan zal er een vergelijkbaar alternatief worden gereserveerd.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Ter plekke of op loopafstand zijn er vrijwel altijd één of meerdere eetgelegenheden aanwezig. 

 

Hotel Italia***, Siena
Siena - Hotel Albergo Chiusarelli***
San Gimignano - Hotel Cisterna
Albergo Etruria***, Volterra
Volterra - Albergo Etruria***
Hotel Alessandro della Spina***, Pisa
Pisa - Hotel Alessandro della Spina***
Hotel Rex***, Lucca
Lucca - Hotel Rex***
Vinci - Agriturismo il Piastrino***
Florence - Hotel Bonifacio***
Greve in Chianti - Albergo Casa al Sole***
Praktische info

afstand vanaf Utrecht naar Pisa is ca 1300 kilometer

Pisa is per trein te bereiken, informeer bij de Treinreiswinkel naar de mogelijkheden

dichtsbijzijnde luchthaven is Pisa

voor deze fietsvakantie adviseren wij een fiets met minimaal 21 versnellingen

de auto kan geparkeerd worden in een parkeergarage in de buurt van het starthotel. Voordeliger is het om de auto te parkeren bij de luchthaven en vanaf hier met de taxi/bus/trein naar het centrum te reizen.

GPS tracks op aanvraag beschikbaar

Reviews

Bekijk wat anderen zeggen over deze reis: 

 

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice