Fietsrelax
Fietsvakanties voor iedereen
 
Facebook
Youtube
Email
Veluwe tour 'Van der Valk'
niveau :
duur :
5 dagen
comfort :
periode
mrt apr mei jun jul aug sep
reiscode
NL15130FRX
interesse Hotelfietsvakanties Fotografie Fietsen in de natuur
prijs vanaf 493
Veluwe tour 'Van der Valk'
Bekijk foto's

Europa's grootste aaneengesloten natuurgebied!

Veluwe tour 'Van der Valk'

Ontdek Nederlands grootste natuurgebied, de Veluwe met zijn enorme biodiversiteit, en daarom ook onderdeel van het Europese netwerk 'Natura 2000'. Je verblijft in drie topklasse 'Van der Valk' hotels en maakt heerlijke fietstochten door een heuvelachtig landschap van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Je passeert statige landgoederen en geniet van weidse uitzichten. In augustus of september zorgt de uitbundig bloeiende, paarse heide voor een extra ervaring.

Uitbreiden met extra dagen

Het is mogelijk om deze reis uit te breiden met een of meerdere overnachtingen in Arnhem, Nijmegen en/of Apeldoorn. Je kunt dan ook nog een mooie, extra rondrit in de omgeving maken. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

Hoogtepunten van deze reis

  • De Veluwe, een Europees beschermd 'Natura 2000' natuurpark
  • Een rijke planten- en dierenwereld
  • Overnachten in topklasse Van der Valk-hotels
  • Bijzonder en heuvelachtig landschap: bos, heide en zandvlakten
  • Goede kans op het spotten van groot wild
lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Apeldoorn (Ugchelen)
Dag 2: Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent) 64/48 km
Dag 3: NIjmegen (Lent) - Arnhem (Papendal) 62/52 km
Dag 4: Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen) 62/48 km
Dag 5: Terugreis

Dag 1:
    Aankomst Apeldoorn (Ugchelen)

Je fietsvakantie start in het comfortabele Van der Valk Hotel in Apeldoorn, de Cantharel, fraai gelegen in het groen. In dit luxe hotel op de Veluwe zul je je direct thuis voelen. De Cantharel beschikt over een binnen- en buitenzwembad, en wellness faciliteiten. 

Mocht u met de trein naar de startlocatie reizen, dan raden we aan om te beginnen in Lent vanwege de locatie van het hotel tegenover het treinstation Nijmegen-Lent. 

Dag 2:
    Apeldoorn (Ugchelen) - Nijmegen (Lent) 64/48 km

Je fietst door het bos en heidevelden naar gehucht Hoog Buurlo en Hoenderloo. Dan door de groene schatkamer van Nederland, Nationaal Park De Hoge Veluwe. Pak je meteen de parels het Jachthuis Sint Hubertus of het Kröller-Müller Museum mee? In het Kröller-Müller vindt je zelfs de op één na grootste Van Gogh-verzameling ter wereld! Ook de enorme beeldentuin is indrukwekkend. Toegangsticket voor het park is inbegrepen (niet het museum). Ontspannen fietst je verder in de afwisselende natuur naar Schaarsbergen, langs Hotel Warnsborn en de indrukwekkende Airborne begraafplaats in Oosterbeek. Vervolgens kom je via fietspaadjes langs Kasteel Doorwerth. Neem de tijd voor een korte wandeling om het kasteel en geniet van een heerlijke chocoladetaart bij de dikke acacia uit 1678 op het binnenplein. Over de Fonteinallee ben je snel bij het fietspontje van Driel. Je steekt de Rijn over waar de Polen in 1944 tevergeefs probeerden de overkant te bereiken in de strijd om de brug in Arnhem. Je fietst via het sfeervolle Elst (leuke tussenstop bij tijd over) naar het prachtige Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. Kom je in tijdnood, op 3 plekken kan je de route inkorten, de kortste variant is 48 km. 

Het Van der Valk Hotel Nijmegen - Lent noemt zich het meest duurzame hotel van Nederland. In vijf minuten wandel je naar de Spiegelwaal bij de oude brug van Nijmegen. Deze nieuwe nevengeul van vier kilometer lang voorkomt overstromingen. Vanaf de Lentse kade heb je een schitterende aanblik van de Nijmeegse stad naast vijf bruggen over de Waal. Ook zie je de nieuwe architectonisch fraaie brug De Oversteek. Op die plaats probeerden geallieerden op 20 september 1944 in kleine bootjes de Waal over te steken. Bij de verovering van de bruggen was het Duitse verzet groot. Als je de oude brug over wandelt, ben je snel in het gezellige centrum van Nederlands oudste stad. De geschiedenis gaat ruim 2000 jaar terug. In het Hunnerpark vind je resten van oude stadsmuren. Het centrum herbergt diverse musea, waaronder Museum Het Valkhof, dat een collectie toont van Romeinse archeologie, oude kunst en kunstnijverheid, en moderne kunst. 

Dag 3:
    NIjmegen (Lent) - Arnhem (Papendal) 62/52 km

De dag start met een mooie kronkelige route door de Ooijpolder. Je ziet een divers landschap met prachtige rivierlopen, zandgaten, moerassen, stuifduinen en uiterwaarden. Ook merk je diverse oude steenfabrieken op, die inmiddels gesloten zijn. Na het plaatsje Ooij kom je de leuke koffieplek De Thornsche Molen tegen. Het terras biedt mooi zicht op de oude molen. Via Duitsland fietst je naar Millingen aan de Rijn. Daar steek je met het pontje de Rijn over en ga je langs het meer De Bijland naar Herwen. Sta daar even stil bij Huis Aerdt, een prachtig historisch pand dat omringd is door grachten en knotwilgen. Je fietst daarna door het Rijnstrangengebied over oude dijkjes bij Aerdt en Pannerden naar Loo. Daar neem je het pontje naar Huissen en fietst langs de Rijn naar de John Frostbrug, bekend van Operatie Market Garden in september 1944. Ondanks geallieerd offensief mislukte de verovering van deze brug. Duizenden slachtoffers waren het gevolg. Via Arnhem-centrum fiets je naar Oosterbeek. Interessant is een bezoek aan Airborne Museum 'Hartenstein'. Daar ontdekt u alles over de Slag om Arnhem. Op de Veluwe bereik je daarna Van Der Valkhotel Arnhem-Papendal. Vanuit Nijmegen is ook een 10 km kortere route langs de Waal, Kasteel Doornenburg met de “Duizendjarige Eik” en de pont bij Pannerden mogelijk.

Dag 4:
    Arnhem (Papendal) - Apeldoorn (Ugchelen) 62/48 km

Vandaag een dagje 100% Veluwe. Met onderweg Nationaal Park de Veluwezoom. Je fietst over landgoed Warnsborn, waar de zeldzame jeneverbes voorkomt. Daarna ga je langs het Nederlands Openluchtmuseum en Kasteel Roosendael naar Schaapskooi Heuven. Overdag graast de Rhedense schaapskudde op de heide, ’s nachts verblijven ze in de kooi. Samen met heideplaggen en/of stro wordt de mest gebruikt voor akkers van schrale zandgronden. Spoedig daarna bereik je de heuvelachtige Posbank. Hier kan je een heerlijke wandeling maken door de heide, die in augustus en september prachtig paars bloeit. Op de top bij Paviljoen de Posbank kan je midden in de natuur een lekkere en gezonde lunch nemen. Daarna fiets je via de prachtige natuur van Nationaal Park Veluwezoom naar Laag-Soeren, Eerbeek en langs het Apeldoorns Kanaal naar Loenen. Op weg naar Beekbergen kom je de kleine en grote Loenense Waterval tegen. Vervolgens fiets je verder door de bossen van Ugchelen en bereik je Van der Valk Hotel Apeldoorn - De Cantharel. Je kunt ook een 14 km kortere én puur groene route kiezen: na de Elsberg fietst je dan rechtstreeks naar Loenen. Je slaat dan Eerbeek en de klim naar de Posbank over. 

Dag 5:
    Terugreis

Na 's morgens te hebben genoten van een fantastisch ontbijtbuffet eindigt je fietsvakantie.

 

Prijzen & data

VERTREKDATA

dagelijks van 01.04 – 26.09

PRIJZEN per persoon

2 persoonskamer incl. ontbijt

 

            € 488

toeslag 1 persoonskamer

 

            € 280

  toeslag extra nacht 2 persoonskamer

 

           € 80 

toeslag extra nacht 1 persoonskamer

 

            € 120

toeslag huurfiets

 

           € 52

toeslag huurfiets e-bike

 

            € 108

Fietspechpas

 

                                           € 16

 

INBEGREPEN

NIET INBEGREPEN

- overnachtingen driesterren/viersterren hotels

- heen- en terugreis

- ontbijt(buffet)

- overige maaltijden

- Nederlandstalige routebeschrijving

- fietshuur

- toeristische informatie voor onderweg

- verzekeringen

- bagagevervoer

- diner

- toeristenbelasting 

 

- entree Nationale Park Hoge Veluwe

 
Slapen & eten

Waar verblijf je?

Hieronder staan de accommodaties waar je overnacht vermeld. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche en toilet. Mocht één van de onderkomens zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Waar eet je?

Het ontbijt is bij deze fietsvakantie inbegrepen. Je bepaalt zelf waar je luncht of dineert. Op loopafstand zijn er altijd één of meerdere eetgelegenheden te vinden. 

Van der Valk Apeldoorn
Apeldoorn - Van der Valk Hotel Apeldoorn de Cantharel****
Nijmegen - Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent****
Arnhem - Van der Valk Hotel Arnhem****
Praktische info

Utrecht - Apeldoorn: ca. 60 km

Het dichtsbijzijnde treinstation is Apeldoorn. Vanaf hier kun je een bus of taxi nemen naar het hotel. 
Als je met het openbaar vervoer komt, kunt je er ook voor kiezen om de reis te starten en te eindigen in Hotel van der Valk Nijmegen-Lent, vlakbij NS station Lent.  

Voor deze reis adviseren wij een reis met minimaal 3 versnellingen. 

Er is gratis parkeergelegenheid bij het starthotel.

GPS tracks beschickbaar

Reviews
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice